Värnstigen 11

Segeltorp

Kontakt:

Linda Gustafsson
linda@boliving.se | 072 853 42 62

Objekttyp:  Bostadsrätt

Månadsavgift: 7 782 kr

Antal rum: 4 + kök

Boarea: 86 kvm

Byggår: 1994

Tillträde: enligt överenskommelse

Linda Gustafsson
Ansvarig mäklare
Linda Gustafsson

Reg. Fastighetsmäklare

072 853 42 62 | linda@boliving.se

Läs mer om Linda...

Bostadsfakta
Rumsbeskrivning

Lägenheten disponeras enligt följande:

Entré och hall
Välkomnande hall med bra förvaring i rymlig klädkammare. Bostaden har säkerhetsdörr. Praktisk plastmatta på golvet som fortsätter in i köket. Vitmålade väggar i hallen. Alla karmar och innerdörrar är utbytta -15 till vita spegeldörrar.

Kök
Trevligt kök 2012 med rostfria vitvaror. Köksinredningen har vita blanka luckor med grått kakel som stänkskydd. Köket bjuder på riktigt bra förvaring i lådor och skåp samt generös valnötsfärgad arbetsbänk. Det moderna och fullutrustade köket består av inbyggd diskmaskin, rostfri varmluftugn med spishäll, rostfri fläkt samt rostfri fullstor kyl och frys. Här finns också ett stort praktiskt skafferi. Generös matplats för ca 8 personer vid fönster vilket ger ett härligt ljusinsläpp.

Klädkammare
I hallen finns det en praktisk klädkammare för förvaring av kläder och saker.

Badrum 1
Till höger i hallen finner du ett av bostadens två fräscha badrum. Helkaklade väggar med vita kakelplattor och marinblå bård. På golvet ljusblå klinker. Badrummet är utrustat med badkar, wc, handfat i kommod och spegelskåp. Här finns också en tvättmaskin och torktumlare.

Vardagsrum
Rymligt och ljust vardagsrum med gott om plats för soffa och annat möblemang. Nyslipat parkettgolv aug -15. Vita väggar och fondvägg med mönstrad tapet med svart/vita blommor. Här finns utgången till bostadens balkong.

Balkong
Rymlig balkong med härlig utsikt mot innergården och trädtopparna.

Sovrum 1
Lägenhetens större sovrum lämnar gott om plats för dubbelsäng och en hel garderobsvägg. Ljusa väggar och fondvägg i lila. Laminatgolv.

Sovrum 2
Rum används idag som träningsrum. Här finns 4 garderober för optimal förvaring av kläder. Vita väggar och laminatgolv.

Sovrum 3
Sovrum med plats för säng och annat möblemang. Barntapet på väggarna och laminatgolv.

Badrum 2
Mellan sovrummen finns det ett duschrum med dusch, handfat, wc och förvaringsskåp. Helkaklade väggar med vita kakelplattor och marinblå bård. På golvet ljusblå klinker.

Sammantaget är det här en optimalt planerad bostad i ett omtyckt område. Varmt välkommen på visning!

Bostadsinformation
 
LÄGENHET
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum:4 + kök
Boarea:86 kvm
Lägenhetsnummer:1103/01413
Kommun:Huddinge
Skattesats:32,907 %
Ekonomi
Avgift: 7 782 kr/mån inkl värme, VA och Kabel TV
Andel i föreningen: 1.9102%
Tillträdeenligt överenskommelse
AllmäntTill bostaden så hör det ett källarförråd om ca 6 kvm.
 
BYGGNAD
ByggnadstypFlerbostadshus
Byggnadsår1994
Energideklaration Finns för närvarande inte
Fastighetsbet.Värnet 22
Föreningen
NamnBrf Översten
InformationI föreningen finns 54 st lägenheter och 1 st lokal. Längst upp på Skansberget i Huddinge ligger Brf Översten. Det är en av Segeltorps mest populära bostadsrättsföreningar med två hus bestående av 54 lägenheter, två tvättstugor, en bastu samt en möteslokal. Det tar ungefär 10 minuter att promenera ner till Kungens Kurva och cirka 20 minuter till Skärholmen. Föreningen har två hus med 54 lägenheter, 2 tvättstugor och en samlingslokal. Det finns en grönskande innergård med lekplats och grillplats.

Samlingslokal
Föreningen har en lokal som kan hyras av BRF Överstens medlemmar för evenemang.
Lokalen är inredd med bord och stolar för ett stort antal gäster. Det finns även en hörnsoffa. Pentryt är väl utrustat med dricksglas, tallrikar, bestick, skålar och mycket annat. Uppvärmningsmöjligheter finns i form av två kokplattor samt en mikrovågsugn.
Stor bastu i källaren.

Tvättstugor
Stora tvättstugan har ingång från gården vid Värnstigen 1. Förutom tre standardmaskiner finns även torktumlare, torkskåp och mangel. Här finns även en stor grovtvättmaskin med tillhörande torkskåp. Lilla tvättstugan finns mellan Värnvägen 21 och 23. Här finns två standardmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel.

TV, telefoni och bredband
I månadsavgiften för din lägenhet ingår följande från Com Hem:
- Ett stort utbud av analoga tv-kanaler
- 10 Mbit/s bredband
- IP-telefoni

Parkering
Styrelsen har hand om kön för parkeringsplats. Garageplats kostar 350 kr/månad och carport 250 kr/månad.

Planerade renoveringar
Måla taknocken 2018.
Området

ALLMÄNT OM OMRÅDET
Segeltorp är ett trivsamt område och här är det nära till både grönområden, shopping och city. Bebyggelsen består till stor del av småhus och tillhör Huddinge kommun. Närhet till populära Långsjön där man kan bada på sommaren och åka skridskor på vintern. Segeltorpshallen har fina fotbollsplaner, ridskola och elljusspår. Närhet till friluftsområden och naturreservatet runt sjön Gömmaren med motionsspår, vandringsleder samt klipp- och strandbad.

KOMMUNIKATION
Gångavstånd till buss (703, 704, 707 samt 710) som tar dig till P-tåg i både Stuvsta och Huddinge och 15 min in till City. Kort promenad till T-bana Fruängen och röda linjen som ligger inom 10 minuter. Bra kommunikationer runt hela söderort från både Fruängen och Huddinges bussterminaler och P-tåg. Skärholmen, IKEA, Kungens Kurva, Stuvsta, Huddinge och mot Fruängen. Med bil tar man sig enkelt ut på E4:an inom ett par minuter och in till Stockholm på 10-15 minuter.

NÄRSERVICE
Området har ett mycket brett utbud med shopping och service. I närheten finns Segeltorps Centrum där finns ett konditori, gym, restaurang, vårdcentral och bibliotek mm. I Fruängens Centrum finns det ett 20-tal butiker t ex livsmedelsbutiker, apotek, systembolag, bibliotek samt t-banan. Mycket nära till Kungens Kurva och Heron City med en av Nordens största biografanläggning, restauranger, bowlinghall, butiker, frisör, konditori med café och restauranger. I Segeltorp finns också den populära och välbesökta handelsträdgården Zetas trädgård med ett av Sveriges största sortiment av trädgårdsväxter.

ÖVRIGT
Närmaste skola är Segeltorps skolan (F-9). Skolor i närheten är också Juringeskolan och Långsjöskolan klar 2020. Förskolor i närområdet: Smista förskola, Väktarens förskola, Trädgårdssångaren, Lövsångaren, Hagen och Juringe Gård. För mer info se www.huddinge.se/forskola-och-skola

Övrigt

INFORMATION
Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen gällande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och bi-area om denna är väsentlig för köparen.
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

ACCEPTERAT PRIS
Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på det pris som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset kan därmed bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som också ska ligga inom ramen för mäklarens värdering av bostaden.
Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Initiativet är en del av en branschöverenskommelse för att motverka så kallade lockpriser. En stor del av mäklarföretagen som är verksamma inom Stockholm står bakom överenskommelsen.

ÖPPEN BUDGIVNING
Vi tillämpar s k öppen budgivning. Det innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att de avgör när de vill sälja och till vem. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden.
Alla bud publiceras löpande på internet, men undantagsvis kan säljaren komma att välja att inte publicera bud på internet. Bud lämnas direkt till mäklaren.
I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan överlåtelseavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i Köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i Jordabalken.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT
Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationen för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".
Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning eller vid nyproduktion den ekonomiska planen.

SÄLJARENS UPPLYSNINGSSKYLDIGHET
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

UTFÄSTELSE
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

Bilder
Härlig balkong
Härlig balkong
Fräscht kök
Fräscht kök
Välkommen in
Välkommen in
Sovrum
Sovrum
Värnstigen
Värnstigen
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Nyrenoverat kök
Nyrenoverat kök
Välkomnande hall
Välkomnande hall
Rymlig matplats
Rymlig matplats
Kök mot hall
Kök mot hall
Vardagsrum med utgång till balkong
Vardagsrum med utgång till balkong
Vardagsrum
Vardagsrum
Badrum 1
Badrum 1
Badrum 2
Badrum 2
Gårdsbild
Gårdsbild
Grillplats
Grillplats
Lekpark på gården
Lekpark på gården
Planskiss
Planskiss 3D
Planskiss 3D
Planritning 2D
Planritning 2D
Karta
Området

ALLMÄNT OM OMRÅDET
Segeltorp är ett trivsamt område och här är det nära till både grönområden, shopping och city. Bebyggelsen består till stor del av småhus och tillhör Huddinge kommun. Närhet till populära Långsjön där man kan bada på sommaren och åka skridskor på vintern. Segeltorpshallen har fina fotbollsplaner, ridskola och elljusspår. Närhet till friluftsområden och naturreservatet runt sjön Gömmaren med motionsspår, vandringsleder samt klipp- och strandbad.

KOMMUNIKATION
Gångavstånd till buss (703, 704, 707 samt 710) som tar dig till P-tåg i både Stuvsta och Huddinge och 15 min in till City. Kort promenad till T-bana Fruängen och röda linjen som ligger inom 10 minuter. Bra kommunikationer runt hela söderort från både Fruängen och Huddinges bussterminaler och P-tåg. Skärholmen, IKEA, Kungens Kurva, Stuvsta, Huddinge och mot Fruängen. Med bil tar man sig enkelt ut på E4:an inom ett par minuter och in till Stockholm på 10-15 minuter.

NÄRSERVICE
Området har ett mycket brett utbud med shopping och service. I närheten finns Segeltorps Centrum där finns ett konditori, gym, restaurang, vårdcentral och bibliotek mm. I Fruängens Centrum finns det ett 20-tal butiker t ex livsmedelsbutiker, apotek, systembolag, bibliotek samt t-banan. Mycket nära till Kungens Kurva och Heron City med en av Nordens största biografanläggning, restauranger, bowlinghall, butiker, frisör, konditori med café och restauranger. I Segeltorp finns också den populära och välbesökta handelsträdgården Zetas trädgård med ett av Sveriges största sortiment av trädgårdsväxter.

ÖVRIGT
Närmaste skola är Segeltorps skolan (F-9). Skolor i närheten är också Juringeskolan och Långsjöskolan klar 2020. Förskolor i närområdet: Smista förskola, Väktarens förskola, Trädgårdssångaren, Lövsångaren, Hagen och Juringe Gård. För mer info se www.huddinge.se/forskola-och-skola

Kontakt
Linda Gustafsson
Ansvarig mäklare
Linda Gustafsson

Reg. Fastighetsmäklare

072 853 42 62 | linda@boliving.se

Läs mer om Linda...

Fri värdering
Går du i säljtankar eller undrar du vad din bostad är värd? Att värdera sin bostad är ett enkelt första steg i försäljnings-processen och ger en bra bild av vad du kan tjäna på din bostadsaffär. Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig inom 24h för en kostnadsfri värdering.