Värmlandsvägen 7B, 3tr

Farsta Centrum

Kontakt:

Anneli Nilsson
anneli@boliving.se | 072 853 42 61

Objekttyp:  Bostadsrätt

Månadsavgift: 4 567 kr

Antal rum: 3 + kök

Boarea: 80 kvm

Byggår: 2012

Tillträde: Enligt överenskommelse

Driftkostnad: 11 500 kr/år

Intresseanmälan: E-posta: anneli@boliving.se
Anneli Nilsson
Ansvarig mäklare
Anneli Nilsson

Reg. Fastighetsmäklare

072 853 42 61 | anneli@boliving.se

Läs mer om Anneli...

Bostadsfakta
Rumsbeskrivning

Välkommen till en fräsch och trivsam bostad med hög komfort. Enhetlig ekparkett och vitmålade väggar. Komfortabel golvvärme i badrum.
Bostaden disponeras enligt följande;

HALL
Stor välkomnande och luftig hall med plats för ytterkläder och garderob med skjutdörrar ger gott om plats för förvaring. Ekparkett och vitmålade väggar. Säkerhetsdörr ger också bra ljud och värmekomfort.

BADRUM
Stilfullt helkaklat badrum med mörkt klinkergolv med komfortvärme samt vitt kakel på väggar. Badkar, wc, handfat och spegelskåp. Både tvättmaskin och torktumlare med svart vikbar tvätt bänk och överskåp till förvaring.

KÖK
Mycket trevligt kök i öppen praktisk planlösning ger gott om plats för större middagssällskap. Generösa arbetsytor och ljusa köksluckor med stilrena svarta högblanka arbetsytor och stänkskydd.
Maskinell utrustning (2012) fullstora kyl och frys, varmluftsugn och keramik häll, spisfläkt och integrerad diskmaskin (2019). Vitvaror i svart utförande matchar fint till resten av köket.

VARDAGSRUM
Rymligt vardagsrum med gott om plats för både soffgrupp, mediamöbel och matbord. Stort fönsterparti ger rikligt ljusflöde in till rummet. Utgång till stor möblerbar trädäckad balkong i bästa söderläge.

SOVRUM 1
Stort sovrum med plats för dubbelsäng och bra förvaring i två garderober.

SOVRUM 2
Rymligt och insynsskyddat sovrum med fondtapet och vitmålade väggar. Här finns också plats för dubbelsäng. Fyra garderober.

ÖVRIGT
Till lägenheten hör ett stort källarförråd om ca 4-5kvm. Persienner i båda sovrummen.

Bostadsinformation
 
LÄGENHET
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum:3 + kök
Boarea:80 kvm
Lägenhetsnummer:00224
Kommun:Stockholm
Skattesats:30,75 %
Våning3 av 4 Hiss finnes
Ekonomi
Avgift: 4 567 kr/mån I avgiften ingår Värme och basutbud TV.
Andel i föreningen: 1.40081%
Andel av årsavgift: 0 %
Driftskostnad11 500 kr/år
Driftskostnad, varav El: 3 500 kr   VA: 5 500 kr Försäkring: 2 500 kr Beräknat antal pers: 3
Kommentar: Driftkostnader beräknas individuellt och baseras på nuvarande säljares kostnader/år. Bredbandsavgift 222kr/mån tillkommer.
TillträdeEnligt överenskommelse
 
BYGGNAD
ByggnadstypFlerbostadshus
Byggnadsår2012
UppvärmningFjärrvärme
Energideklaration Utfärdad den 24 februari 2014 Energiklass: C Energiprestanda: 82 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt Fönster: Energiglas
Fastighetsbet.Jäverö 2
Föreningen
NamnBrf Medaljen
InformationBrf Medaljen består av 2 hus och är fördelat med totalt 88 lägenheter och är en äkta förening. Fastigheterna är byggda av PEAB.
Området

ALLMÄNT OM OMRÅDET
Farsta är en populär söderort till Stockholm. Här finner du ett rikt friluftsliv i härliga grönområden och strandpromenader vid sjöarna Magelungen och Drevviken. Med härliga klipp- och strandbad och möjlighet till fiske. På vintertid plogas isen på sjöarna så att man kan åka skridskor. Ågesta friluftsområde är ett välbesökt område med ridskola, motionsspår, längdspår vintertid och Ågesta golfbana. I Farsta finns både simhall och idrottsplats samt ridskola.

KOMMUNIKATION
Mycket bra kommunikationer inom några minuters promenad till T-banestationen Farsta centrum. Flera busslinjer som tar dig till exempelvis Haninge, Högdalens c och Huddinge. Vid Farsta Strand en station bort nås P-tåget. Med bil åker man ut på väg 73 ca 10 minuter till stan.

NÄRSERVICE
Gångavstånd till Farsta centrum med ett stort utbud med ca 150 butiker i gallerian, restauranger, banker, apotek, systembolag och bra kommunikationer mm.

ÖVRIGT
I Farsta området finns flertalet förskolor och skolor. Hästhagsskolan, Magelungsskolan, Farsta strandsskolan, Kvickentorpsskolan samt Adolf Fredriks musikskola. För mer information besök gärna: www.stockholm.se

Övrigt

INFORMATION
Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen gällande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och bi-area om denna är väsentlig för köparen. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

ÖPPEN BUDGIVNING
Vi tillämpar s k öppen budgivning. Det innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att de avgör när de vill sälja och till vem. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden.
Alla bud publiceras löpande på internet, men undantagsvis kan säljaren komma att välja att inte publicera bud på internet. Bud lämnas direkt till mäklaren.
I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan överlåtelseavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i Köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i Jordabalken.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT
Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationen för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".
Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning eller vid nyproduktion den ekonomiska planen.

SÄLJARENS UPPLYSNINGSSKYLDIGHET
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

UTFÄSTELSE
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

ADMINISTRATIONSERSÄTTNING
För annons som publiceras fr o m den 1 juli 2013 utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Bilder
Planskiss 2D
Planskiss 2D
Farsta centrum
Farsta centrum
Populär Badbrygga
Populär Badbrygga
Farsta T-bana
Farsta T-bana
Farsta idrottsplats
Farsta idrottsplats
Karta
Området

ALLMÄNT OM OMRÅDET
Farsta är en populär söderort till Stockholm. Här finner du ett rikt friluftsliv i härliga grönområden och strandpromenader vid sjöarna Magelungen och Drevviken. Med härliga klipp- och strandbad och möjlighet till fiske. På vintertid plogas isen på sjöarna så att man kan åka skridskor. Ågesta friluftsområde är ett välbesökt område med ridskola, motionsspår, längdspår vintertid och Ågesta golfbana. I Farsta finns både simhall och idrottsplats samt ridskola.

KOMMUNIKATION
Mycket bra kommunikationer inom några minuters promenad till T-banestationen Farsta centrum. Flera busslinjer som tar dig till exempelvis Haninge, Högdalens c och Huddinge. Vid Farsta Strand en station bort nås P-tåget. Med bil åker man ut på väg 73 ca 10 minuter till stan.

NÄRSERVICE
Gångavstånd till Farsta centrum med ett stort utbud med ca 150 butiker i gallerian, restauranger, banker, apotek, systembolag och bra kommunikationer mm.

ÖVRIGT
I Farsta området finns flertalet förskolor och skolor. Hästhagsskolan, Magelungsskolan, Farsta strandsskolan, Kvickentorpsskolan samt Adolf Fredriks musikskola. För mer information besök gärna: www.stockholm.se

Kontakt
Anneli Nilsson
Ansvarig mäklare
Anneli Nilsson

Reg. Fastighetsmäklare

072 853 42 61 | anneli@boliving.se

Läs mer om Anneli...

Fri värdering
Går du i säljtankar eller undrar du vad din bostad är värd? Att värdera sin bostad är ett enkelt första steg i försäljnings-processen och ger en bra bild av vad du kan tjäna på din bostadsaffär. Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig inom 24h för en kostnadsfri värdering.