Nynäsvägen 301

Gamla Enskede

Visningar

SÖNDAG 29/10, kl 12:30 - 13:30

Välkommen på visning!

MÅNDAG 30/10, kl 18:00 - 18:45

Välkommen på visning!

Objekttyp:  Bostadsrätt

Utgångspris: 4 395 000 kr

Månadsavgift: 5 879 kr

Antal rum: 3 + kök

Boarea: 87 kvm

Byggår: 1925

Tillträde: Enligt överenskommelse

Driftkostnad: 5 177 kr/år

Visningstider:

SÖNDAG 29/10, kl 12:30 - 13:30

Välkommen på visning!

MÅNDAG 30/10, kl 18:00 - 18:45

Välkommen på visning!
Angelica Hertzman
Ansvarig mäklare
Angelica Hertzman

Reg. Fastighetsmäklare

072 853 09 06 | angelica@boliving.se

Läs mer om Angelica...

Bostadsfakta
Rumsbeskrivning

Lägenheten disponeras enligt följande:

ENTRÉHALL
Vackert trägolv i ek som har en borstad mattlackerad behandling med maccofärg, samt ljusmålade väggar. Plats för avhängning av ytterkläder.

KÖK MED TILLHÖRANDE MATPLATS
Den tilltagna ytan medger många funktioner i samma rum och erbjuder fina sociala ytor att umgås på med familj och vänner.
Köket har ljusa skåpluckor och kristallmosaik med carraramarmor ovan mörkbrun ekbänk. Köket är utrustad med exklusiv kolfilterfläkt av märke EICO, induktionshäll från Whirpool med flexi cook yta, integrerad diskmaskin, varmluftugn, inbyggd mikrovågsugn samt kombinerad kyl och frys. Samtliga vitvaror är från 2015.

SOVRUM
Rymligt och rogivande Master Bedroom. Massiv trägolv i ek samt ljusmålade väggar. Här finns plats för mycket förvaring i garderobsvägg med sex garderobsdörrar längs hela väggen.

BADRUM
Nyrenoverat och påkostat badrum. Utrustning: Vägghängd WC och bidé samt handfat med kommod i off-white från Italien. Handdukstorken kombinerad med el och vatten.
Snyggt marrakech klinkergolv med golvvärme samt helkaklade väggar i ljus ton.

VINDSVÅNING / VARDAGSRUM
Från kök leder en vacker spiraltrappa upp till vindsvåningen där du finner en stor öppen planlösning. Här ges möjlighet att inreda efter tycke och smak.

Bostadsinfo
 
LÄGENHET
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum:3 + kök
Boarea:87 kvm
Lägenhetsnummer:L4147-1202
Kommun:Stockholm
Skattesats:30,85 %
Våning3 av 3
Ekonomi
Begärt pris: 4 395 000 kr Utgångspris
Avgift: 5 879 kr/mån inkl värme, vatten och kabel-TV basutbud
Andel i föreningen: 5.5969%
Driftskostnad5 177 kr/år
Driftskostnad, varav El: 3 240 kr   (2496 kWh) Försäkring: 1 937 kr Beräknat antal pers: 3
Kommentar: Notera att driftkostnader baseras på individuell förbrukning.
TillträdeEnligt överenskommelse
AllmäntTill lägenheten hör ett matkällarförråd samt ett vindsförråd.
 
BYGGNAD
ByggnadstypFlerbostadshus
Byggnadsår1925
UppvärmningFjärrvärme
Energideklaration Utfärdad den 11 februari 2009 Energiprestanda: 97 kWh/m² (Atemp) och år
Fastighetsbet.Stockholm Framtiden 3
Föreningen
NamnBrf Futurum
InformationBrf Futurum är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 28 lägenheter, varav 1 upplåts med hyresrätt. I föreningen finns även 8 hyresrättslokaler. Föreningen köpte huset 2002 (tomträtt)

En överlåtelseavgift tas ut om 1120 kr som betalas av köparen.
Pantsättningsavgift om 448 kr vid belåning av bostaden.

Föreningens gemensamma tvättstuga är belägen i källarplan och är utrustad med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare och torkskåp samt en mangel. I föreningen finns också ett cykelrum och en innergård som kan nyttjas av medlemmarna.

Föreningens innegård; Föreningen medlemmar har tillgång till en lummig gård med grillplats, cykelrum.

Parkering: I föreningen finns 13 parkeringsplatser dessa kan hyras till en kostnad om ca 224 kr/månad. I dagsläget råder kö till samtliga platser.
I övrigt gäller Boendeparkering på gatan för mantalsskriven.

RENOVERINGAR
2005 Stambyte samtliga V/A stammar och elstigare
2006 Bytte balkar mellan golv och tak på vinden det installerades också nya fönster i källaren på Nynäsvägen samt en säkerhetsdörr till fjärrvärmecentralen
2007-2008 Renoverades fasaden på Nynäsvägen, samma år målades även fönstren och portar och man installerade 2 nya tvättmaskiner i tvättstugan
2013 Bytte föreningen ut stamventiler, värmeventiler och justerade värmetillförsel i fastigheterna
2014 Målades trapphusen
2016 Reparation av tak på Nynäsvägen samt underhåll av samtliga fönster i lägenheterna


Inga kända större renoveringar planeras, enligt förening.

TV och internet: Föreningen är ansluten till kabel-tv och bredband via Com-Hem.

Vindsvåning färdigställd 2017 total uppmätt boarea för hela bostaden 87 kvm

Enligt lägenhetsförteckning står 1 rum på 48,6 kvm + tillkommande yta på 38,5.
Området

ALLMÄNT OM OMRÅDET
Gamla Enskede är ett lummigt område som främst består av äldre småhus och vackra 20-talsfastigheter. Området är mycket populärt då det dels ligger i idylliska kvarter med närhet till både naturen, innerstaden och Globens expansiva område med nya arenan och växande Slakthusområdet. Området som från början var tänkt som en trädgårdsstad, utgör idag en av söderorts trevligaste delar och erbjuder såväl småstadskänsla som närhet till stadens puls. För friluftsliv tar du dig till Nackareservatet och känner ni för att äta ute ligger Enskede krog och Gamla Enskede Matbod i närheten. Innerstadens puls är inte långt borta, 8 min restid till Södermalm där barer, klubbar och restauranger samsas i massor. Teater och biografer, caféer och shopping hittar man även här. På gångavstånd ligger Globen och Tele2 Arena. Här finns tillgång till nästan obegränsat utbud av musik och sportevenemang.

KOMMUNIKATION
Kommunikationerna är mycket bra, tunnelbanan passerar både station Sandsborg och Skogskyrkogården längs med den gröna linje 18. Med bil är du i stan på ca 5 minuter och föredrar du istället att åka kommunalt tar du dig på ett par minuter till t-banan Sandsborg från vilken det tar mindre än en kvart till T-centralen. Buss 811, 816, 163, 193, stannar i närheten och nattbuss 890 tar dig från Sergels Torg till Enskededalen. Av och påfart till Nynäsvägen är lättillgängligt för bilburna via Sockenvägen och Skogskyrkogården. Närheten till södralänkens på/avfart vid tele2 arenan endast 2 min med bil.

NÄRSERVICE
Vid Sandsborgs Centrum finns det mesta i serviceväg man kan behöva. ICA, Pressbyrån, apotek, bibliotek, blomaffär och sushirestaurang. Längs med Nynäsvägen finns en pizzeria, ett flertal antikaffärer och videobutik. Området kan även stoltsera med en lanthandel, ett bageri och en krog vid Triangeltorget. Globenområdet med gallerior ligger inom 10 minuters promenadavstånd.. Skolor och Barnomsorg Det finns ett stort utbud av barnomsorg i området, 5 förskolor i Enskededalen och ännu fler i hela Enskede-Årsta stadsdel. Enskedeskolan i Gamla Enskede.

ÖVRIGT
I Gamla Enskede hittar man världsarvet Skogskyrkogården, med dess unikt vackra miljö lämpar det sig bra för promenader. Sommartid organiseras även rundvandringar för den som är intresserad av att veta mer om arkitekten Gunnar Asplunds mästerverk. Parkteatern brukar gästspela här samt de årliga Enskedespelen som anordnas av lokala ungdomar och barn. För inomhusmotion finns ett gym och en kommunal simhall.

Övrigt

INFORMATION
Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen gällande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och bi-area om denna är väsentlig för köparen. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

ÖPPEN BUDGIVNING
Vi tillämpar s k öppen budgivning. Det innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att de avgör när de vill sälja och till vem. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. Alla bud publiceras löpande på internet, men undantagsvis kan säljaren komma att välja att inte publicera bud på internet. Bud lämnas direkt till mäklaren. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan överlåtelseavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i Köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i Jordabalken.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT
Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationen för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".

Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning eller vid nyproduktion den ekonomiska planen.

SÄLJARENS UPPLYSNINGSSKYLDIGHET
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

UTFÄSTELSE
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

Bilder
Varmt välkommen till Nynäsvägen 301
Varmt välkommen till Nynäsvägen 301
Ljus, öppen vindsvåning
Ljus, öppen vindsvåning
Köket med tillhörande matplats
Köket med tillhörande matplats
Vackert mönstrad spiraltrappa med svart ledstång
Vackert mönstrad spiraltrappa med svart ledstång
Föreningens mysiga grillplats
Föreningens mysiga grillplats
Nynäsvägen 301
Nynäsvägen 301
klassisk köksblandare och fin mosaik ovan diskbänk
klassisk köksblandare och fin mosaik ovan diskbänk
Stilrent kök
Stilrent kök
Rymlig matplats för 6-8 personer
Rymlig matplats för 6-8 personer
Badrum med vackra ytskikt och smakfull inredning
Badrum med vackra ytskikt och smakfull inredning
Master Bedroom
Master Bedroom
Sovrumsfönster mot gård
Sovrumsfönster mot gård
Vindsutrymme som ger härliga sociala ytor
Vindsutrymme som ger härliga sociala ytor
Fina detaljer med runt fönster och takbjälkar
Fina detaljer med runt fönster och takbjälkar
Del av vindsvåning
Del av vindsvåning
Generös takhöjd som skapar en härlig rymd
Generös takhöjd som skapar en härlig rymd
Entré med plats för avhängning
Entré med plats för avhängning
Fri värdering bild
Fri värdering bild
Originalentré till fastigheten
Originalentré till fastigheten
Nynäsvägen 301
Nynäsvägen 301
Gångavstånd till t-bana
Gångavstånd till t-bana
Restaurang och butiker runt knuten.
Restaurang och butiker runt knuten.
Planskiss
Entrévåning 2D
Entrévåning 2D
Vindsvåning 2D
Vindsvåning 2D
Alternativ planskiss - Vindsvåning 2D
Alternativ planskiss - Vindsvåning 2D
Karta
Området

ALLMÄNT OM OMRÅDET
Gamla Enskede är ett lummigt område som främst består av äldre småhus och vackra 20-talsfastigheter. Området är mycket populärt då det dels ligger i idylliska kvarter med närhet till både naturen, innerstaden och Globens expansiva område med nya arenan och växande Slakthusområdet. Området som från början var tänkt som en trädgårdsstad, utgör idag en av söderorts trevligaste delar och erbjuder såväl småstadskänsla som närhet till stadens puls. För friluftsliv tar du dig till Nackareservatet och känner ni för att äta ute ligger Enskede krog och Gamla Enskede Matbod i närheten. Innerstadens puls är inte långt borta, 8 min restid till Södermalm där barer, klubbar och restauranger samsas i massor. Teater och biografer, caféer och shopping hittar man även här. På gångavstånd ligger Globen och Tele2 Arena. Här finns tillgång till nästan obegränsat utbud av musik och sportevenemang.

KOMMUNIKATION
Kommunikationerna är mycket bra, tunnelbanan passerar både station Sandsborg och Skogskyrkogården längs med den gröna linje 18. Med bil är du i stan på ca 5 minuter och föredrar du istället att åka kommunalt tar du dig på ett par minuter till t-banan Sandsborg från vilken det tar mindre än en kvart till T-centralen. Buss 811, 816, 163, 193, stannar i närheten och nattbuss 890 tar dig från Sergels Torg till Enskededalen. Av och påfart till Nynäsvägen är lättillgängligt för bilburna via Sockenvägen och Skogskyrkogården. Närheten till södralänkens på/avfart vid tele2 arenan endast 2 min med bil.

NÄRSERVICE
Vid Sandsborgs Centrum finns det mesta i serviceväg man kan behöva. ICA, Pressbyrån, apotek, bibliotek, blomaffär och sushirestaurang. Längs med Nynäsvägen finns en pizzeria, ett flertal antikaffärer och videobutik. Området kan även stoltsera med en lanthandel, ett bageri och en krog vid Triangeltorget. Globenområdet med gallerior ligger inom 10 minuters promenadavstånd.. Skolor och Barnomsorg Det finns ett stort utbud av barnomsorg i området, 5 förskolor i Enskededalen och ännu fler i hela Enskede-Årsta stadsdel. Enskedeskolan i Gamla Enskede.

ÖVRIGT
I Gamla Enskede hittar man världsarvet Skogskyrkogården, med dess unikt vackra miljö lämpar det sig bra för promenader. Sommartid organiseras även rundvandringar för den som är intresserad av att veta mer om arkitekten Gunnar Asplunds mästerverk. Parkteatern brukar gästspela här samt de årliga Enskedespelen som anordnas av lokala ungdomar och barn. För inomhusmotion finns ett gym och en kommunal simhall.

Kontakt
Angelica Hertzman
Ansvarig mäklare
Angelica Hertzman

Reg. Fastighetsmäklare

072 853 09 06 | angelica@boliving.se

Läs mer om Angelica...

Fri värdering
Går du i säljtankar eller undrar du vad din bostad är värd? Att värdera sin bostad är ett enkelt första steg i försäljnings-processen och ger en bra bild av vad du kan tjäna på din bostadsaffär. Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig inom 24h för en kostnadsfri värdering.