Blågransvägen 6, 1 tr

Älvsjö Långbro Park

Kontakt:

Anneli Nilsson
anneli@boliving.se | 072 853 42 61

Objekttyp:  Bostadsrätt

Utgångspris: 4 195 000 kr

Månadsavgift: 5 259 kr

Antal rum: 4 + kök

Boarea: 84 kvm

Byggår: 2005

Tillträde: Enligt överenskommelse

Driftkostnad: 5 500 kr/år

Intresseanmälan: E-posta: anneli@boliving.se
Anneli Nilsson
Ansvarig mäklare
Anneli Nilsson

Reg. Fastighetsmäklare

072 853 42 61 | anneli@boliving.se

Läs mer om Anneli...

Bostadsfakta
Rumsbeskrivning

KÖK OCH VARDAGSRUM
Ett fint kök i öppen planlösning med ytor som lockar till socialt umgänge. Fint ljusinsläpp från större fönsterpartier och fri utsikt över parken. Köksluckor i ek och praktisk bänkskiva i laminat. Vitvaror består av fullstora kyl och frys, inbyggd ugn och spishäll samt spisfläkt över och en diskmaskin. Kök och vardagsrum har genomgående golv i ekparkett.

VARDAGSRUM
Ljust och stort vardagsrum med fönster i två väderstreck i den öppna planlösningen med köket. Från vardagsrum med utgång till stor möblerbar balkong med fri vy över parken i bästa syd/öst läge. Utsikten mot park, grönska och äldre byggnader ger fin karaktär. Plats för soffgrupp och annat möblemang.

SOVRUM 1 Master bedroom
Lägenheten rymmer tre bra sovrum. Alla rum har ljusa väggar och ekparkett. Här finns bra plats för dubbelsäng och annat möblemang. Gott om plats för annat möblemang. Utsikt mot parken.

SOVRUM 2 OCH 3
Sovrum 2 och 3 ligger i anslutning från vardagsrum och sovrum 2 har utsikt mot parken. Rummen är något mindre än sovrum 1 och passar bra som gästrum och kontorsrum. Här finns plats för säng och skrivbord och övrigt passande möblemang.

BADRUM
Helkaklat luftigt och rymligt badrum. Här finns dusch med böjda duschvägg, wc, tvättställ med tillhörande badrumsskåp. Golvet har ljusgrå klinker med inbyggd golvvärme och väggar klädda med ljust kakel. Badrummet är även utrustat med utrymme för klädvård med både förvaringsskåp och praktisk bänkyta. Det finns även eluttag och avlopp förberett för ev. installering av tvättmaskin och torktumlare. Tvättstuga finns annars lätt tillgängligt på entréplan med hiss.

HALL
Välkomnande och rymlig möblerbar hall med bra avhängningsmöjligheter samt garderob och hall möblemang. Klädkammare ligger i direkt anslutning. Säkerhetsdörr ger både bra värmekomfort och låg ljudnivå från trapphus.

FÖRRÅD
Till lägenheten hör ett bra förråd som ligger i entrén.

Bostaden är en 3a som köparen redan från början beställde upp som en 4a i föreningen (ert extra sovrum/gästrum i anslutning till vardagsrum byggdes).

Bostadsinformation
 
LÄGENHET
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum:4 + kök
Boarea:84 kvm
Lägenhetsnummer:00223
Kommun:Stockholm
Skattesats:30,64 %
Våning1 av 3 Hiss finnes
Ekonomi
Begärt pris: 4 195 000 kr Utgångspris
Avgift: 5 259 kr/mån Värme, Vatten, kabel-TV (grundutbud), bredband och förråd ingår.
Andel i föreningen: 2.1761%
Andel av årsavgift: 0 %
Driftskostnad5 500 kr/år
Driftskostnad, varav El: 3 500 kr   Försäkring: 2 000 kr Beräknat antal pers: 2
TillträdeEnligt överenskommelse
 
BYGGNAD
ByggnadstypFlerbostadshus
Byggnadsår2005
UppvärmningFjärrvärme
Energideklaration Utfärdad den 26 oktober 2018 Energiklass: D Energiprestanda: 115 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt Fönster: Energiglas
Fastighetsbet.Valvbron 1
Föreningen
NamnBrf Kopparbjörken
InformationBrf Kopparbjörken förvärvade fastigheten Valvbron 1 i Stockholm år 2004. Byggnadsår 2005 och föreningen består av 44 lägenheter i fyra flerbostadshus och är en äkta förening. Total boyta är 3 866 kvm. Föreningen består av 55-plus boende och är därmed en seniorförening då reglerna är att föreningsmedlemmar består av fysisk person som fyllt eller under kalenderåret fyller 55 år. Förening äger marken. För mer information besök: www.brfkopparbjorken.se

PARKERING, parkeringsplatser 44 st med eluttag 400 kr/mån. Ingen kö till p-plats (kontrollerat 2019-09-26).

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningens medlemmar har tillgång till en uthyrningslägenhet som ligger i 4'an. Tvättstuga, på entréplan ligger tvättstugan med två tvättmaskiner, torktumlare, ett torkskåp och en mangel. Cykelförråd finns i varje hus intill entréporten med lås. Sophantering sker via ett miljörum per hus. Föreningens uteplats ligger mor parken på baksidan av huset.
Bredband, kabel-TV och IP-telefoni.

BREDBAND via ComHem via gruppavtal med Comhem (se www.comhem.se) Bredband ingår i månadsavgiften 50/10Mbt.samt TV ansluten till kabelnät och leverantören är ComHem med 18 analoga och 2 digitala TV- kanaler.

EKONOMI: Föreningens belåning per kvm ligger om ca 8 859kr/kvm/2018. Överlåtelseavgift ca 1 300kr och pantsättningsavgift ca 465kr betalas av köpare . Föreningens ekonomi är god och det finns inga planerade avgiftshöjningar (kontrollerat 2019-09-26).
Området

ALLMÄNT OM OMRÅDET
Välkommen till Långbro Park som ligger mellan Älvsjö och Fruängen och är ett trivsamt område som började växa fram under 1900-talet och fram till idag. Långbro Park ligger i en vacker dalgång i stadsdelen Älvsjö ca en mil sydväst om Stockholms city. Här har genomförts en varsam men genomgripande omvandling, där befintliga sekelskiftesbyggnader och den klassiska parkanläggningen bevarats och utvecklats. I Långbro Park finner du härliga strövområden och mycket populära Långbro Värdshus samt det trevliga Parkcaféet. Naturen ligger runt hörnet med både Långsjön med bad sommartid och skridskoåkning vintertid. Älvsjöskogen erbjuder lugn och ro samt motionsspår. Ett populärt område med allt inom gångavstånd.

KOMMUNIKATION
Kommunikationerna i Fruängen är utmärkta med flera busslinjer samt t-banans röda linje. Busskommunikationer tar dig kors och tvärs över hela söderort. Buss 173 till Älvsjö, Skärholmen centrum och Ikea med hela Kungens Kurva, buss 144 mot Gullmarsplan via Älvsjö, buss 707 mot Tumba via Kungen Kurva, buss 704 via Huddinge Centrum till Flemingsberg. Nattetid går buss 192 till och från Fruängen. Promenadavstånd från huset till buss 163 mot Kärrtorp via Älvsjö och Fruängen vidare Bredäng. Åt andra hållet ligger Älvsjö Centrum som också är en knytpunkt för kollektivtrafiken. Här finns både pendeltågsstation (10 min till centralen) och bussterminal. E4 når du med bil endast 3 minuter bort. Besök även www.sl.se för mer information.

NÄRSERVICE
Fruängen centrum ligger endast med kort promenadavstånd och har all tänkbar service inom livsmedelsbutiker, systembolag, apotek, frisörer och andra butiker. Här finns även ett flertal trevliga lunchrestauranger, t.ex. välkända Erssons Fisk/Deli Catering & Restaurang. I Fruängen hittar du också Folktandvården och en vårdcentral. På Svartlösavägen ligger en populär ICA-butik med fina delikatesser. I närheten ligger även ett bageri med delikatessaffär. Närhet till Kungens-kurva och dess enorma utbud med bil eller buss som går från Fruängen. En större Willys butik ligger intill Älvsjö mässan.

ÖVRIGT
Flertalet skolor och förskolor ligger inom promenadavstånd. http://www.stockholm.se/OmStockholm/Forvaltningar-och-bolag/Stadsdelsforvaltningar/Hagersten-Liljeholmen/

Övrigt

INFORMATION
Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen gällande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och bi-area om denna är väsentlig för köparen.
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

ÖPPEN BUDGIVNING
Vi tillämpar s k öppen budgivning. Det innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att de avgör när de vill sälja och till vem. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden.
Alla bud publiceras löpande på internet, men undantagsvis kan säljaren komma att välja att inte publicera bud på internet. Bud lämnas direkt till mäklaren.
I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan överlåtelseavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i Köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i Jordabalken.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT
Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationen för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".
Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning eller vid nyproduktion den ekonomiska planen.

SÄLJARENS UPPLYSNINGSSKYLDIGHET
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

UTFÄSTELSE
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

ADMINISTRATIONSERSÄTTNING
För annons som publiceras fr o m den 1 juli 2013 utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Bilder
Långbro värdshus
Långbro värdshus
Långbro värdshus
Långbro värdshus
Långbro värdshus
Långbro värdshus
Långsjöbadet
Långsjöbadet
Långbro park
Långbro park
Långsjöbadet
Långsjöbadet
Långsjöbadet
Långsjöbadet
Planskiss 2D
Planskiss 2D
Karta
Området

ALLMÄNT OM OMRÅDET
Välkommen till Långbro Park som ligger mellan Älvsjö och Fruängen och är ett trivsamt område som började växa fram under 1900-talet och fram till idag. Långbro Park ligger i en vacker dalgång i stadsdelen Älvsjö ca en mil sydväst om Stockholms city. Här har genomförts en varsam men genomgripande omvandling, där befintliga sekelskiftesbyggnader och den klassiska parkanläggningen bevarats och utvecklats. I Långbro Park finner du härliga strövområden och mycket populära Långbro Värdshus samt det trevliga Parkcaféet. Naturen ligger runt hörnet med både Långsjön med bad sommartid och skridskoåkning vintertid. Älvsjöskogen erbjuder lugn och ro samt motionsspår. Ett populärt område med allt inom gångavstånd.

KOMMUNIKATION
Kommunikationerna i Fruängen är utmärkta med flera busslinjer samt t-banans röda linje. Busskommunikationer tar dig kors och tvärs över hela söderort. Buss 173 till Älvsjö, Skärholmen centrum och Ikea med hela Kungens Kurva, buss 144 mot Gullmarsplan via Älvsjö, buss 707 mot Tumba via Kungen Kurva, buss 704 via Huddinge Centrum till Flemingsberg. Nattetid går buss 192 till och från Fruängen. Promenadavstånd från huset till buss 163 mot Kärrtorp via Älvsjö och Fruängen vidare Bredäng. Åt andra hållet ligger Älvsjö Centrum som också är en knytpunkt för kollektivtrafiken. Här finns både pendeltågsstation (10 min till centralen) och bussterminal. E4 når du med bil endast 3 minuter bort. Besök även www.sl.se för mer information.

NÄRSERVICE
Fruängen centrum ligger endast med kort promenadavstånd och har all tänkbar service inom livsmedelsbutiker, systembolag, apotek, frisörer och andra butiker. Här finns även ett flertal trevliga lunchrestauranger, t.ex. välkända Erssons Fisk/Deli Catering & Restaurang. I Fruängen hittar du också Folktandvården och en vårdcentral. På Svartlösavägen ligger en populär ICA-butik med fina delikatesser. I närheten ligger även ett bageri med delikatessaffär. Närhet till Kungens-kurva och dess enorma utbud med bil eller buss som går från Fruängen. En större Willys butik ligger intill Älvsjö mässan.

ÖVRIGT
Flertalet skolor och förskolor ligger inom promenadavstånd. http://www.stockholm.se/OmStockholm/Forvaltningar-och-bolag/Stadsdelsforvaltningar/Hagersten-Liljeholmen/

Kontakt
Anneli Nilsson
Ansvarig mäklare
Anneli Nilsson

Reg. Fastighetsmäklare

072 853 42 61 | anneli@boliving.se

Läs mer om Anneli...

Fri värdering
Går du i säljtankar eller undrar du vad din bostad är värd? Att värdera sin bostad är ett enkelt första steg i försäljnings-processen och ger en bra bild av vad du kan tjäna på din bostadsaffär. Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig inom 24h för en kostnadsfri värdering.