Skebokvarnsvägen 294

Högdalen

Visningar

TISDAG 22/05, kl 17:30 - 18:15

Objekttyp:  Bostadsrätt

Utgångspris: 2 350 000 kr

Månadsavgift: 3 579 kr

Antal rum: 3 + kök

Boarea: 68,5 kvm

Byggår: 1956

Tillträde: Enligt överenskommelse

Driftkostnad: 4 700 kr/år

Visningstider:

TISDAG 22/05, kl 17:30 - 18:15

Anneli Nilsson
Ansvarig mäklare
Anneli Nilsson

Reg. Fastighetsmäklare

072 853 42 61 | anneli@boliving.se

Läs mer om Anneli...

Bostadsfakta
Rumsbeskrivning

Varmt välkommen till en ljus öppen 3a med bra ljusinsläpp och trevlig planlösning. Från vardagsrummet nås den möblerbara balkongen. Kök och separat matplats. God förvaring i garderober och till lägenheten hör två förråd. Snabbt tillträde möjligt.

Lägenheten disponeras enligt följande.

HALL
Stor välkomnande luftig hall med garderober och plats för avhängning av kläder. Parkettgolv och ljusa väggar.

VARDAGSRUM
Rymligt lättmöblerat vardagsrum med gott om plats för större soffgrupp och förvaringsmöbel. Delvis öppen modern planlösning mot kök och matplats ger bra plats för umgängesytor. Fint ljusinsläpp från flera håll. Ekparkett och ljusa väggar. Utgång till den trevliga möblerbara balkongen.

KÖK
Mysigt praktiskt originalkök med ljusa skåpsluckor. Rymlig stor diskbänk. Vitvaror spis med plattor, kyl/frys. Gott om förvaring i både lådor, skåp och skafferi.

SOVRUM 1
Stort sovrum med gott om plats för dubbelsäng samt annan praktisk möblering. Originalgarderober. Körsbärsfärgat trägolv och ljusa väggar.

SOVRUM 2
Trevligt barn, gäst eller kontorsrum. Ljus matta på golvet och ljusa väggar.

BADRUM / DUSCHRUM
Stambytt duschrum totalrenoverat 2014. Fönster ger både vädringsmöjlighet och fint ljusinsläpp. Här finns wc, praktisk duschhörna, tvättställ och spegelskåp. Handdukstork (vattenburet). Förberedd för tvättmaskin . Fint klinkergolv och helkaklade väggar.

BALKONG
Möblerbar balkong i perfekt solläge samt praktiskt insynsskydd längs båda kortsidor.

Bostadsinformation
 
LÄGENHET
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum:3 + kök
Boarea:68,5 kvm
Lägenhetsnummer:0086
Kommun:Stockholm
Skattesats:30,8 %
Våning3 av 3
Ekonomi
Begärt pris: 2 350 000 kr Utgångspris
Avgift: 3 579 kr/mån Värme, vatten, grundutbud kabel-tv. Tillkommer obligatoriskt tillägg om 68kr
Andel i föreningen: 0.21519%
Andel av årsavgift: 0,21519 %
Reparationsfond fn. 2 025 kr
Driftskostnad4 700 kr/år
Driftskostnad, varav El: 3 000 kr   Försäkring: 1 700 kr Beräknat antal pers: 1
TillträdeEnligt överenskommelse
 
BYGGNAD
ByggnadstypFlerbostadshus
Byggnadsår1956
Energideklaration Utfärdad den 18 januari 2010 Energiprestanda: 156 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt Fönster: 3 - och 2 glas isoler samt kopplade 2-glasfönster
Fastighetsbet.Ledstången 1
Föreningen
NamnHSB Brf Magelungen
InformationVälkommen till populära HSB Brf Magelungen i Högdalen. Attraktiv HSB-förening bildad 1954 med inflyttning 1956. Föreningen innehar flertalet fastigheter med tomträtter innehållande ca 500 bostadsrättslägenheter i tre- respektive tiovånings hus. I föreningen finns också 40 lokaler.
Föreningen har en fastighetsexpedition på Skebokvarnsvägen 265 och har två fastighetsskötare anställda.
https://www.hsb.se/stockholm/brf/magelungen/om-brf-magelungen/valkommen-till-brf-magelungen/


Allmänna utrymmen: Det finns en rymlig festlokal med fullt utrustat kök för 45-50 personer att hyra (ca 200 kr/dygn ). Föreningen har flera lummiga innergårdar med grillplatser och lekplatser. Grillplats, boulebana, ett litet gym och bastu, lekpark, övernattningsrum och service från föreningens heltidsanställda fastighetsskötare.

Tvättstugor: Finns belägna på Skebokvarnsvägen 257, 273, 284 och 296 (två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp) och grovtvättstuga i port 273.

Förråd och soprum: På varje gård finns cykel och barnvagnsrum. Grovsoprum beläget i nr 285. Soprum finns vid portarna Skebokvarnsvägen 249, 261, 281, 286, 300 samt Önskehemsgatan 12. Till lägenheten finns två förråd i källaren.

Elmätning: Individuell mätning sker och läggs på månadsavin. Lägenhetsinnehavaren behöver därför inte teckna något eget elabonnemang. Fn. debiteras ca 1 kr/kwh och då ingår samtliga kostnader som el, nätkostnader, skatter, moms samt administration.

TV och Internet: Via Bredbandsbolaget och är anslutna till Comhem (kabel-TV och internet). TV Basutbud ingår i månadsavgiften.

PARKERING: Föreningen tillhandahåller 35 garage och 120 p-platser med el (ca. 185 kr). Kontakta fastighetsskötaren på 08-864287 för mer info angående kötid och priser. I övrigt finns 7-dygns platser i området samt möjlighet att stå längs Skebokvarnsvägen och Önskehemsgatan. Datumparkering förekommer under vinterhalvåret. För nuvarande kö. Goda parkeringsmöjligheter på gatorna i området.

Överlåtelseavgift 2,5 % av basbeloppet, fn. 1138 kr (betalas av säljaren) och pantsättningsavgift 1 % av basbeloppet, fn 455 kr (betalas av köparen).

Köparen i en HSB-förening måste vara medlem i HSB, information om detta finns i www.hsb.se, alt. kan man även kontakta fastighetsmäklaren.

Underhåll och renoveringar:
2017 Matavfallssortering
2016 Nytt övernattningsrum byggs
2014 Tilläggsisolering vindar låghus samt värmeintjustering
2013 Tvättstuga ombyggd till två lägenheter.
2013 Nya garageportar 35 st.
2013 Kök, tvättrum och bad/duschrum i samtliga lägenheter.
2013 Installation av porttelefoner i höghusen.
2013 Nya garageportar samt värmeåtervinnande ventilation i höghusen.
2012 Lägenhet på Skebokvarnsvägen 284 byggs.
2008 Tilläggsisolering av fönster.
2006 Enhetsmätning av el införs.
2005-06 Källsortering av hushållssopor införs.
2004 Gym med bastu och gästrum öppnas.
2001-03 Stambyte samt renovering av alla badrum, ny el med jordfelsbrytare, nya balkonger i låghusen. Omfärgning av fasader på låghusen.
Området

ALLMÄNT OM OMRÅDET
Högdalen växte fram under 50-talet och präglas av hög tillgänglighet och småstadscharm. Stadsdelen gränsar till Bandhagen och Örby. En förtätning och förnyelse av området har startat i Högdalen för ett par år sedan som har medfört att områdets popularitet ökat rejält därav förbättrad närservice vilket gynnar alla personer som bor runtomkring. Bebyggelsen är en blandning av låghus och punkthus, utplacerade efter ett rutsystem. Högdalen är en stadsdel i stadsdelsområdet Enskede-Årsta-Vantör i Söderort inom Stockholms kommun.

KOMMUNIKATION
Nära till T-banan och här finns det mycket bra allmänna kommunikationer med tunnelbana som tar dig in till city på cirka 20 minuter. Dessutom trafikerar flertalet busslinjer här till bl.a. Farsta, Älvsjö, Huddinge och Huddinge sjukhus, Liljeholmen, Norsborg och Skarpnäck. Bussresa till Älvsjö där anslutning till pendeltåg finns tar knappt 10 min. Bussresan till populära Farsta centrum med Gallerior tar ca 15 min. SL trafikerar området med såväl tunnelbana (linje 19) som går i tio-minuters trafik och busslinjerna 161 och 173 med bland annat kvartstrafik till Älvsjö. Buss 173 tar dig även till Kungens Kurva. För ytterligare information besök gärna www.sl.se.

NÄRSERVICE
I Högdalens Centrum finns ett större utbud av olika butiker med allt från torghandel till matvarubutiker, systembolag, klädbutiker, samt banker och caféer. I Högdalen centrum finns förutom bibliotek, en simhall där det i samma byggnad finns idrottshall, gym samt en bowlinghall. Större shoppingmöjligheter finns även i Globen City som erbjuder över 60 butiker och nås med tunnelbanan från Högdalen på ca 8 min. Med buss tar du dig lätt vidare till Farsta med gallerior. Mer information hittar du på www.hogdalencentrum.se. Med bil tar du dig lätt till Kungens Kurva och Heron City där du hittar det mesta, allt från shoppingcentrum, byggvaruhus och biografer. SKOLOR OCH FÖRSKOLOR I Högdalen finns ett flertal kommunala förskolor. Närmaste grundskolor är Bäckahagens skola (F-åk 9) och Bandhagens skola (F-åk 6). För mer information se: www.stockholm.se Bandängens parklek erbjuder aktiviteter året om. Bandängens parklek är mycket uppskattad, även av vuxna, då det finns stora gräsytor för exempelvis picknick. I parkleken finns plaskdamm, gungor, rutschkanor, trampbilar, klätterställning mm och olika bondgårdsdjur. Högdalshallen är en idrottshall med stort utbud av aktiviteter, som bad med även barnbassäng, gym, gruppaktiviteter med bland annat lekgympa och dans för barn, innebandy, kampsporter samt bowling. Högdalens skatepark ligger precis intill Högdalens C och är en av Europas största.

ÖVRIGT
SPORT OCH FRITID Högdalen erbjuder trevliga strövområden och motionsspår. Närmaste grönområde är den s.k. Högdalstoppen med en vidsträckt utsikt över Södra Stockholm. I anslutning härtill finns ett elbelyst motionsspår. 2 km från centrum vid Fagersjö ligger den vackra sjön Magelungen med utbyggda strandpromenader och cykelleder mot Farsta strand coh Farstanäset. Något längre bort i riktning mot Farsta finns det vidsträckta Ågesta friluftsområde med bla golfbanor, skid- och motionsspår som gränsar mot Magelungen och den fågelrika Ågestasjön och som nås via Ågestabron. I Högdalens centrum ligger simhall med gym och bowlinghall.

Övrigt

INFORMATION
Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen gällande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och bi-area om denna är väsentlig för köparen. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.


ÖPPEN BUDGIVNING
Vi tillämpar s k öppen budgivning. Det innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att de avgör när de vill sälja och till vem. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden.
Alla bud publiceras löpande på internet, men undantagsvis kan säljaren komma att välja att inte publicera bud på internet. Bud lämnas direkt till mäklaren.
I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan överlåtelseavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i Köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i Jordabalken.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT
Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationen för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".
Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning eller vid nyproduktion den ekonomiska planen.

SÄLJARENS UPPLYSNINGSSKYLDIGHET
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

UTFÄSTELSE
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

Bilder
Balkong i högt läge
Balkong i högt läge
Varmt välkommen till Skebokvarnsvägen 294
Varmt välkommen till Skebokvarnsvägen 294
Vardagrum med utgång till balkong
Vardagrum med utgång till balkong
Matdel intill vardagsrummet
Matdel intill vardagsrummet
Ljus och rymlig hall
Ljus och rymlig hall
Sovrum 1
Sovrum 1
Sovrum 2
Sovrum 2
Helkaklat badrum med vädringsfönster
Helkaklat badrum med vädringsfönster
Kök med bra förvaring
Kök med bra förvaring
Kök med bra förvaring
Kök med bra förvaring
Matdel intill vardagsrummet
Matdel intill vardagsrummet
Vardagsrum
Vardagsrum
Föreningens innergård
Föreningens innergård
Balkong i högt läge
Balkong i högt läge
Högdalens Centrum
Högdalens Centrum
Högdalens Centrum
Högdalens Centrum
Coop i Högdalens Centrum
Coop i Högdalens Centrum
Busstorg i Högdalens Centrum
Busstorg i Högdalens Centrum
Busstorg i Högdalens Centrum
Busstorg i Högdalens Centrum
Skatebana intill Högdalens Centrum
Skatebana intill Högdalens Centrum
Planskiss
Planskiss 2D
Planskiss 2D
Karta
Området

ALLMÄNT OM OMRÅDET
Högdalen växte fram under 50-talet och präglas av hög tillgänglighet och småstadscharm. Stadsdelen gränsar till Bandhagen och Örby. En förtätning och förnyelse av området har startat i Högdalen för ett par år sedan som har medfört att områdets popularitet ökat rejält därav förbättrad närservice vilket gynnar alla personer som bor runtomkring. Bebyggelsen är en blandning av låghus och punkthus, utplacerade efter ett rutsystem. Högdalen är en stadsdel i stadsdelsområdet Enskede-Årsta-Vantör i Söderort inom Stockholms kommun.

KOMMUNIKATION
Nära till T-banan och här finns det mycket bra allmänna kommunikationer med tunnelbana som tar dig in till city på cirka 20 minuter. Dessutom trafikerar flertalet busslinjer här till bl.a. Farsta, Älvsjö, Huddinge och Huddinge sjukhus, Liljeholmen, Norsborg och Skarpnäck. Bussresa till Älvsjö där anslutning till pendeltåg finns tar knappt 10 min. Bussresan till populära Farsta centrum med Gallerior tar ca 15 min. SL trafikerar området med såväl tunnelbana (linje 19) som går i tio-minuters trafik och busslinjerna 161 och 173 med bland annat kvartstrafik till Älvsjö. Buss 173 tar dig även till Kungens Kurva. För ytterligare information besök gärna www.sl.se.

NÄRSERVICE
I Högdalens Centrum finns ett större utbud av olika butiker med allt från torghandel till matvarubutiker, systembolag, klädbutiker, samt banker och caféer. I Högdalen centrum finns förutom bibliotek, en simhall där det i samma byggnad finns idrottshall, gym samt en bowlinghall. Större shoppingmöjligheter finns även i Globen City som erbjuder över 60 butiker och nås med tunnelbanan från Högdalen på ca 8 min. Med buss tar du dig lätt vidare till Farsta med gallerior. Mer information hittar du på www.hogdalencentrum.se. Med bil tar du dig lätt till Kungens Kurva och Heron City där du hittar det mesta, allt från shoppingcentrum, byggvaruhus och biografer. SKOLOR OCH FÖRSKOLOR I Högdalen finns ett flertal kommunala förskolor. Närmaste grundskolor är Bäckahagens skola (F-åk 9) och Bandhagens skola (F-åk 6). För mer information se: www.stockholm.se Bandängens parklek erbjuder aktiviteter året om. Bandängens parklek är mycket uppskattad, även av vuxna, då det finns stora gräsytor för exempelvis picknick. I parkleken finns plaskdamm, gungor, rutschkanor, trampbilar, klätterställning mm och olika bondgårdsdjur. Högdalshallen är en idrottshall med stort utbud av aktiviteter, som bad med även barnbassäng, gym, gruppaktiviteter med bland annat lekgympa och dans för barn, innebandy, kampsporter samt bowling. Högdalens skatepark ligger precis intill Högdalens C och är en av Europas största.

ÖVRIGT
SPORT OCH FRITID Högdalen erbjuder trevliga strövområden och motionsspår. Närmaste grönområde är den s.k. Högdalstoppen med en vidsträckt utsikt över Södra Stockholm. I anslutning härtill finns ett elbelyst motionsspår. 2 km från centrum vid Fagersjö ligger den vackra sjön Magelungen med utbyggda strandpromenader och cykelleder mot Farsta strand coh Farstanäset. Något längre bort i riktning mot Farsta finns det vidsträckta Ågesta friluftsområde med bla golfbanor, skid- och motionsspår som gränsar mot Magelungen och den fågelrika Ågestasjön och som nås via Ågestabron. I Högdalens centrum ligger simhall med gym och bowlinghall.

Kontakt
Anneli Nilsson
Ansvarig mäklare
Anneli Nilsson

Reg. Fastighetsmäklare

072 853 42 61 | anneli@boliving.se

Läs mer om Anneli...

Fri värdering
Går du i säljtankar eller undrar du vad din bostad är värd? Att värdera sin bostad är ett enkelt första steg i försäljnings-processen och ger en bra bild av vad du kan tjäna på din bostadsaffär. Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig inom 24h för en kostnadsfri värdering.