Centralvägen 13, 1tr

Solna centrum

Högsta Bud - 4 000 000 kr
Se alla bud

Objekttyp:  Bostadsrätt

Utgångspris: 4 095 000 kr

Månadsavgift: 3 803 kr

Antal rum: 4 + kök

Boarea: 84 kvm

Byggår: 1953

Tillträde: Enligt överenskommelse

Driftkostnad: 6 700 kr/år

Anneli Nilsson
Ansvarig mäklare
Anneli Nilsson

Reg. Fastighetsmäklare

072 853 42 61 | anneli@boliving.se

Läs mer om Anneli...

Bostadsfakta
Rumsbeskrivning

Bostaden disponeras enligt följande;

HALL
Välkomnande entré med goda avhängningsmöjligheter för ytterkläder direkt vid entré samt ett vackert parti av garderober ger gott om plats för förvaring. Vita väggar och snyggt praktiskt mörkgrå melerat laminatgolv. Spottar i taket ger ett vackert ljussken. Säkerhetsdörr ger både bättre ljud samt värmekomfort.

KÖK
Stilrent kök med vita köksluckor och trämönstrad laminatbänkskiva med snyggt stänkskydd av mörk grått kakel över.
Mycket bra plats för förvaring och goda arbetsytor. Köket är utrustat med vitvaror i rostfritt spis och spishäll samt fläkt. Kyl/frys samt extrafrys och integrerad diskmaskin. Ett luftigt och lättarbetat kök med öppning mot vardagsrum öppnar upp för samvaro med nära och kära. Spottar i taket ger ett vackert ljussken.

VARDAGSRUM
Luftigt stort vardagsrum med härligt ljusinsläpp från fönster. Här finns gott om plats för sittgrupp och matbord. Utgång till mysig möblerbar balkong med utsikt över park med damm och vattenfall. Vita väggar och vackert påkostat trägolv. Spottar i taket ger ett vackert ljussken.

SOVRUM 1 MASTER BEDROOM
Rymligt sovrum med gott om plats för dubbelsäng och annat möblemang. Stilrent vackert parti av garderober ger gott om plats för förvaring. Fönster mot föreningens grönskande innergård. Vita väggar och parkettgolv. Spottar i taket ger ett vackert ljussken.

SOVRUM 2
Idag har familjen låtit inreda sovrummet till kombinerat tvättrum med torktumlare och arbetsbänk samt torkskåp. Även kompletterat med extra köksskåp och bänkar för extra förvaring samt inbyggd micro. Kan med fördel användas till arbetsrum/gästrum. För den som önskar iordningställs rummet av nuvarande ägare till ett sovrum eller öppnar upp för större kök. Fönster mot grönskande innergård. Vita väggar och parkettgolv. Spottar i taket ger ett vackert ljussken.

SOVRUM 3
Perfekt sovrum att använda som barnrum - gästrum eller kontor. Vita väggar och parkettgolv. Spottar i taket ger ett vackert ljussken.

BADRUM
Fräscht helkaklat badrum med tvättmaskin, takdusch och duschvägg i glas, wc-stol, handduksvärmare, tvättställ med kommod samt ovanhängande spegel. Spottar i taket ger ett vackert ljussken.

Bostadsinfo
 
LÄGENHET
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum:4 + kök
Boarea:84 kvm
Lägenhetsnummer:56291311
Kommun:Solna
Skattesats:30,131 %
Våning2 av 6 Hiss finnes
Ekonomi
Begärt pris: 4 095 000 kr Utgångspris
Avgift: 3 803 kr/mån inkl värme&vatten, TV-basutbud (obligatorisk avgift 219 kr internet tillkommer)
Andel i föreningen: 1.09%
Driftskostnad6 700 kr/år
Driftskostnad, varav El: 4 500 kr   Försäkring: 2 200 kr Beräknat antal pers: 4
Kommentar: Obligatorisk avgift tillkommer på månadsavgiften på 219 kr för kabel-TV, bredband samt 50kr säkerhetsdörr.
TillträdeEnligt överenskommelse
 
BYGGNAD
ByggnadstypFlerbostadshus
Byggnadsår1953
UppvärmningFjärrvärme
Energideklaration Utfärdad den 22 juli 2008 Energiprestanda: 122 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt Fönster: Energiglas
Föreningen
NamnBrf Diamanten
InformationBrf Diamanten i Solna ligger i anslutning till Solna centrum. Föreningens fastighet från 1953 ligger mycket centralt på Centralvägen 1-15. Föreningen förvärvade fastigheten 2006 och äger marken. Föreningens fastighet består idag av 138 bostadslägenheter (fördelat på 122 bostadsrätter och 15 hyresrätter) och 13 lokaler med hyresrätt. Därutöver nyttjar föreningen för eget bruk en föreningslokal och ytterligare en lokal. För mer information besök gärna föreningens hemsida: http://diamanten.bostadsratterna.se/hem

Stambytt förening 2016. Fastigheten ritades av arkitekten Sture Frölén som också präglat flertalet av Solnas fastigheter. Fastigheten på Centralvägen har fem till sex våningar med delvis inredd vind. Byggnaden håller hög klass och representerar en gyllene era i svenskt bostadsbyggande där stor omsorg lades vid minsta detalj. Detta ser man både vid entrén med stiliga entrédörrar helt i gedigen ek och i trapphusen med marmorgolv och rundade trappor med stiliga smidesräcken och mörka överliggare.

ALLMÄNA UTRYMMEN: Föreningslokal, stor tvättstuga, barnvagnsrum, cykel och barnvagnsrum, grovsoprum och en stor grönskande välskött utegård med både grillplats och utemöbler.

TV OCH INTERNET: Ansluten till Com-Hem (obligatorisk avgift tillkommer på 219 kr för kabel-TV, bredband)

FÖRRÅD: Förråd tillhör föreningen och fördelas ut till bostadslägenheterna för nyttjande.

PARKERING OCH GARAGE: Parkeringsplatser 20-talet samt garage 10-talet. 800kr respektive 600kr. Separat kölista råder. Möjlighet till boendeparkering finns och kan sökas hos Solna kommun. För mer info se: www.solna.se

EKONOMI: Föreningen innehar ett bestånd av hyresrätter vilket genererar en framtida avkastning. I månadsavgiften ingår gruppavtal med ComHem (Internet och TV-basutbud) samt säkerhetsdörr. Ingen känd planerad månadsavgiftshöjning. Köparen betalar pantsättning - och överlåtelseavgift (ca 1550kr engångsavgift). Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. En obligatorisk tilläggsförsäkring (ett så kallat bostadsrättstillägg) tecknas som ett komplement till hemförsäkringen av bostadsrättsinnehavaren.

MEDLEMSKAP: Juridiskt medlemskap ej möjligt. Föreningen godkänner delat ägande minst 10 %.

UNDERHÅLL OCH RENOVERINGAR:
2017 Renovering och utbyte av uttjänta komponenter i värmesystemet
2017 Hissar och hisschakt
2017 Renovering av källarförråd
2016 Stambyte
2016 EL-stigar byten samt mätartavlor
2012 Park och mark
2011 Renovering av föreningslokaler
2012 Renovering tvättstuga
2011 Renovering av hissar
2011 Energiglasfönster
2012 Renovering entréer, källargångar, cykelrum
2009 OVK-besiktning, återupptages 2012
Området

ALLMÄNT OM OMRÅDET
Här bor du praktiskt i direkt närhet med Solna centrum och all service och kommunikationer med utmärkt läge i Solna kommun. Här bor du nära till allt! Solna Centrum med shopping, restauranger, service samt tunnelbana och pendeltåg. Bostadsområdet angränsar till generösa grönytor där det finns plats för lek, promenader och annan rekreation. Hagalundsparken är en naturlig träffpunkt för många solnabor, unga som gamla. I parken finns en pulkabacke, parklek och plaskdamm. Här anordnas julmarknad och sommarfester. Närhet till mysiga Hagaparken med stora möjligheter till natur- och friluftsliv. Promenadavstånd till härliga naturområden såsom Lötsjön och Råstasjön med promenadstråk och Café Gröna Stugan. Härliga Brunnsvikens klippor för den som är badsugen. Ursviks stora motionsområde med elljusspår för löpning och skidspår om vintern även det i närheten. I området Arena Staden ligger Friends Arena som visar sport- och nöjesevenemang i världsklass. Även ett enormt utbud av både restaurang - och caféliv samt shopping. Här bor du med lägsta kommunalskatten i länet.

KOMMUNIKATION
Mycket bra kommunikationer med rikligt utbud av busstorg, T-bana och tvärbanan som trafikerar över halva Stockholm sträckan Alvik - Solna - Liljeholmen - Hammarby sjöstad. Vid Solna station finns pendeltåget som tar dig på 7 minuter in till T-centralen. Flertalet bussar exempelvis mot Sankt Eriksplan och Karolinska Sjukhuset. Med cykel tar man sig in till Vasastan och Kungsholmen på ca 15 min.

NÄRSERVICE
I Solna centrum ligger Gallerian och här finns ett hundratal butiker och ett 20-tal restauranger samt service såsom apotek, bibliotek, vårdcentral och andra serviceinrättningar. Arena Staden med en IMAX- biograf samt Friends Arena och Skandinaviens största shoppingcentrum Mall of Scandinavia. Sundbybergs centrum även det inom promenadavstånd känt för alla sina krogar. Området filmstaden ligger ca 10 minuter bort här blandas bostäder med butiker, kontor och restauranger i en härlig historisk miljö. Det finns en ICA Maxi i Solna Business park.

ÖVRIGT
I närområdet finns dagis, fritids och skola. Sportanläggningar som inomhushall, ishall, m.m. finns även det i närheten. Populärt under sommartid för barnfamiljer är Skytteholmsparken som ligger ett stenkast från Solna Centrum.

Övrigt

INFORMATION
Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen gällande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och bi-area om denna är väsentlig för köparen.
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.


ÖPPEN BUDGIVNING
Vi tillämpar s k öppen budgivning. Det innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att de avgör när de vill sälja och till vem. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden.
Alla bud publiceras löpande på internet, men undantagsvis kan säljaren komma att välja att inte publicera bud på internet. Bud lämnas direkt till mäklaren.
I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan överlåtelseavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i Köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i Jordabalken.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT
Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationen för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".
Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning eller vid nyproduktion den ekonomiska planen.

SÄLJARENS UPPLYSNINGSSKYLDIGHET
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

UTFÄSTELSE
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

Bilder
Kök vy mot vardagsrum
Kök vy mot vardagsrum
Kök
Kök
Helkaklat påkostat badrum med tvättmaskin
Helkaklat påkostat badrum med tvättmaskin
Föreningens entré med kodlås
Föreningens entré med kodlås
Luftig välkomnande hall
Luftig välkomnande hall
Masterbedroom garderobsvägg i frostatglas
Masterbedroom garderobsvägg i frostatglas
BoLiving Fastighetsförmedling
BoLiving Fastighetsförmedling
Kök
Kök
Detaljbild kök
Detaljbild kök
Sovrum 2 med garderober
Sovrum 2 med garderober
Sovrum 3 idag kombinerat kök/tvättstuga
Sovrum 3 idag kombinerat kök/tvättstuga
Luftigt vardagsrum
Luftigt vardagsrum
Utgång till möblerbar balkong
Utgång till möblerbar balkong
balkong och centrumläge
balkong och centrumläge
Vy från balkong mot föreningens vackra gård
Vy från balkong mot föreningens vackra gård
Karta
Området

ALLMÄNT OM OMRÅDET
Här bor du praktiskt i direkt närhet med Solna centrum och all service och kommunikationer med utmärkt läge i Solna kommun. Här bor du nära till allt! Solna Centrum med shopping, restauranger, service samt tunnelbana och pendeltåg. Bostadsområdet angränsar till generösa grönytor där det finns plats för lek, promenader och annan rekreation. Hagalundsparken är en naturlig träffpunkt för många solnabor, unga som gamla. I parken finns en pulkabacke, parklek och plaskdamm. Här anordnas julmarknad och sommarfester. Närhet till mysiga Hagaparken med stora möjligheter till natur- och friluftsliv. Promenadavstånd till härliga naturområden såsom Lötsjön och Råstasjön med promenadstråk och Café Gröna Stugan. Härliga Brunnsvikens klippor för den som är badsugen. Ursviks stora motionsområde med elljusspår för löpning och skidspår om vintern även det i närheten. I området Arena Staden ligger Friends Arena som visar sport- och nöjesevenemang i världsklass. Även ett enormt utbud av både restaurang - och caféliv samt shopping. Här bor du med lägsta kommunalskatten i länet.

KOMMUNIKATION
Mycket bra kommunikationer med rikligt utbud av busstorg, T-bana och tvärbanan som trafikerar över halva Stockholm sträckan Alvik - Solna - Liljeholmen - Hammarby sjöstad. Vid Solna station finns pendeltåget som tar dig på 7 minuter in till T-centralen. Flertalet bussar exempelvis mot Sankt Eriksplan och Karolinska Sjukhuset. Med cykel tar man sig in till Vasastan och Kungsholmen på ca 15 min.

NÄRSERVICE
I Solna centrum ligger Gallerian och här finns ett hundratal butiker och ett 20-tal restauranger samt service såsom apotek, bibliotek, vårdcentral och andra serviceinrättningar. Arena Staden med en IMAX- biograf samt Friends Arena och Skandinaviens största shoppingcentrum Mall of Scandinavia. Sundbybergs centrum även det inom promenadavstånd känt för alla sina krogar. Området filmstaden ligger ca 10 minuter bort här blandas bostäder med butiker, kontor och restauranger i en härlig historisk miljö. Det finns en ICA Maxi i Solna Business park.

ÖVRIGT
I närområdet finns dagis, fritids och skola. Sportanläggningar som inomhushall, ishall, m.m. finns även det i närheten. Populärt under sommartid för barnfamiljer är Skytteholmsparken som ligger ett stenkast från Solna Centrum.

Kontakt
Anneli Nilsson
Ansvarig mäklare
Anneli Nilsson

Reg. Fastighetsmäklare

072 853 42 61 | anneli@boliving.se

Läs mer om Anneli...

Fri värdering
Går du i säljtankar eller undrar du vad din bostad är värd? Att värdera sin bostad är ett enkelt första steg i försäljnings-processen och ger en bra bild av vad du kan tjäna på din bostadsaffär. Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig inom 24h för en kostnadsfri värdering.