Gamla Södertäljevägen 184F

Segeltorp

Kontakt:

Linda Gustafsson
linda@boliving.se | 072 853 42 62

Byggnadstyp: Gavelparhus

Utgångspris: 4 650 000 kr

Antal rum: 4 + kök

Boarea: 111 kvm

Byggår: 1998

Tillträde: Enligt överenskommelse

Driftkostnad: 35 400 kr/år

Intresseanmälan: E-posta: linda@boliving.se
Linda Gustafsson
Ansvarig mäklare
Linda Gustafsson

Reg. Fastighetsmäklare

072 853 42 62 | linda@boliving.se

Läs mer om Linda...

Bostadsfakta
Rumsbeskrivning

Välkommen till detta trevliga parhus. Med härlig tomt i omtyckt område idylliskt inbäddad med en uppväxt - grönskande trädgård med buskar och perenner. En lugnt belägen idyll med bilfri gata med grannar som är både äldre och familjer med barn i olika åldrar. Solen vandrar över tomten från morgon till kväll, här finns alltid en plats att njuta av sommarvärme. Här får du ett parhus som genomsyras av härligt ljus och trivsel i populärt område.

Närhet till trevliga promenadstråk i Gömmaren naturreservat. Gång- och cykelavstånd till Fruängens centrum, Segeltorps centrum och Kungens kurva. Mycket bra service, kommunikationer, skolor och förskola i närheten av bostaden. I närområdet finns också trevliga badplatser. Varmt välkommen till en bostad som kan bli din!

ENTRÉPLAN
HALL
Välkommen in i en hall med plats för avhägning och en garderob. På golvet är det ett laminatgolv och tapetserade väggar.

KÖK
Ett rymligt kök med ljusa luckor, vitt kakel och målade vita väggar. Utrustat med fullstor kyl och frys, spis, diskmaskin samt köksfläkt. Goda förvaringsmöjligheter och bra arbetsytor med utsikt mot entrén. Bra med plats för ett rejält matbord för 8-10 matgäster.

VARDAGSRUM
Vidare in i bostaden så nås ett bra planerat vardagsrum med gott om plats för soffa och mediabänk. Om man vill så kan man ha ett generöst matbord för många middagsgäster. Stort fönsterparti ger ett ljust och trivsamt rum med härlig rymd.

BALKONG
Från vardagsrummet nås en stor balkong med plats för utemöbler och växter. Här kan man med fördel avnjuta solen med ett sydväst läge. Är det kyligt så kan man stänga för med inglasningen.

BADRUM
Från hallen nås ett badrum som är utrustat med dusch,, wc och handfat. God förvaring i skåp och ett vädringsfönster ger ett trevligt ljusinsläpp. Plastmatta på golvet och målade väggar.

NEDRE PLAN
HALL
En trätrappa leder ned till en möblerbar hall med fin vitlaserad ekparkett som är enhetlig i hall och alla tre sovrum. Vita målade väggar.

SOVRUM 1
Till höger i hallen finns ett av bostadens sovrum med utsikt mot husets altan och trädgård.

SOVRUM 2
Ett stort sovrum med plats för dubbelsäng och annat möblemang. Gott om förvaring i tre garderober. Från sovrummet nås trädgården och uteplatsen. Här finns gott om plats för trädgårdsgrupp på en trädäckad uteplats med goda solchanser.

SOVRUM 3
Ytterligare ett rymligt sovrum med plats för säng och annat möblemang. Det här sovrummet har en alldeles egen klädkammare.

BADRUM
Rymligt badrum med badkar, wc, handfat. Väggarna är kaklade och klinkergolv med elvärme. Bra förvaring i skåp.

TVÄTTSTUGA
Från hallen nås bostadens tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare. Tvättho med praktiska överskåp över samt ett högt städskåp. Här står bostadens värmepump.

Bostadsinformation
EKONOMI
Driftskostnad35 400 kr/år
Driftskostnad, varav
Uppvärmning: 19 800 kr
Väg, samf.: 15 600 kr
Beräknat antal pers: 2
KommentarI samfällighetsavgiften ingår avgift för vatten, kabel-TV med basutbud, parkeringsplats med eluttag samt sophämtning och snöröjning. Samfällighetsavgiften om 15 600 kr per år betalas månadsvis med 1 300 kr. I elkostnaden ingår både uppvärmning och hushållsel. Fördelade värden utifrån ägare värme 6998 kWh/år (18 grader inomhus) och hushållsel 4100 kWh/år. Elleverantör är Storuman och nätleverantör Vattenfall. Det tillkommer en hemförsäkring som varierar mellan olika bolag.
Pantbrev:1500000 kr
 
BYGGNAD
ByggnadstypGavelparhus
Antal rum:4 + kök
Boarea:111 kvm
Upplåtelseform:Friköpt
Fastighetsbeteckning:Kuriren 37
Kommun:Huddinge
Skattesats:32,918 %
Plan:Vattenskyddsområde (2008-11-25) Fastighetsplan (1996-01-04) Detaljplan (1994-07-27)
Byggnadsår1998
UppvärmningDirektverkande el samt frånlufts värmepump
Energideklaration
Utfärdad den 2 oktober 2019
Energiklass: E
Energiprestanda: 79 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Grundläggning: Platta på mark
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2+1 glas isolerfönster
Bjälklag: Trä
Tak: Sadeltak betongpannor
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt
ÖvrigtRENOVERINGAR OCH UNDERHÅLL:
2014 Nedervåningen väggar och golv renoveras i alla rum och hall.
2019 Vardagsrum ommålat.

TOMT:
Lagom stor tomt som är lättskött med perenna rabatter och buskar. Det finns en gräsmatta perfekt för barnens lek och bollspel. En trädäckad altan och en inglasad balkong med plats för utomhusmöbler. På framsidan av huset kan man sitta om man vill och njuta av eftermiddag och kvällssolen. På tomten finns det ett praktisk förråd.

TV OCH INTERNET:
Bredband valfri leverantör.

PARKERING:
Det ingår en parkering med elstolpe i samfälligheten. Det finns dessutom fyra stycken gästparkeringar som man kan nyttja.

BESIKTNING:
Denna fastighet är besiktigad. Besiktningsprotokollet som finns tillgängligt hos mäklaren ger viss information om fastighetens skick och är en viktig del i de överväganden en köpare ska göra. Vill du ha en genomgång på plats i huset så kan du få det mot en mindre kostnad.Som slutgiltig köpare har du också möjlighet att få en kostnadsfri genomgång av protokollet på telefon med besiktningsmannen. Denne kan svara på frågor och redogöra för besiktningens alla delar.

DOLDA FEL FÖRSÄKRAT:
Genom säljaransvarsförsäkring finns möjlighet för säljaren att inom försäkringens ram begränsa sin ekonomiska risk för dolda fel i fastigheten. Samtidigt som köparens rätt till ersättning för sådana fel säkerställs via försäkringen som erbjuder således en trygghet för både säljare och köpare. Fastighetsägaren har alltså beställt en Dolda fel försäkring som gäller 10 år framåt.

UPPLÅTELSEFORM:
Friköpt.

AVGIFTER:
Lagfart kostnad 1,5% av köpeskillingen för privatperson samt en avgift om f.n. 825 kr. Pantbrev kostnad 2% av pantbrevs beloppet för nya pantbrev samt en avgift om f.n. 375 kr.

SÄLJARENS EGNA ORD VARFÖR TRIVTS SÅ BRA:
Bostaden är bra disponerad med sovrummen samlade på undervåning
och sociala ytor på övervåning.
Granngemenskapen är bra med en liten samfällighet.
Bra kommunikationer med buss 173 till Fruängen/Skärholmen. Buss
710 till Stuvsta och Huddinge station.
Närheten till Kungens kurva, Heron city samt SKHLM centrum med all
tänkbar shopping som kan behövas.
Trafikplats Kungens kurva med närheten till E4:an med bil.
Lugnt och trivsamt villaområde med Zetas trädgård som granne.
Från Kungens kurva finns bussar som går mot Södertälje.
Tunnelbana finns från både Fruängen och Skärholmen.
Sparsamt med trafik på Gamla Södertäljevägen.
TomtArea : 201, Friköpt
Typ :
Fastighetsbet.Kuriren 37
 
ÖVRIGA BYGGNADER
Förråd med el.
Området

ALLMÄNT OM OMRÅDET
Segeltorp är ett trivsamt område och här är det nära till både grönområden, shopping och city. Bebyggelsen består till stor del av småhus och tillhör Huddinge kommun. Närhet till populära Långsjön där man kan bada på sommaren och åka skridskor på vintern. Segeltorpshallen har fina fotbollsplaner, ridskola och elljusspår. Närhet till friluftsområden och naturreservatet runt sjön Gömmaren med motionsspår, vandringsleder samt klipp- och strandbad.

KOMMUNIKATION
Buss 173 och 710 går precis utanför bostaden och tar dig till Fruängen och tunnelbanan, Kungens kurva, samt P-tåg i både Stuvsta och Huddinge. Även gångavstånd till buss 703, 704 och 707. Med bil tar man sig enkelt ut på E4:an från Kungens Kurvas nybygda trafikplats och når Stockholm på 10-15 minuter.

NÄRSERVICE
Området har ett mycket brett utbud med shopping och service. I närheten finns Segeltorps Centrum där finns ett konditori, gym, restaurang, vårdcentral mm. I Fruängens Centrum finns det ett 20-tal butiker t ex livsmedelsbutiker, apotek, systembolag, bibliotek samt t-banan. Mycket nära till Kungens Kurva och Heron City med en av Nordens största biografanläggning, restauranger, bowlinghall, butiker, frisör, konditori med café och restauranger. I Segeltorp finns också den populära och välbesökta handelsträdgården Zetas trädgård med ett av Sveriges största sortiment av trädgårdsväxter.

ÖVRIGT
Närmaste skola är Segeltorps skolan (F-9). Skolor i närheten är också Juringeskolan och Långsjöskolan klar 2020. Förskolor i närområdet: Smista förskola, Väktarens förskola, Trädgårdssångaren, Lövsångaren, Hagen och Juringe Gård. För mer info se www.huddinge.se/forskola-och-skola

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör från säljaren och lantmäteriets fastighetsutdrag. Då det är skillnad mellan säljarens information och lantmäteriets fastighetsutdrag gällande BOA (boarea) och BIA (biarea) uppmanas köparen att kontrollmäta dessa vid tveksamhet. Köparen uppmanas att noga undersöka fastigheten innan köp.

ÖPPEN BUDGIVNING
Vi tillämpar s.k. öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att de avgör när de vill sälja och till vem. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. Alla bud publiceras löpande på internet, men undantagsvis kan säljaren komma att välja att inte publicera bud på internet. Bud lämnas direkt till mäklaren. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan överlåtelseavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

ANSVARSFÖRDELNING VID FASTIGHETSKÖP
Utgångspunkt för ansvarsfördelning. Utgångspunkten enligt jordabalken är att fastigheten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen med fog kunnat förutsätta vid köpet. Därutöver gäller att den köps i det skick den faktiskt befinner sig i på kontraktsdagen. För sådana fel eller skador, som köparen haft möjlighet att upptäcka eller haft anledning att räkna med p g a fastighetens ålder och skick, kan säljaren inte göras ansvarig. Säljaren ansvarar dock för dolda fel, d v s sådana fel i fastigheten som köparen inte bort upptäcka och oavsett om säljaren själv känt till felen eller inte. Säljarens ansvar för dolda fel i fastigheten gäller i 10 år.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT
Utgångspunkten är att köparen måste undersöka fastigheten brukar kallas köparens undersökningsplikt. Kraven på köparens undersökning är långtgående. Fastigheten skall undersökas i alla dess delar och funktioner. Finns det möjligheter måste köparen även inspektera vindsutrymmen, krypgrunder och andra svårtillgängliga utrymmen. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt fuktskador (speciellt i källare och på vinden), rötskador, skador på vatten- och avloppsanläggningar, sprickbildningar i fasad och grundmur samt skorstensstock. Upptäcker köparen vid sin undersökning fel eller symptom på fel i fastigheten eller är fastigheten över huvudtaget i sådant skick att fel kan misstänkas, skärps kraven på köparens undersökningsplikt.
Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör föranleda en mer ingående undersökning från köparens sida. Å andra sidan ska köparen inte behöva undersöka sådana delar av fastigheten som säljaren lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier för, under förutsättning att dessa inte är för allmänt hållna.

ADMINISTRATIONSERSÄTTNING
För annons som publiceras fr o m den 1 juli 2013 utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Bilder
Välkommen till Gamla Södertäljevägen 184F
Välkommen till Gamla Södertäljevägen 184F
Grönskande utsikt
Grönskande utsikt
Trevligt kök
Trevligt kök
Vardagsrum med grönskande utsikt
Vardagsrum med grönskande utsikt
Ljust vardagsrum
Ljust vardagsrum
Fönster längs hel vägg ger ett härligt ljus
Fönster längs hel vägg ger ett härligt ljus
Härlig balkong med inglasning
Härlig balkong med inglasning
Från vardagsrummet nås balkongen
Från vardagsrummet nås balkongen
Generöst vardagsrum
Generöst vardagsrum
Kök mot vardagsrum
Kök mot vardagsrum
Plats för många middagsgäster
Plats för många middagsgäster
Hall mot vardagsrum
Hall mot vardagsrum
Sovrum 1
Sovrum 1
Sovrum 2
Sovrum 2
Utgång till uteplats
Utgång till uteplats
Sovrum 3 med klädkammare
Sovrum 3 med klädkammare
Badrum nedervåning
Badrum nedervåning
Badrum entré plan
Badrum entré plan
Välkommen in!
Välkommen in!
Uteplats för mysiga kvällar
Uteplats för mysiga kvällar
Förråd som tillhör bostaden
Förråd som tillhör bostaden
Uteplats
Uteplats
Fasadbild
Fasadbild
Tomtbild
Tomtbild
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Ikea
Ikea
Heron City
Heron City
Heron city
Heron city
Kungens Kurva shoppingcenter
Kungens Kurva shoppingcenter
Skärholmens torg
Skärholmens torg
Fruängens centrum
Fruängens centrum
Torghandel
Torghandel
Fruängen tunnelbana
Fruängen tunnelbana
Planskiss
Planskiss Entréplan
Planskiss Entréplan
Planskiss Nedervåning
Planskiss Nedervåning
Karta
Området

ALLMÄNT OM OMRÅDET
Segeltorp är ett trivsamt område och här är det nära till både grönområden, shopping och city. Bebyggelsen består till stor del av småhus och tillhör Huddinge kommun. Närhet till populära Långsjön där man kan bada på sommaren och åka skridskor på vintern. Segeltorpshallen har fina fotbollsplaner, ridskola och elljusspår. Närhet till friluftsområden och naturreservatet runt sjön Gömmaren med motionsspår, vandringsleder samt klipp- och strandbad.

KOMMUNIKATION
Buss 173 och 710 går precis utanför bostaden och tar dig till Fruängen och tunnelbanan, Kungens kurva, samt P-tåg i både Stuvsta och Huddinge. Även gångavstånd till buss 703, 704 och 707. Med bil tar man sig enkelt ut på E4:an från Kungens Kurvas nybygda trafikplats och når Stockholm på 10-15 minuter.

NÄRSERVICE
Området har ett mycket brett utbud med shopping och service. I närheten finns Segeltorps Centrum där finns ett konditori, gym, restaurang, vårdcentral mm. I Fruängens Centrum finns det ett 20-tal butiker t ex livsmedelsbutiker, apotek, systembolag, bibliotek samt t-banan. Mycket nära till Kungens Kurva och Heron City med en av Nordens största biografanläggning, restauranger, bowlinghall, butiker, frisör, konditori med café och restauranger. I Segeltorp finns också den populära och välbesökta handelsträdgården Zetas trädgård med ett av Sveriges största sortiment av trädgårdsväxter.

ÖVRIGT
Närmaste skola är Segeltorps skolan (F-9). Skolor i närheten är också Juringeskolan och Långsjöskolan klar 2020. Förskolor i närområdet: Smista förskola, Väktarens förskola, Trädgårdssångaren, Lövsångaren, Hagen och Juringe Gård. För mer info se www.huddinge.se/forskola-och-skola

Kontakt
Linda Gustafsson
Ansvarig mäklare
Linda Gustafsson

Reg. Fastighetsmäklare

072 853 42 62 | linda@boliving.se

Läs mer om Linda...

Fri värdering
Går du i säljtankar eller undrar du vad din bostad är värd? Att värdera sin bostad är ett enkelt första steg i försäljnings-processen och ger en bra bild av vad du kan tjäna på din bostadsaffär. Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig inom 24h för en kostnadsfri värdering.