Stora Kvinns väg 62, 2tr

Älvsjö Långbro Park

Visningar

SÖNDAG 22/09, kl 12:45 - 13:30

Premiärvisning välkommen!

MÅNDAG 23/09, kl 17:30 - 18:15

Objekttyp:  Bostadsrätt

Utgångspris: 4 995 000 kr

Månadsavgift: 5 963 kr

Antal rum: 4 + kök

Boarea: 100,5 kvm

Byggår: 2007

Tillträde: Jan 2020

Driftkostnad: 7 500 kr/år

Visningstider:

SÖNDAG 22/09, kl 12:45 - 13:30

Premiärvisning välkommen!

MÅNDAG 23/09, kl 17:30 - 18:15

Anneli Nilsson
Ansvarig mäklare
Anneli Nilsson

Reg. Fastighetsmäklare

072 853 42 61 | anneli@boliving.se

Läs mer om Anneli...

Bostadsfakta
Rumsbeskrivning

Bostaden nås bekvämt med hiss från garage och upp till plan 2. Genomgående golv i ekparkett, vita dörrar samt ljusa väggar i hela bostaden. Alla rum har en garderob.

BOSTADEN DISPONERAS ENLIGT FÖLJANDE;

HALL Enhetlig ekparkett och ljusa väggar möter upp i den luftiga hallen. I anslutning till entré finns plats för avhängning av ytterkläder i garderob. och luftig klädkammare. Säkerhetsdörr ger både bra ljud – och värmekomfort från trapphuset.

SOVRUM 1 Ett ljust rum med plats för säng och annat möblemang.

SOVRUM 2 Det största sovrummet och här finns gott om plats för dubbelsäng och annat möblemang.

SOVRUM 3 Ett ljust rum med plats för säng och annat möblemang. Två garderober.

KÖK Delvis öppet kök med gott om plats för större middagssällskap för långbord vid fönster. Släta vita köksluckor och lådfronter i vitt med metallbeslag, massiva bänkskivor i svarta i laminerat sten, dubbelho i rostfritt samt ljusgrå kakel som stänkskydd. Utrustad med glashäll, varmluftsugn, rostfri fläktkåpa, inbyggd mikro i arbetshöjd, separat kyl och frys i fullhöjd samt diskmaskin. Samtliga vitvaror från Bosch. Bra arbetsytor och gott om förvaring i skåp ända upp till tak.

VARDAGSRUM Här finns gott om plats för mingel och större sällskap. Utsikt mot Långbroparken med stora fönsterpartier i två väderstreck med fint ljusinsläpp och glasad fönsterdörr. Utgång till stor möblerbar inglasad balkong. Väl tilltagen yta för soffa, soffbord, fåtöljer, bokhyllor och mediamöbel.

BALKONG INGLASAD Lättmöblerad stor inglasad balkong. Här kan du njuta av utsikten mot grönskan utanför och säsongen förlängs från redan tidig vår och långt in på hösten. Här får både loungegrupp och matgrupp plats.

BADRUM 1 Vita kakelplattor på väggar och vitt kakel samt svagt gråmelerat klinkergolv med golvvärme. Duschhörna med glasade vikbara dörrar, kommod och spegelskåp över, toalettstol. Tvättavdelning med grå laminat arbetsbänk ovan tvättmaskin och torktumlare samt väggfasta linneskåp. Badrummet är förberett för inkoppling av Jacuzzi för den som önskar.

WC-RUM Vitmålade väggar, gråmelerad klinker på golv, kommod, spegel, toalettstol.

FÖRRÅD Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 10 kvm.

Bostadsinformation
 
LÄGENHET
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum:4 + kök
Boarea:100,5 kvm
Lägenhetsnummer:00341
Kommun:Stockholm
Skattesats:30,64 %
Våning2 av 5 Hiss finnes
Ekonomi
Begärt pris: 4 995 000 kr Utgångspris
Avgift: 5 963 kr/mån I avgiften ingår värme, vatten, IP-TV, IP-telefoni (fast kostnad) och bredband.
Andel i föreningen: 0.012958%
Andel av årsavgift: 0,013842 %
Driftskostnad7 500 kr/år
Driftskostnad, varav El: 5 500 kr   Försäkring: 2 000 kr Beräknat antal pers: 1
TillträdeJan 2020
 
BYGGNAD
ByggnadstypFlerbostadshus
Byggnadsår2007
UppvärmningFjärrvärme
Energideklaration Utfärdad den 11 april 2011
Byggnadssätt Fönster: Energiglas
Fastighetsbet.Bågbron 2
Föreningen
NamnBrf Skogslindarna 1
InformationBrf Skogslindarna 1. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och består av adresserna Stora Kvinns Väg 62-68. I föreningen finns 91 lägenheter varav samtliga upplåtes med bostadsrätt. Föreningen köpte fastigheten 2006 och föreningen äger marken. Föreningen ligger i Stockholms kommun och Brännkyrka församling. Besök gärna föreningens hemsida för mer information. https://www.skogslindarna.se/

PARKERING: Föreningen har 85 garageplatser varav 5 med laddare för elbilar. Garageplats kan hyras till en kostnad om ca 800 kr/mån och garageplats för elbil ca 1 300 kr/mån. I dagsläget är några garageplatser med laddare för elbilar lediga. Det finns även 3 MC-platser som kan hyras till en kostnad om 250 kr/mån. APCOA Parkering Sverige administrerar platserna och intresseanmälan sker via email: uthyrning@apcoa.se. Korttidsparkering ligger längs Stora Kvinns väg, bredvid skogspartiet mellan Brf Lindallén och Brf Hängpilarna. Dessa platser delas mellan Brf Skogslindarna, Brf Lindallén, Brf Hängpilarna och Brf Parkdammen. Max 30 minuter är avgiftsfria. Utöver dessa minuter gäller avgift dygnet runt.
TV OCH INTERNET: Föreningen är ansluten till kabel-TV via ComHem och bredband via Ownit. I månadsavgiften bredband (100 Mbit/s från Ownit www.ownit.se) och ett grundutbud av tv-kanaler från ComHem (analogt).
ÖVRIGT: En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 163 kr som betalas av säljaren. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 465 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2019. Inga planerade avgiftsförändringar. Avgiften sänktes 2018 med 6 % och 2017 med 3 %. Delat ägande accepteras av föreningen utan krav på minsta ägarandel.
ALLMÄNA UTRYMMEN: Cykelförråd finns på entréplanet i trapphuset på Stora Kvinns väg 66 samt uppställningsplats för barnvagnar, rullatorer och rullstolar på källarplan i varje port. Det finns även ett miljörum i port 62-64 och 66-68.
RENOVERING OCH UNDERHÅLL:
2014 utfördes en OVK-besiktning av ventilationen.
2015 utfördes omfattande undersökningar gällande eventuella fuktskador i fasaderna samt garantireparationer av samtliga entrétak.
2016 monterades 25 cykelbågar för säkrare låsning utanför Stora kvinns väg 62-64.
2017 ommålades golv i förrådsutrymmen och cykelrum. Byte av nödbelysning i garage samt montering av hängfästen för långförvaring i cykelrummet.
2018 ommålades träpanel på balkonger, uteplatser samt inoljning av stående skyddsplank utfördes. Installation av fem laddstationer i garaget samt installation av farthinder utanför Stora Kvinns väg 66.
2019 målades plåtdörrar utomhus. Fördjupade undersökningar gällande fuktskador i fasaderna.

PLANERADE RENOVERINGAR
2019 OVK-besiktning av ventilationen i höst. Man ska även spola stammarna. Pengar är avsatta.
Eventuellt ska även yttre hissar och garageportar åtgärdas men inget är bestämt än.
Området

ALLMÄNT OM OMRÅDET
Välkommen till Långbro Park som ligger mellan Älvsjö och Fruängen och är ett trivsamt område som började växa fram under 1900-talet och fram till idag. Långbro Park ligger i en vacker dalgång i stadsdelen Älvsjö ca en mil sydväst om Stockholms city. Här har genomförts en varsam men genomgripande omvandling, där befintliga sekelskiftesbyggnader och den klassiska parkanläggningen bevarats och utvecklats. I Långbro Park finner du härliga strövområden och mycket populära Långbro Värdshus samt det trevliga Parkcaféet. Naturen ligger runt hörnet med både Långsjön med bad sommartid och skridskoåkning vintertid. Älvsjöskogen erbjuder lugn och ro samt motionsspår. Ett populärt område med allt inom gångavstånd.

KOMMUNIKATION
Kommunikationerna i Fruängen är utmärkta med flera busslinjer samt t-banans röda linje. Busskommunikationer tar dig kors och tvärs över hela söderort. Buss 173 till Älvsjö, Skärholmen centrum och Ikea med hela Kungens Kurva, buss 144 mot Gullmarsplan via Älvsjö, buss 707 mot Tumba via Kungen Kurva, buss 704 via Huddinge Centrum till Flemingsberg. Nattetid går buss 192 till och från Fruängen. Promenadavstånd från huset till buss 163 mot Kärrtorp via Älvsjö och Fruängen vidare Bredäng. Åt andra hållet ligger Älvsjö Centrum som också är en knytpunkt för kollektivtrafiken. Här finns både pendeltågsstation (10 min till centralen) och bussterminal. E4 når du med bil endast 3 minuter bort. Besök även www.sl.se för mer information.

NÄRSERVICE
Fruängen centrum ligger endast med kort promenadavstånd och har all tänkbar service inom livsmedelsbutiker, systembolag, apotek, frisörer och andra butiker. Här finns även ett flertal trevliga lunchrestauranger, t.ex. välkända Erssons Fisk/Deli Catering & Restaurang. I Fruängen hittar du också Folktandvården och en vårdcentral. På Svartlösavägen ligger en populär ICA-butik med fina delikatesser. I närheten ligger även ett bageri med delikatessaffär. Närhet till Kungens-kurva och dess enorma utbud med bil eller buss som går från Fruängen. En större Willys butik ligger intill Älvsjö mässan.

ÖVRIGT
Flertalet skolor och förskolor ligger inom promenadavstånd. http://www.stockholm.se/OmStockholm/Forvaltningar-och-bolag/Stadsdelsforvaltningar/Hagersten-Liljeholmen/

Övrigt

INFORMATION
Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen gällande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och bi-area om denna är väsentlig för köparen. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

ÖPPEN BUDGIVNING
Vi tillämpar s k öppen budgivning. Det innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att de avgör när de vill sälja och till vem. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. Alla bud publiceras löpande på internet, men undantagsvis kan säljaren komma att välja att inte publicera bud på internet. Bud lämnas direkt till mäklaren. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan överlåtelseavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i Köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i Jordabalken.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT
Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationen för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".

Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning eller vid nyproduktion den ekonomiska planen.

SÄLJARENS UPPLYSNINGSSKYLDIGHET
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

UTFÄSTELSE
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

ADMINISTRATIONSERSÄTTNING
För annons som publiceras fr o m den 1 juli 2013 utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Bilder
Utsikt över grönskan
Utsikt över grönskan
Luftigt vardagsrum
Luftigt vardagsrum
Utgång till inglasad möblerbar balkong
Utgång till inglasad möblerbar balkong
Luftigt vardagsrum med fina ljusinsläpp
Luftigt vardagsrum med fina ljusinsläpp
Vy från matplats
Vy från matplats
Stilrent kök med gott om förvaring i köksskåp
Stilrent kök med gott om förvaring i köksskåp
Helkaklat badrum med tvätt och torktumlare
Helkaklat badrum med tvätt och torktumlare
WC-rum
WC-rum
Välkommen till -  BoLiving Fastighetsförmedling
Välkommen till - BoLiving Fastighetsförmedling
Sovrum 2
Sovrum 2
Sovrum 3
Sovrum 3
Sovrum 1
Sovrum 1
Ljus och välkomnande hall
Ljus och välkomnande hall
Stor inglasad möblerbar balkong
Stor inglasad möblerbar balkong
Mysig inglasad balkong med skjutbara glaspartier
Mysig inglasad balkong med skjutbara glaspartier
Utsikt från balkong i insynsfritt läge
Utsikt från balkong i insynsfritt läge
Grönskande utsikt från inglasad balkong
Grönskande utsikt från inglasad balkong
Stora fönsterpartier rikligt med ljusflöde
Stora fönsterpartier rikligt med ljusflöde
Sittplats för större middagssällskap
Sittplats för större middagssällskap
Ljust och modernt kök
Ljust och modernt kök
Långbro värdshus
Långbro värdshus
Långbro värdshus
Långbro värdshus
Långbro värdshus
Långbro värdshus
Långbro park
Långbro park
Långsjöbadet
Långsjöbadet
Fruängens Centrum 1 WEBB
Fruängens Centrum 1 WEBB
Långsjöbadet
Långsjöbadet
Långsjöbadet
Långsjöbadet
Planskiss 2D
Planskiss 2D
Karta
Området

ALLMÄNT OM OMRÅDET
Välkommen till Långbro Park som ligger mellan Älvsjö och Fruängen och är ett trivsamt område som började växa fram under 1900-talet och fram till idag. Långbro Park ligger i en vacker dalgång i stadsdelen Älvsjö ca en mil sydväst om Stockholms city. Här har genomförts en varsam men genomgripande omvandling, där befintliga sekelskiftesbyggnader och den klassiska parkanläggningen bevarats och utvecklats. I Långbro Park finner du härliga strövområden och mycket populära Långbro Värdshus samt det trevliga Parkcaféet. Naturen ligger runt hörnet med både Långsjön med bad sommartid och skridskoåkning vintertid. Älvsjöskogen erbjuder lugn och ro samt motionsspår. Ett populärt område med allt inom gångavstånd.

KOMMUNIKATION
Kommunikationerna i Fruängen är utmärkta med flera busslinjer samt t-banans röda linje. Busskommunikationer tar dig kors och tvärs över hela söderort. Buss 173 till Älvsjö, Skärholmen centrum och Ikea med hela Kungens Kurva, buss 144 mot Gullmarsplan via Älvsjö, buss 707 mot Tumba via Kungen Kurva, buss 704 via Huddinge Centrum till Flemingsberg. Nattetid går buss 192 till och från Fruängen. Promenadavstånd från huset till buss 163 mot Kärrtorp via Älvsjö och Fruängen vidare Bredäng. Åt andra hållet ligger Älvsjö Centrum som också är en knytpunkt för kollektivtrafiken. Här finns både pendeltågsstation (10 min till centralen) och bussterminal. E4 når du med bil endast 3 minuter bort. Besök även www.sl.se för mer information.

NÄRSERVICE
Fruängen centrum ligger endast med kort promenadavstånd och har all tänkbar service inom livsmedelsbutiker, systembolag, apotek, frisörer och andra butiker. Här finns även ett flertal trevliga lunchrestauranger, t.ex. välkända Erssons Fisk/Deli Catering & Restaurang. I Fruängen hittar du också Folktandvården och en vårdcentral. På Svartlösavägen ligger en populär ICA-butik med fina delikatesser. I närheten ligger även ett bageri med delikatessaffär. Närhet till Kungens-kurva och dess enorma utbud med bil eller buss som går från Fruängen. En större Willys butik ligger intill Älvsjö mässan.

ÖVRIGT
Flertalet skolor och förskolor ligger inom promenadavstånd. http://www.stockholm.se/OmStockholm/Forvaltningar-och-bolag/Stadsdelsforvaltningar/Hagersten-Liljeholmen/

Kontakt
Anneli Nilsson
Ansvarig mäklare
Anneli Nilsson

Reg. Fastighetsmäklare

072 853 42 61 | anneli@boliving.se

Läs mer om Anneli...

Fri värdering
Går du i säljtankar eller undrar du vad din bostad är värd? Att värdera sin bostad är ett enkelt första steg i försäljnings-processen och ger en bra bild av vad du kan tjäna på din bostadsaffär. Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig inom 24h för en kostnadsfri värdering.