Fullerstatorget 14

Huddinge Centrum

Kontakt:

Linda Gustafsson
linda@boliving.se | 072 853 42 62

Objekttyp:  Bostadsrätt

Utgångspris: 2 995 000 kr

Månadsavgift: 5 794 kr

Antal rum: 3 + kök

Boarea: 83 kvm

Byggår: 1989

Tillträde: snabbt tillträde möjligt!

Driftkostnad: 3 900 kr/år

Linda Gustafsson
Ansvarig mäklare
Linda Gustafsson

Reg. Fastighetsmäklare

072 853 42 62 | linda@boliving.se

Läs mer om Linda...

Bostadsfakta
Rumsbeskrivning

Välkommen till en mycket charmigt etagelägenhet vid Huddinge centrum. Här bor man i en fantastiskt fin lägenhet med balkong med utsikt mot Fullersta. Bostaden har genomgått en smakfull renovering som ger ett modern tilltalande hem.

Lägenheten ligger på tredje våningen och här möts du av en välkomnande hall med förvaring i skåp. Hallen och hela bostaden har genomgående ekparkett förutom i badrummet. Väggarna är vitmålade.

När du står i hallen så kommer du direkt in i ett trevligt kök med matplats för ca 4 personer. Köksinredningen har vita luckor samt ljustgrå tapet bakom glasskiva som stänkskydd. Här finns alla tänkbara bekvämligheter som diskmaskin 2007, spishäll och ugn, inbyggd mikrovågsugn 2008, köksfläkt samt kyl och frys 2008.

Vidare in i bostaden via en vacker skjutdörr med glas så nås ett fräscht och modernt badrum renoverat 2013. Helkaklade väggar med vita kakelplattor. På golvet klinker i grå ton. Badrummet är utrustat med badkar, wc, handfat i kommod samt tvättmaskin 2007.

Vardagsrummet är ljust med flera fönster och vitmålade väggar vilket ger ett ljust och luftigt rum där det är lätt att umgås. Från vardagsrummet nås den mysiga balkongen som är delvis inglasad. Här kan man sitta och koppla av medans solen går ned i horisonten. Balkongen är placerad med fri utsikt mot Fullersta och har en skön trätrall på golvet att gå på.

En spiraltrappa leder upp till den övre våningens hall. Idag finns här två rymliga sovrum. Det större sovrummet kan enkelt delas av till två sovrum se den alternativa planskissen. Här finns en klädkammare för bra förvaring av kläder. Det större sovrummet har två fönster i taket. Det andra rummet har ett snedtak som ger en mysig plats för sängen.

Till lägenheten hör ett vindsförråd om ca 4 kvm.

Bostaden har ett oslagbart läge i Huddinge. Här finns all tänkbar service i närheten och med city på bekvämt avstånd där man hittar ett stort utbud av restauranger, pubar, biografer och teatrar. Idag är bostaden en 3:a och kan enkelt göras om till en 4:a om så önskas.

Välkommen att uppleva denna bostad!

Bostadsinfo
 
LÄGENHET
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum:3 + kök
Boarea:83 kvm
Lägenhetsnummer:45-2068-1-17-5
Kommun:Huddinge
Skattesats:32,911 %
Våning3 av 3 Hiss finnes
Ekonomi
Begärt pris: 2 995 000 kr Utgångspris
Avgift: 5 794 kr/mån Värme, VA, förråd, kabel-tv, bredband och IP-telefoni
Andel av årsavgift: 7,73067 %
Driftskostnad3 900 kr/år
Driftskostnad, varav El: 3 900 kr   Beräknat antal pers: 3
Kommentar: Driftkostnad el ca 325 kr/mån enhetsmätning regleras var 3:e månad och faktureras med avgiftsavin. En hemförsäkring tillkommer om ca 160 kr/mån beroende på försäkringsbolag.
Tillträdesnabbt tillträde möjligt!
 
BYGGNAD
ByggnadstypBostadsrätt
Byggnadsår1989
UppvärmningFjärrvärme
Energideklaration Utfärdad den 29 december 2008 Energiprestanda: 126 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt Fönster: 3-glas
Fastighetsbet.Huddinge-Förstugan 2
Föreningen
NamnBrf Förstugan
InformationFöreningen HSB Brf Förstugan har 20 st lägenheter i fastigheten Förstugan 2 i Huddinge.

Föreningens byggnad uppfördes år 1989.
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Folksam. I föreningens fastighetsförsäkring ingår bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter

Överlåtelseavgift 1 120 kr betalas av köparen. Pantsättningsavgift betalas av köparen 448 kr.

Underhåll
2016 OVK besiktning och rensning av ventilationskanaler
2013 stamspolning

TV och Bredband
Tv grundutbud och ip-telefoni via ComHem ingår i avgiften.
Bredband från Bredbandsbolaget 100 Mbit/s ingår i avgiften.

Parkering
P-plats går att hyra för 250 kr/månad. Separat kö genom HSB. Föreningen har 13 st p-platser. Enligt samtal 2017-09-01 med HSB så står en person i kö.

Gemensamhetslokaler
Föreningen har cykelförråd, tvättstuga i entréplan och vindsförråd.
Området

ALLMÄNT OM OMRÅDET
Huddinge kommun ligger strax söder om Stockholms city. Att bo i direkt närhet med centrum och all service och kommunikationer är få förunnat. Här får du närhet till det mesta. Härlig natur med trevliga promenadstråk finns i stort sett direkt utanför dörren. I närområden ligger sjön Trehörningen, Sjödalsparken och Sörskogen. Huddinge kommun består till största delen av småhus och villakvarter. Här finns både äldre som nyare områden med villakvarter, radhus och kedjehus samt lägenheter i både bostadsrättsform samt hyreshus. Inom promenadavstånd finner du motionsspår och vackra promenadstråk. Populära sjöar ligger inom promenadavstånd. Långsjön, Gömmaren och Trehörningen med badplatser. Under vintertid plogas sjöarna för skid - och skridskoåkning. Huddingehallen ligger endast en kort promenad från centrum. Närhet till Kungens kurva (med bil ca 10min) som är en av Europas största handelsområden (IKEA, Heron City etc) med nordens i särklass största biografanläggning. Fitnessanläggning, restauranger, bowlinghall, butiker med mera. På Huddinge kommuns hemsida: www.huddinge.se hittar du mer information vad Huddinge har att erbjuda vad gäller skola, natur och diverse utbud.

KOMMUNIKATION
Huddinge kommunikations knytpunkt ligger i centrum. Pendeltåget tar dig till Stockholm C (restid 15min) och Södertälje (restid 30 min). Bussar tar dig både runt hela söderort. Kungens kurva, Huddinge C, Stuvsta C och Skärholmens C samt Fruängen, Högdalen och Farsta. Även Huddinge Karolinska samt Södertörns högskola.

NÄRSERVICE
Huddinge Centrum med ett 80-tal affärer, restauranger, banker, folktandvård och vårdcentral . Flertalet matbutiker, klädbutiker och det mesta inom service samt diverse småbutiker med specialsortiment. Med sin småstadskaraktär hittar du alltså det mesta bland diverse butiker. Här ges människorna företräde framför bilarna och du finner att arkitekternas förebild har varit gamla stadskärnor, med snirkliga gator och öppna ytor. Här kan du botanisera i mindre specialbutiker såväl som de större klädkedjorna och matbutikerna.

ÖVRIGT
För barnfamiljer finns flertalet skolor i närheten som Tomtbergaskolan, Kvarnbergsskolan, Huddingegymnasium, Sågbäcksgymnasiet. För de mindre barnen finns även flertalet dagis och förskolor i närheten.

Övrigt

INORMATION
Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen gällande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och bi-area om denna är väsentlig för köparen.
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

ÖPPEN BUDGIVNING
Vi tillämpar s k öppen budgivning. Det innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att de avgör när de vill sälja och till vem. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden.
Alla bud publiceras löpande på internet, men undantagsvis kan säljaren komma att välja att inte publicera bud på internet. Bud lämnas direkt till mäklaren.
I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan överlåtelseavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i Köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i Jordabalken.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT
Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationen för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".

Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning eller vid nyproduktion den ekonomiska planen.

SÄLJARENS UPPLYSNINGSSKYLDIGHET
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

UTFÄSTELSE
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

Bilder
Balkongen är ett mysigt extra rum
Balkongen är ett mysigt extra rum
Mysig balkong
Mysig balkong
Ljust och fräscht kök
Ljust och fräscht kök
Charmig hall med fina detaljer
Charmig hall med fina detaljer
Varmt välkommen till Fullerstatorget 14
Varmt välkommen till Fullerstatorget 14
Stilrent kök
Stilrent kök
Fullutrustat kök
Fullutrustat kök
Detaljbild vacker skjutdörr
Detaljbild vacker skjutdörr
Ljust och luftigt vardagsrum
Ljust och luftigt vardagsrum
Balkong i skymning
Balkong i skymning
Fantastisk balkong
Fantastisk balkong
Balkong för härliga sommarkvällar
Balkong för härliga sommarkvällar
Härliga sociala ytor
Härliga sociala ytor
Sovrum
Sovrum
Mysigt sovrum
Mysigt sovrum
Stort sovrum med möjlighet att dela av
Stort sovrum med möjlighet att dela av
Sovrum med klädkammare
Sovrum med klädkammare
Modernt helkaklat badrum
Modernt helkaklat badrum
Fullerstatorget 14
Fullerstatorget 14
Huddinge Centrum
Huddinge Centrum
Huddinge Centrum
Huddinge Centrum
Huddinge Centrum
Huddinge Centrum
Huddinge Tågstation
Huddinge Tågstation
Sjödalsparken
Sjödalsparken
Badplatsen Gömmarn
Badplatsen Gömmarn
Källbrinks IP
Källbrinks IP
Källbrinks IP
Källbrinks IP
Planskiss
Entréplan 2D
Entréplan 2D
Övre plan 2D
Övre plan 2D
Alternativ planskiss - Övre plan 2D
Alternativ planskiss - Övre plan 2D
Karta
Området

ALLMÄNT OM OMRÅDET
Huddinge kommun ligger strax söder om Stockholms city. Att bo i direkt närhet med centrum och all service och kommunikationer är få förunnat. Här får du närhet till det mesta. Härlig natur med trevliga promenadstråk finns i stort sett direkt utanför dörren. I närområden ligger sjön Trehörningen, Sjödalsparken och Sörskogen. Huddinge kommun består till största delen av småhus och villakvarter. Här finns både äldre som nyare områden med villakvarter, radhus och kedjehus samt lägenheter i både bostadsrättsform samt hyreshus. Inom promenadavstånd finner du motionsspår och vackra promenadstråk. Populära sjöar ligger inom promenadavstånd. Långsjön, Gömmaren och Trehörningen med badplatser. Under vintertid plogas sjöarna för skid - och skridskoåkning. Huddingehallen ligger endast en kort promenad från centrum. Närhet till Kungens kurva (med bil ca 10min) som är en av Europas största handelsområden (IKEA, Heron City etc) med nordens i särklass största biografanläggning. Fitnessanläggning, restauranger, bowlinghall, butiker med mera. På Huddinge kommuns hemsida: www.huddinge.se hittar du mer information vad Huddinge har att erbjuda vad gäller skola, natur och diverse utbud.

KOMMUNIKATION
Huddinge kommunikations knytpunkt ligger i centrum. Pendeltåget tar dig till Stockholm C (restid 15min) och Södertälje (restid 30 min). Bussar tar dig både runt hela söderort. Kungens kurva, Huddinge C, Stuvsta C och Skärholmens C samt Fruängen, Högdalen och Farsta. Även Huddinge Karolinska samt Södertörns högskola.

NÄRSERVICE
Huddinge Centrum med ett 80-tal affärer, restauranger, banker, folktandvård och vårdcentral . Flertalet matbutiker, klädbutiker och det mesta inom service samt diverse småbutiker med specialsortiment. Med sin småstadskaraktär hittar du alltså det mesta bland diverse butiker. Här ges människorna företräde framför bilarna och du finner att arkitekternas förebild har varit gamla stadskärnor, med snirkliga gator och öppna ytor. Här kan du botanisera i mindre specialbutiker såväl som de större klädkedjorna och matbutikerna.

ÖVRIGT
För barnfamiljer finns flertalet skolor i närheten som Tomtbergaskolan, Kvarnbergsskolan, Huddingegymnasium, Sågbäcksgymnasiet. För de mindre barnen finns även flertalet dagis och förskolor i närheten.

Kontakt
Linda Gustafsson
Ansvarig mäklare
Linda Gustafsson

Reg. Fastighetsmäklare

072 853 42 62 | linda@boliving.se

Läs mer om Linda...

Fri värdering
Går du i säljtankar eller undrar du vad din bostad är värd? Att värdera sin bostad är ett enkelt första steg i försäljnings-processen och ger en bra bild av vad du kan tjäna på din bostadsaffär. Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig inom 24h för en kostnadsfri värdering.