Filipstadsbacken 44, 3 tr

Farsta Strand

Visningar

MÅNDAG 23/04, kl 18:30 - 19:00

Öppen visning välkommen!

Objekttyp:  Bostadsrätt

Som utgångsbud: 1 950 000 kr

Månadsavgift: 3 215 kr

Antal rum: 2 + kök

Boarea: 58,5 kvm

Byggår: 1957

Tillträde: Snabbt tillträde möjligt

Driftkostnad: 1 700 kr/år

Visningstider:

MÅNDAG 23/04, kl 18:30 - 19:00

Öppen visning välkommen!
Linda Gustafsson
Ansvarig mäklare
Linda Gustafsson

Reg. Fastighetsmäklare

072 853 42 62 | linda@boliving.se

Läs mer om Linda...

Anneli Nilsson
Extra kontakt
Anneli Nilsson

Reg. Fastighetsmäklare

072 853 42 61 | anneli@boliving.se

Läs mer om Anneli...

Bostadsfakta
Rumsbeskrivning

Denna bostad är för dig som värdesätter trivsel och bra kommunikationer. Mycket bra planerad och luftiga ytor. Här känner du dig hemma redan när du stiger in genom dörren.

HALL
Från hallen nås bostadens alla rum. I anslutning till hallen finns en klädkammare för optimal förvaring av kläder. För ytterligare förvaring av saker finns ett vindsförråd. Bostaden är utrustad med säkerhetsdörr. På golvet parkett och vitmålade väggar.

VARDAGSRUM
Ljust och luftigt vardagsrum med härligt fönsterparti. Här finns plats för såväl matsalsbord, soffgrupp som bokhyllor. Härifrån nås bostadens rymliga balkong. Nymålade väggar i trendiga grånyansen duva och på golvet ett ljust laminatgolv.

BALKONG
Möblerbar balkong med strålande utsikt i västerläge. Här kan du njuta av solnedgången.

KÖK
Hela köket är nyrenoverat 2016 och har luckor i vitt samt bra arbetsytor. Intill fönstret erbjuds plats för matbord. Kökets alla vitvaror är från 2016 här finns kyl/frys, spis samt spisfläkt. Förberett för diskmaskin. Belysning under överskåpen.

SOVRUM
Rogivande och rymligt sovrum med plats för dubbelsäng med tillhörande sängmöbler samt plats för både garderobsvägg och arbetsplats. Nymålat i skön grön nyans och parkett på golvet.

BADRUM
Här finns badkar, wc, tvättställ och spegelskåp. Nymålade väggar och nymålat klinkergolv. Badrummet är relainat 2016.

FÖRRÅD
Till lägenheten hör ett förråd beläget på vinden.

ÖVRIGT
Stor och välutrustad tvättstuga i trappuppgångens källarplan. Gatuparkering fritt med 7 dygns begränsning. Busslinje till både Farsta strand och Farsta centrum med hållplats ca 50 meter utanför porten.

Bostadsinformation
 
LÄGENHET
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum:2 + kök
Boarea:58,5 kvm
Lägenhetsnummer:95
Kommun:Stockholm
Skattesats:30,92 %
Våning3 av 8 Hiss finnes
Ekonomi
Begärt pris: 1 950 000 kr som utgångsbud
Avgift: 3 215 kr/mån inkl värme, vatten och ComHem basutbud
Andel i föreningen: 0.423%
Driftskostnad1 700 kr/år
Driftskostnad, varav El: 1 700 kr   Beräknat antal pers: 1
Kommentar: I driftkostnaden tillkommer en avgift för hemförsäkring från ca 100 kr/månad som är individuell beroende på försäkringsbolag.
TillträdeSnabbt tillträde möjligt
 
BYGGNAD
ByggnadstypFlerbostadshus
Byggnadsår1957
UppvärmningFjärrvärme
Energideklaration Utfärdad den 31 december 2008 Energiprestanda: 124 kWh/m² (Atemp) och år
Fastighetsbet.Tosterö 3
Föreningen
NamnBrf Tosterö 3
InformationBostadsrättsföreningen Tosterö 3, organisationsnummer 702001-4002 i Stockholm Kommun. Föreningens fastighet består av tre flerbostadshus med åtta portar i 8 våningar med totalt 231 bostadsrätter. Den totala boytan är 13 731 kvm.

Allmänt om föreningen
Brf Tosterö 3 är en äkta förening som upplåts med tomträtt.
I föreningen finns 231 lägenheter, samtliga upplåtes med bostadsrätt. Det finns även en hyresrättslokal.
Föreningen köpte huset i samband med byggnationen 1957.

Garage och P-platser
Det finns idag 6 st garageplatser varav 3 st upplåtes med bostadsrätt. Garageplats går att hyra för 300 kr/kvm och år. Övrigt finns det 39 st parkeringsplatser. Parkeringsplats med el går att hyra för 150 kr/mån. Till dessa är det separat kö och det är föreningen som har hand om kön för parkeringsplats: brftostero3@live.se. Parkering på gatan avgiftsfritt i 7 dygn finns att tillgå.

Övriga utrymmen
Det finns en bastu, fem tvättstugor i källargångar och en styrelselokal, samt källarutrymmen för cyklar och barnvagnar i varje hus.
Filipstadsbackens bastu har precis genomgått en helrenovering och är belägen i port 50.

Genomförda åtgärder
2013-2017 Relaining av avloppsstammar istället för stambyte
2016 Installation av temperaturgivare i lägenheter och utrymmen
2016 Installation av ny varmvattencirkulation
2015 Infodring av avloppstammar i port 38-44
2012 Byte av kallvattenrör i källargångarna
2012 PCB inventering
2012 Dränering grund vid gavel 50
2011-2012 Infodring dagvatten 38-50
2008 Radonmätning och energideklaration
2007 Byte undercentral och inreglering värme
2007 Renovering hiss i 36 samt byte dörrstängare på samtliga hissdörrar 36-50
2007 Reparation stödmur
2007 Målning trapphus och källargångar samt byte armaturer 36-50
2007 Ombyggnad pannrum till källsorteringsrum samt rum för hushållssopor1990 - Byte fönster, balkongdörrar och balkonger.
2004-2005 Takrenovering
1990-tal Tilläggs isolerat samt nya fasader, fönster och balkonger

Föreningens ekonomi
Föreningen höjde avgiften med 5% fr.o.m januari 2017.
Överlåtelseavgift 1 120 kr betalas av säljaren.
Pantsättningsavgift 448 kr

Ägande i föreningen
Delat ägande godkänns, med minsta ägarandel 10%.
Juridisk person godkänns inte.

TV och Bredband
Kabel-tv (grundutbudet) via Com Hem ingår i avgiften. Internet går att fås via Com Hem, alternativt fiber via Telia.
Området

ALLMÄNT OM OMRÅDET
Farsta och Fasta strand är en populär söderort till Stockholm. Trivsamt och barnvänligt område, belägen intill sjön Magelungen med bad och fiske sommartid och skridskoåkning vintertid. Här finner du ett rikt friluftsliv i härliga grönområden och strandpromenader vid både Magelungen och Drevviken. Ågesta friluftsområde är ett välbesökt område med ridskola, motionsspår, längdspår vintertid, brukshundklubb och Ågesta golfbana. I Farsta finns både simhall och idrottsplats.

KOMMUNIKATION
Mycket bra kommunikationer med närhet till både pendeltågsstationen i Farsta strand samt tunnelbanestationer i Farsta centrum (15 min) samt Farsta strand. Till T-centralen tar det ca 20 min med tunnelbana och 15 min med pendeltåget. Flertalet bussar i området som linje 184:an som går utanför porten. Från Farsta centrum finns ett flertal alternativ för tvärkommunikation med buss tex Sköndal, Högdalens centrum, Skarpnäck och Huddinge.

NÄRSERVICE
Promenadavstånd till Farsta centrum med ett stort utbud med ca 150 butiker i gallerian. Här finns restauranger, banker, apotek, systembolag och bra kommunikationer mm. I bostadens närhet finns en frisör, ett gym, en grill, sushirestaurang och välkända Bun Meat Bun. I Farsta strands centrum finns förutom T-bana en mataffär, café, pressbyrå och en pizzeria.

ÖVRIGT
Det finns flera skolor åk 1-9 och förskolor i närheten. Exempelvis Farstaängsskolan, Hästen friskola, Hästhagsskolan, Magelungsskolan och Kvickenstorpsskolan. På Edagränd nedanför finns en förskola.

Övrigt

INFORMATION
Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen gällande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och bi-area om denna är väsentlig för köparen. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

ÖPPEN BUDGIVNING
Vi tillämpar s k öppen budgivning. Det innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att de avgör när de vill sälja och till vem. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. Alla bud publiceras löpande på internet, men undantagsvis kan säljaren komma att välja att inte publicera bud på internet. Bud lämnas direkt till mäklaren. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan överlåtelseavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i Köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i Jordabalken.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT
Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationen för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".

Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning eller vid nyproduktion den ekonomiska planen.

SÄLJARENS UPPLYSNINGSSKYLDIGHET
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

UTFÄSTELSE
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

Bilder
Ljust och fräscht kök
Ljust och fräscht kök
Detaljbild
Detaljbild
Trevlig matplats vid fönster
Trevlig matplats vid fönster
Grönt rogivande sovrum
Grönt rogivande sovrum
Balkong i högt läge
Balkong i högt läge
Hall med säkerhetsdörr
Hall med säkerhetsdörr
Ljus och välkomnande hall
Ljus och välkomnande hall
Nyrenoverat kök
Nyrenoverat kök
Ljus och trevlig matplats
Ljus och trevlig matplats
Generöst sovrum med gott om plats
Generöst sovrum med gott om plats
Rymligt vardagsrum
Rymligt vardagsrum
Rymligt vardagsrum
Rymligt vardagsrum
Utgång till balkong
Utgång till balkong
Detaljbild
Detaljbild
Trevlig vy från balkongen
Trevlig vy från balkongen
Ljust badrum
Ljust badrum
Klädkammare i hallen
Klädkammare i hallen
Välkommen till Filipstadsbacken 44
Välkommen till Filipstadsbacken 44
Tvättstugan
Tvättstugan
Farsta Centrum
Farsta Centrum
Hökarängsbadet
Hökarängsbadet
Farsta T-bana
Farsta T-bana
Farsta idrottsplats
Farsta idrottsplats
Populär Badbrygga
Populär Badbrygga
Planskiss
Planskiss 2D
Planskiss 2D
Alternativ planskiss nr 1
Alternativ planskiss nr 1
Alternativ planskiss nr 2
Alternativ planskiss nr 2
Karta
Området

ALLMÄNT OM OMRÅDET
Farsta och Fasta strand är en populär söderort till Stockholm. Trivsamt och barnvänligt område, belägen intill sjön Magelungen med bad och fiske sommartid och skridskoåkning vintertid. Här finner du ett rikt friluftsliv i härliga grönområden och strandpromenader vid både Magelungen och Drevviken. Ågesta friluftsområde är ett välbesökt område med ridskola, motionsspår, längdspår vintertid, brukshundklubb och Ågesta golfbana. I Farsta finns både simhall och idrottsplats.

KOMMUNIKATION
Mycket bra kommunikationer med närhet till både pendeltågsstationen i Farsta strand samt tunnelbanestationer i Farsta centrum (15 min) samt Farsta strand. Till T-centralen tar det ca 20 min med tunnelbana och 15 min med pendeltåget. Flertalet bussar i området som linje 184:an som går utanför porten. Från Farsta centrum finns ett flertal alternativ för tvärkommunikation med buss tex Sköndal, Högdalens centrum, Skarpnäck och Huddinge.

NÄRSERVICE
Promenadavstånd till Farsta centrum med ett stort utbud med ca 150 butiker i gallerian. Här finns restauranger, banker, apotek, systembolag och bra kommunikationer mm. I bostadens närhet finns en frisör, ett gym, en grill, sushirestaurang och välkända Bun Meat Bun. I Farsta strands centrum finns förutom T-bana en mataffär, café, pressbyrå och en pizzeria.

ÖVRIGT
Det finns flera skolor åk 1-9 och förskolor i närheten. Exempelvis Farstaängsskolan, Hästen friskola, Hästhagsskolan, Magelungsskolan och Kvickenstorpsskolan. På Edagränd nedanför finns en förskola.

Kontakt
Linda Gustafsson
Ansvarig mäklare
Linda Gustafsson

Reg. Fastighetsmäklare

072 853 42 62 | linda@boliving.se

Läs mer om Linda...

Anneli Nilsson
Extra kontakt
Anneli Nilsson

Reg. Fastighetsmäklare

072 853 42 61 | anneli@boliving.se

Läs mer om Anneli...

Fri värdering
Går du i säljtankar eller undrar du vad din bostad är värd? Att värdera sin bostad är ett enkelt första steg i försäljnings-processen och ger en bra bild av vad du kan tjäna på din bostadsaffär. Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig inom 24h för en kostnadsfri värdering.