Mangårdsvägen 31

Visättra Ängar

Kontakt:

Anneli Nilsson
anneli@boliving.se | 072 853 42 61

Objekttyp:  Bostadsrätt

Månadsavgift: 6 891 kr

Antal rum: 4 + kök

Boarea: 102 kvm

Byggår: 1993

Tillträde: Enligt överenskommelse

Driftkostnad: 7 500 kr/år

Anneli Nilsson
Ansvarig mäklare
Anneli Nilsson

Reg. Fastighetsmäklare

072 853 42 61 | anneli@boliving.se

Läs mer om Anneli...

Linda Gustafsson
Extra kontakt
Linda Gustafsson

Reg. Fastighetsmäklare

072 853 42 62 | linda@boliving.se

Läs mer om Linda...

Bostadsfakta
Rumsbeskrivning

Välkommen till en stilren 4a med enhetliga rustika ekparkettgolv och vitmålade väggar samt nya innerdörrar i vitt.

Bostaden disponeras enligt följande;

HALL
Välkomnande hall med stilrent klinkergolv i svart granit (60x30). Plats för avhängning av ytterkläder. Vitmålade väggar. I anslutning till hallen ligger också en praktisk klädkammare med ekparkett och vitmålade väggar. Går även att använda som arbetsrum/kontor. Ett förråd ligger också i anslutning till lägenheten om ca 6 kvm.

SOVRUM 1
I anslutning till hall/entré ligger ett sovrum med vitmålade väggar och stilren rustik ekparkett. Garderober ingår.

SOVRUM 2
Ett stort luftigt sovrum med stilren rustik ekparkett samt vitmålade väggar. Fönster vetter ut mot den lugna naturen ett mindre skogsparti utanför.

SOVRUM 3
Ett luftigt sovrum med stilren rustik ekparkett samt vitmålade väggar. Fönster vetter ut mot den lugna naturen ett mindre skogsparti utanför. Garderob med spegelskjutdörrar i frostat glas.


BADRUM 1
Badrum med kaklade väggar och våtrumsmatta. Utrustning består av badkar, handdukstork, wc samt tvättställ. Kromad handdukshängare vattenburen. Praktiska sidoskåp med gott om förvaring och Tvättmaskin.

BADRUM 2
Ett praktiskt extra duschrum med wc. Kaklade väggar och våtrumsmatta. Duschhörna, wc och handfat med spegel ovanför samt kromad handdukshängare vattenburen.

KÖK OCH VARDAGSRUM I ÖPPEN PLANLÖSNING
Kök med vita köksluckor och bra arbetsytor och gott om förvaring. Vitvaror rostfri kyl och frys i fullhöjd (2012), diskmaskin (2018), spis med ugn och spishäll (2013) samt kolfilter fläkt ovanför (äldre). Gott om plats för större matsällskap. Enhetlig stilren rustik ekparkett.
Vardagsrum i öppen planlösning ger gott om plats för socialt umgänge med nära och kära. Ett stort och luftigt vardagsrum möblerbart med soffgrupp och media möbel. Rummet angränsar mot matplatsen och köket. Läcker fondtapet och enhetlig stilren rustik ekparkett. Utgång till en stor och fin möblerbar balkong med nylagda golvplattor i perfekt sol-läge och utsikt över föreningens gård med lekplats.

Bostadsinformation
 
LÄGENHET
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum:4 + kök
Boarea:102 kvm
Lägenhetsnummer:189
Kommun:Huddinge
Skattesats: %
Våning1 av 4 Hiss finnes
Ekonomi
Avgift: 6 891 kr/mån I avgiften ingår värme, vatten, bredband, digital kabel-tv samt förråd
Andel i föreningen: 1.40389%
Andel av årsavgift: 1,404 %
Driftskostnad7 500 kr/år
Driftskostnad, varav El: 5 500 kr   Försäkring: 2 000 kr Beräknat antal pers: 4
TillträdeEnligt överenskommelse
 
BYGGNAD
ByggnadstypFlerbostadshus
Byggnadsår1993
UppvärmningFjärrvärme
Energideklaration Utfärdad den 2 februari 2010 Energiprestanda: 146 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt Fönster: Energiglas
Fastighetsbet.Mangården 2
Föreningen
NamnBrf Visättra Ängar 3
InformationOm Visättra Ängar nr 3. Föreningen äger fastigheten Mangården 2 i Huddinge Kommun. Föreningen består av tre bostadshus på Mangårdsvägen 17-31 som färdigställdes 1992 resp. 1993. Husen innehåller 76 lägenheter och värms upp via Bergvärme -16.
För mer information besök föreningens hemsida: http://visattraangar3.bostadsratterna.se/

TVÄTTSTUGOR: Bokningssystem. I tvättstugorna finns även en grovtvättmaskin. En friliggande tvättstuga finns mittemot Mangårdsvägen 25/27.

TV OCH INTERNET: TV-basutbud och internet ingår i månadsavgiften. Bredband via Ownit Bredband AB.

PARKERINGAR: Till föreningen hör även parkeringsdäck med 76 parkeringsplatser, varav 38 under tak. Dessa kan hyras och kostar för närvarande 200:- respektive 250:- kronor per månad. Kötid gäller.

CYKEL - och BARNVAGNAR: Totalt finns fyra stycken cykelrum: på Mangårdsvägen 17, 19, 23 samt 29. Cykelrummen får inte användas som förrådsutrymme för annat än cyklar och barnvagnar.

LEKPLATSER: Föreningens lekplats ligger direkt utanför porten och det finns även flertalet närliggande lekplatser och grönområden.

PORTKOD: Det finns två sätt att komma in i porten antingen med nyckel eller portkod.

Uppvärmning och ventilation: Husen och vattnet värms upp med egen bergvärme from oktober 2016. Köksfläkten har en egen ventilationskanal. Tilluftsventiler finns ovanför fönstren i sovrummen och i vardagsrummet.

Uthyrning och utlåning av föreningslokal: Föreningen har egen lokal på Mangårdsvägen 23. Medlemmarna har möjlighet att hyra lokalen för fest och aktiviteter till en kostnad av 500 kr per tillfälle.
Området

ALLMÄNT OM OMRÅDET
Bra läge nära Pendeltåg, Huddinge sjukhus, Tingsrätten Södertörn, Södertörns Högskola samt service och fina naturområden med promenadstråk. Förskolor och skolor i ligger inom området. Stor ICA Maxi har nyligen öppnat i närheten och ytterligare högskolor planeras in. Området befinner sig i en expansiv fas och kommer att förtätas med ytterligare affärer och högskolor. I Flemingsbergsdalen pågår utvecklingen av nya bostäder, shopping, hotell och sportcenter. För att ge prioritet åt det hållbara resandet planeras även för ett helt nytt resecentrum. Här planeras också för det nya internationella affärs- och forskningscentrumet Stockholm South Business District. I Flemingsberg växer också ca 12 000 nya bostäder fram på sikt. Beslut är taget på att Flemingsbergs Centrum skall moderniseras och byggas ut kraftigt samt att en tvärspårväg till Kungens Kurva och Älvsjö skall byggas. Läs mer på huddinge.se och flemingsberg.se Härliga grönområden med vandringsleder i närheten och ett stort utbud av fritidsaktiviteter. Det finns koloniområde nära bostaden. Barnvänligt område med bilfri innergård. Visättra Ängar ligger intill Flemingsbergs naturreservat. En kort promenad från Ängarna ligger Visättra Sportcenter som är Stockholms största idrottsanläggning. Här finns bland annat bandy, hockey, fotboll, motion och terrängspår, bouleplan, frisbeebana och minigolf. Området är mycket populärt tack vare närheten till det mesta inom service och kommunikation. Runt husknuten finns underbara promenadstråk och skogsområden i det intilliggande reservatet och utanför entrén finns även kolonilotter. I Flottsbro Friluftsområde kan man även åka skidor, skridskor, vandra och bada. Vill man hellre promenera dit så tar det endast ca 10 min. I närområdet finns även flertalet affärer, skolor och förskolor.

KOMMUNIKATION
Kommunikationer inom 10 minuters promenad med både pendeltåg samt fjärrtåg och bussar. Pendeltåg till Stockholm City tar ca 18 minuter och till Södertälje centrum nås inom 25 minuter. Flera busslinjer passerar Flemingsbergs pendeltåg station. Buss 704, 713, 794 och 711 stannar i Visättra samt på Flemingsbergs station. Buss 704 trafikerar ute på Mangårdsvägen endast 2 minuters promenad från bostaden. Bussen ansluter till pendeltåget/fjärrtåget vid Flemingsbergs station. Därefter går den vidare till Huddinge sjukhus, Huddinge centrum och Fruängen. I området finns goda kommunikationer, pendeltåg och bussar.

NÄRSERVICE
En kvartersbutik ligger på Mangårdsvägen nära busshållplatsen. Inom promenadavstånd till ICA Maxi där det även finns post, apotek och bankomat. Flemingsbergs Centrum har stort serviceutbud.

ÖVRIGT
Förskolor och skolor. Visättraskolan (6-12 år), Södertörns friskola (12-15 år), Vistaskolan (6-15år) samt Annerstaskolan (6-15 år). Södertörns Högskola ovh Polis Högskolan ligger inom kort promenad om ca. 10 minuter. Området befinner sig i en väldigt expansiv fas och kommer att förtätas med ytterligare affärer och högskolor.

Övrigt

INFORMATION
Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen gällande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och bi-area om denna är väsentlig för köparen. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.


ÖPPEN BUDGIVNING
Vi tillämpar s k öppen budgivning. Det innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att de avgör när de vill sälja och till vem. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden.
Alla bud publiceras löpande på internet, men undantagsvis kan säljaren komma att välja att inte publicera bud på internet. Bud lämnas direkt till mäklaren.
I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan överlåtelseavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i Köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i Jordabalken.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT
Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationen för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".
Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning eller vid nyproduktion den ekonomiska planen.

SÄLJARENS UPPLYSNINGSSKYLDIGHET
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

UTFÄSTELSE
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

ADMINISTRATIONSERSÄTTNING
För annons som publiceras fr o m den 1 juli 2013 utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Bilder
Öppen planlösning med utgång till möblerbar balkong
Öppen planlösning med utgång till möblerbar balkong
Härligt ljusinsläpp
Härligt ljusinsläpp
Rymligt vardagsrum
Rymligt vardagsrum
Ljust och trevligt kök
Ljust och trevligt kök
Ljust och trevligt kök
Ljust och trevligt kök
Detaljbild från balkongen
Detaljbild från balkongen
Stor möblerbar balkong
Stor möblerbar balkong
Välkommen till -  BoLiving Fastighetsförmedling
Välkommen till - BoLiving Fastighetsförmedling
Sovrum 1
Sovrum 1
Sovrum 2
Sovrum 2
Sovrum 3
Sovrum 3
Badrum 2 ett extra duschrum med wc
Badrum 2 ett extra duschrum med wc
Badrum 1 med badkar och tvättmaskin
Badrum 1 med badkar och tvättmaskin
Rymlig hall i anslutning en klädkammare
Rymlig hall i anslutning en klädkammare
Detaljbild från balkongen
Detaljbild från balkongen
Välkommen till Mangårdsvägen 31
Välkommen till Mangårdsvägen 31
Planskiss
Planskiss 2D
Planskiss 2D
Karta
Området

ALLMÄNT OM OMRÅDET
Bra läge nära Pendeltåg, Huddinge sjukhus, Tingsrätten Södertörn, Södertörns Högskola samt service och fina naturområden med promenadstråk. Förskolor och skolor i ligger inom området. Stor ICA Maxi har nyligen öppnat i närheten och ytterligare högskolor planeras in. Området befinner sig i en expansiv fas och kommer att förtätas med ytterligare affärer och högskolor. I Flemingsbergsdalen pågår utvecklingen av nya bostäder, shopping, hotell och sportcenter. För att ge prioritet åt det hållbara resandet planeras även för ett helt nytt resecentrum. Här planeras också för det nya internationella affärs- och forskningscentrumet Stockholm South Business District. I Flemingsberg växer också ca 12 000 nya bostäder fram på sikt. Beslut är taget på att Flemingsbergs Centrum skall moderniseras och byggas ut kraftigt samt att en tvärspårväg till Kungens Kurva och Älvsjö skall byggas. Läs mer på huddinge.se och flemingsberg.se Härliga grönområden med vandringsleder i närheten och ett stort utbud av fritidsaktiviteter. Det finns koloniområde nära bostaden. Barnvänligt område med bilfri innergård. Visättra Ängar ligger intill Flemingsbergs naturreservat. En kort promenad från Ängarna ligger Visättra Sportcenter som är Stockholms största idrottsanläggning. Här finns bland annat bandy, hockey, fotboll, motion och terrängspår, bouleplan, frisbeebana och minigolf. Området är mycket populärt tack vare närheten till det mesta inom service och kommunikation. Runt husknuten finns underbara promenadstråk och skogsområden i det intilliggande reservatet och utanför entrén finns även kolonilotter. I Flottsbro Friluftsområde kan man även åka skidor, skridskor, vandra och bada. Vill man hellre promenera dit så tar det endast ca 10 min. I närområdet finns även flertalet affärer, skolor och förskolor.

KOMMUNIKATION
Kommunikationer inom 10 minuters promenad med både pendeltåg samt fjärrtåg och bussar. Pendeltåg till Stockholm City tar ca 18 minuter och till Södertälje centrum nås inom 25 minuter. Flera busslinjer passerar Flemingsbergs pendeltåg station. Buss 704, 713, 794 och 711 stannar i Visättra samt på Flemingsbergs station. Buss 704 trafikerar ute på Mangårdsvägen endast 2 minuters promenad från bostaden. Bussen ansluter till pendeltåget/fjärrtåget vid Flemingsbergs station. Därefter går den vidare till Huddinge sjukhus, Huddinge centrum och Fruängen. I området finns goda kommunikationer, pendeltåg och bussar.

NÄRSERVICE
En kvartersbutik ligger på Mangårdsvägen nära busshållplatsen. Inom promenadavstånd till ICA Maxi där det även finns post, apotek och bankomat. Flemingsbergs Centrum har stort serviceutbud.

ÖVRIGT
Förskolor och skolor. Visättraskolan (6-12 år), Södertörns friskola (12-15 år), Vistaskolan (6-15år) samt Annerstaskolan (6-15 år). Södertörns Högskola ovh Polis Högskolan ligger inom kort promenad om ca. 10 minuter. Området befinner sig i en väldigt expansiv fas och kommer att förtätas med ytterligare affärer och högskolor.

Kontakt
Anneli Nilsson
Ansvarig mäklare
Anneli Nilsson

Reg. Fastighetsmäklare

072 853 42 61 | anneli@boliving.se

Läs mer om Anneli...

Linda Gustafsson
Extra kontakt
Linda Gustafsson

Reg. Fastighetsmäklare

072 853 42 62 | linda@boliving.se

Läs mer om Linda...

Fri värdering
Går du i säljtankar eller undrar du vad din bostad är värd? Att värdera sin bostad är ett enkelt första steg i försäljnings-processen och ger en bra bild av vad du kan tjäna på din bostadsaffär. Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig inom 24h för en kostnadsfri värdering.