Finslipargränd 15, 3 tr

Huddinge Centrum

Kontakt:

Linda Gustafsson
linda@boliving.se | 072 853 42 62

Objekttyp:  Bostadsrätt

Utgångspris: 1 895 000 kr

Månadsavgift: 2 174 kr

Antal rum: 1 + kök

Boarea: 35 kvm

Byggår: 2017

Tillträde: Enligt överenskommelse

Driftkostnad: 2 400 kr/år

Linda Gustafsson
Ansvarig mäklare
Linda Gustafsson

Reg. Fastighetsmäklare

072 853 42 62 | linda@boliving.se

Läs mer om Linda...

Bostadsfakta
Rumsbeskrivning

LÄGENHETEN DISPONERAS ENLIGT FÖLJANDE:

HALL
Funktionell hall med goda förvaringsmöjligheter i form av garderob. Vitmålade väggar och ekparkett på golv. Bostaden har säkerhetsdörr med tittöga.

KÖK
Från hallen når man bostadens kök som följer in i vardagsrummet. Stilrent kök med vitaluckor, bänkskiva i ek och vitt blankt kakel som stänkskydd. Köket är utrustat med ugn (rostfri), induktionshäll, mikrovågsugn, integrerad diskmaskin (45 cm), kyl/frys (rostfri) samt spiskåpa med kökslucka. Perfekt matplats finns för 4 personer.

VARDAGSRUM
Rymligt och lättmöblerat rum med plats för soffgrupp, soffbord, TV, säng, linneskåp och garderob. Fönster mot innergården.

BALKONG
Härlig stor balkong med plats för utomhusmöbler och växter. Här kan solen avnjutas hela dagen med utsikt mot innergården.

DUSCHRUM/WC
Fräscht duschrum om (ca 4 kvm) med svart klinker på golv och vitt matt kakel på väggarna. Utrustat med dusch med vikbara raka väggar (90*90), elegant kommod, spegelskåp och en praktisk kombimaskin.

ÖVRIGT
Till lägenheten hör ett rymligt vindsförråd.

Sammantaget är det här en perfekt planerad bostad med stor balkong. Suveränt läge med närhet till kommunikationer, service och naturområden.

Bostadsinformation
 
LÄGENHET
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum:1 + kök
Boarea:35 kvm
Lägenhetsnummer:31203
Kommun:Huddinge
Skattesats: %
Våning3 av 7 Hiss finnes
Ekonomi
Begärt pris: 1 895 000 kr Utgångspris
Avgift: 2 174 kr/mån Inkl uppvärmning, kall- och varmvatten, bredband, ip-telefoni samt grundutbud (87 kr/mån)
Andel i föreningen: 0.9707%
Andel av årsavgift: 0,97058 %
Driftskostnad2 400 kr/år
Driftskostnad, varav El: 2 400 kr   Beräknat antal pers: 1
Kommentar: Nyproduktion och energideklaration finns ej görs efter 2 år.
TillträdeEnligt överenskommelse
 
BYGGNAD
ByggnadstypFlerbostadshus
Byggnadsår2017
UppvärmningFjärrvärme och frånluft
Energideklaration Finns för närvarande inte
Föreningen
NamnMoroten i Sjödalen, Brf
InformationVälkommen till Brf Moroten i Sjödalen med närhet till både service och närhet till både pendeltåg och buss. Ett lamellhus med fem våningar samt ett punkthus med sju våningar alla bostäder är kvadratsmarta inflyttning skedde 2017. Det är totalt 91 st bostadsrätter. Föreningens adresser är Finslipargränd 9, 11 & 15 samt Förrådsvägen 18-22. Kvarteret får en grön och ljus innergård. Varje bostad har ett förråd i källare - eller vindsplan.

PARKERING
Föreningen har 36 st parkeringsplatser i garage under fastigheten till en kostnad av 1 080 kr per månad. För att ställa sig i kö vänder man sig till styrelsen. För att ställa sig i kö maila till brfmoroten@gmail.com. Deb 12 mars 2019 står 6 st i kö.

POSTFACK
För inkommande post finns på entréplan i respektive trapphus. Om du prenumererar på en morgontidning levereras den till lägenhetens tidningshållare vid lägenhetsdörren.

VATTEN
Förbrukningskostnader för kall- och varmvatten ingår i månadsavgiften.

HUSHÅLLSEL
Varje lägenhet har en egen elmätare. Ett multimedia och elskåp är placerat i lägenheten. I skåpet finns huvudavstängning och jordfelsbrytare.

FÖRRÅD
Till varje lägenhet hör ett förråd på vinden eller i källaren. Storlekarna på förråden varierar beroende på lägenhetsstorlek. Ett extra förråd är möjligt att hyra vid behov (Förrådsvägen 20).

RULLSTOLSFÖRRÅD
I huset finns också rullstolsrum.

ÖVRIGA UTRYMMEN
Cykeln går att parkera i cykelställ på gården, i cykelrum eller i lägenhetsförrådet. I huset finns också rullstolsrum. Sophantering: I anslutning till gården finns underjordiska behållare för bland annat hushållssopor samt ett sorteringsrum i kvarteret.

TV OCH INTERNET
I avgiften ingår telefoni och TV (basutbud) via ComHem. Det tillkommer en obligatorisk avgift för bredband om 87 kr för Com Hems grundpaket.

EKONOMI
Föreningen äger marken. Tilläggsförsäkring för bostadsrätt ingår när du köper en bostadsrätt av oss. Förutom en hemförsäkring krävs denna tilläggsförsäkring när du bor i bostadsrätt. Det är bostadsrättsföreningen som tecknar tilläggsförsäkringen så du behöver inte teckna den. Överlåtelseavgift för närvarande 1 162,50 och pantsättningsavgift 465 kr står köparen för.
Föreningen accepterar delat ägande. Juridisk person accepteras ej.

VÄRME- OCH VENTILATIONSANLÄGGNING
Fjärrvärme. Frånluftsåtervinning, FTX-aggregat.
Området

ALLMÄNT OM OMRÅDET
Huddinge kommun ligger strax söder om Stockholms city. Att bo i direkt närhet med centrum och all service och kommunikationer är få förunnat. Här får du närhet till det mesta. Härlig natur med trevliga promenadstråk finns i stort sett direkt utanför dörren. I närområden ligger sjön Trehörningen, Sjödalsparken och Sörskogen. Huddinge kommun består till största delen av småhus och villakvarter. Här finns både äldre som nyare områden med villakvarter, radhus och kedjehus samt lägenheter i både bostadsrättsform samt hyreshus. Inom promenadavstånd finner du motionsspår och vackra promenadstråk. Populära sjöar ligger inom promenadavstånd Långsjön, Gömmaren och Trehörningen med badplatser. Under vintertid plogas sjöarna för skid - och skridskoåkning. Huddingehallen ligger endast en kort promenad från centrum. Närhet till Kungens kurva (med bil ca 10min) som är en av Europas största handelsområden (IKEA, Heron City etc) med nordens i särklass största biografanläggning. Fitnessanläggning, restauranger, bowlinghall, butiker med mera. På Huddinge kommuns hemsida: www.huddinge.se hittar du mer information vad Huddinge har att erbjuda vad gäller skola, natur och diverse utbud.

KOMMUNIKATION
Huddinge kommunikations knytpunkt ligger i centrum. Pendeltåget tar dig till Stockholm C (restid 15min) och Södertälje (restid 30 min). Bussar tar dig både runt hela söderort. Kungens kurva, Huddinge C, Stuvsta C och Skärholmens C samt Fruängen, Högdalen och Farsta. Även Huddinge Karolinska samt Södertörns högskola.

NÄRSERVICE
Huddinge Centrum med ett 80-tal affärer, restauranger, banker, folktandvård och vårdcentral . Flertalet matbutiker, klädbutiker och det mesta inom service samt diverse småbutiker med specialsortiment. Med sin småstadskaraktär hittar du alltså det mesta bland diverse butiker. Här ges människorna företräde framför bilarna och du finner att arkitekternas förebild har varit gamla stadskärnor, med snirkliga gator och öppna ytor. Här kan du botanisera i mindre specialbutiker såväl som de större klädkedjorna och matbutikerna.

ÖVRIGT
Härlig natur med trevliga promenadstråk finns i stort sett utanför dörren. I närområdet ligger sjön Trehörningen, Sjödalsparken och Sörskogen. För barnfamiljer finns flertalet skolor i närheten som Tomtbergaskolan, Kvarnbergsskolan, Huddingegymnasium, Sågbäcksgymnasiet. För de mindre barnen finns även flertalet dagis och förskolor i närheten.

Övrigt

INFORMATION
Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen gällande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och bi-area om denna är väsentlig för köparen. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

ÖPPEN BUDGIVNING
Vi tillämpar s k öppen budgivning. Det innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att de avgör när de vill sälja och till vem. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. Alla bud publiceras löpande på internet, men undantagsvis kan säljaren komma att välja att inte publicera bud på internet. Bud lämnas direkt till mäklaren. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan överlåtelseavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i Jordabalken.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT
Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationen för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd". Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning eller vid nyproduktion den ekonomiska planen.

SÄLJARENS UPPLYSNINGSSKYLDIGHET
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

UTFÄSTELSE
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

ADMINISTRATIONSERSÄTTNING
För annons som publiceras fr o m den 1 juli 2013 utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Bilder
Mysig rymlig balkong
Mysig rymlig balkong
Ljust hemtrevligt kök
Ljust hemtrevligt kök
Detaljbild
Detaljbild
Härligt vardagsrum med balkong
Härligt vardagsrum med balkong
Välkommen till Finslipargränd 15
Välkommen till Finslipargränd 15
Ljust och hemtrevligt kök
Ljust och hemtrevligt kök
Öppen planlösning
Öppen planlösning
Härligt vardagsrum med balkong
Härligt vardagsrum med balkong
Rymlig balkong med utsikt mot gården
Rymlig balkong med utsikt mot gården
Härligt ljusinsläpp
Härligt ljusinsläpp
Sovalkov med bra förvaring
Sovalkov med bra förvaring
Öppen planlösning
Öppen planlösning
Helkaklat badrum
Helkaklat badrum
Helkaklat badrum med kombinerad tvättmaskin
Helkaklat badrum med kombinerad tvättmaskin
Ljus och välkomnande hall
Ljus och välkomnande hall
Trevlig innergård
Trevlig innergård
Trevlig innergård
Trevlig innergård
Badplatsen Gömmarn
Badplatsen Gömmarn
Sjödalsparken
Sjödalsparken
Huddinge Tågstation
Huddinge Tågstation
Huddinge Tågstation
Huddinge Tågstation
Huddinge Centrum
Huddinge Centrum
Huddinge Centrum
Huddinge Centrum
Huddinge Centrum
Huddinge Centrum
Huddinge Centrum
Huddinge Centrum
Källbrinks IP
Källbrinks IP
Källbrinks IP
Källbrinks IP
Ågesta ridstall
Ågesta ridstall
Karta
Området

ALLMÄNT OM OMRÅDET
Huddinge kommun ligger strax söder om Stockholms city. Att bo i direkt närhet med centrum och all service och kommunikationer är få förunnat. Här får du närhet till det mesta. Härlig natur med trevliga promenadstråk finns i stort sett direkt utanför dörren. I närområden ligger sjön Trehörningen, Sjödalsparken och Sörskogen. Huddinge kommun består till största delen av småhus och villakvarter. Här finns både äldre som nyare områden med villakvarter, radhus och kedjehus samt lägenheter i både bostadsrättsform samt hyreshus. Inom promenadavstånd finner du motionsspår och vackra promenadstråk. Populära sjöar ligger inom promenadavstånd Långsjön, Gömmaren och Trehörningen med badplatser. Under vintertid plogas sjöarna för skid - och skridskoåkning. Huddingehallen ligger endast en kort promenad från centrum. Närhet till Kungens kurva (med bil ca 10min) som är en av Europas största handelsområden (IKEA, Heron City etc) med nordens i särklass största biografanläggning. Fitnessanläggning, restauranger, bowlinghall, butiker med mera. På Huddinge kommuns hemsida: www.huddinge.se hittar du mer information vad Huddinge har att erbjuda vad gäller skola, natur och diverse utbud.

KOMMUNIKATION
Huddinge kommunikations knytpunkt ligger i centrum. Pendeltåget tar dig till Stockholm C (restid 15min) och Södertälje (restid 30 min). Bussar tar dig både runt hela söderort. Kungens kurva, Huddinge C, Stuvsta C och Skärholmens C samt Fruängen, Högdalen och Farsta. Även Huddinge Karolinska samt Södertörns högskola.

NÄRSERVICE
Huddinge Centrum med ett 80-tal affärer, restauranger, banker, folktandvård och vårdcentral . Flertalet matbutiker, klädbutiker och det mesta inom service samt diverse småbutiker med specialsortiment. Med sin småstadskaraktär hittar du alltså det mesta bland diverse butiker. Här ges människorna företräde framför bilarna och du finner att arkitekternas förebild har varit gamla stadskärnor, med snirkliga gator och öppna ytor. Här kan du botanisera i mindre specialbutiker såväl som de större klädkedjorna och matbutikerna.

ÖVRIGT
Härlig natur med trevliga promenadstråk finns i stort sett utanför dörren. I närområdet ligger sjön Trehörningen, Sjödalsparken och Sörskogen. För barnfamiljer finns flertalet skolor i närheten som Tomtbergaskolan, Kvarnbergsskolan, Huddingegymnasium, Sågbäcksgymnasiet. För de mindre barnen finns även flertalet dagis och förskolor i närheten.

Kontakt
Linda Gustafsson
Ansvarig mäklare
Linda Gustafsson

Reg. Fastighetsmäklare

072 853 42 62 | linda@boliving.se

Läs mer om Linda...

Fri värdering
Går du i säljtankar eller undrar du vad din bostad är värd? Att värdera sin bostad är ett enkelt första steg i försäljnings-processen och ger en bra bild av vad du kan tjäna på din bostadsaffär. Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig inom 24h för en kostnadsfri värdering.