Tumba Torg 104, 1tr

Tumba Centrum

Högsta Bud:

1 910 000 kr

Högsta Bud - 1 910 000 kr

Objekttyp:  Bostadsrätt

Utgångspris: 1 850 000 kr

Månadsavgift: 4 162 kr

Antal rum: 2,5 + kök

Boarea: 58,5 kvm

Byggår: 1995

Tillträde: Enligt överenskommelse

Driftkostnad: 4 700 kr/år

Anneli Nilsson
Ansvarig mäklare
Anneli Nilsson

Reg. Fastighetsmäklare

072 853 42 61 | anneli@boliving.se

Läs mer om Anneli...

Bostadsfakta
Rumsbeskrivning

Tumba torg - Föreningen och lägenheterna är de populäraste i hela Tumba. Hit flyttar gamla från sina villor och unga som vill åt läget och närhet till centrum gallerian, med all service och kommunikationer. Snabb resa till både Stockholm City eller Södertälje. Två stationer till Karolinska - Huddinge Sjukhus. Dessutom finns många bussförbindelser. kors och tvärs över hela länet!

Bostaden disponeras enligt följande:

Entré/Hall
Ljus och välkomnande rymlig hall med hatthylla och plats för ytterkläder. För ytterligare förvaring finns en rymlig klädkammare som också kan användas som barnkammare eller arbetsrum. Ljusa väggar samt ekparkett. Fönster ger rikligt ljusflöde in i rummet. Garderober i klädkammaren ingår.

Kök
Stilrent kök med härligt ljusinsläpp från större fönsterparti som även bjuder på trevlig panoramavy över Tumba. Köket erbjuder bra förvarings- och arbetsytor samt matplats för 4-6 personer. Utrustat med spis med fläkt över, kyl/frys (2014) samt diskmaskin (2017). Ljusa skåpsluckor och vitt kakel ovanför arbetsbänk. Vitmålade väggar och vacker ekparkett.

Vardagsrum
Ljust och rymligt vardagsrum med stort fönsterpartier ger ett fint ljusinsläpp till rummet. Här finns gott om plats för soffa samt Tv-bänk. Utgång till en möblerbar balkong i bästa söderläge. Vitmålade väggar och ekparkett.

Balkong
Trevlig möblerbar balkong i perfekt söder läge. Här ryms både loungegrupp möbel, lyktor och växtligheter.

Sovrum
Stort luftigt sovrum med plats för en dubbelsäng och annat möblemang. Vitmålade väggar samt ekparkett. Garderob ingår.

Klädkammare / Sovrum / Banrnrum / Arbetsrum
Här finns det möjlighet att använda detta rum till följande: ett extra sovrum/barnrum, walk-in-closet eller varför inte ett arbetsrum. Ljusa väggar, vädringsfönster och slitstarkt linoleum golv.

Badrum
Luftigt badrum utrustat med duschhörna, WC, förvaringsskåp och handfat med spegel. Ytskikt bestående av helkaklade väggar och ljus sandfärgad våtrumsmatta. Tvättmaskin ingår. Vädringsfönster ger också rikligt med dagsljus.

Bostadsinformation
 
LÄGENHET
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum:2,5 + kök
Boarea:58,5 kvm
Lägenhetsnummer:21026
Kommun:Botkyrka
Skattesats:33,407 %
Våning2 av 5 Hiss finnes
Ekonomi
Begärt pris: 1 850 000 kr Utgångspris
Avgift: 4 162 kr/mån inkl värme, vatten och kabel-TV basutbud
Andel i föreningen: 2.98317%
Andel av årsavgift: 2,98 %
Driftskostnad4 700 kr/år
Driftskostnad, varav El: 3 000 kr   Försäkring: 1 700 kr Beräknat antal pers: 1
TillträdeEnligt överenskommelse
 
BYGGNAD
ByggnadstypFlerbostadshus
Byggnadsår1995
Energideklaration Utfärdad den 29 september 2009 Energiprestanda: 220 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt Fönster: Energiglas
Fastighetsbet.Tumba Centrum 2
Föreningen
NamnBrf Tumba Torg
InformationBrf Tumba Torg består av 41 lägenheter varav 5 är hyreslägenheter (vilket medför en ekonomisk intäkt framöver). Föreningen har en mycket fin inhägnad innergård som kräver portkod. Det är en äkta förening.
För mer information: https://www.svenskbrf.se/forening/tumba/tumba-torg

Gemensamma ytor: Separat tvättstuga. Cykel- och barnvagnsförråd.

FÖRRÅD: Ett förråd finns inne i bostaden.

Kabel-TV: Debiteras 58 kr/mån.
Bredband: Ingår i månadsavgiften och levereras av Com Hem, hastighet 50-100 Mbit/s.

PARKERINGPLATSER: Föreningen har möjlighet att hyra parkeringsplatser via Citycons. Det finns 25 parkeringsplatser i Citycons parkeringshus - fjärde våningen. Betalning görs till Citycon ca 450 kr i månaden.

UNDERHÅLL OCH RENOVERINGAR:
2015 Avloppsstammar spolades.
2014 Genomgång av hissar.
2012 Taket rengjordes och tak och fönsterbleck målades om.

EKONOMI: En överlåtelseavgift om 1 138 kr samt pantsättningsavgift om 455 kr betalas av köparen. Föreningen har inga kända avgiftshöjningar /(kontrollerat 3 jan 2019).
Området

ALLMÄNT OM OMRÅDET
Tumba är centralt placerad i Botkyrka och är kanske historiskt mest känt för sedeltillverkningen på Tumba Bruk. Här finns en härlig blandning av villor, bostadsrätter och hyresrätter. I området runt Tumba finns vidsträckta strövområden med promenadstigar bla till Lida - en mycket omtyckt fritidsanläggning med många aktiviteter både sommar och vinter. Här erbjuds skidspår och pulkabacke, badplats och en vattenskidklubb. Harbrostugan med motionsspår finns i närheten. Två golfklubbar ligger inom ca 5-6km radie. Vid Tumba Gymnasium finns ishall samt en sporthall. Flottsbro friluftsområde ligger ca 10 km från Tumba. Här finns skidbacke om vintern och bad på sommaren. Skidbacken är en av Stockholms bästa och prepareras ordentligt när tillfälle ges. Hågelbyparken är ett populärt utflyktsmål, speciellt för barnfamiljer. Vi firar högtider och arrangerar flera evenemang under hela året. Mer information hittar du på hagelby.se. Det finns ett relativt stort utbud av aktiviteter: sporthallar, bordtennishall, skytteklubb, styrketräning, inomhusbad, bandyplan, parklek, sportfält och gymnastikhall. Biograf samt teaterföreställningar erbjuds på Tumbascenen.

KOMMUNIKATION
Tumba pendeltågstation erbjuder både pendeltåg och ett busstorg som är en knutpunkt för många olika busslinjer. Bussarna går vidare till Salem, Vårsta, Hallunda, Skärholmen och Huddinge. Det finns även en nattbusslinje. Direktbuss tar dig till Fridhemsplan från Tumba mot Fridhemsplan via Marievik och Hornstull. Pendeltåg går mot Stockholm Central (Märsta) och Södertälje. Till Stockholm City tar det ca 25min och ca 15min till Södertälje. Under rusningstid går även pendeltåg till Uppsala C, via Arlanda. Via Hågelbyleden som även tar dig till motorvägen inom 5 minuter samt till Ica Maxi, Biltema, Bauhaus.

NÄRSERVICE
Tumba Centrum, som planeras att byggas ut till dess dubbla storlek, har ett brett utbud av klädaffärer, restauranger, apotek, bank, post, kommunalhus, systembolag och mataffärer. Här finner ni även kommunalhuset och församlingsexpedition, polisstation, folktandvården, bibliotek, vårdcentral och annan behövlig service.

ÖVRIGT
SKOLOR: I området finns flertalet populära och bra förskolor. Det finns fyra grundskolor, Kassmyraskolan, Broängsskolan, Skogsbacksskolan och Storvretskolan. Vid centrum finns Tumba Gymnasium. Strax väster om Tumba station även Xenter i Botkyrka. För mer information se www.botkyrka.se

Övrigt

INFORMATION
Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen gällande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och bi-area om denna är väsentlig för köparen. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

ÖPPEN BUDGIVNING
Vi tillämpar s k öppen budgivning. Det innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att de avgör när de vill sälja och till vem. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. Alla bud publiceras löpande på internet, men undantagsvis kan säljaren komma att välja att inte publicera bud på internet. Bud lämnas direkt till mäklaren. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan överlåtelseavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i Köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i Jordabalken.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT
Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationen för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd". Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning eller vid nyproduktion den ekonomiska planen.

SÄLJARENS UPPLYSNINGSSKYLDIGHET
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

UTFÄSTELSE
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

ADMINISTRATIONSERSÄTTNING
För annons som publiceras fr o m den 1 juli 2013 utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Bilder
Kök med fin utsikt och insynsfritt läge
Kök med fin utsikt och insynsfritt läge
Trevlig möblerbar balkong i perfekt syd/väst läge
Trevlig möblerbar balkong i perfekt syd/väst läge
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Föreningens inhägnade innergård
Föreningens inhägnade innergård
Välkommen till -  BoLiving Fastighetsförmedling
Välkommen till - BoLiving Fastighetsförmedling
Välkomnande ljus hall
Välkomnande ljus hall
Fullstor diskbänk
Fullstor diskbänk
Matplats och kök
Matplats och kök
Kök
Kök
Vardagsrum utgång till möblerbar balkong
Vardagsrum utgång till möblerbar balkong
Vy från vardagsrum mot kök och hall
Vy från vardagsrum mot kök och hall
Rymligt sovrum
Rymligt sovrum
Walk in closet alt. barnrum/kontor med fint ljus och vädringsfönster
Walk in closet alt. barnrum/kontor med fint ljus och vädringsfönster
Badrum med dusch och tvättmaskin
Badrum med dusch och tvättmaskin
Utsikt från balkong mot rofylld innergård
Utsikt från balkong mot rofylld innergård
Välkommen till Tumba Torg 104 - Portkod gäller!
Välkommen till Tumba Torg 104 - Portkod gäller!
Planskiss
Planskiss 2D
Planskiss 2D
Karta
Området

ALLMÄNT OM OMRÅDET
Tumba är centralt placerad i Botkyrka och är kanske historiskt mest känt för sedeltillverkningen på Tumba Bruk. Här finns en härlig blandning av villor, bostadsrätter och hyresrätter. I området runt Tumba finns vidsträckta strövområden med promenadstigar bla till Lida - en mycket omtyckt fritidsanläggning med många aktiviteter både sommar och vinter. Här erbjuds skidspår och pulkabacke, badplats och en vattenskidklubb. Harbrostugan med motionsspår finns i närheten. Två golfklubbar ligger inom ca 5-6km radie. Vid Tumba Gymnasium finns ishall samt en sporthall. Flottsbro friluftsområde ligger ca 10 km från Tumba. Här finns skidbacke om vintern och bad på sommaren. Skidbacken är en av Stockholms bästa och prepareras ordentligt när tillfälle ges. Hågelbyparken är ett populärt utflyktsmål, speciellt för barnfamiljer. Vi firar högtider och arrangerar flera evenemang under hela året. Mer information hittar du på hagelby.se. Det finns ett relativt stort utbud av aktiviteter: sporthallar, bordtennishall, skytteklubb, styrketräning, inomhusbad, bandyplan, parklek, sportfält och gymnastikhall. Biograf samt teaterföreställningar erbjuds på Tumbascenen.

KOMMUNIKATION
Tumba pendeltågstation erbjuder både pendeltåg och ett busstorg som är en knutpunkt för många olika busslinjer. Bussarna går vidare till Salem, Vårsta, Hallunda, Skärholmen och Huddinge. Det finns även en nattbusslinje. Direktbuss tar dig till Fridhemsplan från Tumba mot Fridhemsplan via Marievik och Hornstull. Pendeltåg går mot Stockholm Central (Märsta) och Södertälje. Till Stockholm City tar det ca 25min och ca 15min till Södertälje. Under rusningstid går även pendeltåg till Uppsala C, via Arlanda. Via Hågelbyleden som även tar dig till motorvägen inom 5 minuter samt till Ica Maxi, Biltema, Bauhaus.

NÄRSERVICE
Tumba Centrum, som planeras att byggas ut till dess dubbla storlek, har ett brett utbud av klädaffärer, restauranger, apotek, bank, post, kommunalhus, systembolag och mataffärer. Här finner ni även kommunalhuset och församlingsexpedition, polisstation, folktandvården, bibliotek, vårdcentral och annan behövlig service.

ÖVRIGT
SKOLOR: I området finns flertalet populära och bra förskolor. Det finns fyra grundskolor, Kassmyraskolan, Broängsskolan, Skogsbacksskolan och Storvretskolan. Vid centrum finns Tumba Gymnasium. Strax väster om Tumba station även Xenter i Botkyrka. För mer information se www.botkyrka.se

Kontakt
Anneli Nilsson
Ansvarig mäklare
Anneli Nilsson

Reg. Fastighetsmäklare

072 853 42 61 | anneli@boliving.se

Läs mer om Anneli...

Fri värdering
Går du i säljtankar eller undrar du vad din bostad är värd? Att värdera sin bostad är ett enkelt första steg i försäljnings-processen och ger en bra bild av vad du kan tjäna på din bostadsaffär. Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig inom 24h för en kostnadsfri värdering.