Norrskensbacken 19

Tullinge

Kontakt:

Linda Gustafsson
linda@boliving.se | 072 853 42 62

Objekttyp:  Bostadsrätt

Månadsavgift: 5 527 kr

Antal rum: 4 + kök

Boarea: 94 kvm

Byggår: 1982

Tillträde: Enligt överenskommelse

Driftkostnad: 4 800 kr/år

Intresseanmälan: E-posta: linda@boliving.se
Linda Gustafsson
Ansvarig mäklare
Linda Gustafsson

Reg. Fastighetsmäklare

072 853 42 62 | linda@boliving.se

Läs mer om Linda...

Bostadsfakta
Rumsbeskrivning

Mysiga bostad för dig som värdesätter närhet till härliga naturområden. Mycket bra planlösning och fina ytskikt samt öppna sociala ytor här är det lätt att känna sig hemma. Inglasad balkong i soligt läge med grönskande utsikt.

Generös HALL med bra plats för förvaring av ytterkläder och skor. Här finns både garderob med skjutdörrar och fristående garderober. För ytterligare förvaring finns ett förråd i källaren.

Bostadens masterbedroom / SOVRUM 1 ger plats för allt det man behöver såsom säng och plats för arbetshörna. I sovrummet finns en skjutdörrsgarderob för bra förvaring av kläder. Fönster med grönskande utsikt en perfekt plats att somna eller vakna upp till på morgnarna.

SOVRUM 2 har plats för säng och övrigt möblemang.

SOVRUM 3 är rymligt med plats för dubbelsäng och övrigt möblemang. Alla sovrum ligger i fil och nås från hallen.

Bostadens fräscha BADRUM har bra med plats för badkar, wc, handfat i kommod, förvaringsskåp och handdukstork. Här finns idag en tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare. Stilrent och modernt med vita stora kakelplattor och svart klinkers på golvet.

I hallen finns ytterligare ett separat DUSCHRUM med takdusch, toalett, handfat i kommod, spegelskåp och handdukstork. Stora vita kakelplattor och svart klinkers på golvet enhetligt även i detta badrummet.

Vidare in i bostaden nås ett hemtrevligt KÖK med bra arbetsytor och god förvaring i skåp. Vita köksluckor ovan arbetsbänk samt vitt kakel som stänkskydd. Utrustat med spis, köksfläkt, integrerad diskmaskin och fullstor kyl och frys. Härligt ljusinsläpp vid fönster här finns plats för ett matbord för många middagsgäster med trevlig grönskande utsikt.

När middagen är avklarad förflyttar du dig till VARDAGSRUMMET. Här ryms såväl en stor soffgrupp och TV-möbler på den väl tilltagna golvytan. Vardagsrummet har ett härligt ljusinsläpp från fönstren i två väderstreck. Ekparkett på golvet och målade vita väggar. Från vardagsrummet nås den härliga balkongen.

Mysig BALKONG med utsikt mot en träddunge i bästa solläge. Här finns plats att sitta och njuta även kyligare dagar då balkongen är inglasad. Trall på golvet skön att gå på.

Sammanfattningsvis erbjuds här en bostad i fint renoverat skick med mycket känsla och charm. Ett bekvämt och trivsamt läge nära till Tullinge centrum. Här finns all tänkbar service i närheten, lugnt inbäddat i vilsam atmosfär med city på bekvämt avstånd. Härligt ljusinsläpp i hela bostaden.

Bostadsinformation
 
LÄGENHET
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum:4 + kök
Boarea:94 kvm
Lägenhetsnummer:45-2019-1-384-6
Kommun:Botkyrka
Skattesats:33,418 %
Våning1 av 6 Hiss finnes
Ekonomi
Avgift: 5 527 kr/mån inkl värme, vatten och kabel-TV
Andel av årsavgift: 0,38069 %
Reparationsfond fn. 2 551 kr
Driftskostnad4 800 kr/år
Driftskostnad, varav El: 4 800 kr   Beräknat antal pers: 3
Kommentar: Till driftkostnaden tillkommer en avgift för hemförsäkring om ca 400 kr/månad som är individuell beroende på försäkringsbolag.
TillträdeEnligt överenskommelse
 
BYGGNAD
ByggnadstypFlerbostadshus
Byggnadsår1982
UppvärmningFjärrvärme
Energideklaration Utfärdad den 24 juni 2009 Energiprestanda: 99 kWh/m² (Atemp) och år
Fastighetsbet.Castor 1 Botkyrka
Föreningen
NamnHSB:s Brf Gullriset i Tullinge
InformationHSB Brf Gullriset omfattar 290 lägenheter och en lokal. Föreningen äger nio bostadshus med vardera sju våningar, som blev klara 1983.

64 st 2 rum och kök (61 - 73 m2)
95 st 3 rum och kök (82 m2)
113 st 4 rum och kök (94 m2)
18 st 5 rum och kök (127 - 133 m2)

Fastigheten - som heter Castor 1 - har adresserna Norrskensbacken 5 - 21. Den tillhör Botkyrka kommun och Tullinge församling. Tomtytan är ca 23100 m2.

Lek och grillplats finns på innergården.

PARKERING
Det finns 310 st garageplatser samt 14 p-platser utomhus. Till garageplatsen är det separat kö.
Priserna varierar med anledning av olika lägen i p-garaget samt med eller utan elstolpe. För information om p-platser ta kontakt med HSB Södertörn 08 608 68 00.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Det finns cykelförråd, källarförråd och tvättstuga (renoverade 2012) i samtliga hus. I Föreningen finns gym, bastu, pingislokal, övernattningslokal samt samlingslokal/festlokal.

EKONOMI
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 138 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 455 kr.

Avgifterna höjdes med 5% från 2014-01-01
Avgifterna höjdes med 2% från 2015-01-01
Avgifterna höjdes med 2% från 2017-01-01
Ingen planerad avgiftshöjning för 2019 (2019-01-11).

Föreningen har tecknat bostadsrättstillägg till alla lägenheter i föreningen.

TV OCH BREDBAND
Tv ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Basutbudet ingår i månadsavgiften.
Internet: Bredband leverantör: Bredbandsbolaget.

RENOVERINGAR
Föreningen utför just nu fönsterbyten i föreningen.
Ny iordningställd gästlägenhet finns nu i källarplan i port nr: 13.
2014 OVK- Obligatorisk Ventilationskontroll
2013 Undercentralen- avgasare installerades
2013 Belysning- nödbelysning installerades i samtliga trapphus
2012 Bastu renovering
2011 Tvättstugor med renovering och byte av samtliga maskiner
2010 Belysning: trappbelysning etc: bytt till lågenergibelysning
2009-10 Fönstermålning: alla lägenheters fönsterbågar ommålade fackmässigt utfört
2008 Besiktning för energideklaration- Betyg: MVG
2007 Ventilation: nya ventilationsaggregat för alla hus
2007-08 P-garage: totalrenovering inklusive vattenbilning av betongbjälklag
2006 Byte av alla hissmaskinerier
2005 Undercentral för värme installeras
2003 P-garage: byte av motorvärmarcentral
2000 Entréer, soprum mm: dörrbyten
1999 Byte till energibesparande tvättmaskiner
1999-00 Entréer, trapphus och hisshallar: ommålning, golv- och mattbyten
Området

ALLMÄNT OM OMRÅDET
Tullinge är ett attraktivt och lugnt bostadsområde med närhet till härlig natur och friluftsliv. Tullinge är idag ett område som växer med en hel del nybyggnation. Här finns både friliggande villor, bostadsrätter samt fritidshus. I Brantbrink fylls motionslivet på med ishall, fotbollsplan, samt tennishall. En populär del i södra Tullinge är Lida friluftsområde som är beläget vid sjön Getaren. På Lida finns möjlighet till bad, motion- och skidspår, skridskoåkning på plogade naturisbanor, en 250m lång skidbacke, MTB-stigar, friluftsgym och mycket mer. En bit bort ligger även Flottsbro ännu ett friluftsområde här finns länets högsta och bästa skidbacke, naturbad, vandringsleder, lekplatser med mera. Flottbro är även ett attraktivt område och boende för turister. Tullingesjön har förbindelser med Mälaren skapar goda utflyktsmöjligheter för båtägaren. Här finns även möjlighet till båtplats. Invid Tullingesjön ligger även attraktiva Stendalsbadet med flytbrygga.

KOMMUNIKATION
Cykel och promenadavstånd till pendeltåget. Det tar ca 15-20 min att åka till Stockholms C eller Södertälje. Flertalet busslinjer går i närheten samt från bussterminalen i centrum. Direktbuss till Stockholm.

NÄRSERVICE
Tullinge centrum har matbutiker, apotek restauranger, café, blomsterbutik, bibliotek, folktandvård, vårdcentral, bank, inredningsbutik mm. Huddinge sjukhus och Södertörns högskola finns inom cykelavstånd och det går också bussar dit.

ÖVRIGT
Flera skolor och förskolor finns i närheten. Parkhemsskolan, Tullingebergsskolan, Eklidsskolan, Banslättskolan är F-5 skolor. Trädgårdsskolan ligger mitt i grönskande Tullingeträdgårdsstad för skolår F-9. Falkbergsskolan invid centrum för skolår 5-9. Samt Tullingegymnasium. Läs gärna mer på: www.botkyrka.se

Övrigt

INFORMATION
Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen gällande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och bi-area om denna är väsentlig för köparen. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.


ÖPPEN BUDGIVNING
Vi tillämpar s k öppen budgivning. Det innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att de avgör när de vill sälja och till vem. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden.
Alla bud publiceras löpande på internet, men undantagsvis kan säljaren komma att välja att inte publicera bud på internet. Bud lämnas direkt till mäklaren.
I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan överlåtelseavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i Köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i Jordabalken.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT
Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationen för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".
Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning eller vid nyproduktion den ekonomiska planen.

SÄLJARENS UPPLYSNINGSSKYLDIGHET
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

UTFÄSTELSE
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

Bilder
Välkommen till Norrskensbacken 19
Välkommen till Norrskensbacken 19
Öppen planlösning
Öppen planlösning
Stilrent badrum
Stilrent badrum
Inglasad balkong med lummig utsikt
Inglasad balkong med lummig utsikt
Sovrum 1 / masterbedroom
Sovrum 1 / masterbedroom
Sovrum 2
Sovrum 2
Sovrum 3
Sovrum 3
Fri värdering bild
Fri värdering bild
Modernt duschrum
Modernt duschrum
Stora sociala ytor
Stora sociala ytor
Vardagsrum med utgång till balkong
Vardagsrum med utgång till balkong
Generös plats för matbord
Generös plats för matbord
Ljust och fräscht
Ljust och fräscht
Bra arbetskök
Bra arbetskök
Kök med mycket bra förvaring
Kök med mycket bra förvaring
Detaljbild
Detaljbild
Ljuvligt ljusinsläpp
Ljuvligt ljusinsläpp
Öppen planlösning
Öppen planlösning
Hall med god förvaring
Hall med god förvaring
Välkommen in!
Välkommen in!
Lekpark på innergården
Lekpark på innergården
Bilfri innergård
Bilfri innergård
Tullinge Tågstation
Tullinge Tågstation
Brantbrinks ishall
Brantbrinks ishall
Brantbrinks IP
Brantbrinks IP
Tullinge Centrum
Tullinge Centrum
Karta
Området

ALLMÄNT OM OMRÅDET
Tullinge är ett attraktivt och lugnt bostadsområde med närhet till härlig natur och friluftsliv. Tullinge är idag ett område som växer med en hel del nybyggnation. Här finns både friliggande villor, bostadsrätter samt fritidshus. I Brantbrink fylls motionslivet på med ishall, fotbollsplan, samt tennishall. En populär del i södra Tullinge är Lida friluftsområde som är beläget vid sjön Getaren. På Lida finns möjlighet till bad, motion- och skidspår, skridskoåkning på plogade naturisbanor, en 250m lång skidbacke, MTB-stigar, friluftsgym och mycket mer. En bit bort ligger även Flottsbro ännu ett friluftsområde här finns länets högsta och bästa skidbacke, naturbad, vandringsleder, lekplatser med mera. Flottbro är även ett attraktivt område och boende för turister. Tullingesjön har förbindelser med Mälaren skapar goda utflyktsmöjligheter för båtägaren. Här finns även möjlighet till båtplats. Invid Tullingesjön ligger även attraktiva Stendalsbadet med flytbrygga.

KOMMUNIKATION
Cykel och promenadavstånd till pendeltåget. Det tar ca 15-20 min att åka till Stockholms C eller Södertälje. Flertalet busslinjer går i närheten samt från bussterminalen i centrum. Direktbuss till Stockholm.

NÄRSERVICE
Tullinge centrum har matbutiker, apotek restauranger, café, blomsterbutik, bibliotek, folktandvård, vårdcentral, bank, inredningsbutik mm. Huddinge sjukhus och Södertörns högskola finns inom cykelavstånd och det går också bussar dit.

ÖVRIGT
Flera skolor och förskolor finns i närheten. Parkhemsskolan, Tullingebergsskolan, Eklidsskolan, Banslättskolan är F-5 skolor. Trädgårdsskolan ligger mitt i grönskande Tullingeträdgårdsstad för skolår F-9. Falkbergsskolan invid centrum för skolår 5-9. Samt Tullingegymnasium. Läs gärna mer på: www.botkyrka.se

Kontakt
Linda Gustafsson
Ansvarig mäklare
Linda Gustafsson

Reg. Fastighetsmäklare

072 853 42 62 | linda@boliving.se

Läs mer om Linda...

Fri värdering
Går du i säljtankar eller undrar du vad din bostad är värd? Att värdera sin bostad är ett enkelt första steg i försäljnings-processen och ger en bra bild av vad du kan tjäna på din bostadsaffär. Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig inom 24h för en kostnadsfri värdering.