Albatrossvägen 58

Vendelsö

Högsta Bud - 1 960 000 kr
Se alla bud

Objekttyp:  Bostadsrätt

Utgångspris: 1 570 000 kr

Månadsavgift: 4 219 kr

Antal rum: 3 + kök

Boarea: 77 kvm

Byggår: 1968/1990

Tillträde: snabbt tillträde möjligt!

Driftkostnad: 3 000 kr/år

Linda Gustafsson
Ansvarig mäklare
Linda Gustafsson

Reg. Fastighetsmäklare

072 853 42 62 | linda@boliving.se

Läs mer om Linda...

Bostadsfakta
Rumsbeskrivning

HALL
Stor hall med mycket bra förvaringsmöjligheter i flertalet garderober. Här får du en ovanligt stor möblerbar hall.

GÄSTWC
Praktisk extra toalett i hallen. Här finns wc och handfat.

DUSCHRUM
Äldre standard på kakel och klinkers. Här finns en tvättpelare. Handfat i kommod, spegelskåp, dusch och wc.

SOVRUM 1
Ljust och lätt möblerat sovrum med plats för dubbelsäng och annat möblemang. Här finns garderober.

SOVRUM 2
Generöst sovrum med garderobsvägg för perfekta förvaringsmöjligheter av kläder. Gott om plats för större säng och byrå. Utsikt mot innergården.

VARDAGSRUM
Stort vardagsrum med härligt ljusinsläpp från flertalet fönster samt utgång till bostadens balkong. Tapetserade väggar och ekparkett.

BALKONG
Rymlig balkong med plats för utomhusmöbler och växter. Inglasad balkong förlänger säsongen att kunna sitta ute. Här finns idag en markis. Balkongen är i bästa sydväst läge.

KÖK
Från kök och hall nås ett kök med ljusa luckor och vitt kakel. Matbord med bra plats för flera middagsgäster. Ett bra planerat kök med gott om förvaring och bra bänkytor. Utrustat med vitvaror som spis, köksfläkt, dubbel kyl och tre frysar samt en diskmaskin. Tapetserade väggar och praktiskt laminatgolv.

FÖRRÅD
Till lägenheten hör ett källarförråd.

Bostadsinformation
 
LÄGENHET
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum:3 + kök
Boarea:77 kvm
Lägenhetsnummer:99-2137-1-181
Kommun:Haninge
Skattesats:32,858 %
Våning1 av 3
Ekonomi
Begärt pris: 1 570 000 kr Utgångspris
Avgift: 4 219 kr/mån inkl värme, vatten och kabel-TV basutbud
Andel i föreningen: 0.25814%
Driftskostnad3 000 kr/år
Driftskostnad, varav El: 3 000 kr   Beräknat antal pers: 2
Kommentar: Föreningen har individuell mätning av el ca 250 kr per månad.
Tillträdesnabbt tillträde möjligt!
 
BYGGNAD
ByggnadstypFlerfamiljshus 3 våningar
Byggnadsår1968/1990
UppvärmningFjärrvärme - vattenburen värme
Energideklaration Utfärdad den 6 augusti 2018 Energiklass: D Energiprestanda: 104 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt Fönster: 3-glas
Fastighetsbet.Söderby Huvudgård 2:36
Föreningen
NamnHSB Brf Albatrossen i Haninge
InformationBrf Albatrossen är en av de mest populära bostadsrättsföreningarna i Vendelsö med 385 bostadsrättslägenheter och 13 lokaler. Föreningen äger marken och är en välskött förening.
Brf Albatrossen är belägen på Albatrossvägen i Vendelsömalm.
Föreningens fastighet består av 20 st 3-4 våningshus på fyra stycken gårdar. Brf Albatrossen är en stabil förening sedan 1968.
Föreningen fasadrenoverades i början av 2000-talet då även nya yttertak byggdes.
I föreningens fastigheter är det plaststammar på alla avloppsstammarna, så något stambyte är inte nödvändigt inom överskådlig tid.
Portarna är utrustade med portlås/bricka.
Brf kräver medlemskap i HSB-föreningen.
Lägenheten är utrustad med säkerhetsdörr.
Föreningen godkänner ej juridisk person

Avgift:
I månadsavgiften ingår värme, vatten, sophämtning och fastighetsunderhåll. El debiteras med en enhetskostnad per hushåll med en årlig avstämning av förbrukningen. Vid inflytt så regleras elförbrukningskostnader mellan säljare och köpare av HSB.

Gemensamma utrymmen:
Föreningens medlemmar har möjlighet att nyttja föreningslokal, solarium, välutrustat gym och en övernattningslägenhet för 6 personer. Det finns även möjlighet att hyra en nära belägen odlingslott genom föreningen Oasen. Biltvätt finns sommartid och man kan nyttja en boulebanan.

Gård 1 har tvättstugor i nr 8 och 24, separat grovtvätt i 24.
Gård 2 har tvättstugor i nr 38 och 54, separat grovtvätt i 54.
Gård 3 har tvättstugor i nr 68 och 84, separat grovtvätt i 84.
Gård 4 har tvättstugor i nr 96, 106 och 118, separat grovtvätt i 96 och 118.

Föreningens expedition på Albatrossvägen 66 har telefontid på måndagar kl.19-20, tel: 08-777 86
Varje gård har lekplats och samt grillplats.

Ekonomi:
Inga avgiftshöjningar är inplanerade för 2018.
Överlåtelseavgift betalas av säljare för närvarande 1 628 kr och pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet. Ev pantsättningsavgift betalas av köpare 698 kr.
Köpare skall vara medlem i HSB Stockholm före godkännande.
Föreningen accepterar delat ägande. Juridisk person accepteras ej.

Kommande renoveringar:
Planerat underhåll genomförs varje år till ett värde av ca 2 miljoner.

Gjorda renoveringar:
2017 - Ny ledbelysning i samtliga trappuppgångar.
2017 - Genomfört en godkänd OVK.
2017 - Renoverat mjukfogarna i fasader i fastigheterna utmed Albatrossvägen.
2017 - Nybyggd föreningslokal.
2017 - Nya parkeringsplatser, nya motorvärmare.
2017 - Ny gymutrustning.
2000 - byttes yttertak och portar. Fasaderna målades, putsades samt tilläggsisolerades.
2010 - spolades avloppsstammarna samt att man såg över ventilationen. I dagsläget meddelar man att stambyte inte är aktuellt eftersom föreningens byggnader har plaströr i avloppsstammarna.

Parkering:
Föreningen tillhandahåller 127 garageplatser, 287 bilplatser och 36 gästparkeringar samt 41 husvagnsuppställningsplatser.
I mån av tillgänglighet äger medlem rätt att vid behov hyra totalt 2 stycken parkeringar inom föreningen tex 1 st utomhusplats och 1 st garageplats eller 2 stycken utomhusplatser. Även mindre MC garage finns.
Information samt priser på föreningens hemsida samt anmälan görs på hemsidan.

TV och internet:
Digital-TV via ComHem.
Fiber via Ownit (valfritt).
Området

ALLMÄNT OM OMRÅDET
Här bor du med rogivande närhet till naturen samtidigt som du har närhet till Stockholm city, Haninge centrum, Tyresö och skärgården. Vendelsö erbjuder inom gångavstånd många trevliga utomhusaktiviteter som cykelturer, skogspromenader, bad etc. Vendelsö gränsar till flera sjöar, varav Drevviken är den närmsta och andra badplatser att välja på bl.a. Krokodilbadet. Vintertid finns möjligheter till skridskoåkning och andra Åretrunt aktiviteter. I närområdet finns gott om natur med underbara strövområden. Det enorma Tyresta naturreservatet med underbara strövområden. I området finns också flertalet skolor och förskolor samt idrottsplats.

KOMMUNIKATION
Inom en minuts gångavstånd finns bussar mot bl.a. Gullmarsplan tar 20 min, Tyresö, Nacka, Haninge Centrum och Handen pendeltågstation mot T- centralen samt Nynäshamn. I rusningstrafik finns även buss in till Stockholms central.

NÄRSERVICE
I närheten finns Sågens Centrum med bl.a. matbutik, pizzeria, bankomat och postservicekontor. Inom 5 minuter med bil hittar man till Ica Maxi, Coop Forum och Port 73 galleria utbud. Haninge Centrum har ett stort utbud av mat och klädaffärer, restauranger och cafe, banker samt tandläkare. Vendelsö vårdcentral inom promenadavstånd.

ÖVRIGT
Här får du promenadavstånd till flera skolor samt förskolor. Lyckebyskolan åk 6-9 inom 5 minuters gångavstånd och Hagaskolan åk 1-5. Fredrika Bremergymnasiet ligger i Haninge centrum. För mer information: http://www.haninge.se/sv/Barn--Utbildning/

Övrigt

INFORMATION
Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen gällande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och bi-area om denna är väsentlig för köparen.
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

ÖPPEN BUDGIVNING
Vi tillämpar s k öppen budgivning. Det innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att de avgör när de vill sälja och till vem. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden.
Alla bud publiceras löpande på internet, men undantagsvis kan säljaren komma att välja att inte publicera bud på internet. Bud lämnas direkt till mäklaren.
I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan överlåtelseavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i Köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i Jordabalken.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT
Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationen för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".
Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning eller vid nyproduktion den ekonomiska planen.

SÄLJARENS UPPLYSNINGSSKYLDIGHET
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

UTFÄSTELSE
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

ADMINISTRATIONSERSÄTTNING
För annons som publiceras fr o m den 1 juli 2013 utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Bilder
Ljust kök
Ljust kök
Stor inglasad balkong
Stor inglasad balkong
Balkong med högt läge
Balkong med högt läge
Hall med bra förvaring
Hall med bra förvaring
Rymligt vardagsrum med balkong
Rymligt vardagsrum med balkong
Lättmöblerat vardagsrum
Lättmöblerat vardagsrum
Rymligt vardagsrum
Rymligt vardagsrum
Hemtrevligt kök
Hemtrevligt kök
Kök med gott om plats
Kök med gott om plats
Fri värdering bild
Fri värdering bild
Master bedroom med bra förvaring
Master bedroom med bra förvaring
Sovrum 2
Sovrum 2
Sovrum 2 med bra förvaring
Sovrum 2 med bra förvaring
Gästtoalett
Gästtoalett
Badrum med tvättpelare
Badrum med tvättpelare
Välkommen till Albatrossvägen 58
Välkommen till Albatrossvägen 58
Välkommen till Albatrossvägen 58
Välkommen till Albatrossvägen 58
Karta
Området

ALLMÄNT OM OMRÅDET
Här bor du med rogivande närhet till naturen samtidigt som du har närhet till Stockholm city, Haninge centrum, Tyresö och skärgården. Vendelsö erbjuder inom gångavstånd många trevliga utomhusaktiviteter som cykelturer, skogspromenader, bad etc. Vendelsö gränsar till flera sjöar, varav Drevviken är den närmsta och andra badplatser att välja på bl.a. Krokodilbadet. Vintertid finns möjligheter till skridskoåkning och andra Åretrunt aktiviteter. I närområdet finns gott om natur med underbara strövområden. Det enorma Tyresta naturreservatet med underbara strövområden. I området finns också flertalet skolor och förskolor samt idrottsplats.

KOMMUNIKATION
Inom en minuts gångavstånd finns bussar mot bl.a. Gullmarsplan tar 20 min, Tyresö, Nacka, Haninge Centrum och Handen pendeltågstation mot T- centralen samt Nynäshamn. I rusningstrafik finns även buss in till Stockholms central.

NÄRSERVICE
I närheten finns Sågens Centrum med bl.a. matbutik, pizzeria, bankomat och postservicekontor. Inom 5 minuter med bil hittar man till Ica Maxi, Coop Forum och Port 73 galleria utbud. Haninge Centrum har ett stort utbud av mat och klädaffärer, restauranger och cafe, banker samt tandläkare. Vendelsö vårdcentral inom promenadavstånd.

ÖVRIGT
Här får du promenadavstånd till flera skolor samt förskolor. Lyckebyskolan åk 6-9 inom 5 minuters gångavstånd och Hagaskolan åk 1-5. Fredrika Bremergymnasiet ligger i Haninge centrum. För mer information: http://www.haninge.se/sv/Barn--Utbildning/

Kontakt
Linda Gustafsson
Ansvarig mäklare
Linda Gustafsson

Reg. Fastighetsmäklare

072 853 42 62 | linda@boliving.se

Läs mer om Linda...

Fri värdering
Går du i säljtankar eller undrar du vad din bostad är värd? Att värdera sin bostad är ett enkelt första steg i försäljnings-processen och ger en bra bild av vad du kan tjäna på din bostadsaffär. Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig inom 24h för en kostnadsfri värdering.