Edinsvägen 12, 3tr

Ektorp

Visningar

SÖNDAG 21/01, kl 12:00 - 12:30

Objekttyp:  Bostadsrätt

Utgångspris: 2 795 000 kr

Månadsavgift: 4 775 kr

Antal rum: 3 + kök

Boarea: 74 kvm

Byggår: 1961

Tillträde: Enligt överenskommelse

Driftkostnad: 6 000 kr/år

Visningstider:

SÖNDAG 21/01, kl 12:00 - 12:30

Anneli Nilsson
Ansvarig mäklare
Anneli Nilsson

Reg. Fastighetsmäklare

072 853 42 61 | anneli@boliving.se

Läs mer om Anneli...

Bostadsfakta
Rumsbeskrivning

Bostaden disponeras enligt följande;

HALL
Välkomnande luftig hall/entré med avhängning av ytterkläder i direkt anslutning. Fyra inbyggda garderober. Praktiskt ljusgrå klinker på golv och vitmålade väggar.

BADRUM
Fräscht helkaklat badrum. Dusch med praktiskt vikbara glasdörrar, kommod och WC. Tvättpelare och golvvärme.

KÖK
Stilrent vackert kök renoverat 2015 med vita köksluckor och vitvaror i rostfritt. Köksbänk i vacker komposit sten och vitt kakel på väggen. Vitvaror i rostfritt består av spishäll och ugn med integrerad köksfläkt, kyl/frys, integrerad diskmaskin och inbyggd micro. Snygg ekparkett och vitmålade väggar.

VARDAGSRUM
Stort fönsterparti ger rikligt med ljusflöde till rummet och vidsträckt utsikt. Rummet är lättmöblerat och från vardagsrummet nås den möblerbara balkongen med fin utsikt mot grönskan utanför. Ekparkett med vitmålade väggar och ljusgråfond.

SOVRUM 1
Idag Master bedroom med plats för dubbel säng. Skjutdörrsgarderob längs långvägg bjuder på generösa ytor och gott om utrymme för både kläder och annat. Ekparkett och vitmålade väggar samt en vacker tapetserad fondvägg.

SOVRUM 2
Ett större lättmöblerat sovrum med gott om utrymme för både säng och annat möblemang. Ekparkett och vitmålade väggar.

Bostadsinfo
 
LÄGENHET
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum:3 + kök
Boarea:74 kvm
Lägenhetsnummer:89-4
Kommun:Nacka
Skattesats:31,651 %
Våning3 av 9 Hiss finnes
Ekonomi
Begärt pris: 2 795 000 kr Utgångspris
Avgift: 4 775 kr/mån inkl värme, vatten och kabel-TV basutbud
Andel i föreningen: 1.13844%
Driftskostnad6 000 kr/år
Driftskostnad, varav El: 4 000 kr   Försäkring: 2 000 kr Beräknat antal pers: 4
TillträdeEnligt överenskommelse
 
BYGGNAD
ByggnadstypFlerbostadshus
Byggnadsår1961
Energideklaration Utfärdad den 4 december 2009 Energiprestanda: 167 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt Fönster: Energiglas
Fastighetsbet.Sicklahöjden 75:3
Föreningen
NamnBrf Tallmohöjden
InformationHSB brf Tallmohöjden innehar tre fastigheter (1961) av sten om 8/9 våningar med källarvåning samt vind. 121 lägenheter varav ett antal hyreslägenheter som yrs ut av föreningen, vilket kan ses som dolda tillgångar då dessa vid försäljning kommer inbringa kapital till föreningen. För mer information http://www.tallmohojden.se

P-plats och garage: 4 st garage samt 38 st p-platser fn. kö till dessa. För nuvarande står det 2 i kön.

Utförda renoveringar och underhåll: Under våren 2018 spolas stammarna i fastigheten. Föreningen har bytt ut alla fönster och balkongdörrar, impregnerat fasaderna samt nytt tak 11:an och de tå andra taken är renoverade. Även föreningens balkonger har renoverats (2011). Föreningen har spolat och kontrollerat stammarna enligt underhålls plan. Föreningens mål är att genom en långsiktig underhållsplan säkerställa att husen håller en hög standard.

FÖRVALTARE: Föreningens förvaltas av HSB. Medlemskap i HSB Stockholm betalas av köparen. Föreningen förvaltas av HSB och individuellt medlemskap krävs i HSB Stockholm innan en köpare kan bli medlem i Brf Tallmohöjden.

Gemensamma utrymmen: I Föreningen finns cykel förråd. I varje hus finns tvättstuga med tre maskiner, torktumlare, torkskåp och torkrum och mangel

FÖRRÅD: Det finns ett källarförråd och ett matförråd som tillför lägenheten.

KABEL-TV & BREDBAND: Kabel-tv (basutbud) ingår i månadsavgiften och levereras genom ComHem, övrigt abonnemang tecknas och debiteras separat. Bredband kan även väljas genom Tele2 eller ComHem upp till 1000 mbps.

Inga kända höjningar eller sänkningar av månadsavgiften kontrollerat 6 jan 2018 med föreningen.
Området

ALLMÄNT OM OMRÅDET
Området Ektorp i Nacka är ett grönskade område inbäddat bland både villor, bostadsrätter och vatten. Underbart läge med fina promenadstråk vid vackra Skurusundet och populära badsjön Långsjön. Ektorp är ett naturskönt område med närhet till Skurusundet. Det är promenadavstånd till Nyckelviken där finns det en gård med djur och en gammal herrgård från 1700-talet. Samt motionsslingor, populära grönområden och badklippor.

KOMMUNIKATION
Mycket goda kommunikationer flertalet busslinjer passerar i tät trafik dygnet runt i centrum med ca 15-20 minuters restid till Slussen. Buss går även från hållplats ute på Edinsvägen, med slutstation Finnberget. Saltsjöbanan och Saltsjö Duvnäs station. För mer info se: www.sl.se

NÄRSERVICE
Inom promenadavstånd ligger Ektorp Centrum med sitt serviceutbud mataffärer, restauranger och butiker. I närheten finns även Ica Supermarket samt Nacka Sjukhus. Ica Maxi och Nacka Forum Galleria med 150 butiker restauranger och biograf. Läs gärna mer på www.ektorpcentrum.se och www.forumnacka.se.

ÖVRIGT
Ektorps skola ligger i närområdet, likaså Skuru skola och Saltängens skola. Dessutom finns det flera förskolor som ligger i området. Det är ett barnvänligt och lugnt område. Läs gärna mer på www.nacka.se

Övrigt

INFORMATION
Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen gällande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och bi-area om denna är väsentlig för köparen. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.


ÖPPEN BUDGIVNING
Vi tillämpar s k öppen budgivning. Det innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att de avgör när de vill sälja och till vem. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden.
Alla bud publiceras löpande på internet, men undantagsvis kan säljaren komma att välja att inte publicera bud på internet. Bud lämnas direkt till mäklaren.
I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan överlåtelseavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i Köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i Jordabalken.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT
Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationen för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".

Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning eller vid nyproduktion den ekonomiska planen.

SÄLJARENS UPPLYSNINGSSKYLDIGHET
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

UTFÄSTELSE
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

Bilder
Härligt vardagsrum med utgång till balkong
Härligt vardagsrum med utgång till balkong
Stilrent kök
Stilrent kök
Detaljbild stenbänkskiva
Detaljbild stenbänkskiva
Master bedroom med bra förvaring i skjutdörrsparti
Master bedroom med bra förvaring i skjutdörrsparti
Ljus & välkomnande hall med garderober
Ljus & välkomnande hall med garderober
Välkommen till - BoLiving Fastighetsförmedling
Välkommen till - BoLiving Fastighetsförmedling
Helkaklat badrum med tvättpelare
Helkaklat badrum med tvättpelare
Mysig möblerbar balkong
Mysig möblerbar balkong
Rymligt kök
Rymligt kök
Eleganta stilrena tillval
Eleganta stilrena tillval
Matplats för flertalet matgäster
Matplats för flertalet matgäster
Fina ljusinsläpp från större fönsterparti
Fina ljusinsläpp från större fönsterparti
Sovrum 2
Sovrum 2
Sovrum 2
Sovrum 2
Ljus & välkomnande hall
Ljus & välkomnande hall
Varmt välkommen till Edinsvägen 12
Varmt välkommen till Edinsvägen 12
Grönskande vy från balkongen
Grönskande vy från balkongen
Planskiss
Planskiss 2D
Planskiss 2D
Karta
Området

ALLMÄNT OM OMRÅDET
Området Ektorp i Nacka är ett grönskade område inbäddat bland både villor, bostadsrätter och vatten. Underbart läge med fina promenadstråk vid vackra Skurusundet och populära badsjön Långsjön. Ektorp är ett naturskönt område med närhet till Skurusundet. Det är promenadavstånd till Nyckelviken där finns det en gård med djur och en gammal herrgård från 1700-talet. Samt motionsslingor, populära grönområden och badklippor.

KOMMUNIKATION
Mycket goda kommunikationer flertalet busslinjer passerar i tät trafik dygnet runt i centrum med ca 15-20 minuters restid till Slussen. Buss går även från hållplats ute på Edinsvägen, med slutstation Finnberget. Saltsjöbanan och Saltsjö Duvnäs station. För mer info se: www.sl.se

NÄRSERVICE
Inom promenadavstånd ligger Ektorp Centrum med sitt serviceutbud mataffärer, restauranger och butiker. I närheten finns även Ica Supermarket samt Nacka Sjukhus. Ica Maxi och Nacka Forum Galleria med 150 butiker restauranger och biograf. Läs gärna mer på www.ektorpcentrum.se och www.forumnacka.se.

ÖVRIGT
Ektorps skola ligger i närområdet, likaså Skuru skola och Saltängens skola. Dessutom finns det flera förskolor som ligger i området. Det är ett barnvänligt och lugnt område. Läs gärna mer på www.nacka.se

Kontakt
Anneli Nilsson
Ansvarig mäklare
Anneli Nilsson

Reg. Fastighetsmäklare

072 853 42 61 | anneli@boliving.se

Läs mer om Anneli...

Fri värdering
Går du i säljtankar eller undrar du vad din bostad är värd? Att värdera sin bostad är ett enkelt första steg i försäljnings-processen och ger en bra bild av vad du kan tjäna på din bostadsaffär. Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig inom 24h för en kostnadsfri värdering.