Solberga Hagväg 9

Älvsjö, Stockholm

Kontakt:

Linda Gustafsson
linda@boliving.se | 072 853 42 62

Objekttyp:  Bostadsrätt

Månadsavgift: 3 655 kr

Antal rum: 3 + kök

Boarea: 78 kvm

Byggår: 1985

Tillträde: Enligt överenskommelse

Driftkostnad: 4 400 kr/år

Linda Gustafsson
Ansvarig mäklare
Linda Gustafsson

Reg. Fastighetsmäklare

072 853 42 62 | linda@boliving.se

Läs mer om Linda...

Bostadsfakta
Rumsbeskrivning

Entré och hall
Välkomnande hall med bra förvaring i tre garderober. Bostaden har en säkerhetsdörr. Från hallen så är det fin ekparkett som är genomgående för hela bostaden. Målade vita väggar 2018. Bostaden har ventilerade 3-glas fönster som ger ett tyst boende.

Kök
Snyggt och stilrent kök renoverat 2017 med bra arbetsytor. Vita luckor, svart modern bänkskiva samt vitt kakel ovanför bänkskiva. Det moderna och fullutrustade köket är utrustat med följande vitvaror. Ugn, induktionshäll, fläkt samt fullstor kyl och självavfrostande frys i rostfritt, inbyggd mikrovågsugn samtliga vitvaror är från Ikea 2016. Diskmaskin Electrolux 2011. Låda för bestick har belysning. Trevlig matplats vid flertalet stora fönster vilket ger ett härligt ljusinsläpp och en grönskande utsikt. Vägg vid matplats har ett belyst skåp med glasdörrar.

Vardagsrum
Ljust vardagsrum med gott om plats för större soffa här är utgången till härlig balkong. Vardagsrummet är lätt möblerat med trevliga sociala ytor. Nytapetserade väggar och på golvet är det en ekparkett.

Balkong
Härlig balkong med skönt trägolv att gå på här finns plats för utomhusmöbler och växter. Här kan många lata dagar avnjutas i bästa söderläge. På sommaren finns solmöjlighet från morgon till sen eftermiddag i bästa hörnläge.

Badrum
I hallen finns ett fräscht och modernt badrum renoverat 2016/2017 med ett våtrumsdokument. Helkaklade väggar med stora vita kakelplattor och grafitgrå klinkers på golvet med skön elgolvvärme. Bra förvaring i vägghängda skåp. Badrummet har en separat duschdel med takdusch. Wc för både stora och små, handfat i kommod, handuksvärmare och spegelskåp med inbyggd belysning. Här finns tvättmaskin Electrolux 2011. Spotlights i tak.

Till höger i hallen finns en sovrumsdel med två sovrum och en klädkammare.

Walk in closet/arbetsrum/extra rum
Ingång till en rymlig walk in closet. Här finns hyllor med klädstänger vilket ger bra ordning och bra plats för förvaring av kläder och skor. Här finns plats för en arbetshörna om så önskas. Kan användas som ett extra rum. Nymålat 2018.

Sovrum 1
Rofyllt sovrum med plats för säng och annat möblemang. Här sover man gott om natten. Målade väggar och parkett på golvet.

Sovrum 2
Bostadens största sovrum här finns plats för stor dubbelsäng och bra förvaring i tre garderober. Tapetserat 2018 och parkett på golvet.

Till lägenheten hör två förråd.

Sammanfattningsvis är det här en mycket fin bostad med fina ytskick och bra planlösning med mycket känsla och charm i ett bekvämt och trivsamt läge i Älvsjö. Här finns all tänkbar service på ett stenkasts avstånd, lugnt inbäddat i vilsam atmosfär med city på bekvämt avstånd 10 minuter bort. Härligt ljusinsläpp i hela bostaden bostaden måste ses.

Bostadsinformation
 
LÄGENHET
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum:3 + kök
Boarea:78 kvm
Lägenhetsnummer:180
Kommun:Stockholm
Skattesats:30,81 %
Våning1 av 3 Hiss finnes
Ekonomi
Avgift: 3 655 kr/mån inklusive värme och vatten
Andel i föreningen: 0.0160165%
Andel av årsavgift: 1,63039 %
Driftskostnad4 400 kr/år
Driftskostnad, varav El: 4 400 kr   Beräknat antal pers: 4
Kommentar: Det tillkommer en kostnad för hemförsäkring ca 170 kr/månad beroende på försäkringsbolag.
TillträdeEnligt överenskommelse
AllmäntSäljarens egna ord varför de trivts så bra i bostaden

- Vi trivs bra i den här lägenheten med en av de bästa utsikterna mot den trevliga innergården som ses från matplatsen i köket. Här tillbringar vi mycket tid med familj och vänner.
-Det soliga läget på balkongen från morgon till sen eftermiddag.
-Vi tycker om vårt vardagsrum som är rymligt med gott om plats för stor soffa. Här kan filmer avnjutas för skön avkoppling. Plats finns för extra stolar när gäster kommer på besök.
-Vi njuter av det nära läget till alla olika parker som finns utanför bostaden som Kristallparken, Piratparken, Lekrogsparken och ljuvliga
Solberga skogen.
-Närheten till motionsspåret i Älvsjö skogen.
-Närheten till all service som exempelvis flera stormarknader Willys, Coop olika restauranger och bra kommunikationer.
-Nära till internationella Engelska skolan och Kämpetorpsskolan som just nu byggs om.
-Ishallen Björkängshallen endast 10 minuter bort med bil. Solberga fotbollsplan och Älvsjö vattenhuset.
 
BYGGNAD
ByggnadstypLåghus
Byggnadsår1985
UppvärmningFjärrvärme
Energideklaration Utfärdad
Fastighetsbet.Prästgårdsgärdet 1
Föreningen
NamnBrf Lerkrogsparken
InformationBrf Lerkrogsparken bildades 2011 och är belägen på Solberga Hagväg 7, 9, 11 samt nr 15 i Älvsjö. Föreningens fastighet består av ett flerbostadshus om 2-4 våningar med 83 lägenheter och 1 lokal. 61 st är bostadsrätter och 22 st är hyresrätter.
Fastighetens byggnad är uppförd 1984 och föreningen förvärvade fastigheten 2011.

Marken innehas med full äganderätt.

Entrén är försedd med porttelefon och aptusbricka.

Kabel-TV:
Kabel-TV finns i fastigheten, leverantör Com Hem. Bredband fiber från Com Hem.

Bredband:
Det finns internet på upp till 100 Mbit/s i fibernätet som administreras av Telia. Du kan välja bland flera leverantörer. Avtal tecknas separat av de boende. För utbud besök www.bredbandswebben.se.

Bilplats:
Garageplats. Går att hyra för 850 kr/mån.
Utomhusparkering från 375 kr/mån.
För mer information ring Stockholm Parkering på 08-772 96 00 eller besök deras hemsida www.stockholmparkering.se.
Även q-park har parkeringsplatser i området.

Gemensamhetsanläggningar:
Det finns cykelförråd och barnvagnsrum på entréplan. Till bostaden hör ett förråd på vinden och ett i källaren.
Tvättstuga finns ute på gården med flera tvättmaskiner.
Området

ALLMÄNT OM OMRÅDET
Välkommen till idyllen Älvsjö. Ett populärt och barnvänligt område med allt inom gångavstånd. Naturen ligger runt hörnet och Älvsjöskogen erbjuder lugn och ro samt motionsspår för den aktive. Flera grönskande parker och lekparker finns i närheten. Långsjön med bad sommartid och skridskoåkning vintertid. Vida kända Långbro Park finns också inom promenadavstånd och är ett trivsamt område med vackra promenadstråk som började växa fram under 1900-talet fram till idag. Långbro Park ligger i en vacker dalgång i stadsdelen Älvsjö. Här har genomförts en varsam men genomgripande omvandling, där befintliga sekelskiftesbyggnader och den klassiska parkanläggningen bevarats och utvecklats. I Långbro Park finner du härliga strövområden och mycket populära Långbro Värdshus.

KOMMUNIKATION
Kommunikationerna i området är utmärkta med flertalet busslinjer och pendeltåg som tar dig kors och tvärs över hela södra Stockholm. Bussar går mot Telefonplan, Fruängen, Kungens Kurva, Kärrtorp, Liljeholmen med tvärbanan. Älvsjö Station är en kommunikationsknytpunkt. Från stationsplan kan du åka buss till bland annat Fridhemsplan, Liljeholmen och Gullmarsplan. Här finns även pendeltåget inom 10 minuter når man Stockholms Central. Södertälje inom en halvtimme. E4 når du enkelt med bil. Besök även www.sl.se för mer information.

NÄRSERVICE
Endast med kort avstånd till bra serviceutbud både i Älvsjö, Fruängen samt Kungens Kurva. I Älvsjö centrum finner ni restauranger, cafér, gym, mataffärer, konditori, apotek, vårdcentral, BVC, bank m.m. Fruängen centrum erbjuder livsmedelsbutiker, systembolag, apotek, frisörer, optiker, folktandvården samt små butiker. Här finns även ett flertal trevliga lunchrestauranger, t.ex. välkända Erssons Fisk/Deli Catering & Restaurang. Vida, kända Långbro Värdshus samt NiCma Living med både sitt berömda matutbud och inredning samt kläder. På Svartlösavägen finns en fräsch ICA-butik med fina delikatesser. I närheten ligger även ett bageri med delikatessaffär. En större Willys butik ligger intill Älvsjö mässan.

ÖVRIGT
Flertalet skolor och förskolor ligger inom promenadavstånd. Johan Skyttes- och Långbrodalsskolan. Även Kämpetorp och Herrängens skola ligger i området. För mer information se http://www.stockholm.se/OmStockholm/Forvaltningar-och-bolag/Stadsdelsforvaltningar Framtida planer: Förvaltningen satsar på närliggande Kämpetorpskolan - 30 miljoner för utbyggd skola, två idrottshallar, två fotbollsplaner. Vidare så pratas det om ett mindre centrum i och med Älvsjöstaden som nu utveckas nord/ost i Älvsjö.

Övrigt

INFORMATION
Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen gällande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och bi-area om denna är väsentlig för köparen. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

ÖPPEN BUDGIVNING
Vi tillämpar s k öppen budgivning. Det innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att de avgör när de vill sälja och till vem. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden.
Alla bud publiceras löpande på internet, men undantagsvis kan säljaren komma att välja att inte publicera bud på internet. Bud lämnas direkt till mäklaren.
I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan överlåtelseavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i Köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i Jordabalken.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT
Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationen för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".

Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning eller vid nyproduktion den ekonomiska planen.

SÄLJARENS UPPLYSNINGSSKYLDIGHET
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

UTFÄSTELSE
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

ADMINISTRATIONSERSÄTTNING
För annons som publiceras fr o m den 1 juli 2013 utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Bilder
Välkommen!
Välkommen!
Detaljbild belysning i kökslåda
Detaljbild belysning i kökslåda
Trevlig lekplats på innnergården
Trevlig lekplats på innnergården
Älvsjö Centrum
Älvsjö Centrum
Lerkrogsparken som ligger 100m från bostaden
Lerkrogsparken som ligger 100m från bostaden
Fontän och höstdetaljer intill Lerkrogsparken
Fontän och höstdetaljer intill Lerkrogsparken
Trevliga kristallparken
Trevliga kristallparken
Månstensslingan med fantastisk grönska
Månstensslingan med fantastisk grönska
Långbro värdshus
Långbro värdshus
Långsjöbadet
Långsjöbadet
Planskiss
Planskiss 2D
Planskiss 2D
Karta
Området

ALLMÄNT OM OMRÅDET
Välkommen till idyllen Älvsjö. Ett populärt och barnvänligt område med allt inom gångavstånd. Naturen ligger runt hörnet och Älvsjöskogen erbjuder lugn och ro samt motionsspår för den aktive. Flera grönskande parker och lekparker finns i närheten. Långsjön med bad sommartid och skridskoåkning vintertid. Vida kända Långbro Park finns också inom promenadavstånd och är ett trivsamt område med vackra promenadstråk som började växa fram under 1900-talet fram till idag. Långbro Park ligger i en vacker dalgång i stadsdelen Älvsjö. Här har genomförts en varsam men genomgripande omvandling, där befintliga sekelskiftesbyggnader och den klassiska parkanläggningen bevarats och utvecklats. I Långbro Park finner du härliga strövområden och mycket populära Långbro Värdshus.

KOMMUNIKATION
Kommunikationerna i området är utmärkta med flertalet busslinjer och pendeltåg som tar dig kors och tvärs över hela södra Stockholm. Bussar går mot Telefonplan, Fruängen, Kungens Kurva, Kärrtorp, Liljeholmen med tvärbanan. Älvsjö Station är en kommunikationsknytpunkt. Från stationsplan kan du åka buss till bland annat Fridhemsplan, Liljeholmen och Gullmarsplan. Här finns även pendeltåget inom 10 minuter når man Stockholms Central. Södertälje inom en halvtimme. E4 når du enkelt med bil. Besök även www.sl.se för mer information.

NÄRSERVICE
Endast med kort avstånd till bra serviceutbud både i Älvsjö, Fruängen samt Kungens Kurva. I Älvsjö centrum finner ni restauranger, cafér, gym, mataffärer, konditori, apotek, vårdcentral, BVC, bank m.m. Fruängen centrum erbjuder livsmedelsbutiker, systembolag, apotek, frisörer, optiker, folktandvården samt små butiker. Här finns även ett flertal trevliga lunchrestauranger, t.ex. välkända Erssons Fisk/Deli Catering & Restaurang. Vida, kända Långbro Värdshus samt NiCma Living med både sitt berömda matutbud och inredning samt kläder. På Svartlösavägen finns en fräsch ICA-butik med fina delikatesser. I närheten ligger även ett bageri med delikatessaffär. En större Willys butik ligger intill Älvsjö mässan.

ÖVRIGT
Flertalet skolor och förskolor ligger inom promenadavstånd. Johan Skyttes- och Långbrodalsskolan. Även Kämpetorp och Herrängens skola ligger i området. För mer information se http://www.stockholm.se/OmStockholm/Forvaltningar-och-bolag/Stadsdelsforvaltningar Framtida planer: Förvaltningen satsar på närliggande Kämpetorpskolan - 30 miljoner för utbyggd skola, två idrottshallar, två fotbollsplaner. Vidare så pratas det om ett mindre centrum i och med Älvsjöstaden som nu utveckas nord/ost i Älvsjö.

Kontakt
Linda Gustafsson
Ansvarig mäklare
Linda Gustafsson

Reg. Fastighetsmäklare

072 853 42 62 | linda@boliving.se

Läs mer om Linda...

Fri värdering
Går du i säljtankar eller undrar du vad din bostad är värd? Att värdera sin bostad är ett enkelt första steg i försäljnings-processen och ger en bra bild av vad du kan tjäna på din bostadsaffär. Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig inom 24h för en kostnadsfri värdering.