Folkparksvägen 160, 4 tr

Älvsjö Solberga

Visningar

SÖNDAG 21/01, kl 13:00 - 13:30

Välkommen på söndagsvisning anmäl gärna ditt intresse

MÅNDAG 22/01, kl 18:30 - 19:00

Kvällsvisning anmäl gärna ditt intresse till mäklaren

Objekttyp:  Bostadsrätt

Accepterat pris: 3 800 000 kr

Månadsavgift: 5 266 kr

Antal rum: 3,5 + kök

Boarea: 90,5 kvm

Byggår: 2004

Tillträde: Enligt överenskommelse

Driftkostnad: 4 680 kr/år

Visningstider:

SÖNDAG 21/01, kl 13:00 - 13:30

Välkommen på söndagsvisning anmäl gärna ditt intresse

MÅNDAG 22/01, kl 18:30 - 19:00

Kvällsvisning anmäl gärna ditt intresse till mäklaren
Linda Gustafsson
Ansvarig mäklare
Linda Gustafsson

Reg. Fastighetsmäklare

072 853 42 62 | linda@boliving.se

Läs mer om Linda...

Anneli Nilsson
Extra kontakt
Anneli Nilsson

Reg. Fastighetsmäklare

072 853 42 61 | anneli@boliving.se

Läs mer om Anneli...

Bostadsfakta
Rumsbeskrivning

Välkomnande HALL som är rymlig med bra plats för förvaring av ytterkläder och skor. Bostaden har en säkerhetsdörr. Ekparkett som fortsätter enhetligt in i bostaden.

Det stilrena DUSCHRUMMET håller, liksom övriga bostaden, en hög standard i inredningsval och utformning. På golvet klinkers i ljusgrått och på väggarna vita samt marinblå kakelplattor. Utrustat med takdusch, duschvägg, vägghängd toalett, och spegel. Bra förvaring i överskåp och praktisk bänk ovan tvättmaskin och torktumlare.

Ett KÖK från Myresjö i grå nyans som ger en modern samt hemtrevlig atmosfär. Vitt kakel som stänkskydd. Utrustat med vitvaror samtliga från Bosch spis och inbyggd mikrovågsugn, spisfläkt, diskmaskin, kyl och frys. Köket har goda förvaringsmöjligheter och bra arbetsytor. Ett perfekt kök för matlagning och umgänge. Bredvid köket finns plats för rejält matbord för flera matgäster samt serverings skåp, vitrinskåp och belyst bänk.

Den öppna planlösningen leder in till VARDAGSRUMMET här finns ett burspråk som ger ett härligt ljusinsläpp. Det ryms en större soffa, bokhylla och media bänk.

Från vardagsrummet nås ett rejält SOVRUM med bra plats för dubbelsäng och övrigt möblemang.

Från sovrummet nås bostadens INGLASADE BALKONG med gott om plats för bord och stolor. Här kan du njuta av solen från förmiddagen till solnedgång. Här finns ett trägolv som ger en härlig känsla att gå på. En fantastisk balkong som säljarna använder som ett extra rum.

Nyrenoverad WALK-IN-CLOSET med praktisk förvaring i flertalet garderober med spegeldörrar. Det finns en separat entrédörr till det här rummet. Kan också användas som kontor eller varför inte som ett barnrum.

SOVRUM 2 ger plats för allt det man behöver. Här finns två fönster vilket ger ett ljust rum.

Sammanfattningsvis erbjuds här en bostad i fint skick med mycket känsla och charm i ett bekvämt och trivsamt läge i ett expansivt område. Här finns all tänkbar service på ett stenkasts avstånd, lugnt inbäddat i vilsam atmosfär med city på bekvämt avstånd 10 minuter bort. Härligt ljusinsläpp i hela bostaden från flertalet fönster och hela 90 kvm ger stora sociala ytor. Närhet till naturen såsom Solberga skogen och Älvsjöskogen.

Bostadsinfo
 
LÄGENHET
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum:3,5 + kök
Boarea:90,5 kvm
Lägenhetsnummer:142
Kommun:Stockholm
Skattesats:30,81 %
Våning4 av 9 Hiss finnes
Ekonomi
Begärt pris: 3 800 000 kr accepterat pris
Avgift: 5 266 kr/mån Värme, VA, förråd, kabel-tv och bredband
Andel i föreningen: 0.628%
Andel av årsavgift: 0,63 %
Driftskostnad4 680 kr/år
Driftskostnad, varav El: 4 680 kr   Beräknat antal pers: 3
Kommentar: Driftkostnad el ca 390 kr/mån och hemförsäkring ca 119 kr/mån.
TillträdeEnligt överenskommelse
AllmäntSäljaren har en garageplats och till en kostnad av 900 kr/månad.
 
BYGGNAD
ByggnadstypFlerbostadshus
Byggnadsår2004
UppvärmningFjärrvärme
Energideklaration Utfärdad den 11 mars 2010 Energiprestanda: 115 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt Fönster: 3-glas
Fastighetsbet.Sjöstöveln 2
Föreningen
NamnBrf Tulpanträdet
InformationPopulär förening med god ekonomi. Bostadsrättsföreningen Tulpanträdet består av 166 lägenheter. Huset byggdes i slutet av 1960-talet som Solberga Sjukhus men byggdes om av JM 2003 till flerfamiljshus. Inflytt 2003 - 2004. Fastigheten består av flerbostadshus i 2-9 våningar med källare. Garage under gården.

Tillsammans med Brf Korstörnet och Brf Avenboken disponeras Solberga Gårds Samfällighetsförening. I samfällighetsföreningen ingår ett stort garage.
Det finns totalt fyra tvättstugor som alla ligger i gemensamhetsanläggningen. Alla boende kan utnyttja dessa gemensamhetsanläggningar.
Uppskattade faciliteter att låna för alla medlemmar är två bastu och en pool.
Bostadsrättsföreningen tillhandahåller en lokal för gymaktivitet på plan 1 i port 160.
Föreningen har tillgång till två gästlägenheter; Gästlägenhet nr. 1 i port 172 på gården samt nr. 2 i källargången innanför port 160.
I källaren finns ett hobbyrum som ligger på plan 1 i port 160, bredvid gymmet
Det finns en festlokal att hyra. Lokalen är godkänd för max 100 personer. Stolar finns för 80 personer. Bord för ca 40 sittande och porslin för minst 40 personer.

I port 160 och 166 finns barnvagnsrum/rullstolsrum.

Parkering
Föreningen disponerar 117 st garageplatser samt 5 parkeringsplatser utomhus i gemensamhetsanläggningen kostnad för garageplats är 900kr/mån. Det finns även 2 st mc-platser som går att hyra för 350kr/mån samt gästparkeringar. Enligt samtal 2017-10-18 så är det ingen kö och lediga platser finns. Kontakta Apcoa parking för köplats 08-55630670, uthyrning@apcoa.se.Även fri parkering finns i området.

Tv och Bredband
TV-signal levereras av ComHem. Det analoga grundutbudet ingår i månadsavgiften. För digital mottagning krävs box och abonnemang som beställs från ComHem mot avgift. Bredbandsanslutningen sitter under el-centralen. Kanalisation (rör i väggarna) finns till alla rum och ytterligare uttag kan monteras istället för täckplattorna (en så kallad Router behövs). Bredbandsabonnemang från Ownit ingår i månadsavgiften. Kontakta Ownit kundtjänst på tel: 08-525 073 00 (alla dagar) för att få inloggningsuppgifter.

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Trygg-Hansa inklusive så kallat kollektivt bostadsrättstillägg.

Överlåtelseavgift tas ut med 2,5% av gällande prisbasbelopp och betalas av köparen.

Inga större underhåll och renoveringar planeras inom närtid. Inget beslut är taget om höjning av månadsavgifterna.
Eventuell Pantsättningsavgift tas ut med 1 % av gällande prisbasbelopp per pantsättningstillfälle.

Det är 2 rok enligt lägenhetsförteckningen.
Området

ALLMÄNT OM OMRÅDET
Älvsjö stadsdel är ett attraktivt bostadsområde strax söder om Stockholm. Älvsjö centrum med 4-5 minuter gångpromenad har goda kommunikationer, butiker, bra service och fina naturområden. Promenadavstånd till Långsjön här kan du bada på sommaren, fiska samt åka skridskor vintertid. Omtyckta Långbro Park har trevliga promenadstråk här finns populära Långbro Värdshus. Området Solberga har kulturhistorisk bebyggelse från början av 1900-talet blandat med nybyggda moderna bostäder. Här finns omtyckta parkleken Kristallen med plaskdamm, smådjur och lekpark. Mysiga Solbergaskogen med en mindre skog med promenadvägar och en stor lekpark Kristallparken. Älvsjöskogen är ett av Söderorts viktigaste rekreationsområden för skogsupplevelser.

KOMMUNIKATION
Bra kommunikationer med buss 142 till nya resecentrumet Älvsjö station eller Telefonplan för tunnelbanans röda linje. Busshållplats utanför huset på Folkparksvägen. Det nya resecentrumet gör det smidigt att ta sig i alla riktningar med buss eller pendeltåg. För vidare färd med pendeltåg eller byte till tunnelbana i city, har kommunikationerna effektiviserats med nya Citybanan. Du kan enkelt ta dig till Arlanda flygplats med hjälp av pendeltåget till Uppsala. Det går smidigt och snabbt att ta sig ut på både E4:an och Huddingevägen med bil.

NÄRSERVICE
I Solberga centrum finns matbutik och gym. Telefonplan och Midsommarkransen med butiker och flera restauranger ligger inom nära räckhåll. I Solberga finns två torg, Kristalltorget och klacktorget med en mindre matbutik, restaurang, tobaksbutik och gym. Älvsjö centrum har ett stort serviceutbud med butiker, caféer, restauranger, bank, apotek, vårdcentral mm. För större matinköp hittar du Coop i Västberga med Systembolaget eller Willys intill Stockholmsmässan. För mer shopping och nöjen som bio eller bowling, tar du dig snabbt till Kungens Kurva med bil eller buss.

ÖVRIGT
Fotbollsplan, lekparker m.m. finns i närheten. Barnvänligt område med flertalet skolor och förskolor i området.

Övrigt

INFORMATION
Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen gällande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och bi-area om denna är väsentlig för köparen.
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

ÖPPEN BUDGIVNING
Vi tillämpar s k öppen budgivning. Det innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att de avgör när de vill sälja och till vem. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden.
Alla bud publiceras löpande på internet, men undantagsvis kan säljaren komma att välja att inte publicera bud på internet. Bud lämnas direkt till mäklaren.
I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan överlåtelseavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i Köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i Jordabalken.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT
Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationen för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".

Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning eller vid nyproduktion den ekonomiska planen.

SÄLJARENS UPPLYSNINGSSKYLDIGHET
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

UTFÄSTELSE
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

Bilder
Hemtrevligt kök med bra förvaring
Hemtrevligt kök med bra förvaring
Mysig inglasad balkong
Mysig inglasad balkong
Ljust och härligt vardagsrum
Ljust och härligt vardagsrum
Varmt välkommen till Folkparksvägen 160
Varmt välkommen till Folkparksvägen 160
Föreningens simbassäng
Föreningens simbassäng
Stilrent kök
Stilrent kök
Trevlig matplats
Trevlig matplats
Detaljbild
Detaljbild
Matrum intill köket
Matrum intill köket
Fri värdering bild
Fri värdering bild
Ljust vardagsrum
Ljust vardagsrum
Lättmöblerat vardagsrum
Lättmöblerat vardagsrum
Härliga sociala ytor
Härliga sociala ytor
Generöst vardagsrum med utgång till balkong
Generöst vardagsrum med utgång till balkong
Inglasad balkong med gott om plats
Inglasad balkong med gott om plats
Vy från balkongen
Vy från balkongen
Plats för arbetshörna
Plats för arbetshörna
Walk-in-closet
Walk-in-closet
Walk-in-closet
Walk-in-closet
Sovrum 2
Sovrum 2
Helkaklat badrum
Helkaklat badrum
Ljus och välkomnande hall
Ljus och välkomnande hall
Vårbild
Vårbild
Områdesbild
Områdesbild
Gästlägenhet 1
Gästlägenhet 1
Gästlägenhet 2
Gästlägenhet 2
Områdesbild
Områdesbild
Port 160
Port 160
Entrén
Entrén
Tvättstuga
Tvättstuga
Bastu
Bastu
Gym
Gym
Garage
Garage
Garage
Garage
Älvsjö Centrum
Älvsjö Centrum
Älvsjö Station
Älvsjö Station
Långbro park
Långbro park
Karta
Området

ALLMÄNT OM OMRÅDET
Älvsjö stadsdel är ett attraktivt bostadsområde strax söder om Stockholm. Älvsjö centrum med 4-5 minuter gångpromenad har goda kommunikationer, butiker, bra service och fina naturområden. Promenadavstånd till Långsjön här kan du bada på sommaren, fiska samt åka skridskor vintertid. Omtyckta Långbro Park har trevliga promenadstråk här finns populära Långbro Värdshus. Området Solberga har kulturhistorisk bebyggelse från början av 1900-talet blandat med nybyggda moderna bostäder. Här finns omtyckta parkleken Kristallen med plaskdamm, smådjur och lekpark. Mysiga Solbergaskogen med en mindre skog med promenadvägar och en stor lekpark Kristallparken. Älvsjöskogen är ett av Söderorts viktigaste rekreationsområden för skogsupplevelser.

KOMMUNIKATION
Bra kommunikationer med buss 142 till nya resecentrumet Älvsjö station eller Telefonplan för tunnelbanans röda linje. Busshållplats utanför huset på Folkparksvägen. Det nya resecentrumet gör det smidigt att ta sig i alla riktningar med buss eller pendeltåg. För vidare färd med pendeltåg eller byte till tunnelbana i city, har kommunikationerna effektiviserats med nya Citybanan. Du kan enkelt ta dig till Arlanda flygplats med hjälp av pendeltåget till Uppsala. Det går smidigt och snabbt att ta sig ut på både E4:an och Huddingevägen med bil.

NÄRSERVICE
I Solberga centrum finns matbutik och gym. Telefonplan och Midsommarkransen med butiker och flera restauranger ligger inom nära räckhåll. I Solberga finns två torg, Kristalltorget och klacktorget med en mindre matbutik, restaurang, tobaksbutik och gym. Älvsjö centrum har ett stort serviceutbud med butiker, caféer, restauranger, bank, apotek, vårdcentral mm. För större matinköp hittar du Coop i Västberga med Systembolaget eller Willys intill Stockholmsmässan. För mer shopping och nöjen som bio eller bowling, tar du dig snabbt till Kungens Kurva med bil eller buss.

ÖVRIGT
Fotbollsplan, lekparker m.m. finns i närheten. Barnvänligt område med flertalet skolor och förskolor i området.

Kontakt
Linda Gustafsson
Ansvarig mäklare
Linda Gustafsson

Reg. Fastighetsmäklare

072 853 42 62 | linda@boliving.se

Läs mer om Linda...

Anneli Nilsson
Extra kontakt
Anneli Nilsson

Reg. Fastighetsmäklare

072 853 42 61 | anneli@boliving.se

Läs mer om Anneli...

Fri värdering
Går du i säljtankar eller undrar du vad din bostad är värd? Att värdera sin bostad är ett enkelt första steg i försäljnings-processen och ger en bra bild av vad du kan tjäna på din bostadsaffär. Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig inom 24h för en kostnadsfri värdering.