Doktorsvägen 24

Vidja

Kontakt:

Anneli Nilsson
anneli@boliving.se | 072 853 42 61

Byggnadstyp: 1½-plansvilla med källare

Utgångspris: 4 295 000 kr

Antal rum: 5 + kök

Boarea: 74 kvm

Biarea: 43 kvm

Byggår: 1967

Tillträde: Enligt överenskommelse

Driftkostnad: 35 578 kr/år

Anneli Nilsson
Ansvarig mäklare
Anneli Nilsson

Reg. Fastighetsmäklare

072 853 42 61 | anneli@boliving.se

Läs mer om Anneli...

Linda Gustafsson
Extra kontakt
Linda Gustafsson

Reg. Fastighetsmäklare

072 853 42 62 | linda@boliving.se

Läs mer om Linda...

Bostadsfakta
Rumsbeskrivning

ENTRÉPLAN disponeras enligt följande;

HALL / ENTRÉ
En ljus välkomnande hall möter upp med plats för avhängning av ytterkläder. En ljus blommig och charmig tapet och ljust enhetligt laminatgolv som går över hela entréplan.

BADRUM
I anslutning till entré ett helkaklat badrum. Duschkabin med takdusch, wc-stol, kommod med spegel över. Ett fönster ger fint dagsljus och vädringsmöjligheter. Spottar i taket, paxfläkt och komfortabel golvvärme.

KÖK
Ett charmigt lantligt kök med vita köksluckor och gråmelerad bänk med svart mosaik kakel ovanför. Vitvaror glashällsspis och varmluftsugn med fläkt över, diskmaskin och kyl/frys.
Utgång till den insynsskyddade trädäckade altanen med bubbelpool, här kommer familjen tillbringa många långa lata soldagar och härliga grillkvällar. Matplats med plats för många nära och kära.

MATRUM
I anslutning till kök och vardagsrum ligger även ytterligare idag ett matrum som lätt går att göra om till sovrum vid behov. Stilren tapet i gråbrunt blommönster.

VARDAGSRUM
Rymligt vardagsrum i öppen planlösning mellan kök / vardagsrum / matrum. Ett mysigt rum med plats för soffgrupp och TV-möbel och annat möblemang. Hög mysfaktor från braskamin med inbyggd manuellt styrd fläkt. Även en effektiv luft/luft värmepump med AC-funktion för varma dagar finns i rummet. En vitmålad trappa leder vidare upp till övre-plan.

RUM
Ett rum i anslutning till vardagsrum som idag används som walk-in-closet. Går också göra om till extra sovrum vid behov.ÖVREPLAN disponeras enligt följande;

En vitmålad trappa leder upp till övreplan. En hall möter upp som går att göra om till barnrum eller kontor. Ljusa lindblommsgröna väggar, vitmålat pärlspont i tak och vacker ekparket på golvet.

SOVRUM
Ett stort luftigt sovrum husets Master bedroom med plats för dubbelsäng och annat möblemang. Längs med långväggen finns plats för avhängning av kläder. Vacker ekparkett på golvet och gråmålade väggar. Charmig vitmålat ryggåstak i tak.

WC-RUM
I anslutning till sovrummet ligger ett praktiskt wc-rum med handfat och wc-stol. Vitmålade väggar och svart plastmatta.KÄLLARPLAN disponeras enligt följande;

TVÄTTSTUGA
Tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare. Praktisk arbetsbänk med ho och vattenkran. Gråmålade väggar och klinkergolvmed svarta plattor. Ett fönster ger fint ljusinsläpp till rummet. Dörr leder in till pannrummet där varmvattenberedaren är på 180 liter, fabrikat Nibe i rostfritt stål.

GÄSTRUM / SOVRUM
Ett charmigt sovrum med vitmålad pärlspont en bit upp på väggen och resterande vägg målad med ljusgrå färg. Fönster ger fint ljus åt rummet. Rummet har komfortabel golvvärme. I anslutning till rummet leder dörr in till resterande källargrund.

KÄLLAREN: Säljares tankar och beskrivning av källagrund - I källaren har installerats krypgrundsavfuktare, utfört av Anticimex. I samband med detta utfördes även en marktäckning i krypgrunden för att minska att markfukt kommer upp i luften i utrymmet.
Avfuktaren håller luftfuktigheten på max 65% i utrymmet. I gästrummet har golvet flytspacklats utan fuktspärr för att inte markfukt skall bindas i golvet, ev fukt ventileras bort i rummet. Samma sak i tvättstugan när nytt klinkergolv lades.
In till krypgrunden finns idag en enkel dörr, där det är tänkt att en trappa skall gå upp i entréplanet. Den kommer så ansluta under den andra trappan som leder upp till övervåningen. Denna trappa har dock inte blivit byggd.
Övrig del av krypgrunden har vi idag använt som bl a vinkällare. Håller en temperatur av max 17gr på sommaren till som lägst 9gr på vintern.

GARAGE
Ett varmbonat garage om ca 25 kvm. Kyl och frys som står i garaget ingår.

Bostadsinformation
EKONOMI
Driftskostnad35 578 kr/år
Driftskostnad, varav
Uppvärmning: 30 400 kr
Renhållning: 1 178 kr
Väg, samf.: 1 700 kr
Sotning: 300 kr
Övrigt: 2 000 kr
Beräknat antal pers: 2
KommentarFörsäkring tillkommer om ca 6800kr/år och beräknas individuellt. Dessutom tillkommer under punkten övrigt ovan tömning av septitank och slamavskiljare om ca 1600 kr/år (en tömning) och en extra tömning ca 800kr extra/år. Vidja vägförening tar ut en avgift för Väg, samfällighet om 1700kr/år redan nämnd ovan.
Pantbrev:1260000 kr
 
BYGGNAD
Byggnadstyp1½-plansvilla med källare
Antal rum:5 + kök
Boarea:74 kvm
Biarea:43 kvm
Upplåtelseform:Friköpt
Fastighetsbeteckning:Vidja 1:226
Kommun:Huddinge
Skattesats:32,907 %
Plan:Områdesbestämmelser för vidja Områdesbestämmelse, beslutad Datum: 2001-02-15 Vidja 1:56 o 1:57 Byggnadsplan, avregistrerad Datum: 1944-07-29 Ändrade byggnadsplanebestämmelser Ändring av DP, avregistrerad Datum: 1956-03-27
Byggnadsår1967 tillbyggt 1981
UppvärmningLuft-luftvärmepump, direktverkande el samt insatskassett
Energideklaration
Utfärdad den 5 april 2018
Energiklass: F
Energiprestanda: 126 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Grundläggning: Betongplatta på mark och krypgrund med träbjälklag
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas
Tak: Sadeltak med betongpannor och undertak av råspont
ÖvrigtNuvarande ägare förvärvade fastigheten år 2008.

UNDERHÅLL och RENOVERING:
2016 Växthus på 14 kvm byggdes
2014 Altanbygge på husets baksida
2014 Altanbygge inklusive räcke och stor trapp på husets framsida
2013 Ute SPA - bubbelpool installerades på husets baksida
2012 Tapetsering av hela nedervåningen (hall, kök, vardagsrum & sovrum)
2011 Ommålning av hela huset och garage utvändigt inklusive fönster.
2010 Renovering av tvättstugan med golvklinker och färg.
2010 Renovering av gästrum källare. Golvvärme flytspackel för max luftning
2010 Ny rostfri pumpanläggning för vatten, samt ny varmvattenberedare i rostfritt
2008 Nedtagning av ett antal väggar
2008 Dörr med karm till stora sovrummet
2008 Våtrumsmatta på lilla toaletten på övre våningsplanet
2008 Ekparkett på hela övre våningsplanet
2008 Helrenovering av badrum ny duschkabin, golvvärme, kakel och klinker Våtrumsintyg finns.
2008 Ytskikt renoveras om målning av alla tak, trappa, lister, fönster m.m.

Säljarens egen beskrivning av att få bo i Vidja: Ett unikt boende i Stockholm med natur, sjö och rofylld tystnad. Avskilt men ändå bara 5 km från T-bana och pendeltåg i Farsta Strand.

VATTEN: Egen borrad brunn ca 70 m, vattnet har fungerat året runt. brunnen har sänkbar pump i rostfritt med trycktank i källaren. Nuvarande ägare har en borrad brunn, prover har utförts 2 ggr under de 10 år med godkänt resultat som tjänligt.

ENSKILT AVLOPP: Septitank om 3 kubik (töms minst 2 ggr/år. Säljaren har klarat sig på 4 ggr / 2 pers) samt slamavskiljare/tvåkammarbrunn med infiltration (töms en gång per år).

KOMMUNALT VATTEN OCH AVLOPP: Implementering etapp 2 gäller anslutning av vatten och avlopp ca 80.000kr - 100.000kr . Faktureras när anslutning till fastigheten begärs.

LARM: Är installerat.

FIBER: Fiber kommer att dras in till tomtgräns vid implementering av detaljplan.

KABEL TV och BREDBAND: Nuvarande ägare använder Telia som leverantör.

AVGIFTER: En fastighetsavgift tas ut om ca 7 687 kr/år. Den ersätter tidigare fastighetsskatt och regleras, enligt upplupen tid, på tillträdesdagen.
Lagfart kostnad 1,5% av köpeskillingen för privatperson samt en avgift om f.n. 825 kr. Pantbrev kostnad 2% av pantbrevsbeloppet för nya pantbrev samt en avgift om f.n. 375 kr.

BESIKTAD OCH DOLDA FEL FÖRSÄKRAD: Denna fastighet är besiktigad. Besiktningsprotokollet som finns tillgängligt hos mäklaren ger viss information om fastighetens skick och är en viktig del i de överväganden en köpare ska göra.
Som slutgiltig köpare har du också möjlighet att få en kostnadsfri genomgång av protokollet på telefon med besiktningsmannen. Denne kan svara på frågor och redogöra för besiktningens alla delar. Vill du ha en genomgång på plats i huset så kan du få det mot en mindre kostnad. Fastighetsägaren har också beställt en Dolda fel försäkring som gäller 10 år framåt vilket också gagnar köparen.

YTOR: Huvudbyggnaden består av 3-plan fördelade på 1,5-plan samt viss del källare. Husets totala golvytor består av ca 93 kvm och 23 kvm källarplan. Boarea uppskattas av nuvarande ägare till ca 74 kvm och biarea till ca 43 kvm. Fördelade enligt följande, övervåning 35kvm golvyta, (boarea med 1,9 takhöjd (+ 0,6) = 16 kvm) , entrévåning 58 kvm samt källarvåning 24 kvm. Fristående garage om ca 25 kvm samt friggebod 10 kvm och ett glasat nybyggt växthus som idag används som uterum om ca 14 kvm. En vedbod om ca 3 kvm helt inbyggt m dörr, plus ca 6 kvm med tak och ena väggen öppen.
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör både från säljare och lantmäteriets fastighetsutdrag. Då det är skillnad mellan säljares information och lantmäteriets fastighetsutdrag gällande boarea och biarea uppmanas köparen att kontrollmäta dessa vid tveksamhet.

BYGGREGLER: Nybyggnation eller påbyggnad av befintlig fastighet:
Utdrag ur detaljplanen som vunnit Laga kraft feb-2018.
Huvudbyggnad får byggas i två våningar och ha en största byggnadsarea (BYA) som är 100 m2. Om huvudbyggnaden istället byggs i en våning får den ha en högsta BYA om 150 m2. För komplementbyggnader är den största sammanlagda byggnadsarea 40 m2 och dessa får byggas i högst en våning.
Om det finns ett befintligt fritidshus på fastigheten får den istället räknas som komplementbyggnad om den överensstämmer med de gamla byggnadsplanernas bestämmelser, det vill säga har en byggnadsarea på högst 55 m2. Högsta sammanlagda tillåtna byggnadsarea på fastigheten är 200 m2.

En generationsbostad får finnas inom huvudbyggnaden och ha en bruttoarea (BTA) på högst 55 m2. Alternativt får befintligt fritidshus med en största byggnadsarea på 55 m2 BTA räknas som denna generationsbostad. Huvudbyggnader ska placeras minst 6 meter från gata och 4 meter från annan fastighetsgräns. Även komplementbyggnader ska placeras 6 meter från gatan men får placeras 1 meter från annan fastighetsgräns.

Högsta byggnadshöjden på huvudbyggnaden är 6,5 meter och nockhöjden är 8,5 meter. För komplementbyggnaden är högsta byggnadshöjden 3,0 meter och högsta nockhöjd 4,0 meter.


GATUKOSTNAD: Tillkommer enligt detaljplan. Kostnad för befintliga fastigheter är tidigare beräknad om ca 210 000kronor. Fakturering av gatukostnaden kommer att ske när gatorna som ska byggas ut i Etapp 2 är slutbesiktigade (för mer information om uppdelning och uppskov med betalning av gatukostnaden gå in på länken https://www.huddinge.se/vidja.

För mer information om VIDJA ETAPP 2:
Den 6 februari 2018 vann detaljplanen Laga kraft efter att mark- och miljööverdomstolen valt att inte pröva överklagan.
https://www.huddinge.se/vidja
TomtArea : 1895, Friköpt
Typ : Plan och något kuperad tomt
Fastighetsbet.Vidja 1:226
ÖvrigtNuvarande ägare förvärvade fastigheten år 2008.

UNDERHÅLL och RENOVERING:
2016 Växthus på 14 kvm byggdes
2014 Altanbygge på husets baksida
2014 Altanbygge inklusive räcke och stor trapp på husets framsida
2013 Ute SPA - bubbelpool installerades på husets baksida
2012 Tapetsering av hela nedervåningen (hall, kök, vardagsrum & sovrum)
2011 Ommålning av hela huset och garage utvändigt inklusive fönster.
2010 Renovering av tvättstugan med golvklinker och färg.
2010 Renovering av gästrum källare. Golvvärme flytspackel för max luftning
2010 Ny rostfri pumpanläggning för vatten, samt ny varmvattenberedare i rostfritt
2008 Nedtagning av ett antal väggar
2008 Dörr med karm till stora sovrummet
2008 Våtrumsmatta på lilla toaletten på övre våningsplanet
2008 Ekparkett på hela övre våningsplanet
2008 Helrenovering av badrum ny duschkabin, golvvärme, kakel och klinker Våtrumsintyg finns.
2008 Ytskikt renoveras om målning av alla tak, trappa, lister, fönster m.m.

Säljarens egen beskrivning av att få bo i Vidja: Ett unikt boende i Stockholm med natur, sjö och rofylld tystnad. Avskilt men ändå bara 5 km från T-bana och pendeltåg i Farsta Strand.

VATTEN: Egen borrad brunn ca 70 m, vattnet har fungerat året runt. brunnen har sänkbar pump i rostfritt med trycktank i källaren. Nuvarande ägare har en borrad brunn, prover har utförts 2 ggr under de 10 år med godkänt resultat som tjänligt.

ENSKILT AVLOPP: Septitank om 3 kubik (töms minst 2 ggr/år. Säljaren har klarat sig på 4 ggr / 2 pers) samt slamavskiljare/tvåkammarbrunn med infiltration (töms en gång per år).

KOMMUNALT VATTEN OCH AVLOPP: Implementering etapp 2 gäller anslutning av vatten och avlopp ca 80.000kr - 100.000kr . Faktureras när anslutning till fastigheten begärs.

LARM: Är installerat.

FIBER: Fiber kommer att dras in till tomtgräns vid implementering av detaljplan.

KABEL TV och BREDBAND: Nuvarande ägare använder Telia som leverantör.

AVGIFTER: En fastighetsavgift tas ut om ca 7 687 kr/år. Den ersätter tidigare fastighetsskatt och regleras, enligt upplupen tid, på tillträdesdagen.
Lagfart kostnad 1,5% av köpeskillingen för privatperson samt en avgift om f.n. 825 kr. Pantbrev kostnad 2% av pantbrevsbeloppet för nya pantbrev samt en avgift om f.n. 375 kr.

BESIKTAD OCH DOLDA FEL FÖRSÄKRAD: Denna fastighet är besiktigad. Besiktningsprotokollet som finns tillgängligt hos mäklaren ger viss information om fastighetens skick och är en viktig del i de överväganden en köpare ska göra.
Som slutgiltig köpare har du också möjlighet att få en kostnadsfri genomgång av protokollet på telefon med besiktningsmannen. Denne kan svara på frågor och redogöra för besiktningens alla delar. Vill du ha en genomgång på plats i huset så kan du få det mot en mindre kostnad. Fastighetsägaren har också beställt en Dolda fel försäkring som gäller 10 år framåt vilket också gagnar köparen.

YTOR: Huvudbyggnaden består av 3-plan fördelade på 1,5-plan samt viss del källare. Husets totala golvytor består av ca 93 kvm och 23 kvm källarplan. Boarea uppskattas av nuvarande ägare till ca 74 kvm och biarea till ca 43 kvm. Fördelade enligt följande, övervåning 35kvm golvyta, (boarea med 1,9 takhöjd (+ 0,6) = 16 kvm) , entrévåning 58 kvm samt källarvåning 24 kvm. Fristående garage om ca 25 kvm samt friggebod 10 kvm och ett glasat nybyggt växthus som idag används som uterum om ca 14 kvm. En vedbod om ca 3 kvm helt inbyggt m dörr, plus ca 6 kvm med tak och ena väggen öppen.
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör både från säljare och lantmäteriets fastighetsutdrag. Då det är skillnad mellan säljares information och lantmäteriets fastighetsutdrag gällande boarea och biarea uppmanas köparen att kontrollmäta dessa vid tveksamhet.

BYGGREGLER: Nybyggnation eller påbyggnad av befintlig fastighet:
Utdrag ur detaljplanen som vunnit Laga kraft feb-2018.
Huvudbyggnad får byggas i två våningar och ha en största byggnadsarea (BYA) som är 100 m2. Om huvudbyggnaden istället byggs i en våning får den ha en högsta BYA om 150 m2. För komplementbyggnader är den största sammanlagda byggnadsarea 40 m2 och dessa får byggas i högst en våning.
Om det finns ett befintligt fritidshus på fastigheten får den istället räknas som komplementbyggnad om den överensstämmer med de gamla byggnadsplanernas bestämmelser, det vill säga har en byggnadsarea på högst 55 m2. Högsta sammanlagda tillåtna byggnadsarea på fastigheten är 200 m2.

En generationsbostad får finnas inom huvudbyggnaden och ha en bruttoarea (BTA) på högst 55 m2. Alternativt får befintligt fritidshus med en största byggnadsarea på 55 m2 BTA räknas som denna generationsbostad. Huvudbyggnader ska placeras minst 6 meter från gata och 4 meter från annan fastighetsgräns. Även komplementbyggnader ska placeras 6 meter från gatan men får placeras 1 meter från annan fastighetsgräns.

Högsta byggnadshöjden på huvudbyggnaden är 6,5 meter och nockhöjden är 8,5 meter. För komplementbyggnaden är högsta byggnadshöjden 3,0 meter och högsta nockhöjd 4,0 meter.


GATUKOSTNAD: Tillkommer enligt detaljplan. Kostnad för befintliga fastigheter är tidigare beräknad om ca 210 000kronor. Fakturering av gatukostnaden kommer att ske när gatorna som ska byggas ut i Etapp 2 är slutbesiktigade (för mer information om uppdelning och uppskov med betalning av gatukostnaden gå in på länken https://www.huddinge.se/vidja.

För mer information om VIDJA ETAPP 2:
Den 6 februari 2018 vann detaljplanen Laga kraft efter att mark- och miljööverdomstolen valt att inte pröva överklagan.
https://www.huddinge.se/vidja
 
ÖVRIGA BYGGNADER
Varmbonat garage samt friggebod. Inglasat växthus ute i trädgården som idag används som uterum.
Området

ALLMÄNT OM OMRÅDET
Härliga natursköna Vidja är som att bo på landet men ändå nära till storstan! Vidja är ett område omhuldat av grönska. Stora grönområden finns om knuten och sjön Orlången med badplats omgärdar Vidja. Nära till Farsta centrum och Gallerian med ett enormt utbud av service, restauranger, mysiga cafeér och butiker. Vidja är ett område under expansion där kommunen arbetat fram en ny detaljplan. Vidja etapp 1 är implementerad med vägar, vatten och avlopp. Ny bygglovsrätt ligger om 150 kvm. Vidja etapp 2 har i februari-2018 vunnit Laga kraft. Det går därefter att ansöka om och genomföra fastighetsbildningsåtgärder enligt den nya detaljplanen med förskjutning efter att detaljplanen vunnit laga kraft. Bygglov kan dock inte ges förrän genomförandetiden har påbörjats. Avsikten är att förbättra infrastruktur och miljön. Kommunen drar in vägar samt ser till att dra in kommunalt vatten och avlopp. När detta är klart kommer man kunna stycka tomter ned till 1000/1500 kvm och större byggrätter 'a 150kvm för villor i området. För mer information gå in på http://www.huddinge.se/vidja samt Vidjas egen förening http://www.wordpress.vidja.nu

KOMMUNIKATION
Trots att det är "på landet" är det ändå nära till både Farsta Centrum och Huddinge Centrum för vidare färd mot Stockholm och Södertälje. Till Vidja kommer man med bil eller buss. Buss 833 går mellan Vidja och Farsta strand. Från Vidja går även en separat skolbuss för barnen. Buss 742 går från Farsta centrum T-bana och till Huddinge centrum samt Farsta strand T-bana och P-tåg. Med bil är man i Farsta på ca 8 min och till storstan på ca 25 min.

ÖVRIGT
Det är inte långt ifrån Ågesta friluftsområde med bad, fiske, paddling, vindsurfing, promenadstråk, motionsspår mm. I Orlången finns det bl.a. gädda, gös, abborre samt kräftor. På vintern åker man både skidor och skridskor på sjön. I området finns också en ridskola samt Ågesta golfbana med Ågesta fina restaurang. Vidja består av ca 550 fastigheter varav ca 500 är bebyggda. Hög procent permanentboende.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör från säljaren och lantmäteriets fastighetsutdrag. Då det är skillnad mellan säljarens information och lantmäteriets fastighetsutdrag gällande BOA (boarea) och BIA (biarea) uppmanas köparen att kontrollmäta dessa vid tveksamhet. Köparen uppmanas att noga undersöka fastigheten innan köp.

ÖPPEN BUDGIVNING
Vi tillämpar s.k. öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att de avgör när de vill sälja och till vem. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. Alla bud publiceras löpande på internet, men undantagsvis kan säljaren komma att välja att inte publicera bud på internet. Bud lämnas direkt till mäklaren. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan överlåtelseavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

ANSVARSFÖRDELNING VID FASTIGHETSKÖP
Utgångspunkt för ansvarsfördelning. Utgångspunkten enligt jordabalken är att fastigheten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen med fog kunnat förutsätta vid köpet. Därutöver gäller att den köps i det skick den faktiskt befinner sig i på kontraktsdagen. För sådana fel eller skador, som köparen haft möjlighet att upptäcka eller haft anledning att räkna med p g a fastighetens ålder och skick, kan säljaren inte göras ansvarig. Säljaren ansvarar dock för dolda fel, d v s sådana fel i fastigheten som köparen inte bort upptäcka och oavsett om säljaren själv känt till felen eller inte. Säljarens ansvar för dolda fel i fastigheten gäller i 10 år.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT
Utgångspunkten är att köparen måste undersöka fastigheten brukar kallas köparens undersökningsplikt. Kraven på köparens undersökning är långtgående. Fastigheten skall undersökas i alla dess delar och funktioner. Finns det möjligheter måste köparen även inspektera vindsutrymmen, krypgrunder och andra svårtillgängliga utrymmen. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt fuktskador (speciellt i källare och på vinden), rötskador, skador på vatten- och avloppsanläggningar, sprickbildningar i fasad och grundmur samt skorstensstock. Upptäcker köparen vid sin undersökning fel eller symptom på fel i fastigheten eller är fastigheten över huvudtaget i sådant skick att fel kan misstänkas, skärps kraven på köparens undersökningsplikt.
Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör föranleda en mer ingående undersökning från köparens sida.

Å andra sidan ska köparen inte behöva undersöka sådana delar av fastigheten som säljaren lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier för, under förutsättning att dessa inte är för allmänt hållna. Köparen bör slutligen ha i åtanke att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha "förväntat sig" med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Han bör därför anpassa sin undersökning till detta. Rör köpet ett begagnat hus måste köparen ta i beräkning att vissa delar och funktioner utsatts för slitage och på grund av ålder t o m kan vara uttjänta och i behov av utbyte eller i vart fall renovering.

SÄLJARENS UPPLYSNINGSSKYLDIGHET
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Avgörande för bedömningen om ett faktiskt fel är relevant eller inte, är om felet är möjligt att upptäcka för köparen. Endast om felet inte är upptäckbart är det relevant. Trots detta kan man ändå säga att säljaren har en upplysningsskyldighet. Om säljarens förtigande innefattar svikligt eller annat ohederligt förfarande kan säljaren gå miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det finns dock även andra situationer där säljaren är skyldig att upplysa om förhållanden som han har vetskap om och som köparen borde ha upptäckt men förbisett. Det är främst fråga om situationer där omständigheterna är sådana att säljaren måste förstå att köparen är i villfarelse avseende ett förhållande och där han vidare inser att förhållandet kan vara avgörande för köparens köpbeslut.

Säljaren får med andra ord inte medvetet utnyttja köparens okunskap om ett visst förhållande. Säljaren kan vidare sägas ha en upplysningsskyldighet i så motto att han kan bli skadeståndsskyldig om han faktiskt känt till eller borde ha känt till felet men inte upplyst köparen om detta. Detta följer av köparens rätt till skadestånd på grund av säljarens försummelse. Det är således i säljarens eget intresse att han upplyser köparen om de fel eller symptom som han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren är dessutom inte dolt och kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

SÄLJARENS UTFÄSTELSE
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande fastighetens skick. Detta gäller i huvudsak då säljaren gjort en klar och specificerad utfästelse beträffande fastighetens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas inte som utfästelser.

SÄLJANSVARSFÖRSÄKRING
Genom säljaransvarsförsäkring finns möjlighet för säljaren att inom försäkringens ram begränsa sin ekonomiska risk för dolda fel i fastigheten samtidigt som köparens rätt till ersättning för sådana fel, säkerställs via försäkringen. Säljaransvarsförsäkringen erbjuder således en trygghet för både säljare och köpare.

Bilder
Välkommen till Doktorsvägen 24
Välkommen till Doktorsvägen 24
Fantastisk uteplats för soliga dagar och kvällar
Fantastisk uteplats för soliga dagar och kvällar
Våren närmar sig!
Våren närmar sig!
Husets varma hjärta
Husets varma hjärta
Detaljbild
Detaljbild
Välkommen till Doktorsvägen 24
Välkommen till Doktorsvägen 24
Trevlig entré med tak över
Trevlig entré med tak över
Välkommen till -  BoLiving Fastighetsförmedling
Välkommen till - BoLiving Fastighetsförmedling
Ljus och välkomnande hall
Ljus och välkomnande hall
Öppen planlösning
Öppen planlösning
Öppen planlösning
Öppen planlösning
Hög mysfaktor med braskamin
Hög mysfaktor med braskamin
Husets varma hjärta
Husets varma hjärta
Kök med bra förvaring utgång till trädäckad altan
Kök med bra förvaring utgång till trädäckad altan
Kök och matplats
Kök och matplats
Master bedroom
Master bedroom
WC-rum övre-plan
WC-rum övre-plan
Master bedroom
Master bedroom
Arbetsrum / Sovrum
Arbetsrum / Sovrum
Arbetsrum / Sovrum
Arbetsrum / Sovrum
Gästrum / Sovrum
Gästrum / Sovrum
Trädäckad uteplats kopplat till garage
Trädäckad uteplats kopplat till garage
Ljust helkaklat badrum
Ljust helkaklat badrum
Detaljbild
Detaljbild
Tvättstuga
Tvättstuga
Välkommen till Doktorsvägen 24
Välkommen till Doktorsvägen 24
Välkommen till Doktorsvägen 24
Välkommen till Doktorsvägen 24
Växthus som idag används som inglasat uterum
Växthus som idag används som inglasat uterum
Växthus som idag används som inglasat uterum
Växthus som idag används som inglasat uterum
Sommarbild Trädäck kopplar ihop hus med garage
Sommarbild Trädäck kopplar ihop hus med garage
Regnbågen slutar på tomten
Regnbågen slutar på tomten
Sommarbild inglasat uterum
Sommarbild inglasat uterum
Sommarbild
Sommarbild
Vackra klematis
Vackra klematis
Morgonfika
Morgonfika
Sommarbild
Sommarbild
Blommprakt
Blommprakt
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Ringsättravägen 8 (AN023) - Ågesta golf restaurang
Ringsättravägen 8 (AN023) - Ågesta golf restaurang
Ågesta golf
Ågesta golf
Ågesta ridstall
Ågesta ridstall
T-bana Farsta samt Farsta strand
T-bana Farsta samt Farsta strand
Farsta centrum
Farsta centrum
Planskiss
Entréplan 2D
Entréplan 2D
Alternativ planskiss - Entréplan 2D
Alternativ planskiss - Entréplan 2D
Övre plan 2D
Övre plan 2D
Källarplan 2D
Källarplan 2D
Karta
Området

ALLMÄNT OM OMRÅDET
Härliga natursköna Vidja är som att bo på landet men ändå nära till storstan! Vidja är ett område omhuldat av grönska. Stora grönområden finns om knuten och sjön Orlången med badplats omgärdar Vidja. Nära till Farsta centrum och Gallerian med ett enormt utbud av service, restauranger, mysiga cafeér och butiker. Vidja är ett område under expansion där kommunen arbetat fram en ny detaljplan. Vidja etapp 1 är implementerad med vägar, vatten och avlopp. Ny bygglovsrätt ligger om 150 kvm. Vidja etapp 2 har i februari-2018 vunnit Laga kraft. Det går därefter att ansöka om och genomföra fastighetsbildningsåtgärder enligt den nya detaljplanen med förskjutning efter att detaljplanen vunnit laga kraft. Bygglov kan dock inte ges förrän genomförandetiden har påbörjats. Avsikten är att förbättra infrastruktur och miljön. Kommunen drar in vägar samt ser till att dra in kommunalt vatten och avlopp. När detta är klart kommer man kunna stycka tomter ned till 1000/1500 kvm och större byggrätter 'a 150kvm för villor i området. För mer information gå in på http://www.huddinge.se/vidja samt Vidjas egen förening http://www.wordpress.vidja.nu

KOMMUNIKATION
Trots att det är "på landet" är det ändå nära till både Farsta Centrum och Huddinge Centrum för vidare färd mot Stockholm och Södertälje. Till Vidja kommer man med bil eller buss. Buss 833 går mellan Vidja och Farsta strand. Från Vidja går även en separat skolbuss för barnen. Buss 742 går från Farsta centrum T-bana och till Huddinge centrum samt Farsta strand T-bana och P-tåg. Med bil är man i Farsta på ca 8 min och till storstan på ca 25 min.

ÖVRIGT
Det är inte långt ifrån Ågesta friluftsområde med bad, fiske, paddling, vindsurfing, promenadstråk, motionsspår mm. I Orlången finns det bl.a. gädda, gös, abborre samt kräftor. På vintern åker man både skidor och skridskor på sjön. I området finns också en ridskola samt Ågesta golfbana med Ågesta fina restaurang. Vidja består av ca 550 fastigheter varav ca 500 är bebyggda. Hög procent permanentboende.

Kontakt
Anneli Nilsson
Ansvarig mäklare
Anneli Nilsson

Reg. Fastighetsmäklare

072 853 42 61 | anneli@boliving.se

Läs mer om Anneli...

Linda Gustafsson
Extra kontakt
Linda Gustafsson

Reg. Fastighetsmäklare

072 853 42 62 | linda@boliving.se

Läs mer om Linda...

Fri värdering
Går du i säljtankar eller undrar du vad din bostad är värd? Att värdera sin bostad är ett enkelt första steg i försäljnings-processen och ger en bra bild av vad du kan tjäna på din bostadsaffär. Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig inom 24h för en kostnadsfri värdering.