Domarvägen 4, 2tr

Kvarnbergsplan / Huddinge

Kontakt:

Anneli Nilsson
anneli@boliving.se | 072 853 42 61

Objekttyp:  Bostadsrätt

Månadsavgift: 2 295 kr

Antal rum: 2 + kök

Boarea: 57 kvm

Byggår: 1950

Tillträde: Enligt överenskommelse

Driftkostnad: 4 500 kr/år

Intresseanmälan: E-posta: anneli@boliving.se
Anneli Nilsson
Ansvarig mäklare
Anneli Nilsson

Reg. Fastighetsmäklare

072 853 42 61 | anneli@boliving.se

Läs mer om Anneli...

Bostadsfakta
Rumsbeskrivning

Lägenheten disponeras enligt följande:

ENTRÉ OCH HALL
Välkomnande ljus luftig hall med plats för avhängning för kläder och annat möblemang. I hallen finns det garderober varav ett städskåp. Ljus plastmatta och tapet på väggar.

KÖK
Trevligt kök med köksluckor i original utförande. Köket bjuder på riktigt bra förvaring i lådor och skåp samt arbetsbänk. Vitvaror av äldre modell består av spis med ugn samt stor kyl och frys. Vädringsfönster vid arbetsbänk och spis ger bra ljusinflöde. Matplats framför fönster ger ett härligt ljusinsläpp. Blommig charmig tapet och linoleumgolv.

BADRUM
Stambytt och helkaklat badrum. Vädringsfönster ger fint ljusflöde. Badkar, vägghängd wc samt handfat med spegelskåp över. Förberett för tvättmaskin.

VARDAGSRUM
Ljuvligt ljust och luftigt vardagsrum med ljusinsläpp från två väderstreck. Via dubbeldörrar utgång till möblerbar balkong med fin utsikt över grönskan och villaområdet nedanför.
Ekparkett och tapetserade väggar.

SOVRUM
Från hallen nås bostadens rymliga sovrum. Bra plats för både säng och annat möblemang. Fönster mot lugnt villaområde. Plastgolv och tapeter.

BALKONG
Från vardagsrummets dubbeldörrar nås den möblerbara balkongen med milsvid utsikt mot lugnt villaområde och grönska.

KLÄDKAMMARE
Stor praktisk och rymlig med plats för avhängning och hyllor.

Bostadsinformation
 
LÄGENHET
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum:2 + kök
Boarea:57 kvm
Lägenhetsnummer:00018
Kommun:Huddinge
Skattesats:32,918 %
Våning2 av 3
Ekonomi
Avgift: 2 295 kr/mån inkl värme, vatten och kabel-TV basutbud
Andel i föreningen: 1.0102%
Andel av årsavgift: 0,99379 %
Driftskostnad4 500 kr/år
Driftskostnad, varav El: 3 000 kr   Försäkring: 1 500 kr Beräknat antal pers: 1
TillträdeEnligt överenskommelse
 
BYGGNAD
ByggnadstypFlerbostadshus
Byggnadsår1950
UppvärmningFjärrvärme
Energideklaration Utfärdad den 7 april 2009 Energiprestanda: 177 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt Fönster: 2-glas
Fastighetsbet.Sekreteraren
Föreningen
NamnBrf Gräddhyllan i Huddinge
InformationBrf Gräddhyllan ligger högt belägen endast ett stenkast från Huddinge centrum. Till föreningen hör lägenheterna i stjärnhusen på Domarvägen (jämna nr 2-20). Förningens hus (byggår 1950) består av tre våningar och innehar 106 lägenheter samt 8 lokaler.
Fördelas enligt följande:
24 st 1 rok, badrum
48 st 2 rok, badrum
30 st 3 rok, badrum
4 st 4 rok, badrum
För mer information : http://www.brfgraddhyllan.se

Föreningen tillämpar kodad porttelefon.

Föreningen har bra ekonomi. God sammanhållning med städdagar och grillning samt aktiviteter för barnen samt adventsfika.

Tvättstugor:
Tvättstugor finns i port 4, 12 och 18. Tvättstugan kan bokas via hemsida.

Förråd:
Alla lägenheter har tillgång till tre förråd (vindsförråd, källarförråd och ett mindre matkällarförråd).

Föreningslokal:
Grannföreningen Justeringsmannen har en festlokal med kök och ett övernattnings-sovrum som man kan hyra samt en stor lokal som hyrs ut. Lokalen fungerar både för större samlingar och för övernattning.

Hushållssopor/grovsopor/källsortering:
Finns på gården i två separata byggnader.

Överlåtelse samt pantsättningsavgift betalas av köparen.

Renoveringar
2005 utfördes renovering av tak, balkonger och fasadputs.
Badrum stam bytt med nya badrum som följd.
Även el byttes ut. 2012/2013 renoverades tvättstugor och hyreslägenheter.
2017 stamspolning

Parkering
Gästparkering finns på gården samt ute på gatan. Styrelsen har hand om kön för parkeringsplats och det är i dagsläget en kö.
Plats utan el kostar 200kr/månad.
Plats med el kostar 300kr/månad.

TV och bredband
Lägenheterna är anslutna till Bredbandsbolaget via fiber samt till ComHem via tv-uttaget. Avtal tecknas med leverantör.
Området

ALLMÄNT OM OMRÅDET
Huddinge kommun ligger strax söder om Stockholms city. Att bo med promenadavstånd till centrum och all service samt kommunikationer är få förunnat. Här får du närhet till det mesta. Härlig natur med trevliga promenadstråk finns i stort sett direkt utanför dörren. Huddinge kommun består till största delen av småhus och villakvarter. Här finns både äldre som nyare områden med villakvarter, radhus och kedjehus samt lägenheter i både bostadsrättsform samt hyreshus. Inom promenadavstånd finner du motionsspår och vackra promenadstråk. Populära sjöar ligger inom promenad avstånd till Trehörningen, Långsjön och Gömmaren med badplatser. Under vintertid plogas sjöarna för skid - och skridskoåkning. Huddingehallen ligger endast en kort promenad från centrum. Närhet till Kungens kurva (med bil ca 10min) som är en av Europas största handelsområden (IKEA, Heron City etc) med nordens i särklass största biografanläggning. Fitnessanläggning, restauranger, bowlinghall, butiker med mera. På Huddinge kommuns hemsida: www.huddinge.se hittar du mer information vad Huddinge har att erbjuda vad gäller skola, natur och diverse utbud.

KOMMUNIKATION
Vid Kvarnbergsplan finns ett busstorg med förbindelser mot flera centrala knutpunkter. Här passerar också nattbussar hem direkt från stan. Huddinge kommunikationsknytpunkt ligger i centrum. Pendeltåget tar dig till Stockholm C (restid 15min) och Södertälje (restid 30 min). Bussar tar dig både runt hela söderort. Kungens kurva, Huddinge C, Stuvsta C och Skärholmens C samt Fruängen, Högdalen och Farsta. Även Huddinge Karolinska samt Södertörns högskola.

NÄRSERVICE
Kvarnbergsplan erbjuder mataffär, pizzeria med stort utbud, caféliv samt Huddingehallen med både sim och träning av alla slag. Huddinge Centrum med ett 80-tal affärer, restauranger, banker, folktandvård och vårdcentral . Flertalet matbutiker, klädbutiker och det mesta inom service samt diverse småbutiker med specialsortiment. Med sin småstadskaraktär hittar du alltså det mesta bland diverse butiker. Här ges människorna företräde framför bilarna och du finner att arkitekternas förebild har varit gamla stadskärnor, med snirkliga gator och öppna ytor. Här kan du botanisera i mindre specialbutiker såväl som de större klädkedjorna och matbutikerna.

ÖVRIGT
För barnfamiljer finns flertalet skolor i närheten som Tomtbergaskolan, Kvarnbergsskolan, Huddingegymnasium, Sågbäcksgymnasiet. För de mindre barnen finns även flertalet dagis och förskolor i närheten.

Övrigt

INFORMATION
Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen gällande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och bi-area om denna är väsentlig för köparen. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

ÖPPEN BUDGIVNING
Vi tillämpar s k öppen budgivning. Det innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att de avgör när de vill sälja och till vem. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. Alla bud publiceras löpande på internet, men undantagsvis kan säljaren komma att välja att inte publicera bud på internet. Bud lämnas direkt till mäklaren. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan överlåtelseavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i Köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i Jordabalken.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT
Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationen för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".

Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning eller vid nyproduktion den ekonomiska planen.

SÄLJARENS UPPLYSNINGSSKYLDIGHET
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

UTFÄSTELSE
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

Bilder
Högt och fritt läge och möblerbar balkong
Högt och fritt läge och möblerbar balkong
Vardagsrum med fönster från två vädersträck
Vardagsrum med fönster från två vädersträck
Rymligt kök med matplats
Rymligt kök med matplats
Stort luftigt sovrum
Stort luftigt sovrum
Välkommen till Domarvägen 4
Välkommen till Domarvägen 4
Välkommen till -  BoLiving Fastighetsförmedling
Välkommen till - BoLiving Fastighetsförmedling
Trevlig utsikt från matplatsen
Trevlig utsikt från matplatsen
Charmigt kök i original
Charmigt kök i original
Välkomnande hall med bra förvaring
Välkomnande hall med bra förvaring
Vardagsrum med balkong
Vardagsrum med balkong
Möblerbar balkong
Möblerbar balkong
Badrum stambytt 2005 och förberett för tvättmaskin
Badrum stambytt 2005 och förberett för tvättmaskin
Välkommen till Domarvägen 4
Välkommen till Domarvägen 4
Huddinge Centrum
Huddinge Centrum
Huddinge Centrum
Huddinge Centrum
Huddinge Tågstation
Huddinge Tågstation
Huddinge Centrum
Huddinge Centrum
Sjödalsparken
Sjödalsparken
Badplatsen Gömmarn
Badplatsen Gömmarn
Planskiss
Planskiss 2D
Planskiss 2D
Karta
Området

ALLMÄNT OM OMRÅDET
Huddinge kommun ligger strax söder om Stockholms city. Att bo med promenadavstånd till centrum och all service samt kommunikationer är få förunnat. Här får du närhet till det mesta. Härlig natur med trevliga promenadstråk finns i stort sett direkt utanför dörren. Huddinge kommun består till största delen av småhus och villakvarter. Här finns både äldre som nyare områden med villakvarter, radhus och kedjehus samt lägenheter i både bostadsrättsform samt hyreshus. Inom promenadavstånd finner du motionsspår och vackra promenadstråk. Populära sjöar ligger inom promenad avstånd till Trehörningen, Långsjön och Gömmaren med badplatser. Under vintertid plogas sjöarna för skid - och skridskoåkning. Huddingehallen ligger endast en kort promenad från centrum. Närhet till Kungens kurva (med bil ca 10min) som är en av Europas största handelsområden (IKEA, Heron City etc) med nordens i särklass största biografanläggning. Fitnessanläggning, restauranger, bowlinghall, butiker med mera. På Huddinge kommuns hemsida: www.huddinge.se hittar du mer information vad Huddinge har att erbjuda vad gäller skola, natur och diverse utbud.

KOMMUNIKATION
Vid Kvarnbergsplan finns ett busstorg med förbindelser mot flera centrala knutpunkter. Här passerar också nattbussar hem direkt från stan. Huddinge kommunikationsknytpunkt ligger i centrum. Pendeltåget tar dig till Stockholm C (restid 15min) och Södertälje (restid 30 min). Bussar tar dig både runt hela söderort. Kungens kurva, Huddinge C, Stuvsta C och Skärholmens C samt Fruängen, Högdalen och Farsta. Även Huddinge Karolinska samt Södertörns högskola.

NÄRSERVICE
Kvarnbergsplan erbjuder mataffär, pizzeria med stort utbud, caféliv samt Huddingehallen med både sim och träning av alla slag. Huddinge Centrum med ett 80-tal affärer, restauranger, banker, folktandvård och vårdcentral . Flertalet matbutiker, klädbutiker och det mesta inom service samt diverse småbutiker med specialsortiment. Med sin småstadskaraktär hittar du alltså det mesta bland diverse butiker. Här ges människorna företräde framför bilarna och du finner att arkitekternas förebild har varit gamla stadskärnor, med snirkliga gator och öppna ytor. Här kan du botanisera i mindre specialbutiker såväl som de större klädkedjorna och matbutikerna.

ÖVRIGT
För barnfamiljer finns flertalet skolor i närheten som Tomtbergaskolan, Kvarnbergsskolan, Huddingegymnasium, Sågbäcksgymnasiet. För de mindre barnen finns även flertalet dagis och förskolor i närheten.

Kontakt
Anneli Nilsson
Ansvarig mäklare
Anneli Nilsson

Reg. Fastighetsmäklare

072 853 42 61 | anneli@boliving.se

Läs mer om Anneli...

Fri värdering
Går du i säljtankar eller undrar du vad din bostad är värd? Att värdera sin bostad är ett enkelt första steg i försäljnings-processen och ger en bra bild av vad du kan tjäna på din bostadsaffär. Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig inom 24h för en kostnadsfri värdering.