Loftvägen 10, 4 tr

Skogås

Visningar

SÖNDAG 20/10, kl 12:00 - 12:30

Premiärvisning välkommen!

MÅNDAG 21/10, kl 17:30 - 18:00

Öppen visning!

Objekttyp:  Bostadsrätt

Utgångspris: 1 475 000 kr

Månadsavgift: 3 411 kr

Antal rum: 2 + kök

Boarea: 70,1 kvm

Byggår: 1965

Tillträde: Snabbt tillträde

Driftkostnad: 3 900 kr/år

Visningstider:

SÖNDAG 20/10, kl 12:00 - 12:30

Premiärvisning välkommen!

MÅNDAG 21/10, kl 17:30 - 18:00

Öppen visning!
Intresseanmälan: E-posta: linda@boliving.se
Linda Gustafsson
Ansvarig mäklare
Linda Gustafsson

Reg. Fastighetsmäklare

072 853 42 62 | linda@boliving.se

Läs mer om Linda...

Bostadsfakta
Rumsbeskrivning

HALL
Ingång till rymlig och bra planerad hall med plats för avhängning. Tapetserade väggar och plastmatta på golvet. Genomgående för bostaden är att alla ytskikt är i behov av renovering.

SOVRUM
Luftigt sovrum med fint ljusinsläpp genom fönster och balkongdörr. Här finns plats för större säng och garderobsvägg om så önskas.Tapetserade väggar och plastmatta på golvet.

BALKONG
Från sovrummet nås bostadens balkong med grönskande utsikt mot skogen. Här har många sköna dagar avnjutits.

KLÄDKAMMARE
Från hallen nås en rymlig klädkammare med plats för både kläder och saker.

VARDAGSRUM
Stort och ljust vardagsrum lättmöblerat för större soffa och annat möblemang. Tapetserade väggar och ekparkett.

KÖK
Arbetskök med originalköksluckor och kakel ovan bänkyta. Den maskinella utrustningen består av kylskåp, frys och spis alla vitvaror är äldre.Om man vill ha en fläkt så är det kolfilterfläkt som gäller. Ett fönster ger ett trevligt ljusinsläpp.

MATRUM
Mellan kök och vardagsrum finns ett matrum med plats för större matbord. Kan användas som sovrum eller varför inte öppna upp för att få en öppen planlösning.

BADRUM
Kaklade väggar i vitt och klinkergolv. Inredningen består av ett badkar, handfat , wc samt en toppmatad tvättmaskin. Badrummet renoverades 2002 och relining 2011-2012. Här finns ett vädringsfönster.

Till bostaden hör ett källarförråd.

Bostadsinformation
 
LÄGENHET
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum:2 + kök
Boarea:70,1 kvm
Lägenhetsnummer:12106
Kommun:Huddinge
Skattesats:32,918 %
Våning4 av 5 Hiss finnes
Ekonomi
Begärt pris: 1 475 000 kr Utgångspris
Avgift: 3 411 kr/mån I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv
Andel i föreningen: 0.4563%
Andel av årsavgift: 0 %
Driftskostnad3 900 kr/år
Driftskostnad, varav El: 3 900 kr   Beräknat antal pers: 1
Kommentar: Hushållsel ca 325 kr per månad.
Det tillkommer en hemförsäkring som är olika beroende på försäkringsbolag.
TillträdeSnabbt tillträde
 
BYGGNAD
ByggnadstypFlerbostadshus
Byggnadsår1965
Energideklaration Utfärdad den 22 februari 2019 Energiklass: E
Föreningen
NamnBrf Skogås nr 3
InformationBrf Skogås 3 är en äkta förening. Föreningens fastighet, Hissen 1 och 2 samt Hjulet 1 bebyggdes 1965. Fastigheten är belägen på Loftvägen 8-18 och består av 6 bostadshus innehållande 204 lägenheter alla bostadsrätter och 3 lokaler med hyresrätt.
På fastigheten finns även 151 parkeringsplatser.

Loftvägen ligger mellan Trångsund och Skogås med gångavstånd på cirka 10-15 minuter till respektive centrum, i annat fall tar man buss 830 eller 831 som går längs Storvretsvägen. Detta är ett barnvänligt och lugnt bostadsrättsområde med flera lekplatser och trevliga uteplatser för vuxna. Ute på gården finns det grillplats och en liten boulplan med basketkorg och lekplats i närheten. I området finns även en liten kvartersbutik. Det finns promenadstråk och cykelväg till trevlig natur.

TV, BREDBAND OCH TELEFONI
Bredband får varje medlem bestämma själv via Telenor 020-222 222 .
Bredband och K-TV (Comhem) samt Bredbandsbolaget via fiber.

RENOVERINGAR
2019 och kommande år finns planerade åtgärder som renovering ev byte av yttre avlopp och målning av trapphus och källare.
2018 Renovering av tvättstuga
2018 Utförd energideklaration
2018 Rengöring av frånluftskanaler och uteluftsventiler
2017 Isolering vindsbjälklag
2017- 2016 Relining spill och dagvattenledningar
2016-2015 Renovering av tak
2016-2015 Fasadtvätt
2015 Låsbyte
2015 Spolning, relining dagvattenledningar
2014 OVK
2012 Relining
2012 Injustering värme samt relining
2009-2007 Fönsterbyte
2002 Badrumsrenovering

PARKERING
Föreningen har 154 st parkeringsplatser varav 50 st har uttag för anslutning av motorvärmare. Som ny medlem träffar man styrelsen och då ansöker man om parkering kö ca 7 månader och en parkeringsplats kostar 200 kr.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Tvättstuga på Loftvägen 12 för boende på Loftvägen 8, 10 och 12 då har man tillgång till fyra tvättmaskiner. Tvättstuga Loftvägen 16 för boende Loftvägen 14, 16 och 18.
Föreningslokal/samlingslokal på Loftvägen 19 och en bordtennislokal samt ett gästrum med 4 bäddar för uthyrning.
Inom föreningen finns källarförråd, cykel- och barnvagnsrum.

EKONOMI
Föreningen har en låg belåningsgrad och har fått betyget A+.
Överlåtelseavgift betalas av köparen 1 163 kr och ev pantsättningsavgift 465 kr.
Det gjordes en hyreshöjning i oktober 2019 med 2%.
Föreningen har tecknat en tilläggsförsäkring för bostadsrättsinnehavaren.
Området

ALLMÄNT OM OMRÅDET
Skogås ligger i ett naturskönt område med promenadstråk och ängar, skogsområden samt populära sjön Drevviken med badplats. Här finns allt från stora radhusområden, villakvarter, lägenheter samt ett centrum.

KOMMUNIKATION
Goda kommunikationsmöjligheter via Pendeltåg och bussar. Pendeltåget trafikerar Stockholm och Västerhaninge/Nynäshamn upp till var 15:e minut med restid om ca 20 minuter till Stockholm Central. Med bil tar det ca 15 minuters resetid till centrala delarna av Stockholm. Bussar tar dig till Farsta C inom 10 min och vidare åt andra hållet mot Länna, Haninge, Huddinge och Vega med jämna mellanrum. Med buss nr 742 åker du direkt via Huddinge centrum till Huddinge Sjukhus och med buss nr 828 åker du till Farsta och från Skogås centrum går buss 830 till Farsta och buss 831 till Länna affärsområde.

NÄRSERVICE
I Skogås C genomgick en uppfräschning och renovering under 2006. Här finns ett rikt service- och affärsutbud. Matbutiker, apotek, bibliotek, systembolag, vårdcentral, folktandvård, frisör, gym och blomsteraffär. Dessutom finns det mysiga kvarterskrogar. Inom några minuters bilresa finns även större köpcentrum och köpkvarter, Port 73, Handen C och Farsta C.

ÖVRIGT
I Skogås finns goda möjligheter för fritids- och friluftsaktiviteter med bland annat; simhall, fotbollsplan, tennis- & badmintonbanor. Skogås racketcenter öppnades för ett par år sedan och erbjuder allt från paddeltennis till vanlig tennis och badmintonbanor. Under vinterhalvåret plogas de närbelägna sjöarna Drevviken och Magelungen för skridskoåkare och det finns även skidspår i området. Under sommaren kan man ta sig ett dopp vid flertalet sandstränder och klippbad, eller varför inte njuta av de fina promenadstråken längs sjöarna. Utegym finns i anslutning till gångvägen vid Vallhornsvägen. Vid Ågesta naturområde finns mysiga promenadstråk, löpspår/skidspår, ridklubb och en 27-håls golfbana med en drivingrange. I området finns flertalet skolor och förskolor bl.a Mörtviksskolan (F-6), Edboskolan (F-6), Sjötorpsskolan (F-3) och Östra grundskolan (4-9). Här finns också Östra gymnasiet. För mer information om förskolor och skolor finns på Huddinge kommuns hemsida - www.huddinge.se

Övrigt

SÄLJARENS EGNA ORD VARFÖR TRIVTS SÅ BRA I BOSTADEN
Trivdes gott i Skogås mycket på grund av trevlig omgivning, grannar och en välfungerande bostadsrättsförening. När säljaren var yngre var han en del i idrottslokalen där man kunde bl.a spela pingis.
Balkongen användes flitigt under vår och sommarmånader, älskade solen och värmen där

Uppgift angående bostadsytan är baserad från förvaltarens uppgifter. Denna yta kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser ytan vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

INFORMATION
Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen gällande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och bi-area om denna är väsentlig för köparen. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

ÖPPEN BUDGIVNING
Vi tillämpar s k öppen budgivning. Det innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att de avgör när de vill sälja och till vem. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. Alla bud publiceras löpande på internet, men undantagsvis kan säljaren komma att välja att inte publicera bud på internet. Bud lämnas direkt till mäklaren. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan överlåtelseavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i Köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i Jordabalken.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT
Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationen för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".

Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning eller vid nyproduktion den ekonomiska planen.

SÄLJARENS UPPLYSNINGSSKYLDIGHET
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande.

ADMINISTRATIONSERSÄTTNING
För annons som publiceras fr o m den 1 juli 2013 utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Bilder
Välkommen till bra läge!
Välkommen till bra läge!
Utsiktsbild från entrén
Utsiktsbild från entrén
Utsiktsbild
Utsiktsbild
Planskiss
Planskiss
Alternativ planskiss
Alternativ planskiss
Ljust vardagsrum
Ljust vardagsrum
Sovrum med utgång till balkong
Sovrum med utgång till balkong
Grönskande utsikt
Grönskande utsikt
Helkaklat badrum
Helkaklat badrum
Hall
Hall
Vardagsrum mot matrum
Vardagsrum mot matrum
Matrum med glasvägg
Matrum med glasvägg
Original kök
Original kök
Matrum
Matrum
Utsikt från Loftgång
Utsikt från Loftgång
Grillplats
Grillplats
Valleby lekplats
Valleby lekplats
Lekplats
Lekplats
Karta
Området

ALLMÄNT OM OMRÅDET
Skogås ligger i ett naturskönt område med promenadstråk och ängar, skogsområden samt populära sjön Drevviken med badplats. Här finns allt från stora radhusområden, villakvarter, lägenheter samt ett centrum.

KOMMUNIKATION
Goda kommunikationsmöjligheter via Pendeltåg och bussar. Pendeltåget trafikerar Stockholm och Västerhaninge/Nynäshamn upp till var 15:e minut med restid om ca 20 minuter till Stockholm Central. Med bil tar det ca 15 minuters resetid till centrala delarna av Stockholm. Bussar tar dig till Farsta C inom 10 min och vidare åt andra hållet mot Länna, Haninge, Huddinge och Vega med jämna mellanrum. Med buss nr 742 åker du direkt via Huddinge centrum till Huddinge Sjukhus och med buss nr 828 åker du till Farsta och från Skogås centrum går buss 830 till Farsta och buss 831 till Länna affärsområde.

NÄRSERVICE
I Skogås C genomgick en uppfräschning och renovering under 2006. Här finns ett rikt service- och affärsutbud. Matbutiker, apotek, bibliotek, systembolag, vårdcentral, folktandvård, frisör, gym och blomsteraffär. Dessutom finns det mysiga kvarterskrogar. Inom några minuters bilresa finns även större köpcentrum och köpkvarter, Port 73, Handen C och Farsta C.

ÖVRIGT
I Skogås finns goda möjligheter för fritids- och friluftsaktiviteter med bland annat; simhall, fotbollsplan, tennis- & badmintonbanor. Skogås racketcenter öppnades för ett par år sedan och erbjuder allt från paddeltennis till vanlig tennis och badmintonbanor. Under vinterhalvåret plogas de närbelägna sjöarna Drevviken och Magelungen för skridskoåkare och det finns även skidspår i området. Under sommaren kan man ta sig ett dopp vid flertalet sandstränder och klippbad, eller varför inte njuta av de fina promenadstråken längs sjöarna. Utegym finns i anslutning till gångvägen vid Vallhornsvägen. Vid Ågesta naturområde finns mysiga promenadstråk, löpspår/skidspår, ridklubb och en 27-håls golfbana med en drivingrange. I området finns flertalet skolor och förskolor bl.a Mörtviksskolan (F-6), Edboskolan (F-6), Sjötorpsskolan (F-3) och Östra grundskolan (4-9). Här finns också Östra gymnasiet. För mer information om förskolor och skolor finns på Huddinge kommuns hemsida - www.huddinge.se

Kontakt
Linda Gustafsson
Ansvarig mäklare
Linda Gustafsson

Reg. Fastighetsmäklare

072 853 42 62 | linda@boliving.se

Läs mer om Linda...

Fri värdering
Går du i säljtankar eller undrar du vad din bostad är värd? Att värdera sin bostad är ett enkelt första steg i försäljnings-processen och ger en bra bild av vad du kan tjäna på din bostadsaffär. Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig inom 24h för en kostnadsfri värdering.