Bagarfruvägen 5

Sköndal

Kontakt:

Linda Gustafsson
linda@boliving.se | 072 853 42 62

Objekttyp:  Bostadsrätt

Månadsavgift: 4 904 kr

Antal rum: 3 + kök

Boarea: 79 kvm

Byggår: 1953

Tillträde: Enligt överenskommelse

Driftkostnad: 5 285 kr/år

Linda Gustafsson
Ansvarig mäklare
Linda Gustafsson

Reg. Fastighetsmäklare

072 853 42 62 | linda@boliving.se

Läs mer om Linda...

Bostadsfakta
Rumsbeskrivning

Unik bostad i Sköndal - en fint renoverad pärla i toppskick. Bostaden utgörs av en generös 3:a med öppen planlösning som tidigare utgjordes av två bostadslägenheter. Bostaden är totalrenoverad under 2016.

Luftig HALL som fortsätter in till en kapprumsdel med ytterligare plats för kläder och skor. Hallens golv i ljus marmorton smälter vackert ihop med de vita väggarna och fortsätter enhetligt in i bostadens badrum. Inbyggda spotlights i tak med dimmerfunktion. Bostaden är försedd med säkerhetsdörr samt vita, speglade innerdörrar.

Det stilrena, helkaklade BADRUMMET håller en hög standard i inredningsval och utformning. På golvet tålig klinker i marmorton och helkaklade väggar med vita stora kakelplattor. Utrustat med golvvärme, takdusch, duschvägg, handdukstork, vägghängd wc, skålhandfat på modern kommod med marmorskiva samt spegelskåp med förvaring, belysning och uttag. Taket har spotlights med dimmerfunktion. Fönstret ger trevligt ljusinsläpp och vädringsmöjlighet. Badrummet är stambytt.

Ett luftigt och genomtänkt KÖK med stilrena materialval som ger en modern atmosfär. Fullt utrustat med vitvaror alla 2015 från Siemens samt vinkyl Tefcold tfw 8012. Luftig, helkaklad vägg med öppna hyllor i grön marmor och mässingsbeslag. Stor, nedsänkt diskho skapar en stilren känsla. Faciliteter inkluderar induktionshäll, varmluftsugn, integrerad mikrovågsugn och diskmaskin samt kolfilterfläkt. Side by side kyl och frys även de från Siemens. Avfallspump Saniflo- Sanivite från 2015 betjänar avlppp från kök. Ekparkett Kährs Ek Granit Brun 2-stav på golvet och vita skåpsluckor samt svart stilren bänkskiva. Allt matchas ihop på ett smakfullt sätt. Här finns goda förvaringsmöjligheter och bra arbetsytor som ger inspiration till matlagning och umgänge. Inbyggda spotlights i tak med dimmerfunktion. Då köket är flyttat så finns en pump Saniflo Sanivite+ installerad under diskbänken

Den öppna planlösningen leder in till VARDAGSRUMMET som är ljust med stora fönsterpartier längs med hel vägg. Här ryms matplats för många middagsgäster och en stor soffa med mediabänk. Vitmålade väggar och en mycket vacker och stilfull fiskbensparkett - ett originalgolv som varsamt nylaserats i fin gråbrun nyans i enlighet med övriga parkettytor i bostaden.

I vardagsrummet finns ett inglasat BLOMSTERUM. Perfekt plats för avkoppling och odling. Fint mönstrat Marrakeshklinker på golvet.

Bostadens helkaklade mini-TVÄTTSTUGA med tvättpelare av vitvaror från Siemens samt rum för städutrustning. Allt döljs elegant bakom ett draperi.

MASTERBEDROOM lämnar gott om plats för dubbelsäng och övrigt möblemang. Här finns en garderob för maximal förvaring av kläder. Ljusa väggar och ekparkett Kährs Ek Granit Brun 2-stav. Två fönster ger ett härligt ljusinsläpp. Inbyggda spotlights i tak med dimmerfunktion.

Från sovrummet nås en KLÄDKAMMARE/FÖRRÅD som ger god avlastning och förvaring av saker. Klädkammaren har inbyggda spotlights i tak med dimmerfunktion.

Bostadens andra SOVRUM vilket också det nås från hallen ger plats för allt det man behöver såsom säng och t ex skrivbord. Ljusa väggar samt fondvägg och Kährs 2-stavs ekparkettgolv. Fönster mot föreningens grönskande gård. Sovrummet har inbyggda spotlights i tak med dimmerfunktion.

Till bostaden hör det två st FÖRRÅD i källaren och två st matkällarförråd. I föreningen finns såväl garageplatser som vanliga parkeringsplatser samt MC-parkering. Stor föreningstvättstuga finns. Gården erbjuder grillning, örtträdgård och möblemang för sina medlemmar. En föreningslokal för kalas mm håller på att bildas.

Sammanfattningsvis erbjuds här en bostad i fint renoverat skick med mycket charm i ett trivsamt och citynära läge i Sköndal.
Välkommen att uppleva denna bostad!

Bostadsinformation
 
LÄGENHET
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum:3 + kök
Boarea:79 kvm
Lägenhetsnummer:19
Kommun:Stockholm
Skattesats:30,92 %
Våning1 av 3
Ekonomi
Avgift: 4 904 kr/mån Värme och vatten
Andel i föreningen: 2.402%
Driftskostnad5 285 kr/år
Driftskostnad, varav El: 5 285 kr   Beräknat antal pers: 2
Kommentar: El 440 kr/månad
Kabel-Tv 78 kr/mån obligatorisk avgift kan komma att tas bort då föreningen förhandlar om fiber.
Bredband Com Hem 349 kr/månad
Det tillkommer en hemförsäkring som varierar beroende på försäkringsbolag. Säljaren har Folksam och betalar 333 kr/månad.
TillträdeEnligt överenskommelse
AllmäntRenoveringar i lägenheten:
2015 Nytt kök
2015 Ommålning av väggar, tak och slipning av parkett vardagsrum
2015 - 2016 Ny el
2015 Badrum renoveras
2016 Hall och lilla sovrummet renoveras
2016 Renovering av tvättstuga samt stora sovrummet inkl klädkammare
 
BYGGNAD
ByggnadstypFlerbostadshus
Byggnadsår1953
UppvärmningFjärrvärme
Energideklaration Finns för närvarande inte
Byggnadssätt Fönster: 2-glas
Fastighetsbet.16001, Skrapkakan 3
Föreningen
NamnBrf Skrapkakan
InformationBostadrättsföreningen Skrapkakan är belägen i populära Sköndal. Stadsdelen ligger inom Farsta stadsdelsområde och gränsar bland annat till stadsdelen Skarpnäck och kommunerna Tyresö och Huddinge.

Föreningen består av tre flerbostadshus uppförde 1953 på Bagarfruvägen 3-19 och inrymmer totalt 53 lägenheter med storlekarna 1-4 rum, hårsalongen Hårfin och pizzerian Timone.

Föreningens tvättstuga med tillhörande torkrum är belägen i källaren mellan Bagarfruvägen 11 och 13.

Till bostaden så hör det två förråd samt två matkällarförråd.

Överlåtelseavgift 1070 kr för köparen. Pantavgift 428 kr per pant betalas av köparen.

Avgiftsförändringar
Föreningen har vid årsskiftet 15/16 höjt avgiften med 7%. I nuläget finns det inga planer på att höja dessa ytterligare.

Renoveringar de senaste åren:
2005: Dränering och stambyte
2007-08: Nya fönsterkarmar och installation av isolerglas
2009: Byte av termostater i elementen
2010: Renovering av garageportar
2013: Renovering av tvättstugan
2015: Upprustning av stuprör
2016: Dränering
2017: Ny asfaltering

Planerade underhåll (inom 3 år)
Enligt underhållsplanen. Bla renovering av föreningslokal (pågår), byte av entréer, fastighetsel samt tvättning/omläggning av tak.

Övrigt
I föreningen finns en medlemsbaserad trädgårdsgrupp som sköter föreningens odling och trädgård

Gällande parkeringsinfo
Separata köer för vanlig parkeringsplats och garageplats tillämpas. Det går dock bra att stå i kö både till vanlig parkeringsplats och garageplats. Det är dock ej tillåtet att inneha både garage och vanlig parkeringsplats.

Priser
P-plats utan el: 200 kr/månad
P-plats med el: 250 kr/månad
Garageplats: 600 kr/månad

Vid erbjudande om parkeringsplats tillkommer en administrationsavgift om 440 kr.

Bredband och kabel-Tv genom ComHem och fiber kommer installeras under 2018.
Området

ALLMÄNT OM OMRÅDET
Sköndal är ett lugnt och trivsamt område nära fin natur, affärer och kommunikationer med buss. På promenadavstånd finns Drevviken som erbjuder bad sommartid och fritidsaktiviteter såsom skridskoåkning vintertid. Området har flera promenadstigar och det är även nära till naturområden i Orhem, Ågesta Golfklubb samt till Flatenområdet. Den mindre stadsdelen Sköndal är uppdelad i norra och södra Sköndal med Tyresövägen som avgränsning. Bebyggelsen är varierad med allt från hyreshus till villor.

KOMMUNIKATION
Stadsdelen trafikeras av buss, linje 188 till Gullmarsplan dagtid och linje 181 mellan Farsta strand och Skarpnäck. Med linje 181 når man pendeltågsstationen i Farsta strand samt Farsta Centrum med ett stort utbud av runt 150 olika butiker samt banker, post och systembolag. Buss 182 till och från T-bana i Hökarängen.

NÄRSERVICE
Två centrumområden är belägna i stadsdelen. Det nyare centrumet vid Sköndalsvägen innehåller restaurang, matvaruaffär, videoaffär, frisörer, vårdcentral, bibliotek, apotek, bank, tobaksaffär med paketutlämning samt café. I det gamla centrumet återfinns bageri, frisör och ett antal pizzerior.

Bilder
Stilrent kök
Stilrent kök
Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum
Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum
Matdel och läshörna med härligt ljusflöde
Matdel och läshörna med härligt ljusflöde
Modernt badrum
Modernt badrum
Ljus och trevlig hall
Ljus och trevlig hall
Välkommen in!
Välkommen in!
Inre hall med plats för förvaring
Inre hall med plats för förvaring
Master bedroom
Master bedroom
Master bedroom med stor garderob
Master bedroom med stor garderob
Sovrum 2
Sovrum 2
Badrum
Badrum
Tvättpelare / utvald detaljbild
Tvättpelare / utvald detaljbild
Kök för matlagning
Kök för matlagning
Kök med nedsänkt ho
Kök med nedsänkt ho
Kök
Kök
Härliga sociala ytor
Härliga sociala ytor
Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum
Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum
Vardagsrum med härligt ljusflöde
Vardagsrum med härligt ljusflöde
Mysig läshörna
Mysig läshörna
Varmt välkommen till Bagarfruvägen 5
Varmt välkommen till Bagarfruvägen 5
Trevlig innergård
Trevlig innergård
Trevlig innergård
Trevlig innergård
Herrgårdscafet Kristinas café i Stora Sköndal
Herrgårdscafet Kristinas café i Stora Sköndal
Soldäck och brygga med sittplatser i Stora Sköndal
Soldäck och brygga med sittplatser i Stora Sköndal
Badbrygga vid scoutstugan, Drevvikens strand
Badbrygga vid scoutstugan, Drevvikens strand
Spritstorget -  inredningsbutik och café mm
Spritstorget - inredningsbutik och café mm
Planskiss
Planskiss 2D
Planskiss 2D
Planskiss 3D
Planskiss 3D
Karta
Området

ALLMÄNT OM OMRÅDET
Sköndal är ett lugnt och trivsamt område nära fin natur, affärer och kommunikationer med buss. På promenadavstånd finns Drevviken som erbjuder bad sommartid och fritidsaktiviteter såsom skridskoåkning vintertid. Området har flera promenadstigar och det är även nära till naturområden i Orhem, Ågesta Golfklubb samt till Flatenområdet. Den mindre stadsdelen Sköndal är uppdelad i norra och södra Sköndal med Tyresövägen som avgränsning. Bebyggelsen är varierad med allt från hyreshus till villor.

KOMMUNIKATION
Stadsdelen trafikeras av buss, linje 188 till Gullmarsplan dagtid och linje 181 mellan Farsta strand och Skarpnäck. Med linje 181 når man pendeltågsstationen i Farsta strand samt Farsta Centrum med ett stort utbud av runt 150 olika butiker samt banker, post och systembolag. Buss 182 till och från T-bana i Hökarängen.

NÄRSERVICE
Två centrumområden är belägna i stadsdelen. Det nyare centrumet vid Sköndalsvägen innehåller restaurang, matvaruaffär, videoaffär, frisörer, vårdcentral, bibliotek, apotek, bank, tobaksaffär med paketutlämning samt café. I det gamla centrumet återfinns bageri, frisör och ett antal pizzerior.

Kontakt
Linda Gustafsson
Ansvarig mäklare
Linda Gustafsson

Reg. Fastighetsmäklare

072 853 42 62 | linda@boliving.se

Läs mer om Linda...

Fri värdering
Går du i säljtankar eller undrar du vad din bostad är värd? Att värdera sin bostad är ett enkelt första steg i försäljnings-processen och ger en bra bild av vad du kan tjäna på din bostadsaffär. Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig inom 24h för en kostnadsfri värdering.