Buntmakarvägen 27

Snättringe / Utsälje

Visningar

SÖNDAG 21/01, kl 12:00 - 12:30

Byggnadstyp: Radhus

Utgångspris: 3 800 000 kr

Antal rum: 4 + kök

Boarea: 90 kvm

Byggår: 1975

Tillträde: snabbt tillträde möjligt!

Driftkostnad: 26 938 kr/år

Visningstider:

SÖNDAG 21/01, kl 12:00 - 12:30

Linda Gustafsson
Ansvarig mäklare
Linda Gustafsson

Reg. Fastighetsmäklare

072 853 42 62 | linda@boliving.se

Läs mer om Linda...

Bostadsfakta
Rumsbeskrivning

Topprenoverad och bra planerad bostad med tre sovrum på samma våningsplan. Förrådet vid entrén är renoverat, isolerat och inrett med golvvärme och med indraget internet och kan användas som ett extra rum. Helkaklat badrum på övervåningen med klinker samt separat gästtoalett på nedervåningen. Lättskött tomt med sol som når in överallt i trädgården. Bostaden har nära tillgång till garageplats i länga, Gångavstånd till skolor, förskolor och buss. Ett barnvänligt område som är bilfritt med lekpark i området som kan överblickas från balkongen på övervåningen. Omgivningarna erbjuder även en underbar natur med skogsdunge. Nära till Långsjön med bad sommartid och plogad skridskobana vintertid. Även nära Gömmaren med en barnvänlig sandstrand och klippor. Varmt välkommen till en bostad som kan bli din!

UTEPLATS FRAMSIDA
Utanför entrén finns bostadens andra uteplats med gott om sol hela dagen fram till långt in på kvällen. Fint stenlagd (2009) och insynsskyddad uteplats. Här finns plats för utomhusmöbler och planteringar.

HALL
Trevlig välkomnande hall samt entrédörr med fönster ger ett härligt ljusinsläpp men utan insyn. Här möts du direkt av en hemtrevlig känsla som infinner sig i den renoverade bostaden. Hallen har gott om plats och avhängningsyta för ytterkläder. Nyslipad och laserad ekparkett och vita nymålande väggar.


GÄSTWC
I hallen finns en renoverad toalett med wc och handfat. Modern tapet i turkost mönster och svart mosaikgolv. Här finns ett fönster för fint ljusinsläpp och möjliggör vädring.


VARDAGSRUM
Lätt möblerat ljust vardagsrum med generöst fönsterparti och utgång till en av bostadens uteplatser. Vardagsrummet har gott om plats för soffgrupp, media-möbel samt matsalsbord. Stilfullt ljuslaserad ekparkett och vita målade väggar. Här finns en luftvärmepump vilket ger en bra värmekomfort.


UTEPLATS BAKSIDA
Från vardagsrummet nås en härlig insynsskyddad uteplats inbäddat i grönska vår-senhöst. Här avnjuts med fördel morgonkaffet eller för att söka skugga varma sommardagar. Ett av områdets bästa lägen!


KÖK
På entréplan finns ett stilfullt renoverat kök Epoq i moderna färger. Luckor i vitt och köksbänk i mönstrad laminat med läckert kakel från Marrakech Design i svart/vitt. Fönster med markis och utsikt mot entrén. Köket är utrustat med följande vitvaror i rostfritt: ugn med ångfunktion Samsung 2013, induktionshäll 2013 samt spisfläkt Franke. Diskmaskin Smeg 2011, inbyggd mikrovågsugn Whirlpool 2013 och fullstor kyl och frys Electrolux i rostfritt 2013. Snyggt grått klinkergolv och ljusa väggar och inbyggda spotlights i taket. Skön golvvärme.


ÖVRE PLAN
Trappa från vardagsrum leder upp till tre sovrum och badrum. I hallen finns det ett förråd för bra förvaring.


BADRUM
Modernt helkaklat superfräscht badrum i vitt med klinkergolv i ljust grått. Badkar, wc, handduktork, handfat i kommod och spegelskåp. Rejält badrum med tvättpelare Samsung 2015 och Nibe vattenberedare 2016. Ett takfönster ger härligt ljusinsläpp.


SOVRUM 1
Bra sovrum används idag som ett arbetsrum. Laminatgolv och nymålade ljusa väggar. Utgång till stor balkong med fin utsikt mot Globen och stan.


SOVRUM 2
Ett sovrum med plats för säng och annat möblemang. Laminatgolv och tapetserade väggar. Vägg mellan sovrummen kan enkelt tas bort för ett större rum.


SOVRUM 3
Generöst sovrum används som ett master bedroom. Här finns gott om plats för dubbelsäng och klädförvaring i garderober. Nymålade väggar och laminatgolv. Fönster med markiser.


FÖRRÅD ENTRÉ
Det finns ett inrett förråd som är renoverat och isolerat med golvvärme och internet. Fönster och vita väggar samt mörkt laminatgolv med golvvärme. Perfekt som ett kontor, gästrum eller varför inte till familjens tonåring.

Bostadsinfo
EKONOMI
Driftskostnad26 938 kr/år
Driftskostnad, varav
Uppvärmning: 9 960 kr
El: 4 030 kr  
VA: 2 400 kr
Övrigt: 10 548 kr
Beräknat antal pers: 2
KommentarDriftkostnaden fördelas enligt följande: Uppvärmning 9 015 kr/år Fläkt 945 kr/år Hushållsel 4 030 kr/år Vatten 2 400 kr/år Övrigt samfällighetsavgift som betalas kvartalsvis om ca 880 kr/mån. Då ingår garage med förråd, bredband, takrenovering, sophämtning samt vinterunderhåll. Till driftkostnad tillkommer en hemförsäkring med ca 380 kr/månad beroende på försäkringsbolag. Uppgifter om driftkostnader är från tidigare ägare.
Pantbrev:2500000 kr
 
BYGGNAD
ByggnadstypRadhus
Antal rum:4 + kök
Boarea:90 kvm
Upplåtelseform:Friköpt
Fastighetsbeteckning:Bokbindaren 15
Kommun:Huddinge
Skattesats:32,907 %
Plan:Kv. Bildhuggaren m. Fl Stadsplan, beslutad Datum: 1974-07-30 Genomförande: Början 2003-10-03 slut 2018-10-02 Anmärkning: Planen har delad genomförandetid. Se planen Bildhuggaren m. Fl. , del av Ändring av DP, beslutad Datum: 2003-09-04 Genomförande: Början 2003-10-03 slut 2018-10-02
Byggnadsår1975
UppvärmningDirektverkande el samt luft luft värmepump
Energideklaration
Utfärdad den 7 mars 2017
Energiklass: E
Energiprestanda: 80 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Grundläggning: Betongplatta
Grundmur: Betong
Stomme: Lättbetong
Fasad: Trä och lättbetong
Fönster: 2 samt 3-glas isolerglas
Tak: Låglutande papptak
TomtArea : 115, Friköpt
Typ : Friköpt radhustomt
Övrigt tomtVid entrén finns det en stenlagd uteplats med sol från lunch till sen kväll. Insynsskyddat läge för härliga soliga dagar. I anslutning till entrén finns det ett inrett förråd med värme. Kan används som ett kontor, gaming-rum eller gästrum.

På husets baksida finns den andra uteplatsen. Inbäddad i grönska utan insyn kan morgonkaffet här avnjutas. Det finns gott om plats för en loungegrupp på en trätrall. Gräsmatta och buskar vid tomtgränsen.

Renoveringar:
2007 Övre del fasad framsida byttes ut
2010-2015 Nya golv förutom i vardagsrum, tapetsering och målning
2011 Stenläggning av tomt/uteplats framsida
2012 Gipsning av innerväggar
2013 Nytt kök med golvvärme
2013 Träterras samt tomt/uteplats baksida
2014 Isolering och inredning av bod på tomten, golvvärme och indragning av internet.
2014 Nya fönster i hela huset förutom i 2 sovrum
2015 Ny tvättmaskin + tumlare
2015 Nya markiser
2016 Luft/luftvärmepump installerades
2016 Nytt badkar + handfat
2016 Ny varmvattenberedare
2017 Byte av viss träpanel och ommålning på framsidan
2017 Slipning och lackering av vardagsrumsgolvet
2017 Ommålning av nästan alla väggar
2017 Målning av fönster i sovrum
2017 Byggt för elskåpet
2017 Skvallerskydd monterat under diskmaskin finns under kyl/frys och klamrat spillvattenledning från dm
2017 Tätat plugghål
2017 Förråd ommålat invändigt
Fastighetsbet.Bokbindaren 15
Samfällighet o.s.v:Andel i samfällighet/GA: Bokbindaren GA:1-GA:2
Samfällighetsavgift ca 800kr/mån. I samfällighetsavgiften ingår garage i länga med förråd, bredband, takunderhåll, sophämtning samt vinterunderhåll.

En fastighetsavgift tas ut om ca 7 687 kr/år. Den ersätter tidigare fastighetsskatt och regleras, enligt upplupen tid, på tillträdesdagen. Lagfartskostnad: 1,5% av köpeskillingen för privatperson samt en avgift om f.n. 825 kr. Pantbrevskostnad: 2% av pantbrevsbeloppet för nya pantbrev.

Denna fastighet är besiktigad. Besiktningsprotokollet som finns tillgängligt hos mäklaren ger viss information om fastighetens skick och är en viktig del i de överväganden en köpare ska göra. Som slutgiltig köpare har du också möjlighet att få en kostnadsfri genomgång av protokollet på telefon med besiktningsmannen. Denne kan svara på frågor och redogöra för besiktningens alla delar. Vill du ha en genomgång på plats i huset så kan du få det mot en mindre kostnad. Fastighetsägaren har också beställt en Dolda fel försäkring som gäller 10 år framåt vilket också gagnar köparen.
Området

ALLMÄNT OM OMRÅDET
Snättringe/ Utsälje (postadress Segeltorp) ligger i Huddinge kommun strax söder om Stockholms city och är ett trivsamt och barnvänligt område. Här får du närhet till det mesta. Här finns både äldre som nyare områden med villakvarter, radhus och kedjehus. Inom promenadavstånd finner du motionsspår och vackra promenadstråk samt populära sjöar som Långsjön med stor ny lekplats samt utegym. Långsjön med skridsko och skidåkning vintertid samt bad sommartid. Även sjöarna Gömmaren och Trehörningen erbjuder badplatser. Under vintertid plogas sjöarna för skid - och skridskoåkning. Huddingehallen erbjuder motion av alla slag. Närhet till Kungens kurva (med bil ca 10min) som är en av Europas största handelsområden (IKEA, Heron City etc) med nordens största i särklass biografanläggning. Fitnessanläggning, restauranger, bowlinghall, butiker med mera. På Huddinge kommuns hemsida: www.huddinge.se hittar du mer information vad Huddinge har att erbjuda vad gäller skola, natur och diverse utbud.

KOMMUNIKATION
Endast två minuters gångavstånd till buss som tar dig både till P-tåg (Stuvsta / Huddinge) in till Centralen 16 minuter och T-bana (Fruängen). Bra kommunikationer runt hela söderort från både Fruängen, Stuvsta samt Huddinge C bussterminaler intill pendeltåget. Skärholmen, IKEA, Kungens Kurva, Stuvsta, Huddinge och mot Fruängen. Med bil tar man sig enkelt ut på E4:an inom ett par minuter och in till Stockholm på 10-15 minuter.

NÄRSERVICE
Stuvsta är närmsta centrum med vårdcentral, bank, apotek, konditori, mataffär, restauranger m m. Huddinge Centrum också i närheten med ett 80-tal affärer, restauranger, banker, folktandvård och vårdcentral. Flertalet matbutiker, klädbutiker och det mesta inom service samt diverse småbutiker med specialsortiment. Med sin småstadskaraktär här hittar du alltså det mesta bland diverse butiker. Här ges människorna företräde framför bilarna och du finner att arkitekternas förebild har varit gamla stadskärnor, med snirkliga gator och öppna ytor. Här kan du botanisera i mindre specialbutiker såväl som de större klädkedjorna och matbutikerna. Området har ett mycket brett utbud med shopping och service. I närheten finns också Segeltorps Centrum där finns ett konditori, gym, restaurang, vårdcentral och bibliotek mm. I Fruängens Centrum finns det ett 20-tal butiker t ex livsmedelsbutiker, apotek, systembolag, bibliotek samt t-banan.

ÖVRIGT
Inom fem minuters promenad ligger Utsäljeskolan (sexårs -mellanstadiet) och ytterligare en kortare promenad alt buss som går utanför knuten, ligger Källbrinksskolan och Stenmoskolan. Åker du i andra riktningen finner du Segeltorpsskolan och Snättringeskolan. Området har flertalet förskolor och dagmammor. I närheten finner du också Huddingegymnasiet, Sjödalsgymnasiet och Sågbäcksgymnasiet samt Södertörns Högskola. För mer information besök: http://huddinge.se/utbildning-och-barnomsorg/

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör från säljaren och lantmäteriets fastighetsutdrag. Då det är skillnad mellan säljarens information och lantmäteriets fastighetsutdrag gällande BOA (boarea) och BIA (biarea) uppmanas köparen att kontrollmäta dessa vid tveksamhet. Köparen uppmanas att noga undersöka fastigheten innan köp.

ÖPPEN BUDGIVNING
Vi tillämpar s.k. öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att de avgör när de vill sälja och till vem. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. Alla bud publiceras löpande på internet, men undantagsvis kan säljaren komma att välja att inte publicera bud på internet. Bud lämnas direkt till mäklaren. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan överlåtelseavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

ANSVARSFÖRDELNING VID FASTIGHETSKÖP
Utgångspunkt för ansvarsfördelning. Utgångspunkten enligt jordabalken är att fastigheten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen med fog kunnat förutsätta vid köpet. Därutöver gäller att den köps i det skick den faktiskt befinner sig i på kontraktsdagen. För sådana fel eller skador, som köparen haft möjlighet att upptäcka eller haft anledning att räkna med p g a fastighetens ålder och skick, kan säljaren inte göras ansvarig. Säljaren ansvarar dock för dolda fel, d v s sådana fel i fastigheten som köparen inte bort upptäcka och oavsett om säljaren själv känt till felen eller inte. Säljarens ansvar för dolda fel i fastigheten gäller i 10 år.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT
Utgångspunkten är att köparen måste undersöka fastigheten brukar kallas köparens undersökningsplikt. Kraven på köparens undersökning är långtgående. Fastigheten skall undersökas i alla dess delar och funktioner. Finns det möjligheter måste köparen även inspektera vindsutrymmen, krypgrunder och andra svårtillgängliga utrymmen. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt fuktskador (speciellt i källare och på vinden), rötskador, skador på vatten- och avloppsanläggningar, sprickbildningar i fasad och grundmur samt skorstensstock. Upptäcker köparen vid sin undersökning fel eller symptom på fel i fastigheten eller är fastigheten över huvudtaget i sådant skick att fel kan misstänkas, skärps kraven på köparens undersökningsplikt.
Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör föranleda en mer ingående undersökning från köparens sida.

Å andra sidan ska köparen inte behöva undersöka sådana delar av fastigheten som säljaren lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier för, under förutsättning att dessa inte är för allmänt hållna. Köparen bör slutligen ha i åtanke att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha "förväntat sig" med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Han bör därför anpassa sin undersökning till detta. Rör köpet ett begagnat hus måste köparen ta i beräkning att vissa delar och funktioner utsatts för slitage och på grund av ålder t o m kan vara uttjänta och i behov av utbyte eller i vart fall renovering.

SÄLJARENS UPPLYSNINGSSKYLDIGHET
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Avgörande för bedömningen om ett faktiskt fel är relevant eller inte, är om felet är möjligt att upptäcka för köparen. Endast om felet inte är upptäckbart är det relevant. Trots detta kan man ändå säga att säljaren har en upplysningsskyldighet. Om säljarens förtigande innefattar svikligt eller annat ohederligt förfarande kan säljaren gå miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det finns dock även andra situationer där säljaren är skyldig att upplysa om förhållanden som han har vetskap om och som köparen borde ha upptäckt men förbisett. Det är främst fråga om situationer där omständigheterna är sådana att säljaren måste förstå att köparen är i villfarelse avseende ett förhållande och där han vidare inser att förhållandet kan vara avgörande för köparens köpbeslut.

Säljaren får med andra ord inte medvetet utnyttja köparens okunskap om ett visst förhållande. Säljaren kan vidare sägas ha en upplysningsskyldighet i så motto att han kan bli skadeståndsskyldig om han faktiskt känt till eller borde ha känt till felet men inte upplyst köparen om detta. Detta följer av köparens rätt till skadestånd på grund av säljarens försummelse. Det är således i säljarens eget intresse att han upplyser köparen om de fel eller symptom som han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren är dessutom inte dolt och kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

SÄLJARENS UTFÄSTELSE
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande fastighetens skick. Detta gäller i huvudsak då säljaren gjort en klar och specificerad utfästelse beträffande fastighetens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas inte som utfästelser.

SÄLJANSVARSFÖRSÄKRING
Genom säljaransvarsförsäkring finns möjlighet för säljaren att inom försäkringens ram begränsa sin ekonomiska risk för dolda fel i fastigheten samtidigt som köparens rätt till ersättning för sådana fel, säkerställs via försäkringen. Säljaransvarsförsäkringen erbjuder således en trygghet för både säljare och köpare.

Bilder
Välkommen!
Välkommen!
Kök och hall
Kök och hall
Matplats och vardagsrum
Matplats och vardagsrum
Ljus och öppen hall
Ljus och öppen hall
Fantastisk utsikt
Fantastisk utsikt
Öppen planlösning
Öppen planlösning
Detaljbild
Detaljbild
Luftigt vardagsrum
Luftigt vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Luftigt vardagsrum
Luftigt vardagsrum
Gäst WC
Gäst WC
BoLiving Fastighetsförmedling
BoLiving Fastighetsförmedling
Ljus hall med takfönster
Ljus hall med takfönster
Helkaklat ljust badrum
Helkaklat ljust badrum
Tvättmaskin & torktumlare
Tvättmaskin & torktumlare
Mysig balkong
Mysig balkong
Fantastiskt utsikt mot Globen
Fantastiskt utsikt mot Globen
Trädeckad altan för mysiga grillkvällar
Trädeckad altan för mysiga grillkvällar
Master bedroom
Master bedroom
Master bedroom med bra förvaring
Master bedroom med bra förvaring
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Varmt välkommen till Buntmakarvägen 27
Varmt välkommen till Buntmakarvägen 27
Lekplats
Lekplats
Lekplats
Lekplats
Huddinge centrum
Huddinge centrum
Huddinge
Huddinge
Pendeltåg
Pendeltåg
Sjödalsparken
Sjödalsparken
Huddinge
Huddinge
Badplats - Gömmaren
Badplats - Gömmaren
Övre plan Planskiss 2D
Övre plan Planskiss 2D
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Planskiss
Planskiss 2D
Planskiss 2D
Övreplan 2D
Övreplan 2D
Planskiss 3D
Planskiss 3D
Övre plan Planskiss 3D
Övre plan Planskiss 3D
Karta
Området

ALLMÄNT OM OMRÅDET
Snättringe/ Utsälje (postadress Segeltorp) ligger i Huddinge kommun strax söder om Stockholms city och är ett trivsamt och barnvänligt område. Här får du närhet till det mesta. Här finns både äldre som nyare områden med villakvarter, radhus och kedjehus. Inom promenadavstånd finner du motionsspår och vackra promenadstråk samt populära sjöar som Långsjön med stor ny lekplats samt utegym. Långsjön med skridsko och skidåkning vintertid samt bad sommartid. Även sjöarna Gömmaren och Trehörningen erbjuder badplatser. Under vintertid plogas sjöarna för skid - och skridskoåkning. Huddingehallen erbjuder motion av alla slag. Närhet till Kungens kurva (med bil ca 10min) som är en av Europas största handelsområden (IKEA, Heron City etc) med nordens största i särklass biografanläggning. Fitnessanläggning, restauranger, bowlinghall, butiker med mera. På Huddinge kommuns hemsida: www.huddinge.se hittar du mer information vad Huddinge har att erbjuda vad gäller skola, natur och diverse utbud.

KOMMUNIKATION
Endast två minuters gångavstånd till buss som tar dig både till P-tåg (Stuvsta / Huddinge) in till Centralen 16 minuter och T-bana (Fruängen). Bra kommunikationer runt hela söderort från både Fruängen, Stuvsta samt Huddinge C bussterminaler intill pendeltåget. Skärholmen, IKEA, Kungens Kurva, Stuvsta, Huddinge och mot Fruängen. Med bil tar man sig enkelt ut på E4:an inom ett par minuter och in till Stockholm på 10-15 minuter.

NÄRSERVICE
Stuvsta är närmsta centrum med vårdcentral, bank, apotek, konditori, mataffär, restauranger m m. Huddinge Centrum också i närheten med ett 80-tal affärer, restauranger, banker, folktandvård och vårdcentral. Flertalet matbutiker, klädbutiker och det mesta inom service samt diverse småbutiker med specialsortiment. Med sin småstadskaraktär här hittar du alltså det mesta bland diverse butiker. Här ges människorna företräde framför bilarna och du finner att arkitekternas förebild har varit gamla stadskärnor, med snirkliga gator och öppna ytor. Här kan du botanisera i mindre specialbutiker såväl som de större klädkedjorna och matbutikerna. Området har ett mycket brett utbud med shopping och service. I närheten finns också Segeltorps Centrum där finns ett konditori, gym, restaurang, vårdcentral och bibliotek mm. I Fruängens Centrum finns det ett 20-tal butiker t ex livsmedelsbutiker, apotek, systembolag, bibliotek samt t-banan.

ÖVRIGT
Inom fem minuters promenad ligger Utsäljeskolan (sexårs -mellanstadiet) och ytterligare en kortare promenad alt buss som går utanför knuten, ligger Källbrinksskolan och Stenmoskolan. Åker du i andra riktningen finner du Segeltorpsskolan och Snättringeskolan. Området har flertalet förskolor och dagmammor. I närheten finner du också Huddingegymnasiet, Sjödalsgymnasiet och Sågbäcksgymnasiet samt Södertörns Högskola. För mer information besök: http://huddinge.se/utbildning-och-barnomsorg/

Kontakt
Linda Gustafsson
Ansvarig mäklare
Linda Gustafsson

Reg. Fastighetsmäklare

072 853 42 62 | linda@boliving.se

Läs mer om Linda...

Fri värdering
Går du i säljtankar eller undrar du vad din bostad är värd? Att värdera sin bostad är ett enkelt första steg i försäljnings-processen och ger en bra bild av vad du kan tjäna på din bostadsaffär. Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig inom 24h för en kostnadsfri värdering.