Slåtterhagen 5

Kyrkviken

Kontakt:

Linda Gustafsson
linda@boliving.se | 072 853 42 62

Byggnadstyp: 2 plans gavel bostadsrättsradhus med carport

Antal rum: 5 + kök

Boarea: 144 kvm

Byggår: 2012

Tillträde: Enligt överenskommelse

Intresseanmälan: E-posta: linda@boliving.se
Linda Gustafsson
Ansvarig mäklare
Linda Gustafsson

Reg. Fastighetsmäklare

072 853 42 62 | linda@boliving.se

Läs mer om Linda...

Bostadsfakta
Rumsbeskrivning

Välkommen till detta trevliga radhus med gavelläge i ett tidigare sommarstugeområde. Solen vandrar över tomten från morgon till kväll, här finns alltid en plats att njuta av sommarvärme. Mycket bra planerad bostad med fina ytskikt. Ett radhus som genomsyras av härligt ljus och trivsel i barnvänligt område.

Med närhet till härliga promenadstråk samt gång- och cykelavstånd till barnvänlig badplats vid trevliga Drevviken. Nära bra service, kommunikationer, skolor och förskola i närheten av bostaden. Varmt välkommen till en bostad som kan bli din!

ENTRÉPLAN

HALL
Välkommen in i hallen med bra plats för förvaring. På golvet är det klinkergolv vid entrén och enhetlig ekparkett som fortsätter i hela bostaden. Hela entréplan har vattenburen golvvärme.

ARBETSRUM/FÖRRÅD/SOVRUM
I anslutning till hallen finns ett rum som idag används som ett arbetsrum. Kan även användas som ett förråd alternativt som ett sovrum.

TVÄTTSTUGA
Praktiskt belägen i hallen. Arbetsbänk och överskåp för bra förvaring. Utrustat med tvättmaskin, torktumlare, frånluftsvärmepump. Våtrumsmatta på golvet och våtrumstapet.

BADRUM
Helkaklat stilrent badrum med klinkergolv och skön golvvärme. Dusch med glasväggar, wc, handduksvärmare och handfat i kommod.

KÖK
Ett trivsamt kök från Balingslöv med ljusa luckor, samt mörk stavmosaik ovan bänkskiva. Här finns fullstor kyl och frys, inbyggnadsugn, häll, diskmaskin och mikrovågsugn samt köksfläkt. Goda förvaringsmöjligheter och bra arbetsytor med öppen planlösning mot vardagsrum. Plats för rejält matbord framför fönster. Utanför köket finns en av bostadens uteplatser med insynsskyddat läge. Här finns gott om plats för trädgårdsgrupp på en trädäckad uteplats samt gräsmatta som inramas av insynsskyddande tujor.

VARDAGSRUM
Den öppna planlösningen ger stora sociala ytor att umgås på. Det välplanerade vardagsrummet är lättmöblerat med stora fönsterpartier hela 180 cm höga i två väderstreck vilket ger ett ljust och trivsamt rum med härlig rymd. Det ger förutom ett härligt ljusinsläpp en fin kontakt med den trädäckade altanen utanför, vilken kan nås via två fönsterdörrar, en från köket och en från vardagsrummet. Förberett med skorsten för en framtida braskamin.

ÖVRE PLAN

ALLRUM/TVRUM/SOVRUM
Trätrappan leder upp till ett stort rum som kan användas som tv-rum eller varför inte göras om till ytterligare ett sovrum. Idag är det ett ljust allrum med plats för stor soffa och övrigt möblemang. Övervåningen värms genom lågtemperaturradiatorer med termostatventiler.

SOVRUM 1
Stort rogivande sovrum med god förvaring i flertalet garderober. Här finns plats både för dubbelsäng och barnsäng.

BADRUM 2
Modernt badrum med badkar, wc, handfat i kommod och handduksvärmare. Kakel och klinkers på golvet med golvvärme.

SOVRUM 2
Till höger i hallen finns det ett sovrum med plats för säng och andra möbler. Ljust och fräscht rum med utsikt mot entrén.

SOVRUM 3
Ytterligare ett rymligt sovrum med plats för säng och annat möblemang. Ljust och fräscht rum med utsikt mot entrén.

UTEPLATSER
Vid entrén finns dels en stenlagd samt en trädeckad uteplats med härlig kvällssol.
På husets baksida finns en stor trädeckad uteplats med förmiddagssol.
Grusad uppfart med plats för parkering av flera bilar samt en carport.

Bostadsinformation
EKONOMI
Kommentar
Pantbrev: kr
 
LÄGENHET
UpplåtelseformBostadsrätt
TillträdeEnligt överenskommelse
 
BYGGNAD
Byggnadstyp2 plans gavel bostadsrättsradhus med carport
Byggnadsår2012
UppvärmningFrånluftsvärmepump med vattenburen el
Energideklaration Finns för närvarande inte
Byggnadssätt Fönster: 3-glas isolerfönster
Föreningen
NamnBrf Slåttgerhagen
InformationBrf Slåtterhagen utgörs av 17 st radhus med byggår 2012. Alla radhusen är 144 kvm och har två våningar. Brf Slåtterhagen är uppförda av Einar Mattsson Projekt AB i samarbete med Hjälvadshus AB.

Till föreningen hör ett gemensamt teknikrum/förråd och 5 st gästparkeringar.

I närheten finns både Drevviken samt Tyresta nationalpark och en bit bort Sörmlandsleden som genomkorsar nationalparken. Haninge är dessutom en skärgårdskommun och med bil tar man sig snabbt ut till havet i öster.

Överlåtelseavgift får tas ut med belopp som maximalt får uppgå till 2,5% av nuvarande prisbasbelopp. Överlåtelseavgiften betalas av säljaren. Pantsättningsavgift får tas ut med belopp som maximalt får uppgå till 1% av nuvarande prisbasbelopp av pantsättaren.

Tv och bredband
Radhusen är anslutna till Telias nät. Inom bostden finns ett modernt datanät. Multimediauttag finns i alla boningsrum och i bostadens IT-skåp kan du själv välja vilket uttag som ska betjänas med data, tele eller TV.
Telia baspaket för digital-tv ingår i avgiften. För större kanalutbud kan detta beställas av Telia mot en kostnad.
Området

ALLMÄNT OM OMRÅDET
Här bor du med rogivande närhet till naturen samtidigt som du har närhet till Stockholm city, Haninge centrum, Tyresö och skärgården. Vendelsö erbjuder inom gångavstånd många trevliga utomhusaktiviteter som cykelturer, skogspromenader, bad etc. Vendelsö gränsar till flera sjöar, varav Drevviken är den närmsta och andra badplatser att välja på bl.a. Krokodilbadet. Vintertid finns möjligheter till skridskoåkning och andra Åretrunt aktiviteter. I närområdet finns gott om natur med underbara strövområden. Det enorma Tyresta naturreservatet med underbara strövområden. I området finns också flertalet skolor och förskolor samt idrottsplats.

KOMMUNIKATION
Kort gångavstånd till bussar mot bl.a. Gullmarsplan, Tyresö, Nacka, Haninge Centrum och Handen pendeltågstation mot T- centralen samt Nynäshamn. I rusningstrafik finns även buss in till Stockholms central. Med bil tar du dig lätt ut mot Nacka och Tyresö och Farsta mot Stockholm.

NÄRSERVICE
I närheten finns Sågens Centrum med bl.a. matbutik, pizzeria, bankomat och postservicekontor. Inom 5 minuter med bil hittar man till Lidl,Ica Maxi, Coop Forum och Port 73 galleria med stort utbud. Haninge Centrum har mat- och klädesaffärer, restauranger och cafe, banker samt tandläkare. Länna Köpkvarter med flera stormarknader att välja mellan samt möbel- och byggvaruhus. Vendelsö vårdcentral inom promenadavstånd.

ÖVRIGT
Här får du promenadavstånd till flera skolor samt förskolor. Granne med populära för- och grundskolan Vendelsö hage med plats för ca 340 barn. Lyckebyskolan åk 6-9 inom 5 minuters gångavstånd och Hagaskolan åk 1-5. Fredrika Bremergymnasiet ligger i Haninge centrum. Idrottsplats Haningevallen finns inom en kilometers avstånd. Även Lyckebyskolans idrottshall samt fotbollsplan. För mer information: http://www.haninge.se/sv/Barn--Utbildning/

Övrigt

INFORMATION
Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen gällande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och bi-area om denna är väsentlig för köparen.
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

ÖPPEN BUDGIVNING
Vi tillämpar s k öppen budgivning. Det innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att de avgör när de vill sälja och till vem. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden.
Alla bud publiceras löpande på internet, men undantagsvis kan säljaren komma att välja att inte publicera bud på internet. Bud lämnas direkt till mäklaren.
I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan överlåtelseavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i Köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i Jordabalken.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT
Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationen för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".

Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning eller vid nyproduktion den ekonomiska planen.

SÄLJARENS UPPLYSNINGSSKYLDIGHET
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

UTFÄSTELSE
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

ADMINISTRATIONSERSÄTTNING
För annons som publiceras fr o m den 1 juli 2013 utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Bilder
Varmt välkommen till Slåtterhagen 5
Varmt välkommen till Slåtterhagen 5
Trevligt område med Bullerbykänsla!
Trevligt område med Bullerbykänsla!
Fantastiskt kök med härligt ljusinsläpp
Fantastiskt kök med härligt ljusinsläpp
Öppen planlösning med höga fönster
Öppen planlösning med höga fönster
Fantastisk altan med infälld belysning
Fantastisk altan med infälld belysning
Detaljbild
Detaljbild
Perfekt kök för matlagning
Perfekt kök för matlagning
Detaljbild
Detaljbild
Öppnna ytor perfekt för umgänge
Öppnna ytor perfekt för umgänge
Öppen planlösning
Öppen planlösning
Lättmöblerat vardagsrum
Lättmöblerat vardagsrum
Härligt ljust vardagsrum
Härligt ljust vardagsrum
Uteplatser på framsidan
Uteplatser på framsidan
Fantastisk uteplats
Fantastisk uteplats
Fantastiska uteplatser
Fantastiska uteplatser
Fri värdering bild
Fri värdering bild
Ljusa öppna ytor
Ljusa öppna ytor
Allrum / TV-hörna
Allrum / TV-hörna
Allrum kan enkelt göras om till sovrum
Allrum kan enkelt göras om till sovrum
Master bedroom
Master bedroom
Detaljbild
Detaljbild
Sovrum 2
Sovrum 2
Sovrum 3
Sovrum 3
Arbetsrum / Förråd / Sovrum
Arbetsrum / Förråd / Sovrum
Helkaklat toppmodent badrum
Helkaklat toppmodent badrum
Helkaklat fräscht badrum
Helkaklat fräscht badrum
Detaljbild
Detaljbild
Tvättstuga
Tvättstuga
Välkomnande hall
Välkomnande hall
Välkomnande hall
Välkomnande hall
Varmt välkommen till Slåtterhagen 5
Varmt välkommen till Slåtterhagen 5
Fantastisk altan med infälld belysning
Fantastisk altan med infälld belysning
Planskiss entréplan
Planskiss entréplan
Planskiss Övre plan
Planskiss Övre plan
Karta
Området

ALLMÄNT OM OMRÅDET
Här bor du med rogivande närhet till naturen samtidigt som du har närhet till Stockholm city, Haninge centrum, Tyresö och skärgården. Vendelsö erbjuder inom gångavstånd många trevliga utomhusaktiviteter som cykelturer, skogspromenader, bad etc. Vendelsö gränsar till flera sjöar, varav Drevviken är den närmsta och andra badplatser att välja på bl.a. Krokodilbadet. Vintertid finns möjligheter till skridskoåkning och andra Åretrunt aktiviteter. I närområdet finns gott om natur med underbara strövområden. Det enorma Tyresta naturreservatet med underbara strövområden. I området finns också flertalet skolor och förskolor samt idrottsplats.

KOMMUNIKATION
Kort gångavstånd till bussar mot bl.a. Gullmarsplan, Tyresö, Nacka, Haninge Centrum och Handen pendeltågstation mot T- centralen samt Nynäshamn. I rusningstrafik finns även buss in till Stockholms central. Med bil tar du dig lätt ut mot Nacka och Tyresö och Farsta mot Stockholm.

NÄRSERVICE
I närheten finns Sågens Centrum med bl.a. matbutik, pizzeria, bankomat och postservicekontor. Inom 5 minuter med bil hittar man till Lidl,Ica Maxi, Coop Forum och Port 73 galleria med stort utbud. Haninge Centrum har mat- och klädesaffärer, restauranger och cafe, banker samt tandläkare. Länna Köpkvarter med flera stormarknader att välja mellan samt möbel- och byggvaruhus. Vendelsö vårdcentral inom promenadavstånd.

ÖVRIGT
Här får du promenadavstånd till flera skolor samt förskolor. Granne med populära för- och grundskolan Vendelsö hage med plats för ca 340 barn. Lyckebyskolan åk 6-9 inom 5 minuters gångavstånd och Hagaskolan åk 1-5. Fredrika Bremergymnasiet ligger i Haninge centrum. Idrottsplats Haningevallen finns inom en kilometers avstånd. Även Lyckebyskolans idrottshall samt fotbollsplan. För mer information: http://www.haninge.se/sv/Barn--Utbildning/

Kontakt
Linda Gustafsson
Ansvarig mäklare
Linda Gustafsson

Reg. Fastighetsmäklare

072 853 42 62 | linda@boliving.se

Läs mer om Linda...

Fri värdering
Går du i säljtankar eller undrar du vad din bostad är värd? Att värdera sin bostad är ett enkelt första steg i försäljnings-processen och ger en bra bild av vad du kan tjäna på din bostadsaffär. Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig inom 24h för en kostnadsfri värdering.