Ågesta Broväg 36, 5 tr

Farsta Strand

Kontakt:

Linda Gustafsson
linda@boliving.se | 072 853 42 62

Objekttyp:  Bostadsrätt

Antal rum: 2 + kök

Boarea: 56 kvm

Byggår: 2009

Tillträde: Enligt överenskommelse

Driftkostnad: 3 000 kr/år

Linda Gustafsson
Ansvarig mäklare
Linda Gustafsson

Reg. Fastighetsmäklare

072 853 42 62 | linda@boliving.se

Läs mer om Linda...

Bostadsfakta
Rumsbeskrivning

ENTRÉ OCH HALL
Välkomnande hall med bra förvaring bakom stor garderob med spegelskjutdörrar och belysning. Praktiskt klinkergolv i hallen och målade väggar. Bostaden har en säkerhetsdörr. Från hallen så är det fin björkparkett som fortsätter in i vardagsrum och kök. Här finns ett städskåp.

BADRUM
Till höger i hallen finns ett fräscht badrum med ordentlig plats. Helkaklade väggar med creméfärgade kakelplattor och marinblå fondvägg. På golvet klinker i grå nyans med comfortvärme. Badrummet är utrustat med badkar, takdusch, wc, handfat i kommod, handdukstork och spegelskåp. Här finns både tvättmaskin och torktumlare.

KÖK
Trevligt kök i öppen planlösning mot vardagsrum. Köksinredningen har fina luckor av ek med marinblått kakel som stänkskydd. Köket bjuder på riktigt bra förvaring i lådor och skåp samt generös ekbänkskiva. Det moderna och fullutrustade köket består av inbyggd diskmaskin, rostfri varmluftsugn med induktionshäll Electrolux, rostfri fläkt Franke samt rostfri kyl/frys självavfrostande och inbyggd mikrovågsugn från Electrolux. Trevlig matplats för stort middagssällskap vid flertalet stora fönster vilket ger ett härligt ljusinsläpp.

VARDAGSRUM
Välplanerat vardagsrum med bra plats för soffa och annat möblemang. Öppen planlösning mellan matplats och vardagsrum ger ett ljust och trivsamt rum med trevliga sociala ytor. Hemtrevlig vitmönstrad tapet samt blå fondvägg. Här finns utgången till bostadens balkong.

BALKONG
Härlig stor balkong högst upp med insynsfritt läge. Här finns ett praktiskt glastak och skön trätrall. Underbar utsikt mot trädtopparna med goda solchanser. Här kan många lata dagar avnjutas.

SOVRUM
Lägenhetens sovrum lämnar gott om plats för dubbelsäng och övrigt möblemang. Fina tapetserade väggar ger ett ombonat intryck. Mycket bra förvaring i klädkammare samt skjutdörrsgarderob med spegeldörrar.

Sammantaget är det här en perfekt planerad bostad med bra ljusinsläpp från stora fönster. Härlig balkong med utsikt mot grönskande skogstoppar. Populärt läge i Farsta strand med närhet till både shopping, service och naturområden.

Bostadsinformation
 
LÄGENHET
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum:2 + kök
Boarea:56 kvm
Lägenhetsnummer:
Kommun:Stockholm
Skattesats:30,92 %
Våning5 av 5 Hiss finnes
Ekonomi
Driftskostnad3 000 kr/år
Driftskostnad, varav El: 3 000 kr   Beräknat antal pers: 2
Kommentar: Driftkostnad el ca 250 kr/mån och hemförsäkring ca 110 kr/mån beroende på försäkringsbolag.
TillträdeEnligt överenskommelse
AllmäntFöreningen har en trivsam innergård med grillplats och lekpark. Till bostadsrätten hör ett källarförråd. Föreningen har en grovtvättstuga, cykelrum samt barnvagnsrum.
 
BYGGNAD
ByggnadstypFlerbostadshus
Byggnadsår2009
UppvärmningFjärrvärme
Energideklaration Utfärdad den 16 november 2012 Energiprestanda: 113 kWh/m² (Atemp) och år
Fastighetsbet.Bullandö 1
Föreningen
NamnRiksbyggens BRF Ågesta Broväg
InformationRiksbyggen Bostadsrättsförening Ågesta Broväg är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen består av ca 99 bostadsrätter i tre hus i fem våningar färdigställdes 2009. De innehåller 28 tvåor, 37 treor, 26 fyror och 4 femmor. Föreningen äger fastigheten Bullandö 1. Fastighetens adress är Larsbodavägen 110 och Ågesta Broväg 32-36, 40-44 i Farsta. Marken innehas med tomträtt genom ett tomträttsavtal med Stockholms kommun.

Månadsavgiften har höjts 1-3% årligen. Ekonomisk plan föreskriver 2% per år. Styrelsen beslutar om eventuella höjningar beroende på den aktuella situationen.

Bostadsrättstillägg för hemförsäkringen bekostas gemensamt av föreningen.

I föreningen finns cykelförråd på Ågesta Broväg 34, 36, 40 samt 42. Källarförråd och tvättstuga i port 32. Det finn även en föreningslokal för föreningens medlemmar kan hyras för barnkalas, fester och övernattning. med bord och stolar för 12 personer. Det finns också en pentrydel med två kokplattor, mikrovågsugn och kylskåp. För övernattning finns en bäddsoffa med två bäddar. Lokalen har ingång från gårdssidan vid Ågesta Broväg 44.

Fastigheten har en ny fiberanslutning med CAT-6-kabel (gigabit) till alla lägenheter. Dessutom finns ett koaxialnät till alla lägenheter. Varje lägenhet har ett kopplingsskåp med möjlighet till trådat nätverk till alla rum. Innehållsleverantörer är för närvarande Bredbandsbolaget och ComHem. En översyn pågår med möjligt skifte av leverantörer i början av 2018.

Parkering kostar 500:-/mån under tak, 400:-/mån övriga. Alla har eluttag för motorvärmare. För parkering under tak är det en väntetid på ett antal år. Parkeringsplats utomhus tar något år. Köhanteringen sköts av Riksbyggens Servicecenter.
Området

ALLMÄNT OM OMRÅDET
Farsta och Farsta strand är en populär söderort till Stockholm. Trivsamt och barnvänligt område, belägen intill sjön Magelungen med bad och fiske sommartid och skridskoåkning vintertid. Här finner du ett rikt friluftsliv i härliga grönområden och strandpromenader vid både Magelungen och Drevviken. Ågesta friluftsområde är ett välbesökt område med ridskola, motionsspår, längdspår vintertid, brukshundklubb och Ågesta golfbana. I Farsta finns både simhall och idrottsplats.

KOMMUNIKATION
Mycket bra kommunikationer med närhet till både pendeltågsstationen i Farsta strand samt tunnelbanestationer i Farsta centrum (15 min) och Farsta strand. Till T-centralen tar det ca 20 min med tunnelbana och 15 min med pendeltåget. Flertalet busslinjer i området. Det finns också t-banestation i Farsta centrum och flera busslinjer som tar dig till exempelvis Haninge, Högdalens c, Skarpnäck och Huddinge.

NÄRSERVICE
Kort promenadväg om 10 minuter till Farsta centrum med ett stort utbud med ca 150 butiker i gallerian. Här finns restauranger, banker, apotek, systembolag och bra kommunikationer mm. I närheten finns en frisör, ett gym, en grill, sushirestaurang och välkända Bun Meat Bun. I Farsta strands centrum finns förutom t-bana en mataffär, café, pressbyrå och en pizzeria.

ÖVRIGT
På promenadavstånd finns det skolor åk 1-9 och förskolor. Exempelvis Farstaängsskolan, Hästen friskola, Hästhagsskolan, Magelungsskolan och Kvickenstorpsskolan. På Edagränd runt huset finns en förskola.

Övrigt

INFORMATION
Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen gällande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och bi-area om denna är väsentlig för köparen. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

ÖPPEN BUDGIVNING
Vi tillämpar s k öppen budgivning. Det innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att de avgör när de vill sälja och till vem. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. Alla bud publiceras löpande på internet, men undantagsvis kan säljaren komma att välja att inte publicera bud på internet. Bud lämnas direkt till mäklaren. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan överlåtelseavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i Köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i Jordabalken.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT
Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationen för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".

Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning eller vid nyproduktion den ekonomiska planen.

SÄLJARENS UPPLYSNINGSSKYLDIGHET
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

UTFÄSTELSE
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

Bilder
Hemtrevligt kök
Hemtrevligt kök
Öppen planlösning
Öppen planlösning
Rum utan insyn
Rum utan insyn
Föreningens gård
Föreningens gård
Balkong med utsikt mot trädtopparna
Balkong med utsikt mot trädtopparna
Fri värdering bild
Fri värdering bild
Stilrent kök
Stilrent kök
Härligt ljusinsläpp
Härligt ljusinsläpp
Sovrum med garderober
Sovrum med garderober
Välkommen in!
Välkommen in!
Utsiktsbild balkong
Utsiktsbild balkong
Generöst badrum
Generöst badrum
Planskiss 2D
Planskiss 2D
Farsta Centrum
Farsta Centrum
Farsta tunnelbana
Farsta tunnelbana
Farstabadet med sandstrand
Farstabadet med sandstrand
Hökarängsbadet
Hökarängsbadet
Karta
Området

ALLMÄNT OM OMRÅDET
Farsta och Farsta strand är en populär söderort till Stockholm. Trivsamt och barnvänligt område, belägen intill sjön Magelungen med bad och fiske sommartid och skridskoåkning vintertid. Här finner du ett rikt friluftsliv i härliga grönområden och strandpromenader vid både Magelungen och Drevviken. Ågesta friluftsområde är ett välbesökt område med ridskola, motionsspår, längdspår vintertid, brukshundklubb och Ågesta golfbana. I Farsta finns både simhall och idrottsplats.

KOMMUNIKATION
Mycket bra kommunikationer med närhet till både pendeltågsstationen i Farsta strand samt tunnelbanestationer i Farsta centrum (15 min) och Farsta strand. Till T-centralen tar det ca 20 min med tunnelbana och 15 min med pendeltåget. Flertalet busslinjer i området. Det finns också t-banestation i Farsta centrum och flera busslinjer som tar dig till exempelvis Haninge, Högdalens c, Skarpnäck och Huddinge.

NÄRSERVICE
Kort promenadväg om 10 minuter till Farsta centrum med ett stort utbud med ca 150 butiker i gallerian. Här finns restauranger, banker, apotek, systembolag och bra kommunikationer mm. I närheten finns en frisör, ett gym, en grill, sushirestaurang och välkända Bun Meat Bun. I Farsta strands centrum finns förutom t-bana en mataffär, café, pressbyrå och en pizzeria.

ÖVRIGT
På promenadavstånd finns det skolor åk 1-9 och förskolor. Exempelvis Farstaängsskolan, Hästen friskola, Hästhagsskolan, Magelungsskolan och Kvickenstorpsskolan. På Edagränd runt huset finns en förskola.

Kontakt
Linda Gustafsson
Ansvarig mäklare
Linda Gustafsson

Reg. Fastighetsmäklare

072 853 42 62 | linda@boliving.se

Läs mer om Linda...

Fri värdering
Går du i säljtankar eller undrar du vad din bostad är värd? Att värdera sin bostad är ett enkelt första steg i försäljnings-processen och ger en bra bild av vad du kan tjäna på din bostadsaffär. Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig inom 24h för en kostnadsfri värdering.