Johan Enbergs väg 66

Solna Västra Skogen

Kontakt:

Anneli Nilsson
anneli@boliving.se | 072 853 42 61

Objekttyp:  Bostadsrätt

Månadsavgift: 2 889 kr

Antal rum: 2 + kök

Boarea: 62 kvm

Byggår: 1969

Tillträde: Enligt överenskommelse

Driftkostnad: 4 800 kr/år

Anneli Nilsson
Ansvarig mäklare
Anneli Nilsson

Reg. Fastighetsmäklare

072 853 42 61 | anneli@boliving.se

Läs mer om Anneli...

Bostadsfakta
Rumsbeskrivning

Lägenheten disponeras enligt följande:

HALL
Ljus välkomnande hall med plats både för möbler och avhängning. Fyra garderober. Linoleummatta ljusgrå melerad och ljusa väggar. Säkerhetsdörr ger både värme och ljudkomfort.

KÖK
Kök med utgång till den trevliga trädäckade terrassen och den fantastiska panoramavyn över Stockholm och Mälarens vatten. Vitvaror spis (2012), diskmaskin bänkmodell (2013), Kyl/frys (2013). Sittplats för 6-8 personer vid större middagssällskap.

VARDAGSRUM
Ett stort luftigt och lättmöblerat vardagsrum. Här finns plats både för sittgrupp och TV-bänk. Även en matsalsgrupp får gott om plats. Vacker panel på väggar och ekparkett samt tapetserade väggar.

SOVRUM
Ett stort luftigt lättmöblerat sovrum. Två garderober. En fantastisk utsikt över Stockholms vatten och stan. Ett vackert gediget och påkostat trägolv. Tapetserade väggar.

BADRUM
Kaklade väggar och plastmatta. Wc, handfat och duschhörna.

TERRASS: Möblerbar med matgrupp och en fantastisk panoramavy över Stockholm och Mälarens vatten. Här kommer både frukost, lunch och middag intas med nära och kära. Markis över den trädäckade terrassen. Terrassen omgärdas av skyddande charmig syrenhäck.

Bostadsinformation
 
LÄGENHET
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum:2 + kök
Boarea:62 kvm
Lägenhetsnummer:0033
Kommun:Solna
Skattesats:30,127 %
Våning1 av 4
Ekonomi
Avgift: 2 889 kr/mån Värme, VA, förråd, kabel-tv och bredband
Andel i föreningen: 2.02302%
Driftskostnad4 800 kr/år
Driftskostnad, varav El: 3 000 kr   Försäkring: 1 800 kr Beräknat antal pers: 1
TillträdeEnligt överenskommelse
 
BYGGNAD
ByggnadstypFlerbostadshus
Byggnadsår1969
Energideklaration Utfärdad den 2 december 2008 Energiprestanda: 137 kWh/m² (Atemp) och år
Fastighetsbet.Fältmarskalken
Föreningen
NamnBrf Fältmarskalken
InformationVälkommen till Brf Fältmarskalken. Föreningen bildades år 2000 och består av 33 lägenheter samt 3 lokaler varav 2 föreningslokaler. Föreningens fastighet Fältmarskalken 1 bebyggdes 1969. För mer information gå in på http://www.faltmarskalken.se

Ekonomi: Föreningens skuldsättning är att betrakta som mycket låg med endast 3800 kr/kvm i långfristiga skulder. Även avgiftsnivån på 560 kr/kvm/år är att betrakta som låg.

Gemensamma utrymmen: Hobbylokal, bastu, tvättstuga och lägenhetsförråd. 2 st cykelrum och ett barnvagnsförråd.

Internet och TV: I syfte att bringa ned kostnaderna för Internetanslutningar har föreningen tecknat ett tilläggsavtal med Bredbandsbolaget - ett sk gruppanslutningen fördelas föreningens totala kostnad. Ingår i månadsavgiften.

Underhåll och renoveringar:
2017 Föreningens stammar är i bra skick och stamspolning är utfört under 2017.
2013 Takisolering
2012 Utbyte av fjärrvärmecentralen och radiatorventiler i samtliga lägenheter. Gjort i ordning trädgården samt inköp av ny grillplats.
2011 Total renovering av tvättstugan samt maskinpark
2008 Renovering av trapphus.
2004 Renovering av fasader samt utbyggnation och inglasning av balkonger
Området

ALLMÄNT OM OMRÅDET
Området Huvudsta och Västra skogen ligger med högt läge på en klippa med panoramautsikt över Stockholm och Mälaren med Ulvsunda sjön samt nordvästra Kungsholmen och Hornsbergs Strand med bostäder, affärer, restauranger och parker. Längs med Ulvsundasjön erbjuds populära promenadstråk som går längs med populära Restauranger som Grodhavet och även Pampas Marina med både båtliv och restaurang. Promenera vidare längs med Karlbergs Slott och vidare in mot stan på ca 15 min. Väljer man att gå åt andra hållet så passerar man Hufvudsta Gård, Augustendals 4H-gård och lekpark. Vid Huvudstabadet fins möjligheter till klippbad. Vidare längs med strandpromenaden tar man sig hela vägen mot Sundbyberg. Området härstammar från en stor egendom från början nämligen Huvudsta gård. I början av 1800-talet inköptes gården av Johan Wibom och ättlingar till honom äger fortfarande de delar av fastigheten som finns kvar. 1898 såldes stora markområden. Under 60-talet växte det nuvarande Huvudsta fram. Västra skogen har ett lustigt namn kommer av "skogen väster om Karlbergs Slott". Ner mot Ulvsundasjön finns också delar av skogen kvar. Vi kanske numera förknippar namnet med tunnelbanestationen - men området betraktas i sig som kulturhistoriskt mycket värdefullt.

KOMMUNIKATION
Endast 4 minuters promenad tar dig till Västra Skogens T-banestation med dubbla linjer. In till city på endast 7 minuter. Busslinjer går också från området. För mer information www.sl.se Med bil tar ni er på ett par minuter ut på E4 och Essingeleden eller in mot stan.

NÄRSERVICE
I Västra Skogens centrum ligger det butiker, restauranger, apotek och övrig service.

ÖVRIGT
Förskolor och skolor Solna Stad https://www.solna.se/sv/skolor/

Övrigt

INFORMATION
Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen gällande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och bi-area om denna är väsentlig för köparen. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.


ÖPPEN BUDGIVNING
Vi tillämpar s k öppen budgivning. Det innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att de avgör när de vill sälja och till vem. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden.
Alla bud publiceras löpande på internet, men undantagsvis kan säljaren komma att välja att inte publicera bud på internet. Bud lämnas direkt till mäklaren.
I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan överlåtelseavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i Köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i Jordabalken.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT
Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationen för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".
Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning eller vid nyproduktion den ekonomiska planen.

SÄLJARENS UPPLYSNINGSSKYLDIGHET
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

UTFÄSTELSE
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

Bilder
Utsikt från terrass
Utsikt från terrass
Fantastisk panoramavy över Mälarens glittrande vatten
Fantastisk panoramavy över Mälarens glittrande vatten
Utsikt från vardagsrum
Utsikt från vardagsrum
Utsikt från matplats
Utsikt från matplats
Vardagsrum
Vardagsrum
Utsikt från sovrum
Utsikt från sovrum
Välkommen till -  BoLiving Fastighetsförmedling
Välkommen till - BoLiving Fastighetsförmedling
Kök
Kök
Hall / entré
Hall / entré
Dusch och wc rum
Dusch och wc rum
Den Gyldene porten
Den Gyldene porten
Utsikt över Ulvsundasjön och Mälarens vatten
Utsikt över Ulvsundasjön och Mälarens vatten
Vy mot uteplats terrass och markiss över trädäck
Vy mot uteplats terrass och markiss över trädäck
Fasadbild
Fasadbild
Panoramavy
Panoramavy
Johan Enbergs Väg 66 och skulptur
Johan Enbergs Väg 66 och skulptur
Johan Enbergs väg grönområde
Johan Enbergs väg grönområde
Här trivs Hackspetten
Här trivs Hackspetten
Karta
Området

ALLMÄNT OM OMRÅDET
Området Huvudsta och Västra skogen ligger med högt läge på en klippa med panoramautsikt över Stockholm och Mälaren med Ulvsunda sjön samt nordvästra Kungsholmen och Hornsbergs Strand med bostäder, affärer, restauranger och parker. Längs med Ulvsundasjön erbjuds populära promenadstråk som går längs med populära Restauranger som Grodhavet och även Pampas Marina med både båtliv och restaurang. Promenera vidare längs med Karlbergs Slott och vidare in mot stan på ca 15 min. Väljer man att gå åt andra hållet så passerar man Hufvudsta Gård, Augustendals 4H-gård och lekpark. Vid Huvudstabadet fins möjligheter till klippbad. Vidare längs med strandpromenaden tar man sig hela vägen mot Sundbyberg. Området härstammar från en stor egendom från början nämligen Huvudsta gård. I början av 1800-talet inköptes gården av Johan Wibom och ättlingar till honom äger fortfarande de delar av fastigheten som finns kvar. 1898 såldes stora markområden. Under 60-talet växte det nuvarande Huvudsta fram. Västra skogen har ett lustigt namn kommer av "skogen väster om Karlbergs Slott". Ner mot Ulvsundasjön finns också delar av skogen kvar. Vi kanske numera förknippar namnet med tunnelbanestationen - men området betraktas i sig som kulturhistoriskt mycket värdefullt.

KOMMUNIKATION
Endast 4 minuters promenad tar dig till Västra Skogens T-banestation med dubbla linjer. In till city på endast 7 minuter. Busslinjer går också från området. För mer information www.sl.se Med bil tar ni er på ett par minuter ut på E4 och Essingeleden eller in mot stan.

NÄRSERVICE
I Västra Skogens centrum ligger det butiker, restauranger, apotek och övrig service.

ÖVRIGT
Förskolor och skolor Solna Stad https://www.solna.se/sv/skolor/

Kontakt
Anneli Nilsson
Ansvarig mäklare
Anneli Nilsson

Reg. Fastighetsmäklare

072 853 42 61 | anneli@boliving.se

Läs mer om Anneli...

Fri värdering
Går du i säljtankar eller undrar du vad din bostad är värd? Att värdera sin bostad är ett enkelt första steg i försäljnings-processen och ger en bra bild av vad du kan tjäna på din bostadsaffär. Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig inom 24h för en kostnadsfri värdering.