Västra Banvägen 22C

Åkersberga Centralt, Österåker

Visningar

SÖNDAG 27/05, kl 14:00 - 14:30

MÅNDAG 28/05, kl 18:00 - 18:30

Objekttyp:  Bostadsrätt

Utgångspris: 2 195 000 kr

Månadsavgift: 5 222 kr

Antal rum: 4 + kök

Boarea: 100,5 kvm

Byggår: 1967

Tillträde: Enligt överenskommelse

Driftkostnad: 5 000 kr/år

Visningstider:

SÖNDAG 27/05, kl 14:00 - 14:30

MÅNDAG 28/05, kl 18:00 - 18:30

Anneli Nilsson
Ansvarig mäklare
Anneli Nilsson

Reg. Fastighetsmäklare

072 853 42 61 | anneli@boliving.se

Läs mer om Anneli...

Bostadsfakta
Rumsbeskrivning

Bostaden disponeras enligt följande;

HALL
Stor luftig och välkomnande hall med ljusa väggar och ekparkett. Bra ytterklädersavhängning i anslutning till entrén och 5 garderober inkl städskåp. Från hallen når du alla rum i bostaden samt badrum och WC-rum. Säkerhetsdörr ger både ljud och värmekomfort.

BADRUM
Helkaklat stambytt (2011) badrum. Här finns duschhörna med glasade svängda dörrar, WC, kommod med tillhörande spegelskåp ovan. Tvättpelare (tvätt och torktumlare).

GÄST WC
Här är det ljust målade väggar och plastmatta i svartmelerat mönster. WC och handfat.

KÖK
Ljust hemtrevligt kök med ljusgrå skåpluckor. Arbetsytor i ek samt stänkskydd ovan i form av ljust kakel. Vitvaror diskmaskin, induktionshäll med tillhörande fläkt, ugn, kombinerad kyl/frys samt micro. Laminatgolv klinkermönstrat.

MATPLATS
I anslutning till kök ligger en matplats för 4-6 personer och möjlighet till större sällskap och utgång till möblerbar balkong med markis i bästa syd-väst läge. Parkettgolv och ljusa väggar.

SOVRUM 1
Ett större och lättmöblerat sovrum idag Master bedroom med ljusa väggar och ekparkett.

SOVRUM 2
Ett större och lättmöblerat sovrum med parkettgolv och ljusa väggar.

SOVRUM 3
Ett större och lättmöblerat sovrum som idag används som kontor. Ljusa väggar och ekparkett. Garderober lämnas.

VARDAGSRUM
Ett luftigt lättmöblerat vardagsrum med fint ljusinsläpp från större fönsterparti. Parkettgolv och ljusa väggar.

Bostadsinformation
 
LÄGENHET
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum:4 + kök
Boarea:100,5 kvm
Lägenhetsnummer:7344-00017
Kommun:Österåker
Skattesats:30,407 %
Våning2 av 2
Ekonomi
Begärt pris: 2 195 000 kr Utgångspris
Avgift: 5 222 kr/mån inkl värme, kabel TV basutbud, förråd och matkällare
Andel i föreningen: 0.004501%
Andel av årsavgift: 0,45432 %
Driftskostnad5 000 kr/år
Driftskostnad, varav El: 5 000 kr  
Kommentar: Försäkring tillkommer och beräknas individuellt. Elkostnad beräknas enligt förbrukning.
TillträdeEnligt överenskommelse
 
BYGGNAD
ByggnadstypFlerbostadshus
Byggnadsår1967
UppvärmningFjärrvärme
Energideklaration Utfärdad den 13 mars 2009 Energiprestanda: 181 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt Fönster: Energiglas
Föreningen
NamnBrf Spåret i Åkersberga
InformationHSB Brf Spåret i Åkersberga innehar 259 lägenheter och 3 lokaler. Föreningen har genomgått ett stambyte 2011. För mer info: www.brfsparet.se

UNDERHÅLL OCH RENOVERING:
2011 Stambyte
2017 Fönsterbyte till energiglasfönster

ALLMÄNA UTRYMMEN: I porten ligger det en grovtvättstuga, cykel och barnvagnsrum samt 2st lägenhetsförråd, ett större och ett mindre.

TV OCH INTERNET: TV-baspaket via antennuttaget som ingår i månadsavgiften och erbjuder tillgång till 28 TV-kanaler. Baspaketets kanaler sänds både i analogt och digitalt format. När det gäller det digitala formatet sänds kanalerna på samma sätt som i marknätet. Det betyder kortfattat att man kan använda samma boxar/HD-inspelare som har godkänts av Boxer.

Bredbandsleverantörer är Bredbandsbolaget (upp till 1000 Mbit/s) och Teknikbyrån (upp till 100 Mbit/s), där du f.n. kan välja mellan Alltele, Bahnhof, Bild-AT, IP Österåker, Winther Bredband och Bredband2. Det går också att välja bredband över telenätet (ADSL) eller mobilt bredband. När det gäller hastighet och stabilitet så rekommenderas bredbandsuttaget. Bredband beställer du själv hos önskad operatör.

2018-04-23 beslutades det att föreningen ska ansluta sig kollektivt till bredband via Bredbandsbolaget. Styrelsen har tecknat ett 3-årigt avtal med Bredbandsbolaget. Kanaler som kommer att ingå motsvarar i stort sett Bas-paketet, med möjlighet att till reducerad kostnad välja ett paket med mera kanaler. nformation om hur själva bytet går till återkommer föreningen till så snart de vet mer.

PARKERING: I dagsläget finns platser med och utan elstolpe. P-platserna kostar 125:-/mån utan el och med el kostar det 200:-/mån. Garageplatser finns men har för närvarande kö.

EKONOMI: Överlåtelseavgift (1138kr) och pantsättningsavgift (455kr) betalas av köparen. Köparen måste också begära medlemskap i HSB Stockholm.
Området

ALLMÄNT OM OMRÅDET
Åkersberga är en snabbt växande centralort i Österåkers kommun och ligger i södra Roslagen med storslagen miljö vad gäller natur och skärgård. Här bor 44 000 personer och under sommartid fördubblas befolkningen genom fritidsboende och besökare. Österåker erbjuder många möjligheter till en aktiv fritid och härliga boendemiljöer. Visionen är att bli länets mest attraktiva skärgårdskommun till år 2020. Kommunen erbjuder bra fritidsutbud med populär Sporthall och simhall. Fina promenad - och motionsstråk ebjuds. Hacksta spåret för både promenader och löpning. Vid havet ligger populär båthamn och mysiga promenadstråk ligger längs den lummiga kanalen. Kort bilväg från centrum ligger 18-håls golfbana och 9-håls bana.

KOMMUNIKATION
Goda kommunikationer från Åkersberga går bussar inom närområdet samt vidare in mot Stockholms city och Östra Station vidare in mot Humlegården, Danderyds sjukhus med T-bana. Roslagsbanan tar dig till Östra station på ca 35 minuter. Med bil till Arlanda och Stockholm City 30 minuter, Kista nås inom 20 minuter.

NÄRSERVICE
Fullt serviceutbud erbjuds inom ett par minuters promenadväg nås Åkersberga köpcentrum med galleria med ett komplett utbud av handel och service med över 70 butiker.. Matbutiker, restaurang och caféliv, systembolag och apotek, bibliotek och biograf. I närhet av centrum ligger även större matbutiker och annat serviceutbud.

ÖVRIGT
Besök www.osteraker.se för mer information om skolor och förskolor.

Övrigt

INFORMATION
Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen gällande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och bi-area om denna är väsentlig för köparen. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

ÖPPEN BUDGIVNING
Vi tillämpar s k öppen budgivning. Det innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att de avgör när de vill sälja och till vem. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. Alla bud publiceras löpande på internet, men undantagsvis kan säljaren komma att välja att inte publicera bud på internet. Bud lämnas direkt till mäklaren. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan överlåtelseavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i Köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i Jordabalken.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT
Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationen för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd". Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning eller vid nyproduktion den ekonomiska planen.

SÄLJARENS UPPLYSNINGSSKYLDIGHET
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

Bilder
Kök med gott om förvaringsmöjligheter
Kök med gott om förvaringsmöjligheter
Fasad
Fasad
Fint ljusinsläpp
Fint ljusinsläpp
Badrum helkaklat och stambytt 2011
Badrum helkaklat och stambytt 2011
Balkongmys
Balkongmys
Välkommen till -  BoLiving Fastighetsförmedling
Välkommen till - BoLiving Fastighetsförmedling
Hall och entré
Hall och entré
Kök
Kök
Sovrum 1 Master Bedroom
Sovrum 1 Master Bedroom
Sovrum 2 idag arbetsrum
Sovrum 2 idag arbetsrum
Sovrum 3 stort och rymligt
Sovrum 3 stort och rymligt
Badrum med tvättpelare
Badrum med tvättpelare
WC-rum
WC-rum
Vardagsrum lättmöblerat
Vardagsrum lättmöblerat
Vardagsrum
Vardagsrum
Stor luftig hall med garderober
Stor luftig hall med garderober
Utsikt från balkong mot lekplats och innergård
Utsikt från balkong mot lekplats och innergård
Balkong med markis
Balkong med markis
Utsikt mot skogsparti
Utsikt mot skogsparti
Åkersberga centrum
Åkersberga centrum
Planskiss
Planskiss 2D
Planskiss 2D
Alternativ planskiss
Alternativ planskiss
Karta
Området

ALLMÄNT OM OMRÅDET
Åkersberga är en snabbt växande centralort i Österåkers kommun och ligger i södra Roslagen med storslagen miljö vad gäller natur och skärgård. Här bor 44 000 personer och under sommartid fördubblas befolkningen genom fritidsboende och besökare. Österåker erbjuder många möjligheter till en aktiv fritid och härliga boendemiljöer. Visionen är att bli länets mest attraktiva skärgårdskommun till år 2020. Kommunen erbjuder bra fritidsutbud med populär Sporthall och simhall. Fina promenad - och motionsstråk ebjuds. Hacksta spåret för både promenader och löpning. Vid havet ligger populär båthamn och mysiga promenadstråk ligger längs den lummiga kanalen. Kort bilväg från centrum ligger 18-håls golfbana och 9-håls bana.

KOMMUNIKATION
Goda kommunikationer från Åkersberga går bussar inom närområdet samt vidare in mot Stockholms city och Östra Station vidare in mot Humlegården, Danderyds sjukhus med T-bana. Roslagsbanan tar dig till Östra station på ca 35 minuter. Med bil till Arlanda och Stockholm City 30 minuter, Kista nås inom 20 minuter.

NÄRSERVICE
Fullt serviceutbud erbjuds inom ett par minuters promenadväg nås Åkersberga köpcentrum med galleria med ett komplett utbud av handel och service med över 70 butiker.. Matbutiker, restaurang och caféliv, systembolag och apotek, bibliotek och biograf. I närhet av centrum ligger även större matbutiker och annat serviceutbud.

ÖVRIGT
Besök www.osteraker.se för mer information om skolor och förskolor.

Kontakt
Anneli Nilsson
Ansvarig mäklare
Anneli Nilsson

Reg. Fastighetsmäklare

072 853 42 61 | anneli@boliving.se

Läs mer om Anneli...

Fri värdering
Går du i säljtankar eller undrar du vad din bostad är värd? Att värdera sin bostad är ett enkelt första steg i försäljnings-processen och ger en bra bild av vad du kan tjäna på din bostadsaffär. Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig inom 24h för en kostnadsfri värdering.