Ågesta Broväg 46, 5 tr

Farsta Strand

Objekttyp:  Bostadsrätt

Månadsavgift: 5 918 kr

Antal rum: 5 + kök

Boarea: 115 kvm

Byggår: 2012

Tillträde: Enligt överenskommelse

Driftkostnad: 10 800 kr/år

Linda Gustafsson
Ansvarig mäklare
Linda Gustafsson

Reg. Fastighetsmäklare

072 853 42 62 | linda@boliving.se

Läs mer om Linda...

Bostadsfakta
Rumsbeskrivning

Entré och hall
Välkomnande hall med högt i tak samt bra förvaring i tre garderober. Bostaden har en säkerhetsdörr. Från hallen så är det fin ekparkett som är genomgående för hela bostaden. Målade vita väggar och fondtapet i alla sovrum.

Kök
Snyggt och stilrent kök med högt i tak. Vita luckor, svart bänkskiva samt fönster ovanför bänkskiva. Det moderna och fullutrustade köket består av rostfri inbyggd diskmaskin, inbyggnadsugn, spishäll, rostfri fläkt samt fullstor rostfri kyl samt självavfrostande frys. Inbyggd mikrovågsugn samtliga vitvaror från Siemens. Generös matplats för stort middagssällskap vid flertalet stora fönster vilket ger ett härligt ljusinsläpp.

Vardagsrum
Mycket ljust vardagsrum med stora fönsterpartier och extra högt i tak. Öppen planlösning mellan matplats och vardagsrum bidrar till ett ljust och trivsamt rum med trevliga sociala ytor.

Till höger i hallen finns en sovrumsdel med två sovrum och en inre hall.

Walk in closet/förråd
Ingång till en rymlig walk in closet. Inredd med elfasystem vilket ger bra ordning och bra plats för förvaring av kläder och skor.

Sovrum 4
Rymligt sovrum med plats för säng och annat möblemang. Här finns en garderob.

Sovrum 3
Bostadens största sovrum här finns plats för två sängar och bra förvaring i två garderober.

Badrum 1
I hallen finns ett fräscht badrum med ordentlig plats. Helkaklade väggar med stora vita kakelplattor och svart klinkers på golvet. Praktisk arbetsbänk och bra förvaring i vägghängda skåp. Badrummet är utrustat med badkar, wc, handfat i kommod och spegelskåp med inbyggd belysning. Här finns både Siemens tvättmaskin och torktumlare. Spotlights i tak.

Inre hall med bra förvaring i garderober. Här nås duschrum och två sovrum.

Masterbedroom/Sovrum 2
Sovrum lämnar gott om plats för dubbelsäng och övrigt möblemang. Från sovrummet är det utgång till en härlig balkong.

Balkong
Härlig trädeckad balkong i bästa syd/västläge med plats för utomhusmöbler. Här kan många lata dagar avnjutas med grönskande utsikt.

Sovrum 1
Sovrum med plats för säng och annat möblemang. En garderob.

Badrum 2
Helkaklat badrum utrustat med dusch, handfat, wc och ett spegelskåp.

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Sammantaget är det här en mycket fin bostad i fint skick med stora ytor.

Bostadsinformation
 
LÄGENHET
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum:5 + kök
Boarea:115 kvm
Lägenhetsnummer:45-2087-1-17-3
Kommun:Stockholm
Skattesats:30,92 %
Våning5 av 5 Hiss finnes
Ekonomi
Avgift: 5 918 kr/mån Värme, VA, förråd, bredband
Andel av årsavgift: 2,33083 %
Driftskostnad10 800 kr/år
Driftskostnad, varav El: 5 000 kr   VA: 3 000 kr Försäkring: 2 800 kr Beräknat antal pers: 6
Kommentar: Det tillkommer en obligatorisk avgift för Kabel-Tv om 220 kr i månaden total månadskostnad 220kr+5 918kr = 6 138 kr/månad. Enhetsmätning av varmvatten som betalas kvartalsvis ca 250 kr/månad.
TillträdeEnligt överenskommelse
 
BYGGNAD
ByggnadstypFlerbostadshus
Byggnadsår2012
Energideklaration Utfärdad den 11 februari 2015 Energiklass: C Energiprestanda: 77 kWh/m² (Atemp) och år
Fastighetsbet.Ingmarsö 1:1
Föreningen
NamnBrf Sillgrisslan
InformationFöreningens har två flerbostadshus med totalt 68 bostadsrättslägenheter. 2011 förvärvade föreningen tomträtten till Ingmarsö 1. Avgälden är oförändrad i 10 år tom 31 mars 2021.

I föreningens finns styrelserum. gemensamhetslokal och övernattningslägenhet. Lägenheterna har varsitt rymligt förråd. Utrymmen för rullstols- och barnvagnsförvaring finns på samtliga entrévåningar. I entréplanet finns teknikutrymmen för undercentral, el och ventilation. Hushållssopor slängs i separat rum i varje byggnad .Föreningens gästlägenhet är tillgänglig för föreningens medlemmar. Lägenheten är utrustad med komplett kök, wc & dusch, 4st bäddar samt garderob & soffa.

Tv och bredband
Telia Triple Play som leverantör av bredband och kabel-TV. Grundutbudet av TV-kanaler och bredband ingår i avgiften. Bredbandets hastighet 50/8-100/10 Mbit.

Parkering
Föreningen har 31 st garageplatser samt 9 st p-platser som hyrs ut mot betalning. Kostnad för p-plats är 400 kr/mån och garage 700 kr/mån. Styrelsen administrerar kölistan.

Avgiften höjdes 2017 med 4% och ingen höjning har gjorts de senaste 5 åren. Enligt samtal med styrelsen 2017-09-13 så planeras ingen höjning av månadsavgiften.
Området

ALLMÄNT OM OMRÅDET
Farsta och Farsta strand är en populär söderort till Stockholm. Trivsamt och barnvänligt område, belägen intill sjön Magelungen med bad och fiske sommartid och skridskoåkning vintertid. Här finner du ett rikt friluftsliv i härliga grönområden och strandpromenader vid både Magelungen och Drevviken. Ågesta friluftsområde är ett välbesökt område med ridskola, motionsspår, längdspår vintertid, brukshundklubb och Ågesta golfbana. I Farsta finns både simhall och idrottsplats.

KOMMUNIKATION
Mycket bra kommunikationer med närhet till både pendeltågsstationen i Farsta strand samt tunnelbanestationer i Farsta centrum (15 min) och Farsta strand. Till T-centralen tar det ca 20 min med tunnelbana och 15 min med pendeltåget. Flertalet busslinjer i området. Det finns också t-banestation i Farsta centrum och flera busslinjer som tar dig till exempelvis Haninge, Högdalens c, Skarpnäck och Huddinge.

NÄRSERVICE
Kort promenadväg om 10 minuter till Farsta centrum med ett stort utbud med ca 150 butiker i gallerian. Här finns restauranger, banker, apotek, systembolag och bra kommunikationer mm. I närheten finns en frisör, ett gym, en grill, sushirestaurang och välkända Bun Meat Bun. I Farsta strands centrum finns förutom t-bana en mataffär, café, pressbyrå och en pizzeria.

ÖVRIGT
På promenadavstånd finns det skolor åk 1-9 och förskolor. Exempelvis Farstaängsskolan, Hästen friskola, Hästhagsskolan, Magelungsskolan och Kvickenstorpsskolan. På Edagränd runt huset finns en förskola.

Övrigt

INORMATION
Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen gällande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och bi-area om denna är väsentlig för köparen.
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

ÖPPEN BUDGIVNING
Vi tillämpar s k öppen budgivning. Det innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att de avgör när de vill sälja och till vem. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden.
Alla bud publiceras löpande på internet, men undantagsvis kan säljaren komma att välja att inte publicera bud på internet. Bud lämnas direkt till mäklaren.
I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan överlåtelseavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i Köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i Jordabalken.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT
Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationen för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".

Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning eller vid nyproduktion den ekonomiska planen.

SÄLJARENS UPPLYSNINGSSKYLDIGHET
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

UTFÄSTELSE
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

Bilder
Härliga sociala ytor
Härliga sociala ytor
Härlig balkong i högt soligt läge
Härlig balkong i högt soligt läge
Vardagsrum & kök i öppen planlösning
Vardagsrum & kök i öppen planlösning
Badrum 1
Badrum 1
Varmt välkommen till Ågesta Broväg 46
Varmt välkommen till Ågesta Broväg 46
Vardagsrum med högt snedtak
Vardagsrum med högt snedtak
Matplats för många middagsgäster
Matplats för många middagsgäster
Rymligt kök med bra förvaring
Rymligt kök med bra förvaring
Rymligt kök med fönster vid arbetsbänk
Rymligt kök med fönster vid arbetsbänk
Välkommen till BoLiving Fastighetsförmedling
Välkommen till BoLiving Fastighetsförmedling
Sovrum 1/Master bedroom med utgång till mysig balkong
Sovrum 1/Master bedroom med utgång till mysig balkong
Härlig balkong högst upp i huset
Härlig balkong högst upp i huset
Sovrum 2
Sovrum 2
Badrum 2
Badrum 2
Sovrum 3
Sovrum 3
Sovrum 4
Sovrum 4
Rymlig hall med säkerhetsdörr
Rymlig hall med säkerhetsdörr
Planskiss 2D
Planskiss 2D
Planskiss 3D
Planskiss 3D
Hökarängsbadet
Hökarängsbadet
Farsta centrum
Farsta centrum
Farsta centrum
Farsta centrum
Farsta Tunnelbana
Farsta Tunnelbana
Farsta idrottsplats
Farsta idrottsplats
Farsta idrottsplats
Farsta idrottsplats
Karta
Området

ALLMÄNT OM OMRÅDET
Farsta och Farsta strand är en populär söderort till Stockholm. Trivsamt och barnvänligt område, belägen intill sjön Magelungen med bad och fiske sommartid och skridskoåkning vintertid. Här finner du ett rikt friluftsliv i härliga grönområden och strandpromenader vid både Magelungen och Drevviken. Ågesta friluftsområde är ett välbesökt område med ridskola, motionsspår, längdspår vintertid, brukshundklubb och Ågesta golfbana. I Farsta finns både simhall och idrottsplats.

KOMMUNIKATION
Mycket bra kommunikationer med närhet till både pendeltågsstationen i Farsta strand samt tunnelbanestationer i Farsta centrum (15 min) och Farsta strand. Till T-centralen tar det ca 20 min med tunnelbana och 15 min med pendeltåget. Flertalet busslinjer i området. Det finns också t-banestation i Farsta centrum och flera busslinjer som tar dig till exempelvis Haninge, Högdalens c, Skarpnäck och Huddinge.

NÄRSERVICE
Kort promenadväg om 10 minuter till Farsta centrum med ett stort utbud med ca 150 butiker i gallerian. Här finns restauranger, banker, apotek, systembolag och bra kommunikationer mm. I närheten finns en frisör, ett gym, en grill, sushirestaurang och välkända Bun Meat Bun. I Farsta strands centrum finns förutom t-bana en mataffär, café, pressbyrå och en pizzeria.

ÖVRIGT
På promenadavstånd finns det skolor åk 1-9 och förskolor. Exempelvis Farstaängsskolan, Hästen friskola, Hästhagsskolan, Magelungsskolan och Kvickenstorpsskolan. På Edagränd runt huset finns en förskola.

Kontakt
Linda Gustafsson
Ansvarig mäklare
Linda Gustafsson

Reg. Fastighetsmäklare

072 853 42 62 | linda@boliving.se

Läs mer om Linda...

Fri värdering
Går du i säljtankar eller undrar du vad din bostad är värd? Att värdera sin bostad är ett enkelt första steg i försäljnings-processen och ger en bra bild av vad du kan tjäna på din bostadsaffär. Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig inom 24h för en kostnadsfri värdering.