Stigfinnarvägen 39

Segeltorp

Högsta Bud:

2 505 000 kr

Högsta Bud - 2 505 000 kr

Högsta Bud - 2 505 000 kr
Se alla bud

Objekttyp:  Bostadsrätt

Utgångspris: 2 200 000 kr

Månadsavgift: 5 291 kr

Antal rum: 3 + kök

Boarea: 65 kvm

Byggår: 1997

Tillträde: enligt överenskommelse

Driftkostnad: 1 784 kr/år

Linda Gustafsson
Ansvarig mäklare
Linda Gustafsson

Reg. Fastighetsmäklare

072 853 42 62 | linda@boliving.se

Läs mer om Linda...

Bostadsfakta
Rumsbeskrivning

HALL
Välkomnande hall med goda möjligheter för avhängning och förvaring av kläder. Här möts du av en takhöjd på ca 4 meter vilket ger en fantastisk rymd. I hallen finns ett fönster som ger ett bra ljusinsläpp. Bostaden har en egen ingång och en säkerhetsdörr. Praktisk klinkers på golvet som övergår i ekparkett och vita målade väggar.

KLÄDKAMMARE
Från hallen når man en praktisk klädkammare även här är det ca 4 meter i takhöjd vilket ger mycket bra förvaringsmöjligheter. Inrett med hyllor för både kläder, skor och saker.

BADRUM
Till vänster i hallen finns ett stilrent och fräscht badrum. Helkaklade väggar med vita kakelplattor med bård. På golvet målad grå våtrumsmatta 2012. Vägghängda skåp för optimal förvaring ovanför tvättmaskinen. Badrummet är utrustat med badkar, wc, handfat i kommod 2012, vattenburen handdukstork 2012 och spegelskåp.

SOVRUM 1
Det första sovrummet nås från hallen. Perfekt som barn- eller arbetsrum. Fönster mot lugn gata. Ekparkett och moderna gråmålade väggar.

LOFT
Den fantastiska takhöjden har gjort det möjligt att bygga ett loft för att få ytterligare yta. Används idag som ett extra rum.

SOVRUM 2
Lägenhetens större sovrum lämnar gott om plats för dubbelsäng och övrigt möblemang. Här finns en garderobsvägg för bra förvaring. Fönster i två väderstreck samt den höga takhöjden ger ett härligt ljus. Enhetlig ekparkett som fortsätter ut i vardagsrum och kök.

KÖK
Fräscht kök med vita matta överskåp och svartbetsade underskåp 2009. Turkosgrön tapet med glasskiva ovan arbetsbänk. Köket bjuder på riktigt bra förvaring i lådor och skåp samt generösa arbetsytor. Det moderna och fullutrustade köket består av rostfri diskmaskin, rostfri varmluftsugn med induktionshäll, rostfri fläkt med utsug Franke samt rostfri kyl/frys alla vitvaror från 2009. Bardisk med ytterligare förvaring ger en trevlig plats för matlagning och umgänge. Matbord vid stora fönster med underbart ljusinsläpp.

VARDAGSRUM
Öppen planlösning mellan vardagsrum och kök bidrar till bra sociala ytor att umgås på. Ljust och trivsamt med takhöjd från ca 2,5 m upp till 4 m. Ljusinsläpp från flera stora fönster från tre väderstreck gör den här bostaden till något utöver det vanliga.

BALKONG
Bostadens rymliga balkong har gavelläge i bästa sydväst läge. Här ryms stor utomhusgrupp och grill. Här kan du njuta av många soliga dagar med ett insynsskyddat läge. Här kan man öppna upp båda balkongdörrarna om så önskas.

FÖRRÅD
Bostadens förråd finns precis utanför lägenheten.

Sammantaget är det här en 3:a enligt lägenhetsförteckningen idag är det inrett som 3,5 rum med loftet.
Här bor du med radhuskänsla i ett omtyckt område nära både grönområden och shopping.

Bostadsinformation
 
LÄGENHET
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum:3 + kök
Boarea:65 kvm
Lägenhetsnummer:00312
Kommun:Huddinge
Skattesats:32,907 %
Våning2 av 2
Ekonomi
Begärt pris: 2 200 000 kr Utgångspris
Avgift: 5 291 kr/mån inkl värme, VA, kabel-TV, parkeringsplats och förråd
Andel i föreningen: 0.0349%
Andel av årsavgift: 3,50096 %
Driftskostnad1 784 kr/år
Driftskostnad, varav El: 1 784 kr   (2744 kWh) Beräknat antal pers: 3
Kommentar: Till driftkostnaden tillkommer en hemförsäkring som är individuell beroende på försäkringsbolag.
Tillträdeenligt överenskommelse
AllmäntVid entrén finns ett praktiskt förråd med hög takhöjd som tillhör bostaden. Gräsmatta samt plats för växter vid ingången. Trappa upp till bostaden.

En parkeringsplats med elstolpe precis framför entrén ingår i avgiften. Ytterligare gästparkering finns.
 
BYGGNAD
ByggnadstypFlerbostadshus
Byggnadsår1997
UppvärmningFjärrvärme
Energideklaration Utfärdad den 19 november 2008 Energiprestanda: 133 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt Fönster: 3-glas
Fastighetsbet.Stigfinnaren 15
Föreningen
NamnBrf Ryttaren nr 1
InformationFastigheterna bebyggdes 1997 och består av 3 flerbostadshus. Byggnadernas totalyta är enligt taxeringsbeskedet 1 879 m², varav 1 879 m² utgör lägenhetsyta. Föreningen upplåter 28 lägenheter med bostadsrätt.

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Folksam. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Föreningen har avtal med ComHem gällande både TV & Bredband. Kabel-TV från ComHem ingår i avgiften. Bredband kan tecknas via ComHem och då tillkommer en kostnad.

Föreningen har god och balanserad ekonomi.
Överlåtelseavgift 1 162, 50 kr faktureras till säljaren. Pantsättningsavgift 465 kr faktureras pantsättaren.

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2012 och sträcker sig fram till 2037.
Nedanstående underhåll har utförts eller planeras:
Rensning av Ventilation 2013
Åtgärder gällande Värmesystemet 2014
Spolning av Avloppstammar 2014
Målning av taksprång 2015 ca 250 tkr
Målning av tak (undercentral och
hus med sopstation)2017 ca 20 tkr
Utbyte av fläktar 2017 ca 110 tkr
Målning av fasad (undercentral och hus med sopstation) 2017 ca 15 tkr
Målning av träentréer 2017 ca 90 tkr
Målning av fönster 2017 ca 560 tkr
OVK (Obligatorisk VentilationsKontroll) 2018 ca 30 tkr

Länk till hemsidan: http://www.stigfinnarvagen.se/
Området

ALLMÄNT OM OMRÅDET
Segeltorp är ett trivsamt område och här är det nära till både grönområden, shopping och city. Bebyggelsen består till stor del av småhus och tillhör Huddinge kommun. Närhet till populära Långsjön där man kan bada på sommaren och åka skridskor på vintern. Segeltorpshallen har fina fotbollsplaner, ridskola och elljusspår. Närhet till friluftsområden och naturreservatet runt sjön Gömmaren med motionsspår, vandringsleder samt klipp- och strandbad.

KOMMUNIKATION
Gångavstånd till buss (703, 704, 707 samt 710) som tar dig till P-tåg i både Stuvsta och Huddinge och 15 min in till City. Kort promenad till T-bana Fruängen och röda linjen som ligger inom 10 minuter. Bra kommunikationer runt hela söderort från både Fruängen och Huddinges bussterminaler och P-tåg. Skärholmen, IKEA, Kungens Kurva, Stuvsta, Huddinge och mot Fruängen. Med bil tar man sig enkelt ut på E4:an inom ett par minuter och in till Stockholm på 10-15 minuter.

NÄRSERVICE
Området har ett mycket brett utbud med shopping och service. I närheten finns Segeltorps Centrum där finns ett konditori, gym, restaurang, vårdcentral och bibliotek mm. I Fruängens Centrum finns det ett 20-tal butiker t ex livsmedelsbutiker, apotek, systembolag, bibliotek samt t-banan. Mycket nära till Kungens Kurva och Heron City med en av Nordens största biografanläggning, restauranger, bowlinghall, butiker, frisör, konditori med café och restauranger. I Segeltorp finns också den populära och välbesökta handelsträdgården Zetas trädgård med ett av Sveriges största sortiment av trädgårdsväxter.

ÖVRIGT
Närmaste skola är Segeltorps skolan (F-9). Skolor i närheten är också Juringeskolan och Långsjöskolan klar 2020. Förskolor i närområdet: Smista förskola, Väktarens förskola, Trädgårdssångaren, Lövsångaren, Hagen och Juringe Gård. För mer info se www.huddinge.se/forskola-och-skola

Övrigt

INFORMATION
Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen gällande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och bi-area om denna är väsentlig för köparen.
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

ÖPPEN BUDGIVNING
Vi tillämpar s k öppen budgivning. Det innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att de avgör när de vill sälja och till vem. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden.
Alla bud publiceras löpande på internet, men undantagsvis kan säljaren komma att välja att inte publicera bud på internet. Bud lämnas direkt till mäklaren.
I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan överlåtelseavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i Köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i Jordabalken.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT
Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationen för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".
Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning eller vid nyproduktion den ekonomiska planen.

SÄLJARENS UPPLYSNINGSSKYLDIGHET
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

UTFÄSTELSE
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

ADMINISTRATIONSERSÄTTNING
För annons som publiceras fr o m den 1 juli 2013 utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Bilder
Balkong i högt loch fritt läge!
Balkong i högt loch fritt läge!
Fräscht kök
Fräscht kök
Mycket ljus bostad
Mycket ljus bostad
Stilrent kök
Stilrent kök
Stora sociala ytor
Stora sociala ytor
Trevlig kök för matlagning
Trevlig kök för matlagning
Trevlig matplats
Trevlig matplats
Öppen planlösning
Öppen planlösning
Rymligt vardagsrum
Rymligt vardagsrum
Utgång till balkong
Utgång till balkong
Balkong för många gäster
Balkong för många gäster
Master bedroom
Master bedroom
Sovrum med loft
Sovrum med loft
Sovrum med loft
Sovrum med loft
Loft med eget fönster
Loft med eget fönster
Helkaklat badrum
Helkaklat badrum
Välkomnande hall med högt i tak
Välkomnande hall med högt i tak
Välkommen till Stigfinnarvägen 39
Välkommen till Stigfinnarvägen 39
Välkommen till Stigfinnarvägen 39
Välkommen till Stigfinnarvägen 39
Kungens kurva shoppingcenter
Kungens kurva shoppingcenter
Ikea
Ikea
Heron city
Heron city
Långbro värdshus
Långbro värdshus
Långbro park
Långbro park
Skärholmen t-bana
Skärholmen t-bana
Planskiss
Planskiss 2D
Planskiss 2D
Planskiss 3D
Planskiss 3D
Karta
Området

ALLMÄNT OM OMRÅDET
Segeltorp är ett trivsamt område och här är det nära till både grönområden, shopping och city. Bebyggelsen består till stor del av småhus och tillhör Huddinge kommun. Närhet till populära Långsjön där man kan bada på sommaren och åka skridskor på vintern. Segeltorpshallen har fina fotbollsplaner, ridskola och elljusspår. Närhet till friluftsområden och naturreservatet runt sjön Gömmaren med motionsspår, vandringsleder samt klipp- och strandbad.

KOMMUNIKATION
Gångavstånd till buss (703, 704, 707 samt 710) som tar dig till P-tåg i både Stuvsta och Huddinge och 15 min in till City. Kort promenad till T-bana Fruängen och röda linjen som ligger inom 10 minuter. Bra kommunikationer runt hela söderort från både Fruängen och Huddinges bussterminaler och P-tåg. Skärholmen, IKEA, Kungens Kurva, Stuvsta, Huddinge och mot Fruängen. Med bil tar man sig enkelt ut på E4:an inom ett par minuter och in till Stockholm på 10-15 minuter.

NÄRSERVICE
Området har ett mycket brett utbud med shopping och service. I närheten finns Segeltorps Centrum där finns ett konditori, gym, restaurang, vårdcentral och bibliotek mm. I Fruängens Centrum finns det ett 20-tal butiker t ex livsmedelsbutiker, apotek, systembolag, bibliotek samt t-banan. Mycket nära till Kungens Kurva och Heron City med en av Nordens största biografanläggning, restauranger, bowlinghall, butiker, frisör, konditori med café och restauranger. I Segeltorp finns också den populära och välbesökta handelsträdgården Zetas trädgård med ett av Sveriges största sortiment av trädgårdsväxter.

ÖVRIGT
Närmaste skola är Segeltorps skolan (F-9). Skolor i närheten är också Juringeskolan och Långsjöskolan klar 2020. Förskolor i närområdet: Smista förskola, Väktarens förskola, Trädgårdssångaren, Lövsångaren, Hagen och Juringe Gård. För mer info se www.huddinge.se/forskola-och-skola

Kontakt
Linda Gustafsson
Ansvarig mäklare
Linda Gustafsson

Reg. Fastighetsmäklare

072 853 42 62 | linda@boliving.se

Läs mer om Linda...

Fri värdering
Går du i säljtankar eller undrar du vad din bostad är värd? Att värdera sin bostad är ett enkelt första steg i försäljnings-processen och ger en bra bild av vad du kan tjäna på din bostadsaffär. Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig inom 24h för en kostnadsfri värdering.