Hagvägen 46B

Segeltorp

Kontakt:

Linda Gustafsson
linda@boliving.se | 072 853 42 62

Byggnadstyp: 1-plansvilla i etage med souterrängvåning

Antal rum: 8 + kök

Boarea: 160 kvm

Biarea: 93 kvm

Byggår: 1939

Tillträde: Enligt överenskommelse

Driftkostnad: 45 160 kr/år

Linda Gustafsson
Ansvarig mäklare
Linda Gustafsson

Reg. Fastighetsmäklare

072 853 42 62 | linda@boliving.se

Läs mer om Linda...

Angelica Hertzman
Extra kontakt
Angelica Hertzman

Reg. Fastighetsmäklare

|

Läs mer om Angelica...

Bostadsfakta
Rumsbeskrivning

Välkomnande entré med tak här finns plats för sittgrupp här kan du med fördel dricka ditt morgonkaffe. Redan vid entrén finns bra förvaringsmöjligheter. Här finner du ett hus med många möjligheter.

ENTRÉPLAN
HALL
Med mycket bra plats för förvaring i garderobsvägg. Charmigt vitmålat äldre trägolv fortsätter in i vardagsrum och sovrum. Trappa som leder ned till relaxavdelning samt tvättstuga. Golvvärme i hallen.

SOVRUM 1
Till höger i hallen finns ett av bostadens alla sovrum. Härligt ljusflöde från två fönster. Bra garderobsvägg med skjutdörrar.

SOVRUM 2
Vidare in i hallen finns ett generöst sovrum med plats för större säng och annat möblemang. Bra garderobsvägg. Golvvärme som ger en behaglig känsla

VARDAGSRUM
Här möts du av ett härligt ljust vardagsrum med utsikt över den grönskande trädgården. Här finns plats för både soffa, media bänk och annat möblemang. Kamin för kalla mysiga dagar. Från vardagsrummet nås uterummet och trädgården. Vitmålat trägolv med golvvärme ger en skön känsla under fötterna.

UTERUM
Uteplats under tak och utgång till trädgården. Generöst rum med plats för större utemöbel.

GÄSTWC
I hallen finns en toalett med handfat och vädringsfönster. Mosaikgolv med golvvärme el.

KÖK
Generöst kök med ljusa luckor och ljust kakel som stänkskydd ovan bänkskivor. Här finns diskmaskin, fullstor kyl och frys. Spis med ugn och spisfläkt. Här finns goda förvaringsmöjligheter och bra arbetsytor. Stor köksö för ytterligare förvaring och matlagning. Köket har plats för ett större matbord för många middagsgäster.

SOVRUM / ARBETSRUM 3
Ett generöst sovrum med plats för större säng och annat möblemang.

SOVRUM 4
Ytterligare ett stort sovrum med plats för det man behöver.

GATUPLAN
HALL
I hallen finns en mangel och en tvätt pelare med tvättmaskin och torktumlare. Från hallen finns en dubbeldörr (låsbar från båda håll) till lägenhet 1.

BADRUM
Stilrent badrum med bastu. Här finns en stor jacuzzi, takdusch, vanlig dusch, handfat i kommod, wc och bastu. Helkaklat och klinkers i grått med både vattenburen golvvärme och elvärme (används på sommaren).

MATKÄLLARE
Praktisk matkällare med god plats för förvaring.

PANNRUM
Här finns varmvattenberedaren och plats för förvaring.

GARAGE
Stort garage om ca 56 kvm. Här finns både travers och kompressor att tillgå. Utanför garaget finns en pelarsvängkran. Golvvärme finns i garage.

LÄGENHET 1 MED EGEN ENTRE
Ljus och fräsch bostad om 30 kvm bestående av rum med pentry och tvättmaskin, sovrum samt badrum. Kakel på golven och målade vita väggar. Vattenburen golvvärme samt extra golvvärme i i badrum med dubbla system. Luft/luft värmepump inverter.

LÄGENHET 2 MED EGEN ENTRE
Ljus och fräscht rum med pentry och tvättmaskin samt ett badrum. Målade vita väggar och ekparkett.

TRÄDGÅRDEN
Trevlig uppvuxen trädgård med badtunna.

SEPARAT STUGA
På tomten finns det ett gästhus "hotell Rostiga fjädern" som varit uthyrt de senaste 7-8 åren. Här saknas vatten och avlopp men det finns el och värme. en kokplatta, kyl/frys och det finns ett sovloft. Utomhus: som syns på bild finns en altan som även har en sovplats - skönt på sommaren.

Bostadsinformation
EKONOMI
Driftskostnad45 160 kr/år
Driftskostnad, varav
Uppvärmning: 29 000 kr
El: 11 000 kr  
VA: 2 400 kr
Renhållning: 1 635 kr
Sotning: 1 125 kr
Beräknat antal pers: 9
KommentarObs! driftkostnaden är beräknad på faktiskt förbrukning för 9 personer. Till driftkostnad tillkommer en hemförsäkring med ca 638 kr/månad beroende på försäkringsbolag samt värde på lösöre.
Pantbrev:3590000 kr
 
BYGGNAD
Byggnadstyp1-plansvilla i etage med souterrängvåning
Antal rum:8 + kök
Boarea:160 kvm
Biarea:93 kvm
Upplåtelseform:Friköpt
Fastighetsbeteckning:Trädgårdsmästaren 9
Kommun:Huddinge
Skattesats:32,907 %
Plan:Trädgårdsmästaren Detaljplan, beslutad Datum: 2003-11-06 Genomförande: Början 2003-12-04 slut 2013-12-03 Östra mälaren Ytvattenskydd, beslutad Datum: 2008-11-25
Byggnadsår1939 ombyggt 1991/92
UppvärmningVattenburet luft-va värmep, vattensolfångare, luft-luftvärmep, direktv el, vedp
Energideklaration
Utfärdad den 12 september 2017
Energiklass: F
Energiprestanda: 101 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Grundläggning: Betongplatta på mark
Grundmur: Gråsuggor samt sipporex
Stomme: Trä
Fasad: Träpanel
Fönster: 3-glas - 2-glas + enkelglas samt 2-glas isoler
Bjälklag: Lättbetong
Tak: Sadeltak med betongpannor och undertak av råspont
Fastighetsbet.Trädgårdsmästaren 9
 
ÖVRIGA BYGGNADER
Denna fastighet är besiktigad. Besiktningsprotokollet som finns tillgängligt hos mäklaren ger viss information om fastighetens skick och är en viktig del i de överväganden en köpare ska göra. Som slutgiltig köpare har du också möjlighet att få en kostnadsfri genomgång av protokollet på telefon med besiktningsmannen som kan svara på frågor och redogöra för besiktningens alla delar. Vill du ha en genomgång på plats i huset så kan du få det mot en mindre kostnad. Fastighetsägaren har också beställt en Dolda fel försäkring som gäller 10 år framåt vilket också gagnar köparen.

Huset har en totalyta om 253 kvm (varav boyta om 160 kvm samt biarea 93 kvm) areamätning är utförd 2017-10-30. Enligt lantmäteriet information är totalytan 182 kvm.

En fastighetsavgift tas ut om ca 7 687 kr/år. Den ersätter tidigare fastighetsskatt och regleras, enligt upplupen tid, på tillträdesdagen. Lagfartskostnad: 1,5% av köpeskillingen för privatperson samt en avgift om f.n. 825 kr. Pantbrevs kostnad: 2% av pantbrevs beloppet för nya pantbrev.

Lättskött tomt med sol hela dagen. På tomten finns flera äppelträd som ger god äppelmust. Gråpäron, plommonträd, krusbär, rabarber, svarta, vita och röda vinbär. Rododendronbuskar och syrenhäckar som inramar tomten.

Garage med vattenburen golvvärme.

Renoveringar:
2017 Montering av solceller för el 5 kW
2016 Målning av fasad
2010 Målning av hall och vardagsrum
2007 Badrum renoverat
2008 Omdränering baksida samt kortsidor
2002 Byte av tak på terras baksidan (uvavvisande kanalplast som håller värme)
1992 Omdränering entrésida
1992 Montering av solpanel används för varmvatten samt uppvärmning
1991-92 Byte av takpannor, läkt och papp. Förlängning av takfoten.
1991-92 Tillbyggnad då byttes all el och vvs ut i äldre byggnad förutom avloppsböj av gjutjärn i golvet på gästtoalett vid entrén.
1988 Byggdes terras på baksidan
1986 Säljaren flyttar in

Säljarens egna ord
Varför ska du köpa just mitt hus?
Kanske ska du fråga dej om du har råd att inte köpa det vid en jämförelse med andra hus.
Här har du din egen Moneymachine om du så önskar.
Med tre separata uthyrningsbara möblerade lägenheter, ett seriöst tillskott till din ekonomi, bara att hyra ut från dag 1.
Området

ALLMÄNT OM OMRÅDET
Segeltorp är ett trivsamt område här är det nära till både grönområden, shopping och city. Bebyggelsen består till stor del av småhus och tillhör Huddinge kommun. Nära till Långsjön där man kan bada på sommaren och åka skridskor på vintern. Närhet till Segeltorpshallen där finns fotbollsplaner, ridskola och elljusspår. Nära till friluftsområden och naturreservatet runt sjön Gömmaren med motionsspår, vandringsleder samt klipp- och strandbad.

KOMMUNIKATION
Gångavstånd till buss som tar dig både till P-tåg (Stuvsta / Huddinge) och T-bana (Fruängen och Skärholmen). Bra kommunikationer runt hela söderort från både Fruängen och Huddinges bussterminaler och P-tåg. Skärholmen, IKEA, Kungens Kurva, Stuvsta, Huddinge och mot Fruängen. Med bil tar man sig enkelt ut på E4:an inom ett par minuter och in till Stockholm på 10-15 minuter. Tunnelbana till Skärholmen är ca. 20 min promenad bort.

NÄRSERVICE
Området har ett mycket brett utbud med shopping och service. I närheten finns Segeltorps Centrum där finns ett konditori, gym, restaurang, vårdcentral och bibliotek mm. I Fruängens Centrum finns det ett 20-tal butiker t ex livsmedelsbutiker, apotek, systembolag, bibliotek samt t-banan. Mycket nära till Kungens Kurva och Heron City med en av Nordens största biografanläggning, restauranger, bowlinghall, butiker, frisör, konditori med café och restauranger. I Segeltorp finns också den populära och välbesökta handelsträdgården Zetas trädgård med ett av Sveriges största sortiment av trädgårdsväxter.

ÖVRIGT
Skolor i närheten är Juringeskolan, Segeltorpsskolan och Långsjöskolan klar 2020. Förskolor i närområdet: Smista förskola, Väktarens förskola, Trädgårdssångaren, Lövsångaren, Hagen och Juringe Gård För mer info se www.huddinge.se

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör från säljaren och lantmäteriets fastighetsutdrag. Då det är skillnad mellan säljarens information och lantmäteriets fastighetsutdrag gällande BOA (boarea) och BIA (biarea) uppmanas köparen att kontrollmäta dessa vid tveksamhet. Köparen uppmanas att noga undersöka fastigheten innan köp.

ÖPPEN BUDGIVNING
Vi tillämpar s.k. öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att de avgör när de vill sälja och till vem. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. Alla bud publiceras löpande på internet, men undantagsvis kan säljaren komma att välja att inte publicera bud på internet. Bud lämnas direkt till mäklaren. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan överlåtelseavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

ANSVARSFÖRDELNING VID FASTIGHETSKÖP
Utgångspunkt för ansvarsfördelning. Utgångspunkten enligt jordabalken är att fastigheten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen med fog kunnat förutsätta vid köpet. Därutöver gäller att den köps i det skick den faktiskt befinner sig i på kontraktsdagen. För sådana fel eller skador, som köparen haft möjlighet att upptäcka eller haft anledning att räkna med p g a fastighetens ålder och skick, kan säljaren inte göras ansvarig. Säljaren ansvarar dock för dolda fel, d v s sådana fel i fastigheten som köparen inte bort upptäcka och oavsett om säljaren själv känt till felen eller inte. Säljarens ansvar för dolda fel i fastigheten gäller i 10 år.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT
Utgångspunkten är att köparen måste undersöka fastigheten brukar kallas köparens undersökningsplikt. Kraven på köparens undersökning är långtgående. Fastigheten skall undersökas i alla dess delar och funktioner. Finns det möjligheter måste köparen även inspektera vindsutrymmen, krypgrunder och andra svårtillgängliga utrymmen. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt fuktskador (speciellt i källare och på vinden), rötskador, skador på vatten- och avloppsanläggningar, sprickbildningar i fasad och grundmur samt skorstensstock. Upptäcker köparen vid sin undersökning fel eller symptom på fel i fastigheten eller är fastigheten över huvudtaget i sådant skick att fel kan misstänkas, skärps kraven på köparens undersökningsplikt.
Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör föranleda en mer ingående undersökning från köparens sida.

Å andra sidan ska köparen inte behöva undersöka sådana delar av fastigheten som säljaren lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier för, under förutsättning att dessa inte är för allmänt hållna. Köparen bör slutligen ha i åtanke att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha "förväntat sig" med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Han bör därför anpassa sin undersökning till detta. Rör köpet ett begagnat hus måste köparen ta i beräkning att vissa delar och funktioner utsatts för slitage och på grund av ålder t o m kan vara uttjänta och i behov av utbyte eller i vart fall renovering.

SÄLJARENS UPPLYSNINGSSKYLDIGHET
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Avgörande för bedömningen om ett faktiskt fel är relevant eller inte, är om felet är möjligt att upptäcka för köparen. Endast om felet inte är upptäckbart är det relevant. Trots detta kan man ändå säga att säljaren har en upplysningsskyldighet. Om säljarens förtigande innefattar svikligt eller annat ohederligt förfarande kan säljaren gå miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det finns dock även andra situationer där säljaren är skyldig att upplysa om förhållanden som han har vetskap om och som köparen borde ha upptäckt men förbisett. Det är främst fråga om situationer där omständigheterna är sådana att säljaren måste förstå att köparen är i villfarelse avseende ett förhållande och där han vidare inser att förhållandet kan vara avgörande för köparens köpbeslut.

Säljaren får med andra ord inte medvetet utnyttja köparens okunskap om ett visst förhållande. Säljaren kan vidare sägas ha en upplysningsskyldighet i så motto att han kan bli skadeståndsskyldig om han faktiskt känt till eller borde ha känt till felet men inte upplyst köparen om detta. Detta följer av köparens rätt till skadestånd på grund av säljarens försummelse. Det är således i säljarens eget intresse att han upplyser köparen om de fel eller symptom som han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren är dessutom inte dolt och kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

SÄLJARENS UTFÄSTELSE
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande fastighetens skick. Detta gäller i huvudsak då säljaren gjort en klar och specificerad utfästelse beträffande fastighetens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas inte som utfästelser.

SÄLJANSVARSFÖRSÄKRING
Genom säljaransvarsförsäkring finns möjlighet för säljaren att inom försäkringens ram begränsa sin ekonomiska risk för dolda fel i fastigheten samtidigt som köparens rätt till ersättning för sådana fel, säkerställs via försäkringen. Säljaransvarsförsäkringen erbjuder således en trygghet för både säljare och köpare.

Bilder
Trädgård med badtunna
Trädgård med badtunna
Generöst kök med bra förvaring
Generöst kök med bra förvaring
Stort och rymligt vardagsrum
Stort och rymligt vardagsrum
Toppmodernt relaxrum med bubbelbad och bastu
Toppmodernt relaxrum med bubbelbad och bastu
Varmt välkommen till Hagvägen 46 B
Varmt välkommen till Hagvägen 46 B
Ljus och välkomnande hall
Ljus och välkomnande hall
Bra förvaring i garderobsvägg
Bra förvaring i garderobsvägg
Rymligt kök med matplats
Rymligt kök med matplats
Kök för matlagning
Kök för matlagning
Plats för rejält matbord och många middagsgäster
Plats för rejält matbord och många middagsgäster
Vardagsrum med utgång till uterum
Vardagsrum med utgång till uterum
Detaljbild
Detaljbild
Härlig kamin för kalla vinterkvällar
Härlig kamin för kalla vinterkvällar
Entré med plats för trädgårdsgrupp
Entré med plats för trädgårdsgrupp
Altan för mysiga grillkvällar
Altan för mysiga grillkvällar
BoLiving Fastighetsförmedling
BoLiving Fastighetsförmedling
Arbetsrum / Sovrum 1
Arbetsrum / Sovrum 1
Sovrum 2
Sovrum 2
Sovrum 3
Sovrum 3
Sovrum 4 med god förvaring
Sovrum 4 med god förvaring
Toalett på entréplan
Toalett på entréplan
Toppmodernt relaxrum med bubbelbad och bastu
Toppmodernt relaxrum med bubbelbad och bastu
Toppmodernt relaxrum med bubbelbad och bastu
Toppmodernt relaxrum med bubbelbad och bastu
Toppmodernt relaxrum med bubbelbad och bastu
Toppmodernt relaxrum med bubbelbad och bastu
Tvättpelare
Tvättpelare
Lägenhet 1 entré
Lägenhet 1 entré
Lägenhet 1
Lägenhet 1
Lägenhet 1 badrum
Lägenhet 1 badrum
Lägenhet 2
Lägenhet 2
Lägenhet 2
Lägenhet 2
Hagvägen 46 B
Hagvägen 46 B
Garage samt flera parkeringsplatser
Garage samt flera parkeringsplatser
Entré
Entré
Stuga på tomten
Stuga på tomten
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Kungens kurva shoppingcenter
Kungens kurva shoppingcenter
Ikea
Ikea
Fruängens Centrum
Fruängens Centrum
Skärholmen t-bana
Skärholmen t-bana
Planskiss
Entréplan 2D
Entréplan 2D
Källare samt 2 lägenheter 2D
Källare samt 2 lägenheter 2D
Stuga på tomten
Stuga på tomten
Karta
Området

ALLMÄNT OM OMRÅDET
Segeltorp är ett trivsamt område här är det nära till både grönområden, shopping och city. Bebyggelsen består till stor del av småhus och tillhör Huddinge kommun. Nära till Långsjön där man kan bada på sommaren och åka skridskor på vintern. Närhet till Segeltorpshallen där finns fotbollsplaner, ridskola och elljusspår. Nära till friluftsområden och naturreservatet runt sjön Gömmaren med motionsspår, vandringsleder samt klipp- och strandbad.

KOMMUNIKATION
Gångavstånd till buss som tar dig både till P-tåg (Stuvsta / Huddinge) och T-bana (Fruängen och Skärholmen). Bra kommunikationer runt hela söderort från både Fruängen och Huddinges bussterminaler och P-tåg. Skärholmen, IKEA, Kungens Kurva, Stuvsta, Huddinge och mot Fruängen. Med bil tar man sig enkelt ut på E4:an inom ett par minuter och in till Stockholm på 10-15 minuter. Tunnelbana till Skärholmen är ca. 20 min promenad bort.

NÄRSERVICE
Området har ett mycket brett utbud med shopping och service. I närheten finns Segeltorps Centrum där finns ett konditori, gym, restaurang, vårdcentral och bibliotek mm. I Fruängens Centrum finns det ett 20-tal butiker t ex livsmedelsbutiker, apotek, systembolag, bibliotek samt t-banan. Mycket nära till Kungens Kurva och Heron City med en av Nordens största biografanläggning, restauranger, bowlinghall, butiker, frisör, konditori med café och restauranger. I Segeltorp finns också den populära och välbesökta handelsträdgården Zetas trädgård med ett av Sveriges största sortiment av trädgårdsväxter.

ÖVRIGT
Skolor i närheten är Juringeskolan, Segeltorpsskolan och Långsjöskolan klar 2020. Förskolor i närområdet: Smista förskola, Väktarens förskola, Trädgårdssångaren, Lövsångaren, Hagen och Juringe Gård För mer info se www.huddinge.se

Kontakt
Linda Gustafsson
Ansvarig mäklare
Linda Gustafsson

Reg. Fastighetsmäklare

072 853 42 62 | linda@boliving.se

Läs mer om Linda...

Angelica Hertzman
Extra kontakt
Angelica Hertzman

Reg. Fastighetsmäklare

|

Läs mer om Angelica...

Fri värdering
Går du i säljtankar eller undrar du vad din bostad är värd? Att värdera sin bostad är ett enkelt första steg i försäljnings-processen och ger en bra bild av vad du kan tjäna på din bostadsaffär. Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig inom 24h för en kostnadsfri värdering.