Mangårdsvägen 11, 1tr

Visättra Ängar

Budgivning pågår

Högsta Bud - 1 650 000 kr
Se alla bud

Objekttyp:  Bostadsrätt

Utgångspris: 1 595 000 kr

Månadsavgift: 8 824 kr

Antal rum: 5 + kök

Boarea: 110,5 kvm

Byggår: 1992

Tillträde: snabbt tillträde möjligt!

Driftkostnad: 8 500 kr/år

Anneli Nilsson
Ansvarig mäklare
Anneli Nilsson

Reg. Fastighetsmäklare

072 853 42 61 | anneli@boliving.se

Läs mer om Anneli...

Bostadsfakta
Rumsbeskrivning

Välkommen till en stor 5a med 4 bra sovrum och 2 badrum/duschrum i öppenplanslösning mellan kök och vardagsrum.
Bostaden disponeras enligt följande:

Entré och hall
Välkomnande hall med avhängning och garderob direkt vid entré. Bostaden har en säkerhetsdörr som ger både värme - och ljudkomfort. Ljusa väggar.

Kök och vardagsrum öppen planlösning
Kök med vita köksluckor, bra plats för arbetsytor samt ljust kakel ovanför arbetsbänk. Vitvaror består av glashällsspis (2015) med varmluftsugn och fläkt över spisen, diskmaskin (2016), kyl och frys. Generös matplats för stort middagssällskap.

Vardagsrum
Luftigt lätt möblerat vardagsrum med utgång till den trevliga balkongen. Öppen planlösning mellan matplats och vardagsrum bidrar till ett ljust och trivsamt rum med trevliga sociala ytor för mingel med nära och kära.

Sovrum 1 - 2 -- 3
I direkt anslutning till hall ligger tre bra sovrum i fil. Lättmöblerade. Utsikt mot grönskande skogsparti och ingen insyn. Ljusa väggar och linoleumgolv. Garderober i alla tre sovrum.

Sovrum 4 Masterbedroom
Sovrum lämnar gott om plats för dubbelsäng och övrigt möblemang. Ljusa väggar och linoleumgolv.

Badrum 1
Från alla 3 sovrum nås badrummet som också är utrusta med tvättmaskin. Kaklade väggar och plastmatta på golv. Badrummet är utrustat med badkar, wc, handfat och spegelskåp med inbyggd belysning. Handdukstork.

Badrum 2
Duschrum med kaklade väggar och plastmatta golv. Duschrummet är utrustat med dusch, handfat, wc och ett spegelskåp.

Walk in closet/förråd
Från inre hall ingång till en rymlig walk in closet. Inredd med hyllsystem och avhängning. Bra med förvaringsytor om ca 8 kvm för förvaring av kläder och skor.

Balkong
Härlig lättmöblerad balkong i bästa syd/västläge med plats för möblemang. Fin utsikt mot föreningens innergård med grönska. Här kan man inta både frukost, lunch och middag.

Bostadsinfo
 
LÄGENHET
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum:5 + kök
Boarea:110,5 kvm
Lägenhetsnummer:1101
Kommun:Huddinge
Skattesats:32,911 %
Våning1 av 5 Hiss finnes
Ekonomi
Begärt pris: 1 595 000 kr Utgångspris
Avgift: 8 824 kr/mån inkl värme, VA, kabel-TV + Bredband
Andel i föreningen: 1.37506%
Andel av årsavgift: 1,46472 %
Reparationsfond fn. 877 kr
Driftskostnad8 500 kr/år
Driftskostnad, varav El: 6 000 kr   Försäkring: 2 500 kr Beräknat antal pers: 3
Tillträdesnabbt tillträde möjligt!
 
BYGGNAD
ByggnadstypFlerbostadshus
Byggnadsår1992
Energideklaration Utfärdad
Föreningen
NamnBrf Visättra Ängar 1
InformationOm Visättra Ängar nr 1

Föreningen äger fastigheten Mangården i Huddinge Kommun. PÅ fastigheten finns två byggnaden med 79 lägenheter uppförda. Byggnaden är uppförda 1992. Fastighetens adress är Mångårdsvägen 1-15 i Huddinge.

Visättra Ängar ligger i Huddinge Kommun, cirka 20 km söder om Stockholms Centrum.

BRF Visättra Ängar Nr 1 bildades 1989, och består av två bostadshus som färdigställdes 1992.

A-huset (Mangårdsvägen 1-7) innehåller 44 lägenheter, tvättstuga, kvartersbutik, lättindustri samt ett antal förråds- och kontorsutrymmen.

B-huset (Mangårdsvägen 9-15) innehåller bland annat 35 lägenheter, tvättstuga och skyddsrum. Där finns även centraler för el, kabel-tv, vatten och fjärrvärme.

TVÄTTSTUGOR: Bokningssystem. I tvättstugorna finns även en grovtvättmaskin.

FÖRENINGSLOKALER: I A-huset finns en mindre föreningslokal. Lokalen får enbart hyras av medlemmar
i föreningen.

TV OCH INTERNET: TV-basutbud ingår i månadsavgifter. Bredband via Ownit Bredband AB.

PARKERINGAR: Det finns 79 P-platser i föreningen, varav 16 är under tak. Dessa kan hyras och kostar för närvarande 200:- respektive 250:- kronor per månad. Observera att en p-plats ej ingår i en bostadsrätt.

UNDERHÅLL: Föreningen under verksamhetsåret 2015/16 genomfört obligatorisk ventilationskontroll (OVK). Stammar är spolade 2015.
Installerat LED-belysning i allmänna utrymmen samt utomhus, tvättat muren vid stora trappan, målat parkeringslinjer, sanera sop-rum, tvättat balkonger, rustat upp lekplatser, gallrat ur träd och buskar samt rensat dagvattensystemet.
Området

ALLMÄNT OM OMRÅDET
Visättra Ängar ligger intill Flemingsbergs naturreservat. En kort promenad från Ängarna ligger Visättra Sportcenter som är Stockholms största idrottsanläggning. Här finns bland annat bandy, hockey, fotboll, motion och terrängspår, bouleplan, frisbeebana och minigolf. Området är mycket populärt tack vare närheten till det mesta inom service och kommunikation. Runt husknuten finns underbara promenadstråk och skogsområden i det intilliggande reservatet och utanför entrén finns även kolonilotter. I Flottsbro Friluftsområde kan man även åka skidor, skridskor, vandra och bada. Vill man hellre promenera dit så tar det endast ca 10 min. I närområdet finns även flertalet affärer, skolor och förskolor. Området befinner sig i en expansiv fas och kommer att förtätas med ytterligare affärer och högskolor.

KOMMUNIKATION
Kommunikationerna är mycket goda med buss till Flemingsbergs centrum med ytterligare bussar och pendeltåg. Vill man hellre promenera dit så tar det endast ca 10 min. I närområdet finns även flertalet affärer, skolor och förskolor. Området befinner sig i en väldigt expansiv fas och kommer att förtätas med ytterligare affärer och högskolor. I området finns goda kommunikationer, pendeltåg och bussar. Flera busslinjer passerar Flemingsbergs pendeltåg station. Buss 704, 713, 794 och 711 stannar i Visättra samt på Flemingsbergs station. Huddinge centrum ligger ca 5 minuter bort med bil. Här finns ett stort utbud av butiker.

NÄRSERVICE
I närområdet finns även flertalet affärer som ICA MAXI m.m. Förskola, skolor och närlivs. Visättraskolan (6-12 år), Söderntörns friskola (12-15 år), Vistaskolan (16-15) samt Annerstaskolan (6-15 år). Södertörns högskola ligger inom kort promenad om ca. 10 minuter. Huddinge / Karolinska sjukhus samt Söödertörns högskola. Polishögskolan.

ÖVRIGT
Bra läge nära Pendeltåg, Huddinge sjukhus, Tingsrätten Södertörn, Södertörns Högskola samt service och fina naturområden med promenadstråk. Förskolor och skolor i ligger inom området. Stor ICA Maxi har nyligen öppnat i närheten och ytterligare högskolor planeras in.

Övrigt

INFORMATION
Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen gällande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och bi-area om denna är väsentlig för köparen.
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.


ÖPPEN BUDGIVNING
Vi tillämpar s k öppen budgivning. Det innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att de avgör när de vill sälja och till vem. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden.
Alla bud publiceras löpande på internet, men undantagsvis kan säljaren komma att välja att inte publicera bud på internet. Bud lämnas direkt till mäklaren.
I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan överlåtelseavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i Köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i Jordabalken.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT
Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationen för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".
Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning eller vid nyproduktion den ekonomiska planen.

SÄLJARENS UPPLYSNINGSSKYLDIGHET
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

UTFÄSTELSE
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

Bilder
Ljust och öppet vardagsrum
Ljust och öppet vardagsrum
Mysig innergård med lekplats
Mysig innergård med lekplats
Ljust kök med stora fönsterpartier
Ljust kök med stora fönsterpartier
Möblerbar balkong med fin lummig grönska utanför
Möblerbar balkong med fin lummig grönska utanför
Ljust kök med gott om förvaring
Ljust kök med gott om förvaring
Stora sällskapsytor för mingel med nära och kära
Stora sällskapsytor för mingel med nära och kära
Välkommen till -  BoLiving Fastighetsförmedling
Välkommen till - BoLiving Fastighetsförmedling
Ljust och öppet vardagsrum
Ljust och öppet vardagsrum
Badrum med tvättmaskin
Badrum med tvättmaskin
Sovrum 1
Sovrum 1
Sovrum 2
Sovrum 2
Sovrum 3
Sovrum 3
Sovrum 4 Master Bedroom
Sovrum 4 Master Bedroom
Badrum 2 Duschrum
Badrum 2 Duschrum
Ljus hall
Ljus hall
Ljus hall med bra förvaring
Ljus hall med bra förvaring
Mysig innergård med lekplats
Mysig innergård med lekplats
Blomstrande balkong
Blomstrande balkong
Grönskande lummig innergård
Grönskande lummig innergård
Planskiss
Planskiss
Planskiss
Karta
Området

ALLMÄNT OM OMRÅDET
Visättra Ängar ligger intill Flemingsbergs naturreservat. En kort promenad från Ängarna ligger Visättra Sportcenter som är Stockholms största idrottsanläggning. Här finns bland annat bandy, hockey, fotboll, motion och terrängspår, bouleplan, frisbeebana och minigolf. Området är mycket populärt tack vare närheten till det mesta inom service och kommunikation. Runt husknuten finns underbara promenadstråk och skogsområden i det intilliggande reservatet och utanför entrén finns även kolonilotter. I Flottsbro Friluftsområde kan man även åka skidor, skridskor, vandra och bada. Vill man hellre promenera dit så tar det endast ca 10 min. I närområdet finns även flertalet affärer, skolor och förskolor. Området befinner sig i en expansiv fas och kommer att förtätas med ytterligare affärer och högskolor.

KOMMUNIKATION
Kommunikationerna är mycket goda med buss till Flemingsbergs centrum med ytterligare bussar och pendeltåg. Vill man hellre promenera dit så tar det endast ca 10 min. I närområdet finns även flertalet affärer, skolor och förskolor. Området befinner sig i en väldigt expansiv fas och kommer att förtätas med ytterligare affärer och högskolor. I området finns goda kommunikationer, pendeltåg och bussar. Flera busslinjer passerar Flemingsbergs pendeltåg station. Buss 704, 713, 794 och 711 stannar i Visättra samt på Flemingsbergs station. Huddinge centrum ligger ca 5 minuter bort med bil. Här finns ett stort utbud av butiker.

NÄRSERVICE
I närområdet finns även flertalet affärer som ICA MAXI m.m. Förskola, skolor och närlivs. Visättraskolan (6-12 år), Söderntörns friskola (12-15 år), Vistaskolan (16-15) samt Annerstaskolan (6-15 år). Södertörns högskola ligger inom kort promenad om ca. 10 minuter. Huddinge / Karolinska sjukhus samt Söödertörns högskola. Polishögskolan.

ÖVRIGT
Bra läge nära Pendeltåg, Huddinge sjukhus, Tingsrätten Södertörn, Södertörns Högskola samt service och fina naturområden med promenadstråk. Förskolor och skolor i ligger inom området. Stor ICA Maxi har nyligen öppnat i närheten och ytterligare högskolor planeras in.

Kontakt
Anneli Nilsson
Ansvarig mäklare
Anneli Nilsson

Reg. Fastighetsmäklare

072 853 42 61 | anneli@boliving.se

Läs mer om Anneli...

Fri värdering
Går du i säljtankar eller undrar du vad din bostad är värd? Att värdera sin bostad är ett enkelt första steg i försäljnings-processen och ger en bra bild av vad du kan tjäna på din bostadsaffär. Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig inom 24h för en kostnadsfri värdering.