Alängsvägen 9

Vidja

Visningar

SÖNDAG 17/11, kl 13:30 - 14:15

Byggnadstyp: 1-plansvilla med källare

Utgångspris: 4 995 000 kr

Antal rum: 7 + kök

Boarea: 110 kvm

Biarea: 50 kvm

Byggår: 1972

Tillträde: Enligt överenskommelse

Driftkostnad: 48 748 kr/år

Visningstider:

SÖNDAG 17/11, kl 13:30 - 14:15

Intresseanmälan: E-posta: anneli@boliving.se
Anneli Nilsson
Ansvarig mäklare
Anneli Nilsson

Reg. Fastighetsmäklare

072 853 42 61 | anneli@boliving.se

Läs mer om Anneli...

Bostadsfakta
Rumsbeskrivning

Fastigheten har 3 hus fördelade enligt följande, en huvudbyggnad och 2 fullt utrustade hus varav ett komplementbyggnad och ett attefallshus.


HUVUDBYGGNAD;

ENTRÉPLAN
HALL
Luftig entré och plats för avhängning av ytterkläder. Ett härligt ljusflöde möter upp. Praktiskt klinkergolv och vitmålade väggar, med komfortabel el-golvvärme.

KÖK - VARDAGSRUM
Kök och vardagsrum i öppen planlösning. Ljusinsläpp från stora fönsterpartier längs med långsidan ger härligt ljusflöde och skapar fin rymd till huset. Kök med ljusa köksluckor och bänkskivor med stänkskydd över i vitt kakel. Vitvaror består av kyl / frys, förberett för diskmaskin, spis med glashäll och fläkt över. Vardagsrum med hög mysfaktor från braskamin och plats för soffa och mediabänk. Matplatsen med gott om plats för släkt och vänner. Ekparkett och vitmålade dörrar. Utgång till trädäckad altan här kommer familj med släkt och vänner tillbringa långa lata soldagar samt härliga grillkvällar framöver.

BADRUM 1
Helkaklat duschrum med klinkergolv och komfortabel vattenburen-golvvärme. Glasad duschväggar vid dusch hörnan. Kommod med både överskåp och sidoskåp, wc samt tvättpelare. Praktiskt vädringsfönster ger också fint ljusflöde till rummet. Spottar i taket ger fint ljus.

SOVRUM 1 - MASTERBEDROOM
Ett bra sovrum och här finns plats för både dubbelsäng och annat möblemang. Vitmålade väggar och mörkt trägolv.

SOVRUM 2
Ett bra sovrum som fungerar väl som barnrum eller kontor. Vitmålade väggar och mörkt trägolv.

KÄLLARPLAN
ALLRUM
Från vardagsrum leder spiraltrappa ner till nedreplan och här möts man upp av ett allrum.
Här finns gott om plats för soffgrupp och mediamöbel. Praktiskt klinkergolv och vitmålade väggar, med vattenburen golvvärme. Luft/luft värmepump med AC funktion.

DUSCHRUM – RELAXRUM OCH BASTU
Från allrummet lede dörr till relaxrum och vidare in till bastun. Ett stort rum med plats för loungegrupp och framtida tvättstuga. Dusch hörna med glasad väg. Klinkergolv och kaklade väggar samt komfortabel el-golvvärme.

PANNRUM
Husets pannrum men nyinstallerad från luftvärmepump. Vitmålade väggar och klinkergolv.

FÖRRÅDSRUM
Ett rum om ca 10kvm som passar bra som förråd/klädkammare. Vitmålade väggar och klinkergolv.

GROVENTRÉ
Ner till källardel leder också trappor utifrån med en groventrédörr.

KOMPLEMENTBYGGNAD
Huset intill ligger i direkt anslutning till entrésidan och kopplas ihop med huvudbyggnaden via den trädäckade altanen. Byggnaden är en komplementbyggnad som får vara max 55m2 med nya byggbestämmelserna som kommer framöver. Möjlighet finns alltså att bygga ut till 55 kvadrat. Huset är om ca 30kvm och fördelas med ett kök, vardagsrum och sovrum samt duschrum. Kök med gott om plats för förvaring. Vitvaror kyl/frys, stor spishäll med spisfläkt över och inbyggd ugn. Helkaklat badrum med glasade vikbara duschväggar samt komfortabel el-golvvärme. Kommod med spegelskåp över till förvaring samt wc. Praktiskt vädringsfönster ger också fint dagsljus till rummet. Förberett för tvättmaskin. Vardagsrum med plats för soffgrupp och mediamöbel. Sovrum med 2 garderober. Hall/entré med plats för avhängning.

ATTEFALLSHUS
Huset är om ca 20kvm och fördelas med ett kök med plats för soffa och matgrupp. Kök och vitvaror kyl/frys, spis med ugn och spisfläkt över. Våtrumsgolv och våtrumstapet badrum med glasad duschvägg samt komfortabel golvvärme. Kommod med spegelskåp över till förvaring samt wc. Fönster ger också fint dagsljus till rummet. Förberett för tvättmaskin. Varmvattenberedare. Trappa upp till sovloft fördelat med två sovplatser. Hall/entré med plats för avhängning i två garderober. Stor trädäckad uteplats med praktiskt tak som svalkande skydd varma soldagar. Här kommer familjen tillbringa härliga grillkvällar med nära och kära.

UTHUS
Varmbonat hus om ca 4kvm som idag används som verkstad/förråd/kontor el och internet.
Resterande byggnad om ca 8kvm och används kallförråd.

Bostadsinformation
EKONOMI
Driftskostnad48 748 kr/år
Driftskostnad, varav
Uppvärmning: 29 079 kr
El: 4 381 kr  
VA: 4 500 kr
Renhållning: 1 788 kr
Väg, samf.: 2 200 kr
Sotning: 300 kr
Försäkring: 6 500 kr
Beräknat antal pers: 5
KommentarDriftkostnader uppvärmning och hushållsel specificeras under tisdagen då Energideklaration är utförd. Energifördelning för det stora huset huvudbyggnaden Uppvärmning+varmvatten+fläktar: 11369 kWh/år (beräknat värde med frånluftsvärmepumpen i drift) Hushållsel: 3370 kWh/år. Samt komplementhusen cirka 10 000 kWh/år. Under posten VA 4500kr/år gäller tömning av septitank 2-4ggr/år beroende på antalet hushållets medlemmar.
Pantbrev:2391100 kr
 
BYGGNAD
Byggnadstyp1-plansvilla med källare
Antal rum:7 + kök
Boarea:110 kvm
Biarea:50 kvm
Upplåtelseform:Friköpt
Fastighetsbeteckning:Vidja 1:313
Kommun:Huddinge
Skattesats:32,918 %
Plan:Detaljplan (2016-06-13) Ändring Av Dp (1956-03-27) Byggnadsplan (1944-07-29)
Byggnadsår1972 sidobyggnader 90-talet samt 2016
UppvärmningDirektverkande el Gjutjärnskamin Vattenburet via frånluftsvärmepump Luft-luftvär
Energideklaration
Beställd
Energiklass: E
Energiprestanda: 102 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Grundläggning: Betongplatta på mark och grundmurar av platsgjuten
Stomme: Trä
Fasad: Puts
Fönster: 3-glas isolerfönster 1+1 kopplade i bågar
Tak: Låglutande plåttak
ÖvrigtVidjaområdet är ett expansivt område under utveckling där kommunen arbetat fram en ny detaljplan som är under implementation. Vidja etapp 1 är färdigställt och etapp 2 är under implementation. Nya vägar och kommunalt vatten och avlopp samt fiber dras in nya vägarna. Även allmänna kommunikationer kommer att förbättras. Se Huddinge kommuns hemsida för mer information: https://www.huddinge.se/vidja

Säljaren förvärvade fasigheten 2011.

RENOVERING OCH UNDERHÅLL
Renoveringar utförda 2008-2011 (föregående ägare) / 2011 – 2019 (nuvarande ägare).

STORA HUSET HUVUDBYGGNADEN:
2019 - Pannrum: Gammal panna med el patroner bortforslas. Klinkning av golv och väggar målas. Installation av ny frånluftspump. ( ny teknik )
Ute trapp ner till källar plan, byggs in av lecablock som murputsas och färgas vit och papptak lägges, stil som pärttak.
Övreplan: Ny ljusare parkett lägges i öppenplanlösning. Väggar målas om i öppenplanlösning och hall.

2016 - Källare: Golv, gillestuga flytspacklas och vattenburen rör lägges. Nytt klinker lägges i gillestuga och hall. Förråd:
Väggar byggs med stålreglar och vägg gips monteras. Klinker lägges efter flytspackling.

2011 – 2014 Renovering övreplan samt källardel ut – och invändigt
Övreplan:
Ny läggning av mörk ek parkett… Ny lackning av köksluckor med vanilj gul. Fyra nya stora fasta pvc fönster monteras. Ny kamin o skorsten monteras och installeras av företag.
Källare: Rivning av två väggar och stor gillestuga skapas. En balk byggs in. Väggar spacklas o målas. Sänkt tak med spottar byggs med stålprofiler och takgips. Sågning av betongbjälklag, urtag för trappa. Gamla tvättstugan kortas av rejält, får endast plats för nytt tvättställ och gång yta intill pannrum. Resterande del blir till nya relax rummet. Endast dusch upprättas där. Sänkt tak med spottar byggs av stålprofiler och takgips. Befintlig bastu ansluts från relax rummet.

2008 – 2011 Renovering övreplan samt källardel ut - och invändigt.
Rivning av vägg intill stort sovrum, upprättad ny vägg och mindre sovrum som följd. Limträbalk är installerad 5.5m över där gamla väggen gick. Nu är öppen planlösning kök skapad. Montering av OSB på alla väggar runt öppen planlösning. Montering av gips på alla väggar övre plan. Renoveringstapet samt målning av dessa. Tilläggsisolering 45mm ytterväggar inne från. Ny entredörr framsida.
Nytt kök installeras i nya öppna planlösningen. Ny kakling i badrum och nya badrumsmöbler. Dränering är gjord med platon och klistrad membran runt plattan 30cm upp. Ny fasad, putsad fasad med nät och avfärgats med vit silikat färg, över befintligt rödtegel.

ATTEFALLS HUS 1 (ca 30kvm):
2008 – 2011 Rivning av halva huset. Uppbyggnad av halva huset. Montage av gips på alla väggar inne och renoveringstapet med målning. Mindre badrum byggs med kakel invändigt. Fasad av ny panel på uppbyggnad och fasad målas vit silikat färg på befintligt rödtegel.

ATTEFALLS HUS 2 (ca 20kvm inkl sovloft):
2016, Attefalls hus byggs och godkännes 2018.

TOMT:
2015, Ny infart med parkering uppe och väg med parkering nere byggs. Vägdjup 70cm med duk och fyllnadsmassor med grus, samt dränering till befintlig kista.
2008 - 2011, Infart befintlig infart breddas och stenlägges. Mur bygges framsida och staket byggs på befintliga stolpar.AVSTYCKNING / STYCKNINGSLOTT PÅGÅR:
Nuvarande ägare har låtit avstycka stamfastigheten och inom kort närtid är fastigheten uppdelad i två delar och säljs som två fastigheter. Den ena fastigheten består idag av 3 hus, varav en huvudbyggnad och en komplementbyggnad samt ett Attefallshus dessa är också utrustade med kök, duschrum etc. Den andra styckningslotten är en fristående fastighet/tomt byggbar enligt nya detaljplanen som är under implementation.

TRÄDGÅRD
Barnvänliga luftiga stora gräsytor. Trädäckade altaner och viss del med svalkande tak varma sommardagar. Det finns ett utomhus kallförråd.

KABEL TV och BREDBAND: Nuvarande ägare använder ADSL eller mobiltelefon. Fiber kommer att dras in till tomtgräns vid implementering av ny detaljplan.

BESIKTAD: Alla tre byggnader är besiktigade (2019-10-28). Besiktningsprotokollet som finns tillgängligt hos mäklaren ger viss information om byggnaders skick och är en viktig del i de överväganden en köpare ska göra. Som slutgiltig köpare har du också möjlighet att få en kostnadsfri genomgång av protokollet på telefon med besiktningsmannen. Det går också att anlita besiktningsman enligt protokoll på plats till en kostnad om ca 3500kr. Denne kan svara på frågor och redogöra för besiktningens alla delar. Nuvarande ägare har låtit teckna en Dolda fel försäkring som ingår i köpet och gäller alla tre byggnader.

DOLDA FEL FÖRSÄKRAT: Genom säljaransvarsförsäkring finns möjlighet för säljaren att inom försäkringens ram begränsa sin ekonomiska risk för dolda fel i fastigheten. Samtidigt som köparens rätt till ersättning för sådana fel säkerställs via försäkringen som erbjuder således en trygghet för både säljare och köpare. Fastighetsägaren har alltså beställt en Dolda fel försäkring som gäller 10 år framåt (gäller alla 3 byggnader).

YTOR: Huvudbyggnad uppskattas av nuvarande ägare till boarea om ca 60kvm och biarea källardel om ca 50kvm. Attefalls hus 1 ca 30kvm och Attefalls hus 2 ca 20kvm samt sovloft. Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör både från säljare och lantmäteriets fastighetsutdrag. Då det är skillnad mellan säljares information och lantmäteriets fastighetsutdrag gällande boarea och biarea uppmanas köparen att kontrollmäta dessa vid tveksamhet.

ENSKILT VATTEN OCH AVLOPP: Idag finns det på fastigheten en borrad brunn. Vattnet har fungerat året runt utan problem. För avlopp används en septitank som töms ca 2-4 ggr/år beroende på antalet hushållsmedlemmar.

KOMMUNALT VATTEN OCH AVLOPP: Ny detaljplan är under implementation med start 2020. Anslutning av vatten och avlopp faktureras när anslutning i gatan slutförts. Stockholm Vatten och Avfall ansvarar för utbyggnaden av vatten- och avloppsledningar.

BYGGREGLER: Nybyggnation eller påbyggnad av befintlig fastighet. Utdrag ur detaljplanen som vunnit Laga kraft feb-2018.
Huvudbyggnad får byggas i två våningar och ha en största byggnadsarea (BYA) som är 100 m2. Om huvudbyggnaden istället byggs i en våning får den ha en högsta BYA om 150 m2. För komplementbyggnader är den största sammanlagda byggnadsarean 40 m2 och dessa får byggas i högst en våning.
Om det finns ett befintligt fritidshus på fastigheten får den istället räknas som komplementbyggnad om den överensstämmer med de gamla byggnadsplanernas bestämmelser, det vill säga har en byggnadsarea på högst 55 m2. Högsta sammanlagda tillåtna byggnadsarea på fastigheten är 200 m2.
En generationsbostad får finnas inom huvudbyggnaden och ha en bruttoarea (BTA) på högst 55 m2. Alternativt får befintligt fritidshus med en största byggnadsarea på 55 m2 BTA räknas som denna generationsbostad. Huvudbyggnader ska placeras minst 6 meter från gata och 4 meter från annan fastighetsgräns. Även komplementbyggnader ska placeras 6 meter från gatan men får placeras 1 meter från annan fastighetsgräns.
Högsta byggnadshöjden på huvudbyggnaden är 6,5 meter och nockhöjden är 8,5 meter. För komplementbyggnaden är högsta byggnadshöjden 3,0 meter och högsta nockhöjd 4,0 meter.

GATUKOSTNAD: Tillkommer enligt detaljplan. Kostnad för befintliga fastigheter är beräknad till ca 209 000kronor. Fakturering av gatukostnaden kommer att ske när gatorna som byggs ut i Etapp 2 är slutbesiktigade. Huddinge kommun ansvarar för utbyggnaden av alla gator samt av belysning, tele och fiber. För mer information gällande gatukostnader: https://www.huddinge.se/bostad-och-miljo/din-bostad-och-tomt/gatukostnader/
Fastigheten Huddinge Vidja 1:313 som ingår i etapp 2 och område 2C beräknas färdigställt 2023. Utbyggnaden av vägar och vatten- och avloppssystemet kommer ske i etapper.
För mer information om VIDJA ETAPP 2:
https://www.huddinge.se/vidja

FASTIGHETSAVGIFT: En fastighetsavgift tas ut om 8 049 kr/år. Den ersätter tidigare fastighetsskatt och regleras, enligt upplupen tid, på tillträdesdagen.

LAGFART OCH PANTBREV: Lagfart kostnad 1,5% av köpeskillingen för privatperson samt en administrativ avgift om f.n. 825 kr. Pantbrev kostnad 2% av pantbrevsbeloppet för nya pantbrev samt en administrativ avgift om f.n. 375 kr.
TomtArea : 2637, Friköpt
Typ : Plan trädgårdstomt
Övrigt tomtEnskilt vatten året om. Enskilt avlopp. Fastigheten har en borrad brunn och septitank för avlopp om 3 kubik som töms 2-4ggr/år beroende på antalet hushållsmedlemmar.
Fastighetsbet.Vidja 1:313
Området

ALLMÄNT OM OMRÅDET
Härliga natursköna Vidja är som att bo på landet men ändå med närhet till storstan! Vidja är ett område med stora grönområden och sjön Orlången med badplats och ordnat kräftfiske. Nära till Farsta centrum och Gallerian med ett enormt utbud av service, restauranger, mysiga cafeér och butiker. Vidja är ett område under expansion där kommunen arbetat fram en ny detaljplan. Ny bygglovsrätt ligger om 150 kvm och totalt inkl sidobyggnader 200 kvm. Kommunen utför fastighetsbildningsåtgärder enligt den nya detaljplanen. Avsikten är att förbättra infrastruktur och miljön. Kommunen drar in kommunala vägar samt kommunalt vatten och avlopp även fiber. Det går att stycka tomter ned till 1000/1500 kvm.

KOMMUNIKATION
Trots att det är "på landet" är det ändå nära till både Farsta Centrum och Huddinge Centrum för vidare färd mot Stockholm och Södertälje. Till Vidja kommer man med bil eller buss. Buss 833 går mellan Vidja och Farsta strand. Från Vidja går även en separat skolbuss för barnen. Buss 742 går från Farsta centrum T-bana och till Huddinge centrum samt Farsta strand T-bana och P-tåg. Med bil är man i Farsta på ca 8 min och in till City på ca 25 min.

ÖVRIGT
Det är inte långt ifrån Ågesta friluftsområde med bad, fiske, paddling, vindsurfing, promenadstråk, motionsspår mm. I Orlången finns det bl.a. gädda, gös, abborre samt kräftor. På vintern åker man både skidor och skridskor på sjön. I området finns också en ridskola samt Ågesta golfbana med Ågesta fina restaurang. Vidja består av ca 550 fastigheter varav ca 500 är bebyggda. Hög procent permanentboende.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör från säljaren och lantmäteriets fastighetsutdrag. Då det är skillnad mellan säljarens information och lantmäteriets fastighetsutdrag gällande BOA (boarea) och BIA (biarea) uppmanas köparen att kontrollmäta dessa vid tveksamhet. Köparen uppmanas att noga undersöka fastigheten innan köp.

ÖPPEN BUDGIVNING
Vi tillämpar s.k. öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att de avgör när de vill sälja och till vem. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. Alla bud publiceras löpande på internet, men undantagsvis kan säljaren komma att välja att inte publicera bud på internet. Bud lämnas direkt till mäklaren. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan överlåtelseavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

ANSVARSFÖRDELNING VID FASTIGHETSKÖP
Utgångspunkt för ansvarsfördelning. Utgångspunkten enligt jordabalken är att fastigheten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen med fog kunnat förutsätta vid köpet. Därutöver gäller att den köps i det skick den faktiskt befinner sig i på kontraktsdagen. För sådana fel eller skador, som köparen haft möjlighet att upptäcka eller haft anledning att räkna med p g a fastighetens ålder och skick, kan säljaren inte göras ansvarig. Säljaren ansvarar dock för dolda fel, d v s sådana fel i fastigheten som köparen inte bort upptäcka och oavsett om säljaren själv känt till felen eller inte. Säljarens ansvar för dolda fel i fastigheten gäller i 10 år.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT
Utgångspunkten är att köparen måste undersöka fastigheten brukar kallas köparens undersökningsplikt. Kraven på köparens undersökning är långtgående. Fastigheten skall undersökas i alla dess delar och funktioner. Finns det möjligheter måste köparen även inspektera vindsutrymmen, krypgrunder och andra svårtillgängliga utrymmen. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt fuktskador (speciellt i källare och på vinden), rötskador, skador på vatten- och avloppsanläggningar, sprickbildningar i fasad och grundmur samt skorstensstock. Upptäcker köparen vid sin undersökning fel eller symptom på fel i fastigheten eller är fastigheten över huvudtaget i sådant skick att fel kan misstänkas, skärps kraven på köparens undersökningsplikt.
Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör föranleda en mer ingående undersökning från köparens sida.

Å andra sidan ska köparen inte behöva undersöka sådana delar av fastigheten som säljaren lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier för, under förutsättning att dessa inte är för allmänt hållna. Köparen bör slutligen ha i åtanke att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha "förväntat sig" med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Han bör därför anpassa sin undersökning till detta. Rör köpet ett begagnat hus måste köparen ta i beräkning att vissa delar och funktioner utsatts för slitage och på grund av ålder t o m kan vara uttjänta och i behov av utbyte eller i vart fall renovering.

SÄLJARENS UPPLYSNINGSSKYLDIGHET
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Avgörande för bedömningen om ett faktiskt fel är relevant eller inte, är om felet är möjligt att upptäcka för köparen. Endast om felet inte är upptäckbart är det relevant. Trots detta kan man ändå säga att säljaren har en upplysningsskyldighet. Om säljarens förtigande innefattar svikligt eller annat ohederligt förfarande kan säljaren gå miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det finns dock även andra situationer där säljaren är skyldig att upplysa om förhållanden som han har vetskap om och som köparen borde ha upptäckt men förbisett. Det är främst fråga om situationer där omständigheterna är sådana att säljaren måste förstå att köparen är i villfarelse avseende ett förhållande och där han vidare inser att förhållandet kan vara avgörande för köparens köpbeslut.

Säljaren får med andra ord inte medvetet utnyttja köparens okunskap om ett visst förhållande. Säljaren kan vidare sägas ha en upplysningsskyldighet i så motto att han kan bli skadeståndsskyldig om han faktiskt känt till eller borde ha känt till felet men inte upplyst köparen om detta. Detta följer av köparens rätt till skadestånd på grund av säljarens försummelse. Det är således i säljarens eget intresse att han upplyser köparen om de fel eller symptom som han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren är dessutom inte dolt och kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

SÄLJARENS UTFÄSTELSE
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande fastighetens skick. Detta gäller i huvudsak då säljaren gjort en klar och specificerad utfästelse beträffande fastighetens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas inte som utfästelser.

SÄLJANSVARSFÖRSÄKRING
Genom säljaransvarsförsäkring finns möjlighet för säljaren att inom försäkringens ram begränsa sin ekonomiska risk för dolda fel i fastigheten samtidigt som köparens rätt till ersättning för sådana fel, säkerställs via försäkringen. Säljaransvarsförsäkringen erbjuder således en trygghet för både säljare och köpare.

ADMINISTRATIONSERSÄTTNING
För annons som publiceras fr o m den 1 juli 2013 utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Bilder
Huvudbyggnad och 2 Attefallshus
Huvudbyggnad och 2 Attefallshus
Huvudbyggnad kök
Huvudbyggnad kök
Huvudbyggnad helkaklat badrum med tvättpelare
Huvudbyggnad helkaklat badrum med tvättpelare
Sovrum 2 i huvudbyggnad
Sovrum 2 i huvudbyggnad
Sovrum 1 huvudbyggnad
Sovrum 1 huvudbyggnad
Källardel i huvudbyggnad
Källardel i huvudbyggnad
Relax / duscrum och dörr till bastu
Relax / duscrum och dörr till bastu
Välkommen till - BoLiving Fastighetsförmedling
Välkommen till - BoLiving Fastighetsförmedling
Vy från väg mot Attefallshus 1 till vänster
Vy från väg mot Attefallshus 1 till vänster
Attefalls hus 1 kök
Attefalls hus 1 kök
Attefalls hus 1 helkaklat badrum
Attefalls hus 1 helkaklat badrum
Attefalls hus 2 sovrum
Attefalls hus 2 sovrum
Attefalls hus 1 vardagsrum
Attefalls hus 1 vardagsrum
Attefalls hus 2
Attefalls hus 2
Attefalls hus 2 kök
Attefalls hus 2 kök
Attefalls hus 2 trappa upp till loft
Attefalls hus 2 trappa upp till loft
Attefalls hus 2 badrum
Attefalls hus 2 badrum
Vy från Attefallshus 2 mot kallförråd
Vy från Attefallshus 2 mot kallförråd
Tomt avstyckningsdel
Tomt avstyckningsdel
Infart till avstyckningsdel
Infart till avstyckningsdel
Källarplan 2D
Källarplan 2D
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Planskiss
Huvudbyggnad entréplan
Huvudbyggnad entréplan
Komplementbyggnad
Komplementbyggnad
Attefallshuset
Attefallshuset
Karta
Området

ALLMÄNT OM OMRÅDET
Härliga natursköna Vidja är som att bo på landet men ändå med närhet till storstan! Vidja är ett område med stora grönområden och sjön Orlången med badplats och ordnat kräftfiske. Nära till Farsta centrum och Gallerian med ett enormt utbud av service, restauranger, mysiga cafeér och butiker. Vidja är ett område under expansion där kommunen arbetat fram en ny detaljplan. Ny bygglovsrätt ligger om 150 kvm och totalt inkl sidobyggnader 200 kvm. Kommunen utför fastighetsbildningsåtgärder enligt den nya detaljplanen. Avsikten är att förbättra infrastruktur och miljön. Kommunen drar in kommunala vägar samt kommunalt vatten och avlopp även fiber. Det går att stycka tomter ned till 1000/1500 kvm.

KOMMUNIKATION
Trots att det är "på landet" är det ändå nära till både Farsta Centrum och Huddinge Centrum för vidare färd mot Stockholm och Södertälje. Till Vidja kommer man med bil eller buss. Buss 833 går mellan Vidja och Farsta strand. Från Vidja går även en separat skolbuss för barnen. Buss 742 går från Farsta centrum T-bana och till Huddinge centrum samt Farsta strand T-bana och P-tåg. Med bil är man i Farsta på ca 8 min och in till City på ca 25 min.

ÖVRIGT
Det är inte långt ifrån Ågesta friluftsområde med bad, fiske, paddling, vindsurfing, promenadstråk, motionsspår mm. I Orlången finns det bl.a. gädda, gös, abborre samt kräftor. På vintern åker man både skidor och skridskor på sjön. I området finns också en ridskola samt Ågesta golfbana med Ågesta fina restaurang. Vidja består av ca 550 fastigheter varav ca 500 är bebyggda. Hög procent permanentboende.

Kontakt
Anneli Nilsson
Ansvarig mäklare
Anneli Nilsson

Reg. Fastighetsmäklare

072 853 42 61 | anneli@boliving.se

Läs mer om Anneli...

Fri värdering
Går du i säljtankar eller undrar du vad din bostad är värd? Att värdera sin bostad är ett enkelt första steg i försäljnings-processen och ger en bra bild av vad du kan tjäna på din bostadsaffär. Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig inom 24h för en kostnadsfri värdering.