Malmbergsvägen 15

Gladö Kvarn, Huddinge

Högsta Bud:

3 950 000 kr

Högsta Bud - 3 950 000 kr

Byggnadstyp: 1½-plansvilla och ett Attefalls hus

Utgångspris: 3 950 000 kr

Antal rum: 5 + kök

Boarea: 124 kvm

Byggår: 1960 / 2000

Tillträde: Enligt överenskommelse

Driftkostnad: 45 488 kr/år

Intresseanmälan: E-posta: anneli@boliving.se
Anneli Nilsson
Ansvarig mäklare
Anneli Nilsson

Reg. Fastighetsmäklare

072 853 42 61 | anneli@boliving.se

Läs mer om Anneli...

Bostadsfakta
Rumsbeskrivning

Välkommen till en charmig barnvänlig fastighet i Gladö Kvarn. Huvudbyggnad om ca 105kvm samt sidobyggnad om ca 24kvm. Totalt 4 sovrum med möjlighet till generationsboende/kontor/uthyrning.
Bostaden disponeras enligt följande;

ENTRÈPLAN

HALL
Ljus välkomnande hall med skjutdörrsgarderob och gott om plats för avhängning av ytterkläder. Hallen leder vidare in till resten av huset och övre plan. Praktiskt klinkergolv och vitmålad pärlspont på väggar. El-golvvärme.

VARDAGSRUM
Ett lättmöblerat vardagsrummet med rikligt ljusinsläpp från fönster i tre väderstreck. Hög mysfaktor från husets fina täljstenskamin. Här sitter också en av husets 3 luft/luft värmepumpar, en effektiv värmepump med både värme och kyla då den också har en AC funktion.

KÖK OCH INGLASAT RUM
Ett underbart rum med fantastiskt ljusinsläpp och härlig sociala ytor. Kök och matplats i öppen planlösning är husets absoluta mittpunkt och öppnar upp för socialt umgänge. Stort vackert kök med bardisk och gott om plats för större sällskap, utgång genom altandörr vidare ut till soldäck och den vackra grönskan utanför. Köket är utrustat med induktionshäll och möjlighet till gaslågor för trevligare matlagning, spisfläkt, varmluftsugn, integrerad diskmaskin och fullhöjd kyl och frys. Här kommer familjen tillbringa många trevliga stunder året runt i husets SPA-avdelning ett bubbel SPA inbyggt i golvet i det glasade integrerade rummet med glas från golv till tak. Här sitter en av husets 3 luft/luft värmepumpar, en effektiv värmepump med både värme och kyla då den också har en AC funktion. Köksdelen har el-golvvärme.

BADRUM 1
Stilrent helkaklat badrum med vackert klinkergolv i grått och vita fräscha kaklade väggar. I badrummets utrustning finns dusch med svängda glasade duschdörrar, wc, stor kommod med spegelskåp över samt kromad handdukshängare (elvärmegolv och elvärme handdukshängare).

SOVRUM 1 MASTERBEDROOM
I anslutning till badrummet ligger ett sovrum som idag används som master bedroom. Utsikt mot den rogivande trädgården.


ÖVREPLAN
Här finns 2 sovrum, allrum och en klädkammare.

ALLRUM
I anslutning till trappan från entréplan till övre plan ligger ett allrum med plats för soffa och mediamöbel. En klädkammare ligger i anslutning till rummet. Fint ljusinsläpp från takfönstret.

SOVRUM 2
Mysigt lättmöblerat sovrum/syrum eller varför inte en Walk-in-closet som ligger i anslutning till allrummet. Här finns plats för säng, skrivbord och förvaring.

SOVRUM 3
Mysigt lättmöblerat sovrum/syrum eller varför inte en Walk-in-closet som ligger i anslutning till allrummet. Här finns plats för säng, skrivbord och förvaring.


GÄSTHUS – GENERATIONSBOENDE – KONTOR
Här finns ett sovrum, köksalkov och badrum kombinerad tvättstuga.

KÖKSALKOV
Ett trinettkök med spis, diskmaskin och kyl samt köksskåp.

BADRUM - TVÄTTSTUGA
Badrum kombinerad praktisk tvättstuga. Här finns tvättmaskin (2013) och torktumlare samt tvättho. Duschkabin och wc . Fint ljusinsläpp genom vädringsfönsterparti.

ALLRUM – SOVRUM 4
Ett charmigt rum med fint ljusinsläpp från fönster i två väderstreck och gott om plats för säng och annat möblemang. Här sitter en av husets 3 luft/luft värmepumpar, en effektiv värmepump med både värme och kyla då den också har en AC funktion.

UTHUS - SNICKARBOA
Utomhus som lämpar sig till förråd och förvaring eller snickarbod.

Bostadsinformation
EKONOMI
Driftskostnad45 488 kr/år
Driftskostnad, varav
Uppvärmning: 28 000 kr
El: 6 000 kr  
Renhållning: 1 788 kr
Väg, samf.: 3 000 kr
Sotning: 300 kr
Försäkring: 6 400 kr
Beräknat antal pers: 4
KommentarKommentar Kostnader som tillkommer, fastigheten har en 3 kubiks tank för avlopp och töms av nuvarande ägare ca 2ggr/år kostnad om ca 1700kr/gång. Kostnaden går bort vid inkoppling till husen av kommunalt vatten och avlopp som idag ligger framdraget i gatan intill tomten. Beräknat energiåtgång: Uppvärmning + fläkt 14840 kWh/år, Hushållsel 3420 kWh/år (+ spa 3000 - 4000 kWh/år), Komplementhus cirka 7800 kWh/år. Uppvärmningskostnader ovan beräknas enligt normal förbrukning inkl verksamhet exkl ved.
Pantbrev:706250 kr
 
BYGGNAD
Byggnadstyp1½-plansvilla och ett Attefalls hus
Antal rum:5 + kök
Boarea:124 kvm
Upplåtelseform:Friköpt
Fastighetsbeteckning:Gladö Kvarn 1:294
Kommun:Huddinge
Skattesats:32,918 %
Plan:Detaljplan (2011-12-05)
Byggnadsår1960 / 2000 Övreplan byggdes 2002
Uppvärmning3 st luft/luft med AC, täljstenskamin och el.
Energideklaration
Utfärdad den 23 september 2019
Energiklass: G
Energiprestanda: 150 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Grundläggning: Krypgrund med träbjälklag Betongplatta på mark, ti
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: Energiglas med aluminum ram 2-3 glas
Tak: Sadeltak med plåt och underlagstak av råspont
ÖvrigtNuvarande ägare förvärvade fastigheten 1988 och utfört normalt underhåll samt renovering löpande under åren.

UNDERHÅLL OCH RENOVERINGAR:
2018 Varmvattenberedare ny.
2017 Kök renoveras.
2017 Fasad målas om.
2012 Badrum och avloppsdränering.
2002 Köket byggs ut och kompletteras med inglasat uterum.
2000 Övervåning byggs.

INTERNET OCH TV: Fiber är betalt och installerat.

KOMMUNALT VATTEN OCH AVLOPP: Fastigheten ligger i etapp 1 där nya vägar, kommunalt vatten och avlopp är redo att kopplas på. Nuvarande ägare har redan betalat anslutningsavgiften, det kvarstår inkoppling in till själva fastigheten från gatan (kommunalt vatten&avlopp).
Fastigheten nyttjar i dagsläget för avloppet en infiltrationsanläggning samt borrad brunn (2018) för dricksvatten. Infiltrationsanläggning för gråvatten och tank om 3 kubik för svartvatten (töms ca 2ggr/år).


UTHUS / SNICKARBOA: Om ca 25-30 kvm används som snickarbod och kall förråd.

YTOR: Huvudbyggnad uppskattas av nuvarande ägare till boarea om ca
124kvm fördelade på två hus (huvudbyggnad om ca 100kvm samt gäststuga om ca 24 kvm) . Uthus kallförråd om ca 25kvm . Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör både från säljare och lantmäteriets fastighetsutdrag. Då det är skillnad mellan säljares information och lantmäteriets fastighetsutdrag gällande boarea och biarea uppmanas köparen att kontrollmäta dessa vid tveksamhet.

BESIKTAD: Byggnaden är besiktigad med en s.k Överlåtelsebesiktning. Besiktningsprotokollet som finns tillgängligt hos mäklaren ger viss information om fastighetens skick och är en viktig del i de överväganden en köpare ska göra. Som slutgiltig köpare har du också möjlighet att få en kostnadsfri genomgång av protokollet på telefon med besiktningsmannen eller genomgång på plats till en mindre kostnad. Denne kan svara på frågor och redogöra för besiktningens alla delar. Nuvarande ägare har också låtit teckna en Dolda fel försäkring som ingår i köpet.

DOLDA FEL FÖRSÄKRAT: Genom säljaransvarsförsäkring finns möjlighet för säljaren att inom försäkringens ram begränsa sin ekonomiska risk för dolda fel i fastigheten. Samtidigt som köparens rätt till ersättning för sådana fel säkerställs via försäkringen som erbjuder således en trygghet för både säljare och köpare. Fastighetsägaren har alltså beställt en Dolda fel försäkring som gäller 10 år framåt.

LAGFART OCH PANTBREV:
Lagfart kostnad 1,5% av köpeskillingen för privatperson samt en administrativ avgift om f.n. 825 kr. Pantbrev kostnad 2% av pantbrevsbelopp för nya pantbrev samt administrativavgift om f.n. 375 kr. - Notera att Kostnader för lagfart och eventuella pantbrev eller pantförskrivningar är avdragsgilla i din deklaration när du skall sälja bostaden. Det innebär att du minskar en eventuell vinstskatt som skall betalas.

UPPLÅTELSEFORM: Friköpt.

FASTIGHETSAVGIFT: En fastighetsavgift tas ut om ca 8 049 kr/år. Den ersätter tidigare fastighetsskatt och regleras, enligt upplupen tid på tillträdesdagen. Lagfart kostnad 1,5% av köpeskillingen för privatperson samt en avgift om f.n. 825 kr. Pantbrev kostnad 2% av pantbrevs beloppet för nya pantbrev samt en avgift om f.n. 375 kr.

DETALJPLAN IMPLEMENTERAD:
Denna fastighet ligger i etapp 1 och har redan fått nya väg och vatten och avlopp samt fiber i gatan. Fiber är redan indraget i fastigheten. För mer information gällande Gladö Kvarn detaljplan;
https://www.huddinge.se/stadsplanering-och-trafik/planer-projekt-och-arbeten/pagaende-planer-projekt-och-arbeten-via-lista/sjodalen-fullersta/glado-kvarn---utbyggnad-av-gator-vatten-och-avlopp/

Besök även Gladös egen vägförening;
https://gladokvarn.wordpress.com


GATUKOSTNAD: Gatukostnad tillkommer om ca 200.000 kr på befintlig fastighet och ca 411.000 kr för nytillkommen fastighet enligt Huddinge kommun. Då denna fastighet är redan bebyggd så avgiften ligger om ca 200.000kr. Området planeras vara färdigställt 2022/2023 därefter faktureras för gatukostnaden. Detaljplanen för Gladö Kvarn antogs av kommunfullmäktige den 5 december 2011. I detaljplanen medges att byggrätten omfattar bebyggelse i två våningar med 150 kvm byggnadsarea (BYA) för huvudbyggnaden, samt 40 kvm sammanlagd BYA för komplementbyggnader i en våning. Utöver detta finns även möjlighet till Attefallshus och utbyggnad om 15kvm.

Gladö Kvarn är ett område med stor potential då vägar och vatten och avlopp utvecklas samt fler bussavgångar som planeras av SL. I kommunens plan finns även en förskola inritad som ska byggas och stå klar preliminärt 2022/2023.
TomtArea : 1575, Friköpt
Typ : Plan och något kuperad tomt
Övrigt tomtTomten omgärdas av staket.
Fastighetsbet.Gladö Kvarn 1:294
Området

ALLMÄNT OM OMRÅDET
Ute i Gladö Kvarn är ny detaljplan är under implementation med nya kommunala vägar samt avlopp och vatten inkl fiber. Gladö Kvarn bestod ursprungligen av av fritidshusbebyggelse huvudsakligen från mitten av 50-talet och framåt. Områdets karaktär ändras därmed fritidsområde till villabebyggelse med större byggrätter om 150kvm. Här bor du nära naturen men också stan! I närområdet finns flertalet naturskyddsområden med vandringsleder, fina bär- och svamp marker samt Kvarnsjön som erbjuder både bad, organiserat kräftfiske samt fiskemöjligheter. Det finns en kommunal badplats, Nybroviksbadet med strand, bryggor och fotbollsplan Gladö Kvarn har ett antal aktiva föreningar som ordnar med olika aktiviteter under året, till exempel simskola för barnen, marknad, boulekväll och kräftfiske i sjön. Närhet till Flemingsbergsskogens- och Orlångens naturreservat. Här finns många fina promenadstråk, svamp- och bärställen. I området finns också Gladö Ridsällskap, skjutbana, tennisbanor och dansbana. Sundby gård med sin härliga utemiljö har både badstrand, festvåningar, konferenslokaler och café. I området finns även stall med ridskola.

KOMMUNIKATION
Gladö Kvarns busslinje 709 och går mellan Huddinge centrum (ca 15-20 min) och därifrån förbindelse vidare med pendeltåg in mot både Stockholms city (17 min) samt Södertälje (25 min. Ute på Lännavägen går även buss 865 mellan Handen centrum pendeltåg och Kungens Kurva över Huddinge Centrum. Stuvsta Centrum är ett annat lite mindre närcentrum. Pendeltåget går från både Stuvsta och Huddinge Centrum. Med bil till Huddinge Centrum tar det 10 min.

NÄRSERVICE
Huddinge centrum är närmaste affärscentrum och har flertalet matbutiker, klädbutiker och det mesta inom service samt diverse småbutiker med special sortiment. Med sin småstadskaraktär hittar du alltså det mesta bland diverse butiker. Här ges människorna företräde framför bilarna och du finner att arkitekternas förebild har varit gamla stadskärnor, med snirkliga gator och öppna ytor. Här kan du botanisera i mindre specialbutiker såväl som de större klädkedjorna och matbutikerna. Handelsplats Handen samt Handen centrum nås inom 15 minuter med bil längs med Lännavägen.

ÖVRIGT
Barnomsorg och skolor: Kommunen planerar att bygga en förskola i området. Se mer på https://www.huddinge.se/forskola-och-skola/

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör från säljaren och lantmäteriets fastighetsutdrag. Då det är skillnad mellan säljarens information och lantmäteriets fastighetsutdrag gällande BOA (boarea) och BIA (biarea) uppmanas köparen att kontrollmäta dessa vid tveksamhet. Köparen uppmanas att noga undersöka fastigheten innan köp.

ÖPPEN BUDGIVNING
Vi tillämpar s.k. öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att de avgör när de vill sälja och till vem. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. Alla bud publiceras löpande på internet, men undantagsvis kan säljaren komma att välja att inte publicera bud på internet. Bud lämnas direkt till mäklaren. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan överlåtelseavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

ANSVARSFÖRDELNING VID FASTIGHETSKÖP
Utgångspunkt för ansvarsfördelning. Utgångspunkten enligt jordabalken är att fastigheten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen med fog kunnat förutsätta vid köpet. Därutöver gäller att den köps i det skick den faktiskt befinner sig i på kontraktsdagen. För sådana fel eller skador, som köparen haft möjlighet att upptäcka eller haft anledning att räkna med p g a fastighetens ålder och skick, kan säljaren inte göras ansvarig. Säljaren ansvarar dock för dolda fel, d v s sådana fel i fastigheten som köparen inte bort upptäcka och oavsett om säljaren själv känt till felen eller inte. Säljarens ansvar för dolda fel i fastigheten gäller i 10 år.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT
Utgångspunkten är att köparen måste undersöka fastigheten brukar kallas köparens undersökningsplikt. Kraven på köparens undersökning är långtgående. Fastigheten skall undersökas i alla dess delar och funktioner. Finns det möjligheter måste köparen även inspektera vindsutrymmen, krypgrunder och andra svårtillgängliga utrymmen. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt fuktskador (speciellt i källare och på vinden), rötskador, skador på vatten- och avloppsanläggningar, sprickbildningar i fasad och grundmur samt skorstensstock. Upptäcker köparen vid sin undersökning fel eller symptom på fel i fastigheten eller är fastigheten över huvudtaget i sådant skick att fel kan misstänkas, skärps kraven på köparens undersökningsplikt.
Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör föranleda en mer ingående undersökning från köparens sida.

Å andra sidan ska köparen inte behöva undersöka sådana delar av fastigheten som säljaren lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier för, under förutsättning att dessa inte är för allmänt hållna. Köparen bör slutligen ha i åtanke att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha "förväntat sig" med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Han bör därför anpassa sin undersökning till detta. Rör köpet ett begagnat hus måste köparen ta i beräkning att vissa delar och funktioner utsatts för slitage och på grund av ålder t o m kan vara uttjänta och i behov av utbyte eller i vart fall renovering.

SÄLJARENS UPPLYSNINGSSKYLDIGHET
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Avgörande för bedömningen om ett faktiskt fel är relevant eller inte, är om felet är möjligt att upptäcka för köparen. Endast om felet inte är upptäckbart är det relevant. Trots detta kan man ändå säga att säljaren har en upplysningsskyldighet. Om säljarens förtigande innefattar svikligt eller annat ohederligt förfarande kan säljaren gå miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det finns dock även andra situationer där säljaren är skyldig att upplysa om förhållanden som han har vetskap om och som köparen borde ha upptäckt men förbisett. Det är främst fråga om situationer där omständigheterna är sådana att säljaren måste förstå att köparen är i villfarelse avseende ett förhållande och där han vidare inser att förhållandet kan vara avgörande för köparens köpbeslut.

Säljaren får med andra ord inte medvetet utnyttja köparens okunskap om ett visst förhållande. Säljaren kan vidare sägas ha en upplysningsskyldighet i så motto att han kan bli skadeståndsskyldig om han faktiskt känt till eller borde ha känt till felet men inte upplyst köparen om detta. Detta följer av köparens rätt till skadestånd på grund av säljarens försummelse. Det är således i säljarens eget intresse att han upplyser köparen om de fel eller symptom som han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren är dessutom inte dolt och kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

SÄLJARENS UTFÄSTELSE
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande fastighetens skick. Detta gäller i huvudsak då säljaren gjort en klar och specificerad utfästelse beträffande fastighetens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas inte som utfästelser.

SÄLJANSVARSFÖRSÄKRING
Genom säljaransvarsförsäkring finns möjlighet för säljaren att inom försäkringens ram begränsa sin ekonomiska risk för dolda fel i fastigheten samtidigt som köparens rätt till ersättning för sådana fel, säkerställs via försäkringen. Säljaransvarsförsäkringen erbjuder således en trygghet för både säljare och köpare.

ADMINISTRATIONSERSÄTTNING
För annons som publiceras fr o m den 1 juli 2013 utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Bilder
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Planskiss
Entréplan samt generationsboende hus
Entréplan samt generationsboende hus
Övreplan
Övreplan
Karta
Området

ALLMÄNT OM OMRÅDET
Ute i Gladö Kvarn är ny detaljplan är under implementation med nya kommunala vägar samt avlopp och vatten inkl fiber. Gladö Kvarn bestod ursprungligen av av fritidshusbebyggelse huvudsakligen från mitten av 50-talet och framåt. Områdets karaktär ändras därmed fritidsområde till villabebyggelse med större byggrätter om 150kvm. Här bor du nära naturen men också stan! I närområdet finns flertalet naturskyddsområden med vandringsleder, fina bär- och svamp marker samt Kvarnsjön som erbjuder både bad, organiserat kräftfiske samt fiskemöjligheter. Det finns en kommunal badplats, Nybroviksbadet med strand, bryggor och fotbollsplan Gladö Kvarn har ett antal aktiva föreningar som ordnar med olika aktiviteter under året, till exempel simskola för barnen, marknad, boulekväll och kräftfiske i sjön. Närhet till Flemingsbergsskogens- och Orlångens naturreservat. Här finns många fina promenadstråk, svamp- och bärställen. I området finns också Gladö Ridsällskap, skjutbana, tennisbanor och dansbana. Sundby gård med sin härliga utemiljö har både badstrand, festvåningar, konferenslokaler och café. I området finns även stall med ridskola.

KOMMUNIKATION
Gladö Kvarns busslinje 709 och går mellan Huddinge centrum (ca 15-20 min) och därifrån förbindelse vidare med pendeltåg in mot både Stockholms city (17 min) samt Södertälje (25 min. Ute på Lännavägen går även buss 865 mellan Handen centrum pendeltåg och Kungens Kurva över Huddinge Centrum. Stuvsta Centrum är ett annat lite mindre närcentrum. Pendeltåget går från både Stuvsta och Huddinge Centrum. Med bil till Huddinge Centrum tar det 10 min.

NÄRSERVICE
Huddinge centrum är närmaste affärscentrum och har flertalet matbutiker, klädbutiker och det mesta inom service samt diverse småbutiker med special sortiment. Med sin småstadskaraktär hittar du alltså det mesta bland diverse butiker. Här ges människorna företräde framför bilarna och du finner att arkitekternas förebild har varit gamla stadskärnor, med snirkliga gator och öppna ytor. Här kan du botanisera i mindre specialbutiker såväl som de större klädkedjorna och matbutikerna. Handelsplats Handen samt Handen centrum nås inom 15 minuter med bil längs med Lännavägen.

ÖVRIGT
Barnomsorg och skolor: Kommunen planerar att bygga en förskola i området. Se mer på https://www.huddinge.se/forskola-och-skola/

Kontakt
Anneli Nilsson
Ansvarig mäklare
Anneli Nilsson

Reg. Fastighetsmäklare

072 853 42 61 | anneli@boliving.se

Läs mer om Anneli...

Fri värdering
Går du i säljtankar eller undrar du vad din bostad är värd? Att värdera sin bostad är ett enkelt första steg i försäljnings-processen och ger en bra bild av vad du kan tjäna på din bostadsaffär. Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig inom 24h för en kostnadsfri värdering.