Prästgårdsgränd 12

Älvsjö, Stockholm

Visningar

MÅNDAG 18/02, kl 17:30 - 18:15

Välkommen på kvällsvisning!

Objekttyp:  Bostadsrätt

Pris: 2 595 000 kr

Månadsavgift: 4 005 kr

Antal rum: 3 + kök

Boarea: 75 kvm

Byggår: 1985

Tillträde: Enligt överenskommelse

Driftkostnad: 7 000 kr/år

Visningstider:

MÅNDAG 18/02, kl 17:30 - 18:15

Välkommen på kvällsvisning!
Anneli Nilsson
Ansvarig mäklare
Anneli Nilsson

Reg. Fastighetsmäklare

072 853 42 61 | anneli@boliving.se

Läs mer om Anneli...

Linda Gustafsson
Extra kontakt
Linda Gustafsson

Reg. Fastighetsmäklare

072 853 42 62 | linda@boliving.se

Läs mer om Linda...

Bostadsfakta
Rumsbeskrivning

Entré och hall
Välkomnande hall med bra förvaring i garderob och klädkammare. Från hallen så är det enhetligt laminatgolv som är genomgående för hela bostaden. Under år 2013 målades alla tak, väggar och nytt enhetligt golv i alla rum samt nya innerdörrar.

Kök
Snyggt och stilrent kök renoverat 2015 med mycket bra förvaring. Moderna svarta luckor samt vitt kakel ovanför stilren bänkskiva. Det fullutrustade köket är utrustat med följande vitvaror. Varmluftsugn, induktionshäll, kolfilterfläkt samt fullstor kyl och frys, inbyggd mikrovågsugn med extra effekt samt diskmaskin alla vitvaror från 2015. Trevlig matplats med utsikt mot innergården.

Sovrum 1
Rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng och annat möblemang. Här sover man gott om natten.

Badrum
Stilrent och modernt badrum renoverat 2015 det finns våtrumsdokument. Helkaklade väggar med stora vita kakelplattor och grafitgrå klinkers på golvet. Bra förvaring i vägghängt spegelskåp. Badrummet har en separat duschdel med takdusch. Wc, handfat i kommod, handuksvärmare och spegelskåp med inbyggd belysning. Här finns tvättmaskin och torktumlare 2014.

Klädkammare
Bra med plats för förvaring av kläder och saker.

Vardagsrum
Ljust vardagsrum med gott om plats för större soffa här är utgången till en rymlig balkong. Vardagsrummet är lätt möblerat med trevliga sociala ytor. Tapetserad fondvägg och målade väggar.

Balkong
Härlig balkong att koppla av och njuta på här finns plats för utomhusmöbler och växter.

Sovrum 2
Bostadens andra sovrum även det rymligt och här finns en garderob för god förvaring.

Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Sammanfattningsvis är det här en välplanerad bostad nyligen renoverad med fina ytskikt och bra planlösning. Bekvämt och trivsamt läge nära Älvsjö centrum. Här finns all tänkbar service på ett stenkasts avstånd, lugnt inbäddat i vilsam atmosfär med city på bekvämt avstånd 10 minuter bort.

Bostadsinformation
 
LÄGENHET
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum:3 + kök
Boarea:75 kvm
Lägenhetsnummer:14362
Kommun:Stockholm
Skattesats:30,64 %
Våning2 av 3 Hiss finnes
Ekonomi
Begärt pris: 2 595 000 kr Pris
Avgift: 4 005 kr/mån inkl. värme, vatten, bredband och tv medium paket
Andel i föreningen: 1.354%
Andel av årsavgift: 0 %
Driftskostnad7 000 kr/år
Driftskostnad, varav El: 7 000 kr   Beräknat antal pers: 1
Kommentar: Det tillkommer en kostnad för hemförsäkring ca 170 kr/månad beroende på försäkringsbolag.
TillträdeEnligt överenskommelse
 
BYGGNAD
ByggnadstypFlerbostadshus
Byggnadsår1985
UppvärmningFjärrvärme
Energideklaration Utfärdad den 26 mars 2018 Energiprestanda: 168 kWh/m² (Atemp) och år
Fastighetsbet.3068 Prästgärdet 6
Föreningen
NamnBrf Prästgårdsgränd 8-18
InformationBrf Prästgårdsgränd 8-18 ligger i Älvsjö. I föreningen ingår adresserna Prästgårdsgränd 8, 10, 12, 14 och 18. Föreningen blev färdigombildad från tidigare Familjebostäder den 1 september 2012.

Området består av 3 fastigheter med totalt 73 bostadsrättslägenheter och 12 med hyresrätt med tillhörande vindsförråd och en grön och barnvänlig gård med lekplats. Det finns 2 uthyrda lokaler.
Det är en äkta förening.
Föreningen äger marken.
Uppvärmning: Fjärrvärme.

I närområdet finns det gott om restauranger, matbutiker, banker, bankomater, konditorier, apotek, bibliotek, skolor och förskolor mm. Kommunikationerna är goda med gångavstånd till Älvsjö centrum där du hittar pendeltåg och massor med olika busslinjer. Med bil kommer man snabbt ut på E4.

Bredband och TV
Sedan 1 oktober 2018 har föreningen tecknat ett 6-årigt kollektivt avtal med Telia för bredband och TV. Föreningen håller just nu på att upphandla ett gruppavtal för bredband och TV så att detta i framtiden kommer ingå. Det kommer dock att innebära ett obligatoriskt tillägg för samtliga lägenheter (men blir fortfarande billigare än att teckna individuella avtal). Utöver detta är ingen höjning/sänkning planerad enligt styrelsen 2019-01-30.

Gjorda renoveringar
2013 målades taken om. Även gården fräschades upp genom ommålning av staket m.m. Loftgångarna spolades med högtryckstvätt.
2014/2015 har badrummen i de kvarvarande hyresrätterna renoverats.
2016 OVK, sotning har genomförts.
2016 Injustering av ventilationssystemet.
2016 Stamspolning
2017 Hissrenovering
2018 Nya maskiner i tvättstugan samt installerat en värmepump
2019 Uppstart av takarbete.

Ekonomi
Överlåtelseavgift 1 138 kr betalas av köpare.
Ev pantsättningsavgift 455 kr betalas av köpare.
Föreningen accepterar delat ägande. Juridisk person accepteras ej.
Ingen planerad höjning av månadsavgiften enligt styrelsen 2019-01-20.

Tvättstuga
Tvättstugan utrustades med nya maskiner 2018 och består av:
4st tvättmaskiner
1st grovtvättmaskin
2st torkskåp
2st värmepumps torktumlare
1st kallmangel
Området

ALLMÄNT OM OMRÅDET
Välkommen till idyllen Älvsjö. Ett populärt och barnvänligt område med allt inom gångavstånd. Naturen ligger runt hörnet och Älvsjöskogen erbjuder lugn och ro samt motionsspår för den aktive. Flera grönskande parker och lekparker finns i närheten. Långsjön med bad sommartid och skridskoåkning vintertid. Vida kända Långbro Park finns också inom promenadavstånd och är ett trivsamt område med vackra promenadstråk som började växa fram under 1900-talet fram till idag. Långbro Park ligger i en vacker dalgång i stadsdelen Älvsjö. Här har genomförts en varsam men genomgripande omvandling, där befintliga sekelskiftesbyggnader och den klassiska parkanläggningen bevarats och utvecklats. I Långbro Park finner du härliga strövområden och mycket populära Långbro Värdshus.

KOMMUNIKATION
Kommunikationerna i området är utmärkta med flertalet busslinjer och pendeltåg som tar dig kors och tvärs över hela södra Stockholm. Bussar går mot Telefonplan, Fruängen, Kungens Kurva, Kärrtorp, Liljeholmen med tvärbanan. Älvsjö Station är en kommunikationsknytpunkt. Från stationsplan kan du åka buss till bland annat Fridhemsplan, Liljeholmen och Gullmarsplan. Här finns även pendeltåget inom 10 minuter når man Stockholms Central. Södertälje inom en halvtimme. E4 når du enkelt med bil. Besök även www.sl.se för mer information.

NÄRSERVICE
Endast med kort avstånd till bra serviceutbud både i Älvsjö, Fruängen samt Kungens Kurva. I Älvsjö centrum finner ni restauranger, cafér, gym, mataffärer, konditori, apotek, vårdcentral, BVC, bank m.m. Fruängen centrum erbjuder livsmedelsbutiker, systembolag, apotek, frisörer, optiker, folktandvården samt små butiker. Här finns även ett flertal trevliga lunchrestauranger, t.ex. välkända Erssons Fisk/Deli Catering & Restaurang. Vida, kända Långbro Värdshus samt NiCma Living med både sitt berömda matutbud och inredning samt kläder. På Svartlösavägen finns en fräsch ICA-butik med fina delikatesser. I närheten ligger även ett bageri med delikatessaffär. En större Willys butik ligger intill Älvsjö mässan.

ÖVRIGT
Flertalet skolor och förskolor ligger inom promenadavstånd. Johan Skyttes- och Långbrodalsskolan. Även Kämpetorp och Herrängens skola ligger i området. För mer information se http://www.stockholm.se/OmStockholm/Forvaltningar-och-bolag/Stadsdelsforvaltningar Framtida planer: Förvaltningen satsar på närliggande Kämpetorpskolan - 30 miljoner för utbyggd skola, två idrottshallar, två fotbollsplaner. Vidare så pratas det om ett mindre centrum i och med Älvsjöstaden som nu utveckas nord/ost i Älvsjö.

Övrigt

INFORMATION
Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen gällande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och bi-area om denna är väsentlig för köparen. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

ÖPPEN BUDGIVNING
Vi tillämpar s k öppen budgivning. Det innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att de avgör när de vill sälja och till vem. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. Alla bud publiceras löpande på internet, men undantagsvis kan säljaren komma att välja att inte publicera bud på internet. Bud lämnas direkt till mäklaren. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan överlåtelseavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i Köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i Jordabalken.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT
Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationen för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".

Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning eller vid nyproduktion den ekonomiska planen.

SÄLJARENS UPPLYSNINGSSKYLDIGHET
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

UTFÄSTELSE
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

ADMINISTRATIONSERSÄTTNING
För annons som publiceras fr o m den 1 juli 2013 utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Bilder
Stilrent nyrenoverat kök
Stilrent nyrenoverat kök
Stilrent kök
Stilrent kök
Trevlig matplats
Trevlig matplats
God förvaring
God förvaring
Helkaklat badrum
Helkaklat badrum
Varmt välkommen Prästgårdsgränd 12
Varmt välkommen Prästgårdsgränd 12
Rymligt vardagsrum
Rymligt vardagsrum
Härligt ljusinsläpp
Härligt ljusinsläpp
Trevlig vy från balkongen
Trevlig vy från balkongen
Fri värdering bild
Fri värdering bild
Master bedroom
Master bedroom
Arbetsrum / Sovrum
Arbetsrum / Sovrum
Ljus och välkommande hall
Ljus och välkommande hall
Trevlig innergård med lekpark
Trevlig innergård med lekpark
Älvsjö Centrum Tåg & busstation
Älvsjö Centrum Tåg & busstation
Älvsjö Centrum
Älvsjö Centrum
Trevliga kristallparken
Trevliga kristallparken
Fontän och höstdetaljer intill Lerkrogsparken
Fontän och höstdetaljer intill Lerkrogsparken
Lerkrogsparken
Lerkrogsparken
Trevlig fontän vid Lerkrogsparken
Trevlig fontän vid Lerkrogsparken
Trevliga kristallparken
Trevliga kristallparken
Månstensslingan med fantastisk grönska
Månstensslingan med fantastisk grönska
Långbro park
Långbro park
Långbro värdshus
Långbro värdshus
Långbro värdshus
Långbro värdshus
Långsjöbadet
Långsjöbadet
Långsjöbadet
Långsjöbadet
Långsjöbadet
Långsjöbadet
Karta
Området

ALLMÄNT OM OMRÅDET
Välkommen till idyllen Älvsjö. Ett populärt och barnvänligt område med allt inom gångavstånd. Naturen ligger runt hörnet och Älvsjöskogen erbjuder lugn och ro samt motionsspår för den aktive. Flera grönskande parker och lekparker finns i närheten. Långsjön med bad sommartid och skridskoåkning vintertid. Vida kända Långbro Park finns också inom promenadavstånd och är ett trivsamt område med vackra promenadstråk som började växa fram under 1900-talet fram till idag. Långbro Park ligger i en vacker dalgång i stadsdelen Älvsjö. Här har genomförts en varsam men genomgripande omvandling, där befintliga sekelskiftesbyggnader och den klassiska parkanläggningen bevarats och utvecklats. I Långbro Park finner du härliga strövområden och mycket populära Långbro Värdshus.

KOMMUNIKATION
Kommunikationerna i området är utmärkta med flertalet busslinjer och pendeltåg som tar dig kors och tvärs över hela södra Stockholm. Bussar går mot Telefonplan, Fruängen, Kungens Kurva, Kärrtorp, Liljeholmen med tvärbanan. Älvsjö Station är en kommunikationsknytpunkt. Från stationsplan kan du åka buss till bland annat Fridhemsplan, Liljeholmen och Gullmarsplan. Här finns även pendeltåget inom 10 minuter når man Stockholms Central. Södertälje inom en halvtimme. E4 når du enkelt med bil. Besök även www.sl.se för mer information.

NÄRSERVICE
Endast med kort avstånd till bra serviceutbud både i Älvsjö, Fruängen samt Kungens Kurva. I Älvsjö centrum finner ni restauranger, cafér, gym, mataffärer, konditori, apotek, vårdcentral, BVC, bank m.m. Fruängen centrum erbjuder livsmedelsbutiker, systembolag, apotek, frisörer, optiker, folktandvården samt små butiker. Här finns även ett flertal trevliga lunchrestauranger, t.ex. välkända Erssons Fisk/Deli Catering & Restaurang. Vida, kända Långbro Värdshus samt NiCma Living med både sitt berömda matutbud och inredning samt kläder. På Svartlösavägen finns en fräsch ICA-butik med fina delikatesser. I närheten ligger även ett bageri med delikatessaffär. En större Willys butik ligger intill Älvsjö mässan.

ÖVRIGT
Flertalet skolor och förskolor ligger inom promenadavstånd. Johan Skyttes- och Långbrodalsskolan. Även Kämpetorp och Herrängens skola ligger i området. För mer information se http://www.stockholm.se/OmStockholm/Forvaltningar-och-bolag/Stadsdelsforvaltningar Framtida planer: Förvaltningen satsar på närliggande Kämpetorpskolan - 30 miljoner för utbyggd skola, två idrottshallar, två fotbollsplaner. Vidare så pratas det om ett mindre centrum i och med Älvsjöstaden som nu utveckas nord/ost i Älvsjö.

Kontakt
Anneli Nilsson
Ansvarig mäklare
Anneli Nilsson

Reg. Fastighetsmäklare

072 853 42 61 | anneli@boliving.se

Läs mer om Anneli...

Linda Gustafsson
Extra kontakt
Linda Gustafsson

Reg. Fastighetsmäklare

072 853 42 62 | linda@boliving.se

Läs mer om Linda...

Fri värdering
Går du i säljtankar eller undrar du vad din bostad är värd? Att värdera sin bostad är ett enkelt första steg i försäljnings-processen och ger en bra bild av vad du kan tjäna på din bostadsaffär. Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig inom 24h för en kostnadsfri värdering.