Tosterövägen 7

Örby Slott - Älvsjö

Högsta Bud - 2 875 000 kr
Se alla bud

Objekttyp:  Bostadsrätt

Utgångspris: 2 875 000 kr

Månadsavgift: 5 164 kr

Antal rum: 4 + kök

Boarea: 83,5 kvm

Byggår: 1958

Tillträde: snabbt tillträde möjligt

Driftkostnad: 7 590 kr/år

Linda Gustafsson
Ansvarig mäklare
Linda Gustafsson

Reg. Fastighetsmäklare

072 853 42 62 | linda@boliving.se

Läs mer om Linda...

Bostadsfakta
Rumsbeskrivning

Denna mysiga bostad är för dig som värdesätter trivsel och närheten till Stockholm city. När du kommer in genom porten så har du bostadens entrédörr rakt fram och du behöver ej gå i trappor. Mycket bra planlösning med möjlighet till 3 sovrum och härliga luftiga ytor här känner du dig hemma redan när du stiger in genom dörren.

Välkomnande HALL med bra plats för förvaring av ytterkläder och skor. Bostaden har en säkerhetsdörr med filmkameraöga. Vita målade väggar och lättskött klinker på golvet. För förvaring finns garderob och linneskåp. I anslutning till hallen finns gäst wc. Fina ytskikt då alla rum förutom kök är nymålade.

Bostadens GÄST WC med grafitgrå klinkers och målad vägg. Vitt kakel bakom handfatet. Stambytt 2012

Ett charmigt KÖK med bra arbetsytor och god förvaring i skåp. Vita köksluckor samt stilren grå bänkskiva. Vitt kakel som stänkskydd samt belysning under överskåpen. Utrustat med spishäll, ugn och mikrovågsugn, köksfläkt, integrerad diskmaskin och kyl/frys från Electrolux alla vitvaror från 2012 när köket renoverades samt stambyttes. Allt matchas ihop på ett smakfullt sätt och tillsammans med klinkergolv och de vita väggarna ges köket en charm och inspiration för matlagning. Framför ett fönster finns plats för ett matbord med utsikt över föreningens välskötta bakgård. En plats som lätt kan bli en favoritplats i huset. I anslutning till köket hittar du matrummet och balkongen.

En ljus MATSAL som rymmer både stort matsalsbord för flera middagsgäster samt annat möblemang. Inbyggd garderob finns för förvaring. Kan även användas som ett tredje sovrum eller varför inte ett vardagsrum se alternativa planskisser.

Från matsalen nås bostadens mysiga BALKONG mot grönskande gård.

När middagen är avklarad förflyttar du dig till VARDAGSRUMMET som ligger i anslutning med matsalen. Här ryms såväl en stor soffgrupp och TV-möbler på den väl tilltagna golvytan. Vardagsrummet har ett makalöst ljusinsläpp från de 2 stora fönstren Ekparkett och vitmålade väggar som målades -18. Från vardagsrummet nås bostadens två sovrum samt badrum.

Bostadens BADRUM är stambytt 2006. På golvet klinkers och kakelplattor på väggarna. Utrustat med dusch med glasväggar, wc, handfat, handdukstork samt tvättmaskin.

Rymligt SOVRUM som ger plats för allt det man behöver såsom säng och t ex skrivbord. Hel vägg med garderober för förvaring av kläder. Ljustgrå målade väggar samt laminatgolv. Fönster med grönskande utsikt en perfekt plats att somna eller vakna upp till på morgnarna. Båda sovrummen målades -18.

Det andra SOVRUMMET har plats för dubbelsäng och övrigt möblemang. Samma grå ton på väggarna även i det här sovrummet.

Det finns både vindsförråd och matkällare som tillhör bostaden.

Sammanfattningsvis erbjuds här en bostad i fint renoverat skick med mycket känsla och charm i ett bekvämt och trivsamt läge i Örby. Här finns all tänkbar service på ett stenkasts avstånd, lugnt inbäddat i vilsam atmosfär med city på bekvämt avstånd 10-15 minuter bort. Härligt ljusinsläpp i hela bostaden.

Bostadsinformation
 
LÄGENHET
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum:4 + kök
Boarea:83,5 kvm
Lägenhetsnummer:0007
Kommun:Stockholm
Skattesats:30,81 %
Våning1/2 av 4
Ekonomi
Begärt pris: 2 875 000 kr Utgångspris
Avgift: 5 164 kr/mån inkl värme, vatten och kabel-TV basutbud
Andel i föreningen: 7.786%
Driftskostnad7 590 kr/år
Driftskostnad, varav El: 7 590 kr   Beräknat antal pers: 2
Kommentar: I driftkostnaden tillkommer en avgift för hemförsäkring från ca 175 kr/månad som är individuell beroende på försäkringsbolag.
Tillträdesnabbt tillträde möjligt
AllmäntSäljarens egna ord om bostaden och området:
Varför vi har trivts bra på Tosterövägen 7 är att lägenheten så väl passar oss och det sätt vi lever på. En charmig 50-talslägenhet med kök och separat matrum där vi som mest har suttit 17 personer.

Ett rejält tilltaget vardagsrum med nyslipat parkettgolv.
Något liten hall men man skulle kunna använda garderoben för ytterkläder och gästernas kläder.

Gallergrind och låsbara fönster känns tryggt.
Med tanke på läget relativt lite störning från trafiken tack vare bullerplank gott om vegetation och att vägen ligger lågt just där.
Vi sover alltid med fönstret öppet och på natten är det nästan ingen trafik.

Badrum och separat gäst wc är toppen tycker vi.
Stora sovrummet är stort och där finns det gott om förvaring.
Lilla sovrummet är ju toppen när man får gäster. Vi har haft 5 övernattande gäster dels i bäddsoffa i vardagsrummet och en i extrasäng i matrummet.

Området är trevligt att promenera i. Det är nära till Örby slott med en park med en stor plaskdamm. Mina promenader har sträckt sig bort till Solbergaskogen och det är cykelavstånd till Älvsjöbadet.
Brännkyrka kyrka är sevärd och där ligger Årstafrun begravd Märta Helena Reenstiern och hennes make Ryttmästare von Schnell.
Två kungar har stått lik i väntan på fortsatt transport till Stockholm Gustav II Adolf Lejonet från Norden kallad och Karl X Gustav.

Handlat har vi gjort i Liljeholmen, Högdalen samt Willys Älvsjö.
Till stan tar man sig med buss 144 och T-bana på 20 minuter.
Närservice har vi en skräddare med kemtvätt och ett minilivs.

P-plats är garanterat och när vi lämnar mitt garage är det bara en före i kö till garage.

Trädgården är trevlig och vi har grillat en del.
Det är många trevliga och hjälpsamma människor i huset.
Man kan alltid få tvättid samma dag eller dagen efter.
 
BYGGNAD
ByggnadstypFlerbostadshus
Byggnadsår1958
UppvärmningFjärrvärme
Energideklaration Utfärdad den 8 oktober 2009 Energiprestanda: 147 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt Fönster: 3-glas
Fastighetsbet.Stridsvagnen 7
Föreningen
NamnBrf Juliaborg
InformationBrf Juliaborg är en äkta bostadsrättsförening som upplåter 12 lägenheter med bostadsrätt och 3 lokaler. Välskött förening med god ekonomi samt låg belåning. Till föreningen hör en grönskande och fin trädgård, skyddat belägen på fastighetens baksida. Under sommarhalvåret är den utrustad med utemöbler samt lekplats finns för barnen.

Parkering
Det finns 9 st parkeringsplatser med eluttag utomhus för 250 kr/månad och alla bostadsrättshavare har rätt till en plats. Föreningen har även 6 st varmgarageplatser för 350 kr/månad och det står för närvarande 2 st i kö 2018-04-18.

Renoveringar och underhåll
De övre balkongerna ska få tak.
Lokalerna ska målas om och eventuellt fönster.
2016: OVK-besiktning. Balkongdörrar byttes ut för samtliga fyra topplägenheter. Balkongtak byggdes för samtliga fyra topplägenheter. Tak över entréportar.
2015: Renovering av framsidan i samarbete med landskapsarkitekt Ulla Gunnars samt Green Landscaping.
2014: OVK-besiktning utan större anmärkning. Mindre åtgärder genomförs under 2015.
2012: Ny el i samtliga lägenheter. Stambyte i kök samt WC.
2009: Energideklaration genomförd av Anticimex.
2008: Byte av samtliga stam- & radiatorventiler samt energisparande justering av värme. Radonmätning, godkända värden. OVK-besiktning.
2007-2008: Stambyte i samtliga badrum. Installation av treglasfönster. Nya elstigar. Fasadbyte.
2003: Nya stuprör och hängrännor. Nya entrédörrar/portar.
2002 Byte till 3-glas fönster
2001: Totalrenovering av tvättstuga samt inköp av energibesparande maskiner.
1992: Nytt tak på uthyrningsdel, "annexet".
1991: Nya fönster samt balkongdörrar. Nytt tegeltak. Nya balkonger. .

Gemensamhetslokaler
Tvättstuga finns i port nr 7.
Cykel- och barnvagnsförråd i port nr 7.
Barnvagnsrum finns på garageplan på Tosterövägen 5.
Gemensamhetslokal med pingisbord.
Vindsförråd tillhör bostaden och en matkällare.

Ekonomi
Inga planerade avgiftshöjningar.


Tv och bredband
Leverantör Com Hem. Öppen fiber kommer anslutas Q2 2018 från IP-Only.
Området

ALLMÄNT OM OMRÅDET
Örby slott är en stadsdel i Älvsjö som är koncentrerad kring Örby slottsväg. Örby slott ligger i ett grönskande lugnt villaområde med närhet till Stockholms innerstad tillhörande Stockholms kommun. Örby slott gränsar till Älvsjö, Liseberg, Stureby samt Bandhagen. Området består av äldre villor, radhus samt några flerbostadshus. Här finns Brännkyrka kyrka som härstammar från 1100-talet samt den gamla biografen "Park" tidigare Folkets hus. I området finns trevliga Örby slott, en slottspark med gräsytor, fontän och plaskdamm för de små barnen. Välbesökta Stockholmsmässan finns i området. Barnvänligt område med fina parker och grönområden inom gångavstånd. Skridskor kan man åka vintertid på isbelagda parker och idrottsplatser.

KOMMUNIKATION
Bra kommunikationer i närområdet. Med buss tar man sig enkelt till Liljeholmen, Gullmarsplan, Älvsjö station, Farsta och Högdalen. Dessutom planeras den nya T-banelinjen, Älvsjö - Fridhemsplan få sin sträckning genom Liseberg/Örby slott. Med cykeln når du city på ca 15 minuter. Älvsjö station med både pendeltåg och bussterminal. Buss hållplatser för busslinjerna 134, 144, 161, 163, 165 och 173 som enkelt tar dig till Bandhagen, Telefonplan, Gullmarsplan, Gröndal, Liljeholmen. Med bil tar man sig med lätthet runt i söderort och ut på E4 då vägar i området ansluter sig till Huddingevägen, Magelungsvägen och Örbyleden.

NÄRSERVICE
Inom gångavstånd finns det mesta inom närservice. Närbutik både Coop i Gamla Östberga och Lidl, såväl som pizzeria, sushi, Mc Donalds och Enskedevärdshus på gångavstånd. Några ytterligare närbutiker finns även på Örby Slottsväg. I Örby centrum finns en mataffär, butiker och restauranger. Ombyggda Älvsjö station finns bl.a. mataffärer, post, butiker, banker, florist och apotek. I närheten finns Willys stormarknad samt Stockholmsmässan. Det är också nära till både Högdalen och Bandhagens centrum.

ÖVRIGT
Här finns skolor och dagis i närheten och området är populärt bland barnfamiljer tack vare sina lugna lägen och bra skolor. Det finns flera olika skolor i närheten som omtyckta Örbyskolan åk F-6 på Gamla Huddingevägen 425. Sturebyskolan åk F-9. Andra skolor är Bäckahagens skola, åk 7-9. Sjöängsskolan, åk 0-9. Flertalet förskolor att välja mellan ex Vi som växer, Trollberget, Skogsbacken och Vingåkersvägen 22. För mer information ring Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning 08-508 140 00. Trevliga Aspöparken är en lekplats med gungor, fotbollsplan och stora gräsytor. Här kan man spela både fotboll och grilla när vädret tillåter .

Övrigt

INFORMATION
Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen gällande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och bi-area om denna är väsentlig för köparen.
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

ÖPPEN BUDGIVNING
Vi tillämpar s k öppen budgivning. Det innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att de avgör när de vill sälja och till vem. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden.
Alla bud publiceras löpande på internet, men undantagsvis kan säljaren komma att välja att inte publicera bud på internet. Bud lämnas direkt till mäklaren.
I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan överlåtelseavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i Köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i Jordabalken.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT
Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationen för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".

Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning eller vid nyproduktion den ekonomiska planen.

SÄLJARENS UPPLYSNINGSSKYLDIGHET
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

UTFÄSTELSE
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

Bilder
Lättmöblerat vardagsrum med härligt ljusinsläpp
Lättmöblerat vardagsrum med härligt ljusinsläpp
Fantastiskt vardagsrum med härligt ljusinsläpp
Fantastiskt vardagsrum med härligt ljusinsläpp
Charmigt och trevligt kök
Charmigt och trevligt kök
Matsal
Matsal
Mysig balkong
Mysig balkong
Varmt välkommen till Tosterövägen 7
Varmt välkommen till Tosterövägen 7
Fantastiskt vardagsrum med härligt ljusinsläpp
Fantastiskt vardagsrum med härligt ljusinsläpp
Fantastiskt vardagsrum med härligt ljusinsläpp
Fantastiskt vardagsrum med härligt ljusinsläpp
Stora sociala ytor
Stora sociala ytor
Ingång till trevlig matsal
Ingång till trevlig matsal
Trevlig matplats med balkong
Trevlig matplats med balkong
Matsal i anslutning till kök
Matsal i anslutning till kök
Mysig balkong
Mysig balkong
Detaljbild
Detaljbild
Ljust kök
Ljust kök
Detaljbild
Detaljbild
Kök med god förvaring
Kök med god förvaring
Trevlig matplats
Trevlig matplats
Master bedroom med garderobsvägg
Master bedroom med garderobsvägg
Master bedroom mycket gott om plats
Master bedroom mycket gott om plats
Rymligt sovrum
Rymligt sovrum
Rymligt sovrum
Rymligt sovrum
Helkaklat badrum med tvättmaskin
Helkaklat badrum med tvättmaskin
Ljus gästwc
Ljus gästwc
Ljus och välkomnande hall
Ljus och välkomnande hall
Välkommen in!
Välkommen in!
Innegård snart i grönska
Innegård snart i grönska
Trevlig innergård med grillplats
Trevlig innergård med grillplats
Tvättstuga i samma port nr 7
Tvättstuga i samma port nr 7
Planskiss
Planskiss 2D
Planskiss 2D
Alternativ planskiss nr 1
Alternativ planskiss nr 1
Alternativ planskiss nr 2
Alternativ planskiss nr 2
Alternativ planskiss nr 3
Alternativ planskiss nr 3
Karta
Området

ALLMÄNT OM OMRÅDET
Örby slott är en stadsdel i Älvsjö som är koncentrerad kring Örby slottsväg. Örby slott ligger i ett grönskande lugnt villaområde med närhet till Stockholms innerstad tillhörande Stockholms kommun. Örby slott gränsar till Älvsjö, Liseberg, Stureby samt Bandhagen. Området består av äldre villor, radhus samt några flerbostadshus. Här finns Brännkyrka kyrka som härstammar från 1100-talet samt den gamla biografen "Park" tidigare Folkets hus. I området finns trevliga Örby slott, en slottspark med gräsytor, fontän och plaskdamm för de små barnen. Välbesökta Stockholmsmässan finns i området. Barnvänligt område med fina parker och grönområden inom gångavstånd. Skridskor kan man åka vintertid på isbelagda parker och idrottsplatser.

KOMMUNIKATION
Bra kommunikationer i närområdet. Med buss tar man sig enkelt till Liljeholmen, Gullmarsplan, Älvsjö station, Farsta och Högdalen. Dessutom planeras den nya T-banelinjen, Älvsjö - Fridhemsplan få sin sträckning genom Liseberg/Örby slott. Med cykeln når du city på ca 15 minuter. Älvsjö station med både pendeltåg och bussterminal. Buss hållplatser för busslinjerna 134, 144, 161, 163, 165 och 173 som enkelt tar dig till Bandhagen, Telefonplan, Gullmarsplan, Gröndal, Liljeholmen. Med bil tar man sig med lätthet runt i söderort och ut på E4 då vägar i området ansluter sig till Huddingevägen, Magelungsvägen och Örbyleden.

NÄRSERVICE
Inom gångavstånd finns det mesta inom närservice. Närbutik både Coop i Gamla Östberga och Lidl, såväl som pizzeria, sushi, Mc Donalds och Enskedevärdshus på gångavstånd. Några ytterligare närbutiker finns även på Örby Slottsväg. I Örby centrum finns en mataffär, butiker och restauranger. Ombyggda Älvsjö station finns bl.a. mataffärer, post, butiker, banker, florist och apotek. I närheten finns Willys stormarknad samt Stockholmsmässan. Det är också nära till både Högdalen och Bandhagens centrum.

ÖVRIGT
Här finns skolor och dagis i närheten och området är populärt bland barnfamiljer tack vare sina lugna lägen och bra skolor. Det finns flera olika skolor i närheten som omtyckta Örbyskolan åk F-6 på Gamla Huddingevägen 425. Sturebyskolan åk F-9. Andra skolor är Bäckahagens skola, åk 7-9. Sjöängsskolan, åk 0-9. Flertalet förskolor att välja mellan ex Vi som växer, Trollberget, Skogsbacken och Vingåkersvägen 22. För mer information ring Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning 08-508 140 00. Trevliga Aspöparken är en lekplats med gungor, fotbollsplan och stora gräsytor. Här kan man spela både fotboll och grilla när vädret tillåter .

Kontakt
Linda Gustafsson
Ansvarig mäklare
Linda Gustafsson

Reg. Fastighetsmäklare

072 853 42 62 | linda@boliving.se

Läs mer om Linda...

Fri värdering
Går du i säljtankar eller undrar du vad din bostad är värd? Att värdera sin bostad är ett enkelt första steg i försäljnings-processen och ger en bra bild av vad du kan tjäna på din bostadsaffär. Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig inom 24h för en kostnadsfri värdering.