Stuvstavägen 1B

Stuvsta

Visningar

MÅNDAG 23/04, kl 17:30 - 18:00

Kvällsvisning anmäl gärna ditt intresse

Objekttyp:  Bostadsrätt

Utgångspris: 2 695 000 kr

Månadsavgift: 4 270 kr

Antal rum: 3 + kök

Boarea: 74,2 kvm

Byggår: 1961

Tillträde: Början av juni 2018

Driftkostnad: 6 339 kr/år

Visningstider:

MÅNDAG 23/04, kl 17:30 - 18:00

Kvällsvisning anmäl gärna ditt intresse
Linda Gustafsson
Ansvarig mäklare
Linda Gustafsson

Reg. Fastighetsmäklare

072 853 42 62 | linda@boliving.se

Läs mer om Linda...

Anneli Nilsson
Extra kontakt
Anneli Nilsson

Reg. Fastighetsmäklare

072 853 42 61 | anneli@boliving.se

Läs mer om Anneli...

Bostadsfakta
Rumsbeskrivning

Denna mysiga bostad är för dig som värdesätter trivsel och bra kommunikationer med centrumläge. Mycket bra planerad och luftiga ytor här känner du dig hemma redan när du stiger in genom dörren.

Hall:
Rymlig och möblerbar hall med slittålig grafitgrå klinker. och ljusa väggar. Genom hallen tar man sig effektivt vidare till alla rum i lägenheten. Här finns plats för avhängning och förvaringsmöjligheter i både skjutdörrsgarderob och klädkammare.

Duschrum:
Kaklat badrum med WC, dusch, handdukstork, handfat och spegelskåp. Kaklade väggar och klinkergolv stambytt 2002.

Kök:
Vidare in nås bostadens hjärta där en glasvägg förenar kökets matplats med vardagsrum. Smakfullt renoverat kök från 2011 där stilrena materialval samspelar med ett härligt ljusflöde från fönstret. Goda förvaringsmöjligheter i skåp och lådor med vita fronter. Moderna stora vita kakelplattor ovan väl tilltagna arbetsytor. Kökets maskinella utrustning består av kyl och frys (ny 2011), spishäll, köksfläkt samt integrerad diskmaskin. Köket rymmer en stor matgrupp.

Balkong:
Trivsam balkong i där solen värmer under dagtid på golvet nytt plastgolv.

Vardagsrum:
Ombonad vardagsrumsdel med plats för en rejäl soffgrupp och mediabänk. Här finns idag en arbetshörna som tidigare delats av till ytterligare en sovdel. Den delvis öppna planlösningen mot kök ger fint ljusinsläpp. Fiskbensparkett och ljusa väggar.

Sovrum 1:
Rogivande och väl tilltaget sovrum med fint ljusinsläpp. Gott om utrymme för dubbelsäng och övrig möblering. Parkettgolv och ljusa väggar.

Sovrum 2:
Ännu ett till stort sovrum där fönster ger härligt ljusflöde. Här finns idag två sängar och förvaring. Parkettgolv och målade väggar.

Förråd:
Ett källarförråd tillhör lägenheten.

Bostadsinformation
 
LÄGENHET
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum:3 + kök
Boarea:74,2 kvm
Lägenhetsnummer:45-2082-1-212-1
Kommun:Huddinge
Skattesats:32,907 %
Våning1 Hiss finnes
Ekonomi
Begärt pris: 2 695 000 kr Utgångspris
Avgift: 4 270 kr/mån inkl värme, vatten och kabel-TV basutbud
Andel i föreningen: 3.10061%
Andel av årsavgift: 3,10061 %
Reparationsfond fn. 5 199 kr
Driftskostnad6 339 kr/år
Driftskostnad, varav El: 6 339 kr   Beräknat antal pers: 4
Kommentar: Till driftkostnaden tillkommer en avgift för hemförsäkring om ca 220 kr/månad som är individuell beroende på försäkringsbolag.
TillträdeBörjan av juni 2018
AllmäntSäljarens utförda renoveringar
2016 Säkerhetsdörr
2011 Säljaren flyttar in
2011 Renovering av kök
2011 Slipning av fiskbensparkett i vardagsrum
2011 Nytt parkettgolv i kök och sovrum
2011 Ny skjutdörrsgarderob i hall
2011 Klinkers i hall samt i klädkammare
2011 Målning av samtliga väggar och tak i vitt
 
BYGGNAD
ByggnadstypLåghus
Byggnadsår1961
Energideklaration Utfärdad den 20 november 2008 Energiprestanda: 155 kWh/m² (Atemp) och år
Fastighetsbet.Lejonet 17
Föreningen
NamnHSB Lejonet Stuvsta
InformationFöreningen äger fastigheten Lejonet 17 i Huddinge kommun i vilken man upplåter lägenheter och lokaler. Föreningens byggnader uppfördes år 1961.
Föreningen har 34 lägenheter, 2 lokaler och 41 p-platser.

Övriga utrymmen
Tvättstuga och cykelförråd finns i källaren. Grovsoprum finns på innergården. Hushållssopor finns vid tomtgränserna ut mot gatorna.

Förråd
Ett förråd ingår till varje lgh. Storleken är mellan ca 5-15 kvm.

Parkering
Det finns totalt 40 stycken och 3 är lediga, så ingen kö. De flesta har motorvärmare. (Föreningens uppgifter 2018-04-10).

Internet & TV
Fastigheten är ansluten till ComHem.

Övrig information
Inga planerade avgiftshöjningar i framtiden.
Överlåtelseavgift 1 137,50 betalas av köpare och ev pantsättningsavgift 455 kr.

Underhåll
2002 Stambyte för spill, kall och varmvatten, nyinstallation av tappvarmvatten-cirkulation, byte av värmestamventiler samt ombyggnad av badrum.
2003 Målning av trapphus.
2004 Byte av belysning samt målning av källargångar
2004 Asfaltering av baksidan och framför elbutiken.
2005 Renovering av balkonger
2006 Uppgradering av kabel-tv
2007 Åtgärder ventilation
2007 Målning av tvättstugan och torkrummet
2007 Iordningställande av cykelrum och ombyggnad av tvättstuga
2009 Nytt sophämtningssystem
2009 Tilläggsisolering av vind
2010 Byte av värmeväxlare
2010 Dränering runt fastigheten
2010 Asfaltering av hela parkeringen
2012 Fönsterbyte hela fastigheten
2012 Ombyggnad lokal till lägenhet
2016 Fönsterbesiktning
2016/17 Tak och fasadrenovering
2016 2 st nya tvättmaskiner
Området

ALLMÄNT OM OMRÅDET
Stuvsta är ett populärt område i central Huddinge med närhet till natursköna områden med både närhet till skog och populära Långsjön. Långsjön med bad och lek sommartid samt skridsko och skidåkning vintertid. Det finns även ett omtyckt promenadstråk runt sjön. El-ljusspår med flera slingor finns i närliggande Älvsjöskogen. I Skeppsmyreparken finns aktivitetsmöjligheter för hela familjen. Lekplatser, fotbollsmål, boulebanor, utegym och basketplan är bara några av dem. Huddingehallen ligger inom kort promenadavstånd med simhall och gym samt all möjliga ränningsaktiviteter.

KOMMUNIKATION
Med pendeltåg in till centralen tar det ca 12 min samt bra busskommunikationer. Här får du här en svårslagen kombination av villaboende och närhet till innerstan. Mycket goda kommunikationer med pendeltåget som går mellan Märsta och Södertälje går cirka fyra gånger i timmar (upp till åtta gånger vid rusningstrafik) mot Stockholms Central vidare mot Märsta och Södertälje. Bussar 703, 705, 710 till Solgård och Sörskogen, Fruängen och Skärholmen. Nattbussar 792 mellan Skärholmen och Balingsnäs samt buss 971 till Källbrink och Huddinge C.

NÄRSERVICE
I Stuvsta Centrum finns all daglig service såsom bank, apotek, vårdcentral och ett antal butiker som frisörsalong, konditori, klädbutik, djuraffär, Loffes grill, pizzerior, sushirestaurang, urbutik blomsterhandel och Ica.

ÖVRIGT
Skolor: Närhet till förskolor och skolor samt gymnasium. Det ligger flertalet förskolor och skolor i området från lågstadienivå upp till gymnasienivå.

Övrigt

INFORMATION
Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen gällande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och bi-area om denna är väsentlig för köparen. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

ÖPPEN BUDGIVNING
Vi tillämpar s k öppen budgivning. Det innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att de avgör när de vill sälja och till vem. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. Alla bud publiceras löpande på internet, men undantagsvis kan säljaren komma att välja att inte publicera bud på internet. Bud lämnas direkt till mäklaren. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan överlåtelseavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i Köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i Jordabalken.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT
Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationen för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".

Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning eller vid nyproduktion den ekonomiska planen.

SÄLJARENS UPPLYSNINGSSKYLDIGHET
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

UTFÄSTELSE
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

Bilder
Välkommen till Stuvstavägen 1B
Välkommen till Stuvstavägen 1B
Ljust och fräscht kök
Ljust och fräscht kök
Rymligt kök med glasparti
Rymligt kök med glasparti
Detaljbild
Detaljbild
Underbart kök för matlagning
Underbart kök för matlagning
Välkomnande hall
Välkomnande hall
Rymligt vardagsrum
Rymligt vardagsrum
Detaljbild - Fantastiskt golv
Detaljbild - Fantastiskt golv
Härligt ljusinsläpp
Härligt ljusinsläpp
Rymligt vardagsrum med balkong
Rymligt vardagsrum med balkong
Master bedroom
Master bedroom
Sovrum 2
Sovrum 2
Helkaklat badrum
Helkaklat badrum
Välkommen in!
Välkommen in!
Välkommen till Stuvstavägen 1B
Välkommen till Stuvstavägen 1B
Stuvsta Centrum
Stuvsta Centrum
Skeppsmyreparken - Stuvsta Centrum
Skeppsmyreparken - Stuvsta Centrum
Stuvsta Station - Buss och Pendeltåg
Stuvsta Station - Buss och Pendeltåg
Stuvstakorset
Stuvstakorset
Ica Nära ett stenkast bort
Ica Nära ett stenkast bort
Daisy´s fast food - Stuvsta Centrum
Daisy´s fast food - Stuvsta Centrum
Huddinge centrum
Huddinge centrum
Huddinge centrum
Huddinge centrum
Huddinge Centrum - Sjödalsparken
Huddinge Centrum - Sjödalsparken
Planskiss
Planskiss 2D
Planskiss 2D
Alternativ planskiss - extra sovrum 2D
Alternativ planskiss - extra sovrum 2D
Karta
Området

ALLMÄNT OM OMRÅDET
Stuvsta är ett populärt område i central Huddinge med närhet till natursköna områden med både närhet till skog och populära Långsjön. Långsjön med bad och lek sommartid samt skridsko och skidåkning vintertid. Det finns även ett omtyckt promenadstråk runt sjön. El-ljusspår med flera slingor finns i närliggande Älvsjöskogen. I Skeppsmyreparken finns aktivitetsmöjligheter för hela familjen. Lekplatser, fotbollsmål, boulebanor, utegym och basketplan är bara några av dem. Huddingehallen ligger inom kort promenadavstånd med simhall och gym samt all möjliga ränningsaktiviteter.

KOMMUNIKATION
Med pendeltåg in till centralen tar det ca 12 min samt bra busskommunikationer. Här får du här en svårslagen kombination av villaboende och närhet till innerstan. Mycket goda kommunikationer med pendeltåget som går mellan Märsta och Södertälje går cirka fyra gånger i timmar (upp till åtta gånger vid rusningstrafik) mot Stockholms Central vidare mot Märsta och Södertälje. Bussar 703, 705, 710 till Solgård och Sörskogen, Fruängen och Skärholmen. Nattbussar 792 mellan Skärholmen och Balingsnäs samt buss 971 till Källbrink och Huddinge C.

NÄRSERVICE
I Stuvsta Centrum finns all daglig service såsom bank, apotek, vårdcentral och ett antal butiker som frisörsalong, konditori, klädbutik, djuraffär, Loffes grill, pizzerior, sushirestaurang, urbutik blomsterhandel och Ica.

ÖVRIGT
Skolor: Närhet till förskolor och skolor samt gymnasium. Det ligger flertalet förskolor och skolor i området från lågstadienivå upp till gymnasienivå.

Kontakt
Linda Gustafsson
Ansvarig mäklare
Linda Gustafsson

Reg. Fastighetsmäklare

072 853 42 62 | linda@boliving.se

Läs mer om Linda...

Anneli Nilsson
Extra kontakt
Anneli Nilsson

Reg. Fastighetsmäklare

072 853 42 61 | anneli@boliving.se

Läs mer om Anneli...

Fri värdering
Går du i säljtankar eller undrar du vad din bostad är värd? Att värdera sin bostad är ett enkelt första steg i försäljnings-processen och ger en bra bild av vad du kan tjäna på din bostadsaffär. Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig inom 24h för en kostnadsfri värdering.