Evenemangsgatan 18, 6tr

Arenastaden

Visningar

ONSDAG 27/09, kl 17:45 - 18:15

Öppen visning - Men anmäl er gärna!

SÖNDAG 01/10, kl 14:30 - 15:15

Öppen visning - Men anmäl er gärna!

Objekttyp:  Bostadsrätt

Accepterat pris: 4 295 000 kr

Månadsavgift: 4 268 kr

Antal rum: 3 + kök

Boarea: 73 kvm

Byggår: 2013

Tillträde: snabbt tillträde möjligt!

Driftkostnad: 6 000 kr/år

Visningstider:

ONSDAG 27/09, kl 17:45 - 18:15

Öppen visning - Men anmäl er gärna!

SÖNDAG 01/10, kl 14:30 - 15:15

Öppen visning - Men anmäl er gärna!
Anneli Nilsson
Ansvarig mäklare
Anneli Nilsson

Reg. Fastighetsmäklare

072 853 42 61 | anneli@boliving.se

Läs mer om Anneli...

Bostadsfakta
Rumsbeskrivning

Varmt välkommen till framtidens bostad i populära Arenastaden.

Bostaden disponeras enligt följande;

HALL
Luftig och möblerbar hall med bra ytor och fantastiska förvaringsmöjligheter i flera garderober. Ljus enhetlig Ekparkett som är återkommande för hela lägenheten tillsammans med de ljusa väggarna. Säkerhetsdörr ger både ljud - och värmekomfort.

BADRUM
Stort stilrent badrum inrett med vita helkaklade väggar och grått klinkergolv med golvvärme. Utrustat med vikbara duschdörrar i glas, handdukstork, WC, vit kommod med draglådor, spegelskåp med infälld belysning och en egen tvätthörna med tvättmaskin och torktumlare (Electrolux) och vit bänk och praktiska förvaringsskåp ovanför.

FÖRRÅD/KLÄDKAMMARE
Rymlig klädkammare som rymmer det mesta i förvaringsväg. Inredd med hyllor och klädstänger.


VARDAGSRUM OCH KÖK
Ett fantastiskt ljusflöde från stora luftiga fönsterpartier. Köket ligger i öppen planlösning med vardagsrum och har gott om plats för större middagssällskap. Kök i stilrent vitt med skåpsluckor längs två väggar. Under överskåpen finns infästa spotlights, kakel i vitt ovan spis och köksbänk samt mörk bänkskiva. Inrett med fullstora kyl och frys, diskmaskin, varmluftsugn, spishäll, spisfläkt och skafferi. Samtliga vitvaror från Electrolux.

Det ljusa och luftiga lättmöblerade vardagsrummet ligger i praktisk öppen planlösning med kök och matplats. Fina trevliga sällskapsytor här samlas familjen med släkt och vänner. Härligt ljusflöde från flera fönster i rad och balkongdörrar i glas. Lägenheten ligger i ett högt fritt ljust hörnläge med utsikt mot Råstasjön och grönskan nedanför.

BALKONG
Från vardagsrummet utgång till stor möblerbar inglasad balkong med eftermiddags- och kvällssol.

SOVRUM 1 MASTER BEDROOM
Med ingång från hall ligger ett stort lättmöblerat sovrum med garderober längs kortvägg. Utsikt mot Råstasjön. Ekparkett och ljusa ytskikt.

SOVRUM 2
I direkt anslutning till hall ligger ett bra sovrum som idag används som barnrum alternativt kontorsdel. Utsikt mot Råstasjön. Ekparkett och ljusa ytskikt.

Bostadsinfo
 
LÄGENHET
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum:3 + kök
Boarea:73 kvm
Lägenhetsnummer:029
Kommun:Solna
Skattesats:30,131 %
Våning6 av 22 Hiss finnes, Det finns två hissar i föreningen.
Ekonomi
Begärt pris: 4 295 000 kr accepterat pris
Avgift: 4 268 kr/mån värme, kabel-TV, bredband. Varmvatten debiteras efter faktisk förbrukning
Andel i föreningen: 0.87625%
Driftskostnad6 000 kr/år
Driftskostnad, varav El: 3 500 kr   Försäkring: 2 500 kr Beräknat antal pers: 4
Kommentar: Varmvatten och el debiteras separat. Avläsning görs en gång i kvartalet eller vid flytt. Kostnaden är 1 kr/kWh och 49 kr/kbm.
Tillträdesnabbt tillträde möjligt!
 
BYGGNAD
ByggnadstypFlerbostadshus
Byggnadsår2013
UppvärmningFjärrvärme
Energideklaration Utfärdad
Byggnadssätt Fönster: Energiglas
Föreningen
NamnBrf Fribiljetten
InformationVälkommen till föreningen Brf Fribiljetten. Föreningen bildades i juni 2011 och är belägen på Evenemangsgatan 18 i Arenastaden. Föreningen består av 143 lägenheter och 2 lokaler som idag hyrs av Bistro Grenoli och Solna Dental. Läs mer: http://www.fribiljetten.com/.
Inflytt våren 2014. Föreningen är äkta och äger marken. För mer information om föreningen besök http://www.fribiljetten.com/

Föreningens ekonomi: Föreningen sänkte avgiften 500kr november 2016. December månadsavgift är avgiftsfri!!
Föreningen har inte planerat några avgiftsförändringar. Föreningen följer planen och har inte beslutat utföra några större reparationer eller ombyggnader närmaste åren.

Kabel TV och Internet: Kabel-Tv paket "lagom" ingår i avgiften leverantör Telia. Till bostadsrätten ingår två digitala tv-boxar som tillhör lägenheten. Bredband (700/700Mbit/s) ingår i avgiften Telia.

Parkering: Boendeparkering i form av rörliga parkeringsplatser i Arenagaraget på Evenemangsgatan 32 hyrs ut till boende i området.
Parkering dygnet runt 2800 kr/mån. Parkering natt/helg 1700 kr/mån gäller vardagsnätter (16.00-09.00) och helger. Parkering natt/helg utanför event tid 800 kr/mån. Föreningen har inga egna parkeringsplatser. Parkeringsplatserna i Arenagaraget hyrs ut av Parkman. Det finns över 800 platser fördelat på tre plan. Om Du vill hyra en garageplats kontakta Lilian Forsling på tel. 08-506 833 05 alternativt mejla till lilian.forsling@parkman.nu
I övrigt råder boendeparkering i området. Tillstånd för boendeparkering utfärdas utav Solna Stad.
Det finns även möjlighet att hyra P-plats via Solna kommun på Vintervägen 250 kr/mån utan elstolpe och 300 kr/mån med elstolpe. Kötid gäller för plats.

Gemensamma utrymmen: Belägna på entréplan. Garage, cykel- och barnvagnsrum. Det finns en gemensam tvättstuga med tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. Det finns en även en egen privat inhägnad gård med lekplats och planteringar. Övernattningslägenhet går att hyra, avgiften är 300kr fredag- och lördagnatt. Övriga dagar 200kr/natt.
Läs mer: http://www.fribiljetten.com/news/nya-priser-for-overnattningslagenheten/.

Övrigt: I varje lägenhet finns el central försedd med jordfelsbrytare. Separat mätare av hushållsel finns där individuell debitering sker tillsammans med månadsavgiften.

Ekonomi: Överlåtelseavgift betalas av säljare 1120kr. Pantsättningsavgift betalas av köpare 448kr.

Ägande i föreningen: Delat ägandeskap kan accepteras beroende på kreditvärdighet. Juridisk person godkänns inte som medlem.
Området

ALLMÄNT OM OMRÅDET
I Arenastaden växer en av norra Europas modernaste stadsdelar fram, ett helt nytt område som sjuder av liv från morgon till kväll. Genom att väva samman goda kommunikationer, moderna och flexibla kontor, bostäder, shopping, hotellupplevelser, sport och musikevenemang skapas en stadsdel utöver det vanliga. Friends Arena för allatyper av evenemang Skandinaviens största multifunktionsarena med plats för 50 000 sittande åskådare. Intill arenan ligger nordens största shoppinggalleria Mall of Scandinavia som erbjuder hela 224 butiker och restauranger samt en unik kombination av internationella och exklusiva varumärken och det mest innovativa inom mode och design, restaurang - och caféliv, teknik, sport. Filmstaden Scandinavia stoltserar med Sveriges första kommersiella IMAX® och här finner du även Nordens största dukar och flera VIP-salonger. Arenastaden byggs i etapper och består i slutförandet av 2 000 nya bostäder. Arbetsplatser kontor med ca 10 000 arbetsplatser.

KOMMUNIKATION
Oavsett om du åker bil, buss, pendeltåg, eller cykel, tar du dig enkelt från och till Arenastaden. Området ligger strategiskt placerat vid Solna station med pendeltåg och tvärbanan har sin slutstation här. Ett tiotal busslinjer passerar området, stadsdelen har omedelbar närhet till E4 och dessutom nära till Arlanda och Bromma flygplats. Stadsdelen erbjuder tiotalet busslinjer och busshållplats finns på Evenemangsgatan. Närmaste T-bana är Solna centrum eller Näckrosen. Granne med pendeltåget som tar dig till centrala Stockholm på ca 8 min. Det är 5 km till centralen. Tvärbanan förbinder Solna med Alvik via Sundbyberg. Arlanda nås inom 30 minuter och Bromma på en kvart.

NÄRSERVICE
Närhet till det mesta man kan önska! Det finns gott om natur och grönområden. Stora strövområden i direkt närhet runt Råstasjön. Hagaparken, Brunnsviken och Ulriksdals slottspark i närheten samt Lötsjön. I området finns sport möjligheter b la Solna tenniscenter och Sturebadet Haga med både spa- och träningsanläggning.

ÖVRIGT
Förskolor och skolor samt gymnasium. Hagalundsskola, Alfaskolan. Gymnasium, Solna Gymnasium. För mer information om skolor gå in på https://www.solna.se/sv/forskola-skola/

Övrigt

INFORMATION
Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen gällande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och bi-area om denna är väsentlig för köparen.
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.


ÖPPEN BUDGIVNING
Vi tillämpar s k öppen budgivning. Det innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att de avgör när de vill sälja och till vem. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden.
Alla bud publiceras löpande på internet, men undantagsvis kan säljaren komma att välja att inte publicera bud på internet. Bud lämnas direkt till mäklaren.
I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan överlåtelseavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i Köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i Jordabalken.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT
Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationen för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".
Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning eller vid nyproduktion den ekonomiska planen.

SÄLJARENS UPPLYSNINGSSKYLDIGHET
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

UTFÄSTELSE
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

Bilder
Varmt välkommen till Evenemangsgatan 18 framtidens boende
Varmt välkommen till Evenemangsgatan 18 framtidens boende
Inglasad balkong i högt läge med utsikt över Råstasjön
Inglasad balkong i högt läge med utsikt över Råstasjön
Vardagsrum med utgång till inglasad balkong
Vardagsrum med utgång till inglasad balkong
Kök och vardagsrum i öppen planlösning
Kök och vardagsrum i öppen planlösning
Vacker utsikt utöver Råstasjön - Detaljbild
Vacker utsikt utöver Råstasjön - Detaljbild
Utsikt från vardagsrummet mot grönska och Råstasjön
Utsikt från vardagsrummet mot grönska och Råstasjön
Möblerbar hall med bra förvaring
Möblerbar hall med bra förvaring
Helkaklat ljust badrum
Helkaklat ljust badrum
Sociala ytor för större middagssällskap
Sociala ytor för större middagssällskap
Välkommen till - BoLiving Fastighetsförmedling
Välkommen till - BoLiving Fastighetsförmedling
Stilrent modernt kök
Stilrent modernt kök
Luftiga stora fönsterpartier och utsikt från matplats
Luftiga stora fönsterpartier och utsikt från matplats
Sovrum 1 Master bedroom med garderober
Sovrum 1 Master bedroom med garderober
Sovrum 2
Sovrum 2
Hall möblerbar och plats för förvaring
Hall möblerbar och plats för förvaring
Inglasad balkong
Inglasad balkong
Välkommen till Evenemangsgatan 18
Välkommen till Evenemangsgatan 18
Friends Arena
Friends Arena
Mall of Scandinavia
Mall of Scandinavia
Planskiss
Planskiss 2D
Planskiss 2D
Karta
Området

ALLMÄNT OM OMRÅDET
I Arenastaden växer en av norra Europas modernaste stadsdelar fram, ett helt nytt område som sjuder av liv från morgon till kväll. Genom att väva samman goda kommunikationer, moderna och flexibla kontor, bostäder, shopping, hotellupplevelser, sport och musikevenemang skapas en stadsdel utöver det vanliga. Friends Arena för allatyper av evenemang Skandinaviens största multifunktionsarena med plats för 50 000 sittande åskådare. Intill arenan ligger nordens största shoppinggalleria Mall of Scandinavia som erbjuder hela 224 butiker och restauranger samt en unik kombination av internationella och exklusiva varumärken och det mest innovativa inom mode och design, restaurang - och caféliv, teknik, sport. Filmstaden Scandinavia stoltserar med Sveriges första kommersiella IMAX® och här finner du även Nordens största dukar och flera VIP-salonger. Arenastaden byggs i etapper och består i slutförandet av 2 000 nya bostäder. Arbetsplatser kontor med ca 10 000 arbetsplatser.

KOMMUNIKATION
Oavsett om du åker bil, buss, pendeltåg, eller cykel, tar du dig enkelt från och till Arenastaden. Området ligger strategiskt placerat vid Solna station med pendeltåg och tvärbanan har sin slutstation här. Ett tiotal busslinjer passerar området, stadsdelen har omedelbar närhet till E4 och dessutom nära till Arlanda och Bromma flygplats. Stadsdelen erbjuder tiotalet busslinjer och busshållplats finns på Evenemangsgatan. Närmaste T-bana är Solna centrum eller Näckrosen. Granne med pendeltåget som tar dig till centrala Stockholm på ca 8 min. Det är 5 km till centralen. Tvärbanan förbinder Solna med Alvik via Sundbyberg. Arlanda nås inom 30 minuter och Bromma på en kvart.

NÄRSERVICE
Närhet till det mesta man kan önska! Det finns gott om natur och grönområden. Stora strövområden i direkt närhet runt Råstasjön. Hagaparken, Brunnsviken och Ulriksdals slottspark i närheten samt Lötsjön. I området finns sport möjligheter b la Solna tenniscenter och Sturebadet Haga med både spa- och träningsanläggning.

ÖVRIGT
Förskolor och skolor samt gymnasium. Hagalundsskola, Alfaskolan. Gymnasium, Solna Gymnasium. För mer information om skolor gå in på https://www.solna.se/sv/forskola-skola/

Kontakt
Anneli Nilsson
Ansvarig mäklare
Anneli Nilsson

Reg. Fastighetsmäklare

072 853 42 61 | anneli@boliving.se

Läs mer om Anneli...

Fri värdering
Går du i säljtankar eller undrar du vad din bostad är värd? Att värdera sin bostad är ett enkelt första steg i försäljnings-processen och ger en bra bild av vad du kan tjäna på din bostadsaffär. Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig inom 24h för en kostnadsfri värdering.