Bagarfruvägen 87, 3tr

Farsta Sköndal

Kontakt:

Anneli Nilsson
anneli@boliving.se | 072 853 42 61

Objekttyp:  Bostadsrätt

Pris: 2 295 000 kr

Månadsavgift: 4 126 kr

Antal rum: 2 + kök

Boarea: 59,5 kvm

Byggår: 2008

Tillträde: Enligt överenskommelse

Driftkostnad: 5 114 kr/år

Anneli Nilsson
Ansvarig mäklare
Anneli Nilsson

Reg. Fastighetsmäklare

072 853 42 61 | anneli@boliving.se

Läs mer om Anneli...

Bostadsfakta
Rumsbeskrivning

Nuvarande ägare köpte bostaden i oktober - 2010. Enhetlig ekparkett samt klinkers i hall. Ljusa väggar. Praktiskt med persienner i alla rum.

Säljarens egen beskrivning att bo i Sköndal och bostaden;
Vi älskar ljuset från de stora fönstren och planlösningen som gör det möjligt att ha bjudningar för större sällskap. Det är en stor fördel att balkongen har kvällssol vilket gör att lägenheten är sval under varma sommardagar. Busshållplatsen har så många förbipasserande bussar att man aldrig behöver planera sin resa. Dessutom är det stationen före Gullmarsplan, vilket gör att kontakten med tunnelbanan känns väldigt tät.
Vi älskar även området vid Drevviken där det finns utegym, tennisplan, badstränder och café. Promenaderna längs vattnet är underbara oavsett årstid.

Bostaden disponeras enligt följande;


HALL
Ljus rymlig och välkomnande hall med plats för hallmöbel samt avhängning av ytterkläder. I anslutning till hall ligger en klädkammare med bra förvaringsmöjlighet. Ljusa väggar och praktisk klinkers i mörkgrått på golv.
Säkerhetsdörr ger både ljud och värmekomfort.

BADRUM
Rymligt fräscht helkaklat badrum. Dusch med glasade vikdörrar (finns plats för badkar), WC, tvättställ och badrumsskåp. komfortabel kromad handdukstork samt tvättpelare (tvättmaskin och torktumlare).

SOVRUM
Stort luftigt sovrum med plats för dubbelsäng och annat möblemang. Hel garderobsvägg längs med långsida. Ekparkett och ljusa väggar.

KÖK
Ljust kök med gott om plats för större sällskap med matplats i öppen planlösning med vardagsrummet. Vitvaror ugn och glaskeramikhäll med spisfläkt över samt kyl/frys (2018) och diskmaskin. Vita köksluckor och mörkgrå bänkskiva med grå mosaikplattor som stänkskydd. Vacker ekparkett enhetlig med vardagsrum. Utgång till stor möblerbar balkong.

VARDAGSRUM
Ett ljust luftigt lättmöblerat rum med fönster i två väderstreck. Ekparkett och ljusa tapetserade väggar.

BALKONG
Balkong med plats för möblemang.

TVÄTTSTUGA
Tvättstugan finner man på entrévåningen med två tvättmaskiner, torkskåp, torktumlare, tvättho, strykbräda och mangel. Nyckelbokning.

Bostadsinformation
 
LÄGENHET
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum:2 + kök
Boarea:59,5 kvm
Lägenhetsnummer:66
Kommun:Stockholm
Skattesats:30,75 %
Våning3 av 4 Hiss finnes
Ekonomi
Begärt pris: 2 295 000 kr Pris
Avgift: 4 126 kr/mån I avgiften ingår värme, vatten, förråd, internet, kabel-tv / bostadsrättstillägg
Andel i föreningen: 1.20871%
Andel av årsavgift: 1,20778 %
Driftskostnad5 114 kr/år
Driftskostnad, varav El: 3 114 kr   Försäkring: 2 000 kr Beräknat antal pers: 3
Kommentar: Föreningen har en enhetsmätning av hushålls el och det läggs på månadsavgiften. Ägaren behöver inget eget elabonnemang.
TillträdeEnligt överenskommelse
 
BYGGNAD
ByggnadstypFlerbostadshus
Byggnadsår2008
UppvärmningFjärrvärme
Energideklaration Utfärdad den 17 september 2012 Energiprestanda: 115 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt Fönster: 2-glas isolerglas
Fastighetsbet.Rosenbrödet 2
Föreningen
NamnHSB Brf Rosenbrödet
InformationVälkommen till HSB Brf Rosenbrödet. Antal byggnader i föreningen är 3 Orgnr: 7696139406
Byggnadsår: 2008. Antal lägenheter i föreningen är 72. Föreningen äger marken.

Lokaler 1st (Styrelserum).

Gemensamhetslokaler
Cykelrum (hus 91). Barnvagnsrum (hus 87, 91 & 93). Soprum (hus 87 & under hus 91).

Tvättstuga (hus 87): Tvättkolv ingår med 2 st nycklar. I tvättstugan finns två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp, en kallmangel, en varmmangel samt en strykbräda.

Förråd: Förrådet är ca 1,5 X 3 m med högt i tak det har galler och möjlighet till att hänga dit eget hänglås.

TV & BREDBAND
I avgiften ingår kabel-TV med basutbud från ComHem samt internet från Telenor.

Parkering: 18 parkeringsplatser Bagarfruvägen 60-66. Parkeringsplatser Bagarfruv. 91-93, fristående och Car-Port.
Det finns 28 st p-platser (299kr/mån) och 18 st i carport. Kötid gäller och det är HSB som administrerar platserna. Förutom de carports och P-platser som finns på föreningens mark finns även tillgång till 4 st garageplatser belägna i garaget på Bengt Bagares gränd 2 - 4. Parkeringarna och kösystem administreras av Kund- och medlemsservice på HSB Stockholm. https://blimedlem.hsb.se/?rId=45


Övrigt
Föreningen har tecknat en försäkring för bostadsrättstillägg, vilket gör att den tillsammans med boendes hemförsäkring täcker det som behövs. Föreningen står för bostadsrättstillägget. Uppvärmning sker genom fjärrvärme. Ventilation: Mekanisk frånluft.
Inglasning av balkong är möjlig men kräver bygglov som söks av bostadsrättsinnehavaren.


Ekonomi: Föreningen har inte planerat någon höjning av avgiften./ kontrollerat 2019-03-07.
Ägarandelar, särskilda restriktioner: Delat ägarskap, max 2 är tillåtet, minsta andel är 10 %. Ägare ska vara folkbokförd på adressen.
Brf Rosenbrödet har tecknat Tilläggsförsäkring för bostadsrätt så den delen av din försäkring behöver du därför inte teckna med ditt eget försäkringsbolag. Överlåtelseavgift: 1628kr betalas av säljaren och pantsättningsavgift 698 kr betalas av köparen.
Det krävs både medlemskap i föreningen samt i HSB. Ansökan om medlemskap till HSB, klicka på länken nedan och fyll i era uppgifter snarast när ni skrivit köpeavtal. https://blimedlem.hsb.se/?rId=45
Området

ALLMÄNT OM OMRÅDET
Sköndal är ett lugnt och trivsamt område nära fin natur, affärer och kommunikationer med buss. På promenadavstånd finns Drevviken som erbjuder bad sommartid och fritidsaktiviteter såsom skridskoåkning vintertid. Området har flera promenadstigar och det är även nära till naturområden i Orhem, Ågesta Golfklubb samt till Flaten. Den mindre stadsdelen Sköndal är uppdelad i norra och södra Sköndal med Tyresövägen som avgränsning. Bebyggelsen är varierad med allt från hyreshus till villor.

KOMMUNIKATION
Mycket goda kommunikationer med bl a direktbuss 188 till Gullmarsplan dygnet runt och linje 181 mellan Farsta strand och Skarpnäck. Med linje 181 når man pendeltågsstationen i Farsta strand samt Skarpnäck och Farsta Centrum med ett stort utbud av runt 150 olika butiker samt banker, post och systembolag. Buss 182 till och från T-bana i Hökarängen.

NÄRSERVICE
Två centrumområden är belägna i stadsdelen. Det nyare centrumet vid Sköndalsvägen innehåller restaurang, matvaruaffär, videoaffär, frisörer, vårdcentral, bibliotek, apotek, bank, tobaksaffär med paketutlämning samt café. I det gamla centrumet återfinns bageri, frisör och ett antal pizzerior. Föreningens innergård har grill och lekpark.

ÖVRIGT
Centrum och skola finns på ett par minuters avstånd.

Övrigt

INFORMATION
Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen gällande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och bi-area om denna är väsentlig för köparen. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

ÖPPEN BUDGIVNING
Vi tillämpar s k öppen budgivning. Det innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att de avgör när de vill sälja och till vem. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. Alla bud publiceras löpande på internet, men undantagsvis kan säljaren komma att välja att inte publicera bud på internet. Bud lämnas direkt till mäklaren. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan överlåtelseavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i Köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i Jordabalken.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT
Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationen för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".

Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning eller vid nyproduktion den ekonomiska planen.

SÄLJARENS UPPLYSNINGSSKYLDIGHET
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

UTFÄSTELSE
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

ADMINISTRATIONSERSÄTTNING
För annons som publiceras fr o m den 1 juli 2013 utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Bilder
Balkong skymningsbild
Balkong skymningsbild
Kök
Kök
Stileben interiör
Stileben interiör
Ljusinsläpp vardagsrum
Ljusinsläpp vardagsrum
Lättmöblerat vardagsrum
Lättmöblerat vardagsrum
Varmt välkommen till Bagarfruvägen 87
Varmt välkommen till Bagarfruvägen 87
Välkommen till - BoLiving Fastighetsförmedling
Välkommen till - BoLiving Fastighetsförmedling
Vardagsrum med fina ljusinsläpp
Vardagsrum med fina ljusinsläpp
Öppen planlösning matplats / vardagsrum
Öppen planlösning matplats / vardagsrum
Kök
Kök
Matplats och utgång till balkong
Matplats och utgång till balkong
Möblerbar balkong
Möblerbar balkong
Sovrum
Sovrum
Helkaklat badrum med tvättpelare
Helkaklat badrum med tvättpelare
Hall / Entré
Hall / Entré
Herrgårdscafet Kristinas café i Stora Sköndal
Herrgårdscafet Kristinas café i Stora Sköndal
Soldäck och brygga med sittplatser i Stora Sköndal
Soldäck och brygga med sittplatser i Stora Sköndal
Badbrygga vid scoutstugan, Drevvikens strand
Badbrygga vid scoutstugan, Drevvikens strand
Spritstorget -  inredningsbutik och café mm
Spritstorget - inredningsbutik och café mm
Alternativ planskiss 2 sovrum
Alternativ planskiss 2 sovrum
Planskiss
Planskiss 2D
Planskiss 2D
Karta
Området

ALLMÄNT OM OMRÅDET
Sköndal är ett lugnt och trivsamt område nära fin natur, affärer och kommunikationer med buss. På promenadavstånd finns Drevviken som erbjuder bad sommartid och fritidsaktiviteter såsom skridskoåkning vintertid. Området har flera promenadstigar och det är även nära till naturområden i Orhem, Ågesta Golfklubb samt till Flaten. Den mindre stadsdelen Sköndal är uppdelad i norra och södra Sköndal med Tyresövägen som avgränsning. Bebyggelsen är varierad med allt från hyreshus till villor.

KOMMUNIKATION
Mycket goda kommunikationer med bl a direktbuss 188 till Gullmarsplan dygnet runt och linje 181 mellan Farsta strand och Skarpnäck. Med linje 181 når man pendeltågsstationen i Farsta strand samt Skarpnäck och Farsta Centrum med ett stort utbud av runt 150 olika butiker samt banker, post och systembolag. Buss 182 till och från T-bana i Hökarängen.

NÄRSERVICE
Två centrumområden är belägna i stadsdelen. Det nyare centrumet vid Sköndalsvägen innehåller restaurang, matvaruaffär, videoaffär, frisörer, vårdcentral, bibliotek, apotek, bank, tobaksaffär med paketutlämning samt café. I det gamla centrumet återfinns bageri, frisör och ett antal pizzerior. Föreningens innergård har grill och lekpark.

ÖVRIGT
Centrum och skola finns på ett par minuters avstånd.

Kontakt
Anneli Nilsson
Ansvarig mäklare
Anneli Nilsson

Reg. Fastighetsmäklare

072 853 42 61 | anneli@boliving.se

Läs mer om Anneli...

Fri värdering
Går du i säljtankar eller undrar du vad din bostad är värd? Att värdera sin bostad är ett enkelt första steg i försäljnings-processen och ger en bra bild av vad du kan tjäna på din bostadsaffär. Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig inom 24h för en kostnadsfri värdering.