Oxens gata 241, våning 2

Brandbergen

Visningar

SÖNDAG 22/04, kl 16:00 - 16:30

Öppen visning!

Högsta Bud - 1 850 000 kr
Se alla bud

Objekttyp:  Bostadsrätt

Utgångspris: 1 795 000 kr

Månadsavgift: 4 806 kr

Antal rum: 3 + kök

Boarea: 80 kvm

Byggår: 1967-74

Tillträde: Enligt överenskommelse

Driftkostnad: 5 376 kr/år

Visningstider:

SÖNDAG 22/04, kl 16:00 - 16:30

Öppen visning!
Linda Gustafsson
Ansvarig mäklare
Linda Gustafsson

Reg. Fastighetsmäklare

072 853 42 62 | linda@boliving.se

Läs mer om Linda...

Anneli Nilsson
Extra kontakt
Anneli Nilsson

Reg. Fastighetsmäklare

072 853 42 61 | anneli@boliving.se

Läs mer om Anneli...

Bostadsfakta
Rumsbeskrivning

HALL
Trevlig inbjudande hall med mycket bra förvaringsmöjligheter i garderober. Målade ljusa väggar och ekparkett. Här får du en ovanligt stor möblerbar hall. Alla innerdörrar är nya från 2016.

SOVRUM
Ljust och lätt möblerat sovrum med plats för dubbelsäng och annat möblemang. Nymålade väggar och ekparkett.

SOVRUM
Generöst sovrum med hel garderobsvägg för perfekta förvaringsmöjligheter av kläder. Gott om plats för större säng och byrå.

VARDAGSRUM
Elegant vardagsrum med härligt ljusinsläpp från flertalet fönster samt utgång till bostadens balkong. Ljusa målade väggar och stavparkett.

BALKONG
Rymlig balkong med plats för utomhusmöbler och växter. Trevlig utsikt över grönskande träd och innergården.

KÖK
Från kök och hall nås ett modernt kök med vita luckor, mörkt kakel och snygg mörk bänkskiva. Matbord med bra plats för flera middagsgäster. Ett luftigt och stilrent kök med bra förvaring och goda bänkytor. Utrustat med vitvaror som spis, köksfläkt, dubbla kyl/frys och diskmaskin. Tapetserade väggar och praktiskt laminatgolv.

BADRUM
Fräscht delvis kaklat badrum med plats för både badkar och tvättmaskin. Handfat i kommod, spegelskåp med ledbelysning och wcstol från 2017.

FÖRRÅD
Precis utanför entrédörren har ni ett rymligt förråd.

Bostadsinformation
 
LÄGENHET
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum:3 + kök
Boarea:80 kvm
Lägenhetsnummer:9231
Kommun:Haninge
Skattesats:32,847 %
Våning2 av 2
Ekonomi
Begärt pris: 1 795 000 kr Utgångspris
Avgift: 4 806 kr/mån inklusive värme och vatten
Andel i föreningen: 0.55607%
Andel av årsavgift: 0,55643 %
Driftskostnad5 376 kr/år
Driftskostnad, varav El: 5 376 kr   Beräknat antal pers: 2
Kommentar: Det tillkommer en kostnad för hemförsäkring ca 240 kr/månad beroende på försäkringsbolag.
TillträdeEnligt överenskommelse
AllmäntRenoveringar gjorda i lägenheten:
2016 Nytt golv samt hel garderobsvägg i stora sovrummet
2013 Målat samt ny wc, handfat i kommod, spegelskåp i badrum
2013 Nytt golv i hall samt lilla sovrummet
2013 Målat alla rum förutom kök
2012 Nytt kök från Ikea samt vitvaror
 
BYGGNAD
ByggnadstypLåghus
Byggnadsår1967-74
Energideklaration Utfärdad den 22 oktober 2009 Energiprestanda: 202 kWh/m² (Atemp) och år
Fastighetsbet.Söderby 2:14
Föreningen
NamnBrf Söderby 2:14
InformationFöreningen består av totalt 8 hus två höghus och sex låghus belägna på Tvillingarnas gata 323 till 327 och 330 till 339 och Oxens gata 236 till 245 samt tre garage och en utomhusparkering. Fastigheten förvärvades från Akelius 2010.

De 275 lägenheterna är fördelade över 1:or, 2:or, 3:or och ett antal 4:or, samtliga med tillhörande förråd (för höghusen i källarplan och för låghusen i anslutning till lägenheten).

Området ligger utmed Söderbyleden, en trivsam del av Brandbergen med Tyresta Nationalpark inpå knuten. Här har man nära till allmänna kommunikationer och serviceinrättningar. Söderby 2:14 är en förening som drivs med målsättningen att alla ska trivas, gammal som ung.

Parkering
Följande parkerings möjligheter finns inom Söderby 2:14, totalt 386 st.
- Varmgarage på bredvid vändplanen på Tvillingarnas gata
- Kallgarage på väg ner mot vändplanen på Tvillingarnas gata
- Utomhus parkering framför höghuset på Tvillingarnas gata
- Kallgarage på Oxensgata snett bakom höghuset

Priser:
Kallgarage: 242 kr/månad
Varmgarage : 399 kr/månad
Uteplats: 133 kr/månad

Vill du hyra en p-plats, byta en p-plats eller säga upp din plats?
Skicka ett e-mail till: forvaltning@restate.se eller ring 08-400 294 00

Bredband, Telefoni & TV
Det är Telia som levererar TV och bredband till lägenheterna. I månadsavgiften ingår Telias programpaket Lagom.

Överlåtelseavgift betalas av köparen 1 138 kr ev pantsättningsavgift 455 kr betalas av köparen.
Tillsammans med inskickande av överlåtelseavtal och ansökan om medlemskap ska arbetsgivarintyg eller anställningsbevis som ej är äldre än
tre veckor biläggas. Är handlingarna inte med kan styrelsen inte behandla medlemskapsansökan.

Föreningen höjde årsavgiften med 3 % from 180401 och det gällde retroaktivt from 180101.

Renoveringar pågår av hissar 2018.
Inget stambyte har skett eller är planerat. Just nu pågår spolning av samtliga stammar, därefter kan status på stammarna avgöras.

Den ekonomiska förvaltaren är Restate.
Området

ALLMÄNT OM OMRÅDET
Brandbergen fick sitt namn från en mycket stor skogsbrand som bröt ut i skogsområdet mellan Handen och Vendelsö 1947. 1968 köptes området av dåvarande Österhaninge kommun och planeringen för den nya "servicestaden började. Inom ramen för det så kallade miljonprogrammet växte den nya kommundelen fram i mycket högt tempo. De första hyresgästerna flyttade in 1970 och 5 år senare fanns det i det gamla skogsområdet bostäder för över 9000 människor. Direkt närhet till vacker och orörd natur såsom Tyresta Nationalpark, motionspår och badsjöarna med naturbad Ramsjön och mysiga sjön "Lyckan" / Lyckebysjön. Det finns goda möjligheter för idrott aktiviteter med Torvalla inom gångavstånd med idrottshall, simhall, ishockeyplan, konstgräsplan och friidrottsanläggning. Inom kommunen erbjuds också ett flertalet golfbanor samt ridskola om man gillar det.

KOMMUNIKATION
Utmärkta kommunikationer nås med kort gångavstånd nås bussförbindelser mot Haninge Centrum, Gullmarsplan med buss 807 via trollbäcken mot Gullmarsplan och med buss 809, 809c nås T-centralen. Pendeltåg från Haninge centrum in mot stan och vidare. För mer information gå in på www.sl.se Nynäsvägen och Gudöbroleden nås med bil inom ett par minuter.

NÄRSERVICE
Haninge centrum är kommunens huvudcentrum med galleria och stort service utbud. När centrum är Brandbergen centrum som nås inom kort promenadavstånd. Inom gång och cykeavståd ligger b la. ICA Maxi ,Biltema samt populära gallerian / köp centrumet PORT 73. Flertalet gym finns i närområdet.

ÖVRIGT
Förskolor inom kort promenadavstånd och närhet till flertalet skolor samt Fredrika Bremergymnasiet vid Haninge centrum.

Övrigt

INFORMATION
Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen gällande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och bi-area om denna är väsentlig för köparen. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

ÖPPEN BUDGIVNING
Vi tillämpar s k öppen budgivning. Det innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att de avgör när de vill sälja och till vem. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. Alla bud publiceras löpande på internet, men undantagsvis kan säljaren komma att välja att inte publicera bud på internet. Bud lämnas direkt till mäklaren. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan överlåtelseavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i Köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i Jordabalken.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT
Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationen för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".

Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning eller vid nyproduktion den ekonomiska planen.

SÄLJARENS UPPLYSNINGSSKYLDIGHET
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

UTFÄSTELSE
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

Bilder
Modernt kök
Modernt kök
Matplats med härligt ljusinsläpp
Matplats med härligt ljusinsläpp
Lättmöblerat vardagsrum
Lättmöblerat vardagsrum
Möblerbar balkong
Möblerbar balkong
Välkommen till Oxens gata 241
Välkommen till Oxens gata 241
Rymligt vardagsrum
Rymligt vardagsrum
Rymligt vardagsrum
Rymligt vardagsrum
Fri värdering bild
Fri värdering bild
Stilrent kök med härligt ljusinsläpp
Stilrent kök med härligt ljusinsläpp
Detaljbild kök
Detaljbild kök
Matplats med härligt ljusinsläpp
Matplats med härligt ljusinsläpp
God förvaring i flertalet skåp
God förvaring i flertalet skåp
Sovrum med optimal förvaring
Sovrum med optimal förvaring
Sminkhörna / Arbetsplats
Sminkhörna / Arbetsplats
Ljust sovrum
Ljust sovrum
Ljust och fräscht badrum med tvättmaskin
Ljust och fräscht badrum med tvättmaskin
Välkomnande hall med bra förvaring
Välkomnande hall med bra förvaring
Planskiss
Planskiss 2D
Planskiss 2D
Planskiss 3D
Planskiss 3D
Karta
Området

ALLMÄNT OM OMRÅDET
Brandbergen fick sitt namn från en mycket stor skogsbrand som bröt ut i skogsområdet mellan Handen och Vendelsö 1947. 1968 köptes området av dåvarande Österhaninge kommun och planeringen för den nya "servicestaden började. Inom ramen för det så kallade miljonprogrammet växte den nya kommundelen fram i mycket högt tempo. De första hyresgästerna flyttade in 1970 och 5 år senare fanns det i det gamla skogsområdet bostäder för över 9000 människor. Direkt närhet till vacker och orörd natur såsom Tyresta Nationalpark, motionspår och badsjöarna med naturbad Ramsjön och mysiga sjön "Lyckan" / Lyckebysjön. Det finns goda möjligheter för idrott aktiviteter med Torvalla inom gångavstånd med idrottshall, simhall, ishockeyplan, konstgräsplan och friidrottsanläggning. Inom kommunen erbjuds också ett flertalet golfbanor samt ridskola om man gillar det.

KOMMUNIKATION
Utmärkta kommunikationer nås med kort gångavstånd nås bussförbindelser mot Haninge Centrum, Gullmarsplan med buss 807 via trollbäcken mot Gullmarsplan och med buss 809, 809c nås T-centralen. Pendeltåg från Haninge centrum in mot stan och vidare. För mer information gå in på www.sl.se Nynäsvägen och Gudöbroleden nås med bil inom ett par minuter.

NÄRSERVICE
Haninge centrum är kommunens huvudcentrum med galleria och stort service utbud. När centrum är Brandbergen centrum som nås inom kort promenadavstånd. Inom gång och cykeavståd ligger b la. ICA Maxi ,Biltema samt populära gallerian / köp centrumet PORT 73. Flertalet gym finns i närområdet.

ÖVRIGT
Förskolor inom kort promenadavstånd och närhet till flertalet skolor samt Fredrika Bremergymnasiet vid Haninge centrum.

Kontakt
Linda Gustafsson
Ansvarig mäklare
Linda Gustafsson

Reg. Fastighetsmäklare

072 853 42 62 | linda@boliving.se

Läs mer om Linda...

Anneli Nilsson
Extra kontakt
Anneli Nilsson

Reg. Fastighetsmäklare

072 853 42 61 | anneli@boliving.se

Läs mer om Anneli...

Fri värdering
Går du i säljtankar eller undrar du vad din bostad är värd? Att värdera sin bostad är ett enkelt första steg i försäljnings-processen och ger en bra bild av vad du kan tjäna på din bostadsaffär. Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig inom 24h för en kostnadsfri värdering.