Grönfinksvägen 16

Vidja

Kontakt:

Anneli Nilsson
anneli@boliving.se | 072 853 42 61

Byggnadstyp: 1½-plansvilla och ett Attefalls hus

Utgångspris: 4 700 000 kr

Antal rum: 5 + kök

Boarea: 106 kvm

Biarea: 28 kvm

Byggår: 2019

Tillträde: Enligt överenskommelse

Driftkostnad: 29 200 kr/år

Intresseanmälan: E-posta: anneli@boliving.se
Anneli Nilsson
Ansvarig mäklare
Anneli Nilsson

Reg. Fastighetsmäklare

072 853 42 61 | anneli@boliving.se

Läs mer om Anneli...

Bostadsfakta
Rumsbeskrivning

Huvudbyggnad och Attefalls hus disponeras enligt följande; - Båda husen har vacker ekparkett samt vitmålad pärlspont i tak och på väggar vilket ger ett mycket fräscht intryck. Komfortabel vattenburen golvvärme i båda husen samt vita innerdörrar.
Alla vitvaror inköpta 2018/2019 under nybyggnation. Här är det bara att flytta in!

HUVUDBYGGNAD;

HALL
Luftig entré och plats för avhängning av ytterkläder. Ett härligt ljusflöde möter upp från fönster i tre väderstreck och ger ett fint ljus till entrén. Komfortabel golvvärme.

KÖK - VARDAGSRUM
Kök och vardagsrum i öppen planlösning. Ljusinsläpp från tre väderstreck skapar fin rymd till huset. Takspottar 16st lyser upp fint i rummet. Kök med vita köksluckor och bänkskiva i ek och stänkskydd graffitgrå plattor matchar fint. Vitvaror består av kyl och frys, förberett för diskmaskin samt glashäll och varmluftsugn samt fläkt över. Vardagsrum med plats för soffgrupp och mediabänk. Matplatsen med gott om plats för släkt och vänner. Utgång till trädäckad altan om 80 kvm och här kommer familj med släkt och vänner tillbringa långa lata soldagar samt härliga grillkvällar framöver
.
BADRUM 1
Fräscht helkaklat duschrum med klinkergolv och komfortabel vattenburen golvvärme. Glasade vikbara duschväggar med takdusch. Handfat med underskåp, wc samt förberett för tvättmaskin. Praktiskt vädringsfönster ger också fint ljusflöde till rummet.
spottar i taket ger fint ljus.

SOVRUM 1 - MASTERBEDROOM
Ett stort luftigt sovrum och här finns plats för både dubbelsäng och annat möblemang.

SOVRUM 2
Stort rum och fungerar väl som barnrum eller kontor.

SOVRUM 3
Entréplan har också ett sovrum med plats för säng och annat möblemang.

ALLRUM
På övréplan finns också ett allrum.


ATTEFALLSHUS
Huset ligger i direkt anslutning till entrésida och kopplas ihop med huvudbyggnaden via den trädäckade altanen. Uteplats med praktiskt tak som svalkande skydd varma soldagar. Ett underbart fräscht hus med öppen planlösning kök vardagsrum. Kök med integrerad kyl/frys, spishäll och ugn med spisfläkt över samt förberett för diskmaskin. Helkaklat badrum med glasade vikbara duschväggar och takdusch. Handfat med underskåp samt spegelskåp till förvaring. Wc och sidoskåp. Praktiskt vädringsfönster ger också fint dagsljusflöde till rummet. Förberett för tvättpelare. Trappa upp till sovloft. Fin takhöjd med fönster uppe vid tak/vägg liv ger ett härligt ljusflöde till rummen.


GÄSTHUS
En friggebod som idag används som verkstad/förråd. Kan enkelt inredas till gäststuga för den som önskar.

Bostadsinformation
EKONOMI
Driftskostnad29 200 kr/år
Driftskostnad, varav
El: 18 000 kr  
VA: 2 000 kr
Renhållning: 2 200 kr
Väg, samf.: 2 000 kr
Försäkring: 5 000 kr
KommentarElkostnad är beräknad av nuvarande säljare och ska ses som en uppskattad kostnad då husen är nya då de varit obebott tidigare.
Pantbrev:8400 kr
 
BYGGNAD
Byggnadstyp1½-plansvilla och ett Attefalls hus
Antal rum:5 + kök
Boarea:106 kvm
Biarea:28 kvm
Upplåtelseform:Friköpt
Fastighetsbeteckning:Vidja 1:394
Kommun:Huddinge
Skattesats:32,918 %
Plan:Detaljplan (2016-06-13) Ändring Av Dp (1956-03-27) Byggnadsplan (1944-07-29)
Byggnadsår2019 Ursprungligt byggår 1963
UppvärmningVattenburen golvvärme via direktel
Energideklaration
Beställd
Byggnadssätt
Stomme: Trä
Fasad: Träpanel
Fönster: Energiglas
Bjälklag: Trä
Tak: Plåt
ÖvrigtVidjaområdet är ett expansivt område under utveckling där kommunen arbetat fram en ny detaljplan som är under implementation. Etapp 2 är under implementation och nya vägar och kommunalt vatten och avlopp samt fiber dras in till tomtgräns. Även allmänna kommunikationer kommer att förbättras. Se Huddinge kommuns hemsida för mer information: https://www.huddinge.se/vidja
Fastighetsägaren förvärvade fasigheten 2016.

En ny - och ombyggd fastighet med huvudbyggnad och Attefallshus färdigställt 2018 respektive 2019. Här är det bara att flytta in. Husen är energisnåla med komfortabel golvvärme och har extra isolerats för lägre energianvändning.

PANNRUM: Pannrummet ligger i källardel om ca 5kvm och nås med dörr utifrån. I källaren finns El-panna NIBE för både golvvärmen och varmvatten och ett elelement samt varmvattenberedare.och snabbsäkringsskåp.

TOMT: Här fås tillfälle att färdigställa trädgård helt i egen smak. På tomten idag finns det ett trädgårdsförråd samt ett växthus samt en varmbonad gäststuga/verkstad/förråd eller varför inte kombinerad /bastu om ca 10kvm. Ett spatiöst trädäck om ca 80 kvm och här kommer familjen tillbringa lata soldagar och härliga grillkvällar. Trädäcket ligger integrerat med både hus och Attefallshuset. Här är det bara att gå ut och njuta med fin utsikt över området nedanför. Endast en kort promenad från Orlången med badplats och båtbryggor.

PARKERING: Uppfart med plats för flertalet bilar.

KABEL TV och BREDBAND: Mobilt bredband. Fiber kommer att dras in till tomtgräns vid implementering av ny detaljplan.

UTEPLATSER: Insynsskyddad trädäckad altan om ca 80kvm läge.

SLUTBESKED: Huvudbyggnad och Attfallshus har ett slutbesked och är slutbesiktat.

YTOR: Huvudbyggnad uppskattas av nuvarande ägare till boarea inkl loft om ca 81 kvm samt biyta 14 kvm inkl loft. Attefallshuset till boarea 25 kvm inkl total golvyta loft 14 kvm. Gäststuga ca 10kvm. Trädgårdsförråd om ca 5kvm samt växthus om ca 5kvm. Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör både från säljare och lantmäteriets fastighetsutdrag. Då det är skillnad mellan säljares information och lantmäteriets fastighetsutdrag gällande boarea och biarea uppmanas köparen att kontrollmäta dessa vid tveksamhet.

ENSKILT VATTEN OCH AVLOPP: Fastigheten har implementerat ett FAAN avloppssystem "FANN IN-Dränn plus 50" (se beskrivning i pdf dokument i annons för mer information! Nyborrad brunn om ca 120-130m via servitut då brunnen ligger på grannfastigheten Vidja 1:661.

KOMMUNALT VATTEN OCH AVLOPP: Ny detaljplan är under implementation. Anslutning av vatten och avlopp faktureras när anslutning i gatan slutförts. Stockholm Vatten och Avfall ansvarar för utbyggnaden av vatten- och avloppsledningar.

FASTIGHETEN: Vidja 1:394 ligger i Vidja etapp 2 C och implementation av detaljplan startar efter 2020 och beräknas vara färdigställt 2023-2024. Utbyggnaden av vägar och vatten- och avloppssystemet kommer ske i etapper med start Etapp 2 A och därefter 2 C sist 2 B.

BYGGREGLER: Nybyggnation eller påbyggnad av befintlig fastighet. Utdrag ur detaljplanen som vunnit Laga kraft feb-2018.
Huvudbyggnad får byggas i två våningar och ha en största byggnadsarea (BYA) som är 100 m2. Om huvudbyggnaden istället byggs i en våning får den ha en högsta BYA om 150 m2. För komplementbyggnader är den största sammanlagda byggnadsarean 40 m2 och dessa får byggas i högst en våning.
Om det finns ett befintligt fritidshus på fastigheten får den istället räknas som komplementbyggnad om den överensstämmer med de gamla byggnadsplanernas bestämmelser, det vill säga har en byggnadsarea på högst 55 m2. Högsta sammanlagda tillåtna byggnadsarea på fastigheten är 200 m2.
En generationsbostad får finnas inom huvudbyggnaden och ha en bruttoarea (BTA) på högst 55 m2. Alternativt får befintligt fritidshus med en största byggnadsarea på 55 m2 BTA räknas som denna generationsbostad. Huvudbyggnader ska placeras minst 6 meter från gata och 4 meter från annan fastighetsgräns. Även komplementbyggnader ska placeras 6 meter från gatan men får placeras 1 meter från annan fastighetsgräns.
Högsta byggnadshöjden på huvudbyggnaden är 6,5 meter och nockhöjden är 8,5 meter. För komplementbyggnaden är högsta byggnadshöjden 3,0 meter och högsta nockhöjd 4,0 meter.

GATUKOSTNAD: Tillkommer enligt detaljplan. Kostnad för befintliga fastigheter är beräknad till ca 209 000kronor. Fakturering av gatukostnaden kommer att ske när gatorna som byggs ut i Etapp 2 är slutbesiktigade. Huddinge kommun ansvarar för utbyggnaden av alla gator samt av belysning, tele och fiber.


För mer information om VIDJA ETAPP 2: https://www.huddinge.se/vidja

FASTIGHETSAVGIFT: En fastighetsavgift tas ut om 8 049 kr/år. Den ersätter tidigare fastighetsskatt och regleras, enligt upplupen tid, på tillträdesdagen.

LAGFART OCH PANTBREV: Lagfart kostnad 1,5% av köpeskillingen för privatperson samt en administrativ avgift om f.n. 825 kr. Pantbrev kostnad 2% av pantbrevsbeloppet för nya pantbrev samt en administrativavgift om f.n. 375 kr.
TomtArea : 1503, Friköpt
Typ : Plan och något kuperad tomt
Övrigt tomtEgen borrad brunn samt FAAN anläggning för grå/svart vatten.
Kommunalt vatten och avlopp ska implementeras enligt detaljplan.
Fastighetsbet.Vidja 1:394
Området

ALLMÄNT OM OMRÅDET
Härliga natursköna Vidja är som att bo på landet men ändå med närhet till storstan! Vidja är ett område med stora grönområden och sjön Orlången med badplats och ordnat kräftfiske. Nära till Farsta centrum och Gallerian med ett enormt utbud av service, restauranger, mysiga cafeér och butiker. Vidja är ett område under expansion där kommunen arbetat fram en ny detaljplan. Ny bygglovsrätt ligger om 150 kvm och totalt inkl sidobyggnader 200 kvm. Kommunen utför fastighetsbildningsåtgärder enligt den nya detaljplanen. Avsikten är att förbättra infrastruktur och miljön. Kommunen drar in kommunala vägar samt kommunalt vatten och avlopp även fiber. Det går att stycka tomter ned till 1000/1500 kvm.

KOMMUNIKATION
Trots att det är "på landet" är det ändå nära till både Farsta Centrum och Huddinge Centrum för vidare färd mot Stockholm och Södertälje. Till Vidja kommer man med bil eller buss. Buss 833 går mellan Vidja och Farsta strand. Från Vidja går även en separat skolbuss för barnen. Buss 742 går från Farsta centrum T-bana och till Huddinge centrum samt Farsta strand T-bana och P-tåg. Med bil är man i Farsta på ca 8 min och in till City på ca 25 min.

ÖVRIGT
Det är inte långt ifrån Ågesta friluftsområde med bad, fiske, paddling, vindsurfing, promenadstråk, motionsspår mm. I Orlången finns det bl.a. gädda, gös, abborre samt kräftor. På vintern åker man både skidor och skridskor på sjön. I området finns också en ridskola samt Ågesta golfbana med Ågesta fina restaurang. Vidja består av ca 550 fastigheter varav ca 500 är bebyggda. Hög procent permanentboende.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör från säljaren och lantmäteriets fastighetsutdrag. Då det är skillnad mellan säljarens information och lantmäteriets fastighetsutdrag gällande BOA (boarea) och BIA (biarea) uppmanas köparen att kontrollmäta dessa vid tveksamhet. Köparen uppmanas att noga undersöka fastigheten innan köp.

ÖPPEN BUDGIVNING
Vi tillämpar s.k. öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att de avgör när de vill sälja och till vem. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. Alla bud publiceras löpande på internet, men undantagsvis kan säljaren komma att välja att inte publicera bud på internet. Bud lämnas direkt till mäklaren. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan överlåtelseavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

ANSVARSFÖRDELNING VID FASTIGHETSKÖP
Utgångspunkt för ansvarsfördelning. Utgångspunkten enligt jordabalken är att fastigheten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen med fog kunnat förutsätta vid köpet. Därutöver gäller att den köps i det skick den faktiskt befinner sig i på kontraktsdagen. För sådana fel eller skador, som köparen haft möjlighet att upptäcka eller haft anledning att räkna med p g a fastighetens ålder och skick, kan säljaren inte göras ansvarig. Säljaren ansvarar dock för dolda fel, d v s sådana fel i fastigheten som köparen inte bort upptäcka och oavsett om säljaren själv känt till felen eller inte. Säljarens ansvar för dolda fel i fastigheten gäller i 10 år.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT
Utgångspunkten är att köparen måste undersöka fastigheten brukar kallas köparens undersökningsplikt. Kraven på köparens undersökning är långtgående. Fastigheten skall undersökas i alla dess delar och funktioner. Finns det möjligheter måste köparen även inspektera vindsutrymmen, krypgrunder och andra svårtillgängliga utrymmen. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt fuktskador (speciellt i källare och på vinden), rötskador, skador på vatten- och avloppsanläggningar, sprickbildningar i fasad och grundmur samt skorstensstock. Upptäcker köparen vid sin undersökning fel eller symptom på fel i fastigheten eller är fastigheten över huvudtaget i sådant skick att fel kan misstänkas, skärps kraven på köparens undersökningsplikt.
Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör föranleda en mer ingående undersökning från köparens sida.

Å andra sidan ska köparen inte behöva undersöka sådana delar av fastigheten som säljaren lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier för, under förutsättning att dessa inte är för allmänt hållna. Köparen bör slutligen ha i åtanke att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha "förväntat sig" med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Han bör därför anpassa sin undersökning till detta. Rör köpet ett begagnat hus måste köparen ta i beräkning att vissa delar och funktioner utsatts för slitage och på grund av ålder t o m kan vara uttjänta och i behov av utbyte eller i vart fall renovering.

SÄLJARENS UPPLYSNINGSSKYLDIGHET
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Avgörande för bedömningen om ett faktiskt fel är relevant eller inte, är om felet är möjligt att upptäcka för köparen. Endast om felet inte är upptäckbart är det relevant. Trots detta kan man ändå säga att säljaren har en upplysningsskyldighet. Om säljarens förtigande innefattar svikligt eller annat ohederligt förfarande kan säljaren gå miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det finns dock även andra situationer där säljaren är skyldig att upplysa om förhållanden som han har vetskap om och som köparen borde ha upptäckt men förbisett. Det är främst fråga om situationer där omständigheterna är sådana att säljaren måste förstå att köparen är i villfarelse avseende ett förhållande och där han vidare inser att förhållandet kan vara avgörande för köparens köpbeslut.

Säljaren får med andra ord inte medvetet utnyttja köparens okunskap om ett visst förhållande. Säljaren kan vidare sägas ha en upplysningsskyldighet i så motto att han kan bli skadeståndsskyldig om han faktiskt känt till eller borde ha känt till felet men inte upplyst köparen om detta. Detta följer av köparens rätt till skadestånd på grund av säljarens försummelse. Det är således i säljarens eget intresse att han upplyser köparen om de fel eller symptom som han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren är dessutom inte dolt och kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

SÄLJARENS UTFÄSTELSE
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande fastighetens skick. Detta gäller i huvudsak då säljaren gjort en klar och specificerad utfästelse beträffande fastighetens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas inte som utfästelser.

SÄLJANSVARSFÖRSÄKRING
Genom säljaransvarsförsäkring finns möjlighet för säljaren att inom försäkringens ram begränsa sin ekonomiska risk för dolda fel i fastigheten samtidigt som köparens rätt till ersättning för sådana fel, säkerställs via försäkringen. Säljaransvarsförsäkringen erbjuder således en trygghet för både säljare och köpare.

ADMINISTRATIONSERSÄTTNING
För annons som publiceras fr o m den 1 juli 2013 utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Bilder
Huvudbyggnad
Huvudbyggnad
Spatiöst trädäck i högt läge
Spatiöst trädäck i högt läge
Fasadbelysning privatbild
Fasadbelysning privatbild
Kök och vardagsrum
Kök och vardagsrum
Entréplan trappa upp till loft
Entréplan trappa upp till loft
Välkommen till -  BoLiving Fastighetsförmedling
Välkommen till - BoLiving Fastighetsförmedling
Entréplan
Entréplan
Vardagsrum och utgång till trädäck
Vardagsrum och utgång till trädäck
Kök och takspottar
Kök och takspottar
Kök med utsikt
Kök med utsikt
Vy från uteplats Attefalls och trädäck
Vy från uteplats Attefalls och trädäck
Sovrum 1
Sovrum 1
Sovrum 2 Master bedroom övreplan
Sovrum 2 Master bedroom övreplan
Sovrum 3 övreplan
Sovrum 3 övreplan
Allrum
Allrum
Allrum övreplan
Allrum övreplan
Trapphus
Trapphus
Badrum 1 huvudbyggnad
Badrum 1 huvudbyggnad
Attefalls fasad och uteplats under tak
Attefalls fasad och uteplats under tak
Kök och vardagsrum Attefalls hus
Kök och vardagsrum Attefalls hus
Attefalls hus tak- och fönsterliv
Attefalls hus tak- och fönsterliv
Kök och trapphus Attefalls hus
Kök och trapphus Attefalls hus
Badrum 2 Attefalls hus
Badrum 2 Attefalls hus
Sovloft Attefalls huset
Sovloft Attefalls huset
Fasadbelysning privatbild
Fasadbelysning privatbild
EEB10FD7410C46B78E384679C248D411
EEB10FD7410C46B78E384679C248D411
Gäststuga Friggebod
Gäststuga Friggebod
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Planskiss
Entréplan 2D
Entréplan 2D
Övre plan 2D
Övre plan 2D
Attefallshus - Entréplpan 2D
Attefallshus - Entréplpan 2D
Attefallshus - Sovloft 2D
Attefallshus - Sovloft 2D
Karta
Området

ALLMÄNT OM OMRÅDET
Härliga natursköna Vidja är som att bo på landet men ändå med närhet till storstan! Vidja är ett område med stora grönområden och sjön Orlången med badplats och ordnat kräftfiske. Nära till Farsta centrum och Gallerian med ett enormt utbud av service, restauranger, mysiga cafeér och butiker. Vidja är ett område under expansion där kommunen arbetat fram en ny detaljplan. Ny bygglovsrätt ligger om 150 kvm och totalt inkl sidobyggnader 200 kvm. Kommunen utför fastighetsbildningsåtgärder enligt den nya detaljplanen. Avsikten är att förbättra infrastruktur och miljön. Kommunen drar in kommunala vägar samt kommunalt vatten och avlopp även fiber. Det går att stycka tomter ned till 1000/1500 kvm.

KOMMUNIKATION
Trots att det är "på landet" är det ändå nära till både Farsta Centrum och Huddinge Centrum för vidare färd mot Stockholm och Södertälje. Till Vidja kommer man med bil eller buss. Buss 833 går mellan Vidja och Farsta strand. Från Vidja går även en separat skolbuss för barnen. Buss 742 går från Farsta centrum T-bana och till Huddinge centrum samt Farsta strand T-bana och P-tåg. Med bil är man i Farsta på ca 8 min och in till City på ca 25 min.

ÖVRIGT
Det är inte långt ifrån Ågesta friluftsområde med bad, fiske, paddling, vindsurfing, promenadstråk, motionsspår mm. I Orlången finns det bl.a. gädda, gös, abborre samt kräftor. På vintern åker man både skidor och skridskor på sjön. I området finns också en ridskola samt Ågesta golfbana med Ågesta fina restaurang. Vidja består av ca 550 fastigheter varav ca 500 är bebyggda. Hög procent permanentboende.

Kontakt
Anneli Nilsson
Ansvarig mäklare
Anneli Nilsson

Reg. Fastighetsmäklare

072 853 42 61 | anneli@boliving.se

Läs mer om Anneli...

Fri värdering
Går du i säljtankar eller undrar du vad din bostad är värd? Att värdera sin bostad är ett enkelt första steg i försäljnings-processen och ger en bra bild av vad du kan tjäna på din bostadsaffär. Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig inom 24h för en kostnadsfri värdering.